Vad är ett smslån?

Vad är ett sms lån

Kombinationen sms och lån har inte varit en speciellt vanlig företeelse speciellt länge men någonting som blivit ett begrepp som de flesta känner till. SMS står som de flesta vet för Short Message Service och är en meddelandetjänst som erbjuds via din mobiltelefon. Begreppet låna är ett gammalt ord som i alla tider haft betydelsen av att någon får möjlighet att nyttja någonting som tillhör någon annan.

Låna pengar snabbt

Ett smslån är riktat till människor som dels är i behov av snabba och enkla pengar och dels för dem som har problem att bli beviljad mindre lån av de traditionella långivarna då det exempelvis finns en betalningsanmärkning som hindrar. Det är också viktigt att vara medveten om att ett smslån inte alltid för gott med sig. Begreppet har blivit vanligt förekommande i program och debatter som handlar om människor i svåra ekonomiska situationer. Det finns således ett etiskt perspektiv i begreppet som är viktigt att vara medveten om.

Kort amorteringstid

Ett smslån har ofta höga räntor och en kort avbetalningstid. Ett praxis för smslånen brukar vara att summan som erbjuds är mellan 1 000 och 3 000 kronor. Ofta tar inte lånet mer än 15 minuter tills att du har pengarna på ditt konto. Amorteringstiden är väldigt kort och ligger ofta inte på mer än en månad. Du har alltså väldigt kort tid på dig att betala tillbaka pengarna som du har fått nyttja. Dock har det dykt upp allt fler aktörer som erbjuder både högre lånbelopp, samt längre avbetalningstid. Tänk bara på att räntan är hög, så ju högre lånet är desto mer kostar det i realiteten.

Det kan även finnas dolda avgifter, som exempelvis uppläggningsavgift, som tillkommer till låneansökan.

I menyn ute till höger finns olika delar av ett smslån som är bra att läsa igenom för att få en helhetsförståelse vad det innebär. Använd dig av blocken för att läsa information om smslån.