Smslån - Så funkar det

För att alla skall förstå hur ett smslån egentligen går till så har vi sammanställt en liten text hur det normalt går till när du lånar via sms. Det finns lite olika metoder.

Ansök via SMS

Det kan vara så att du skickar in en ansökan till ett ansökningsnummer där du har fyller i uppgifter så som personnummer, adress, mobilnummer, till vilket kontonummer som pengarna skall sättas in på samt hur mycket du är intresserad av att låna. Efter ett litet tag kommer det ett retursms i form av en säkerhetsaktiveringskod som skall användas för att fyllas i antingen online eller via din telefon. Beroende på vilket företag som du ansöker hos kommer olika saker att ske innan du får din aktiveringskod. Vissa företag gör kreditupplysning på dig och kontrollerar att du har rätt ålder. Accepteras du som låntagare kommer du att få din kod.

Kreditkontroll

Det kan vara så att du bara skickar in summan som du vill låna, exempelvis SMSLÅN 1000, till en början för att sedan få ett svar där det begärs mer uppgifter ifrån dig. Det här för att företaget vill göra en kontroll på dig som låntagare utifrån de krav som företaget själva har satt. Efter att du givit dem uppgifterna kommer du sedan få besked om du får låna eller inte.

Det kan också inträffa att du får en bekräftelse om att din ansökan tagits emot och genom att klicka "ok" så går lånet igenom. Det tar ofta inte mer än 15 minuter innan du har pengarna på ditt konto.