Bynk är en flexibel mobilbank som erbjuder lån upp till 300 000 kr. Bynk grundades 2016 och ägs idag bland annat av LMK och Schibsted. Grundarna består av samma människor som en gång i tiden sjösatte jämförelsetjänsten Lendo. Företagets ledord är ”som en bank borde fungera” och det ligger mycket bakom dessa ord. Bland annat det faktum att Bynk är skapad med avancerad teknik som ger en oslagbar användarvänlighet. Därtill finns Bynk alltid tillgänglig genom den mobila app som banken erbjuder. Unikt för Bynk är att de låter sina kunder påverka sina egna villkor. Detta genom att du som kund när du vill kan ändra månadskostnaden, utöka lånet samt göra extra inbetalningar. Därtill kan du tjäna så kallade Bynkpoäng som kan användas för att återbetala ditt lån. Bynk är alltså en nytänkande aktör som gör lånandet enkelt och flexibelt.

Bynk

Bolagsinformation

Bynk AB
Flaggan 1115
116 74 Stockholm

kundservice@bynk.se
020-70 07 00
www.bynk.se

Bynk står under finansinspektionens tillsyn och följer således alla regler som gäller för kreditgivare. Oavsett vad du vill låna till så kan du med fördel göra detta hos Bynk. Denna långivare erbjuder bland annat bröllopslån, reselån och renoveringslån. Eftersom lånen inte har någon säkerhet så behöver du inte gå in med någon pant för att få låna.

Privatlån som kan pausas

Bynk liknar ingen annan långivare på marknaden. Här har man gjort ett helt koncept av att låna och hela produkten är både genomarbetad och nytänkande. Hos Bynk vet man att svenskar spenderar stor tid med mobilen. Med anledning av detta är hela lånetjänsten kopplad till en mobil app. Hos Bynk kan du ansöka om privatlån utan säkerhet. Du har möjlighet att låna alltifrån 10 000 kr upp till 300 000 kr. Lånen som erbjuds har en löptid på mellan 3-12 år och det är du själv som bestämmer hur snabbt du vill betala av ditt lån. Under tiden du lånar har du alltid möjlighet att pausa din betalning i upp till fyra månader om året. Därtill kan du när du vill ändra din månadskostnad eller utöka lånet. Allt detta gör du enkelt och smidigt direkt i mobilen.

Räntan på lånen hos Bynk är rörlig och sätts individuellt utifrån kundens ekonomiska förutsättningar. För närvarande erbjuder man en ränta på 3,95-19,95% (2019-06-13) på sina privatlån. Beroende på vilket Bynkbetyg du har kan du alltså både få en låg och en hög ränta. Bynkbetyget utgörs av en bedömning man gör hos Bynk där man bland annat ser över de uppgifter du lämnat. I samband med låneansökan tar man även en kreditupplysning från UC och Bisnode som ligger till grund för Bynkbetyget. Utöver räntan på lånet kommer du även att behöva betala en startkostnad på 398 kr. Däremot tar man inte ut några aviavgifter. Det är enbart om du inte återbetalar ditt lån i tid som extra avgifter kan förekomma. 

Låneexempel:

Annuitetslån på 100 000 kr med löptid 10 år och nominell rörlig ränta på 7,95% samt uppläggningsavgift på 398kr ger en effektiv ränta på 8,34%. Totalt att återbetala blir 145 551kr (1211kr/mån) med 120 avbetalningar.

Krav för att låna hos Bynk

Hos Bynk ställer man lite högre krav än de kreditinstitut som erbjuder lån utan UC. Man beviljar exempelvis inte lån till personer med betalningsanmärkningar. Du har inte heller möjlighet att låna om du inte har någon fast inkomst. Då får då istället vända dig till en annan kreditgivare här på Allt om Smslån. Nedan ser du aktuella grundkrav för nya låntagare hos Bynk.

  • Mellan 20-70 år
  • Skriven i Sverige med svenskt personnummer
  • Ej skyddat personnummer
  • Månadsinkomst på minst 10 000 kr
  • Inga betalningsanmärkningar

Du behöver därtill ha en deklarerad inkomst som antingen kommer ifrån tjänst, pension, eget företag eller förtidspension. Utöver de krav som listas här så gör Bynk en individuell bedömning på alla sökande. Därmed kan du inte vara garanterad att få lån trots att du uppfyller långivarens grundkrav.

aosbackground

Återbetala valfri månadskostnad

När du lånar pengar hos Bynk så sker återbetalningen månadsvis. Förfallodagen är satt till den 26:e varje månad och skulle detta datum infalla sig på en helgdag så flyttas förfallodagen fram till nästföljande bankdag. Du betalar löpande via autogiro som är kopplat till det konto du angivit i din låneansökan. Tar du ditt lån mellan den 1:a och 3:e i månaden så kommer din första återbetalning att ske samma månad. Om du istället får ditt lån beviljad senare i månaden så sker första betalning istället nästföljande månad. Fördelen med privatlånen hos Bynk är att du kan anpassa lånet så att det passar din vardag. Om du exempelvis skulle få det tufft ekonomiskt en månad så har du möjlighet att pausa lånet. Detta gör du direkt i Bynkappen i din mobil. Du har möjlighet att utnyttja fyra betalfria månader varje år. Tänk på att du drar ut på löptiden för lånet genom att göra detta. För att pausa betalningen en månad måste du aktivera funktionen innan den 16:e under den aktuella månaden.

Hos Bynk har du även möjlighet att ändra din månadskostnad. Direkt i appen kan du ställa in hur mycket du vill betala varje månad. Det finns inga begränsningar över hur många gånger du kan ändra din månadskostnad. Det är dessutom helt avgiftsfritt att göra det. Däremot bör man vara medveten om att återbetalningstiden för lånet ändras när man ändrar sin månadskostnad. Slutligen kan du som har ett privatlån hos Bynk även utöka lånet om du har behov för detta. Detta gör du också direkt i Bynkappen och går ändringen igenom så har du pengarna på kontot inom någon dag. När du ansöker om att få ditt lån utökat så tas en UC. Detta kan du dock undvika genom att utöka ditt lån inom 25 dagar från det att du tog det första gången.

Ansök om lån direkt i mobilen

Om du vill ta ett privatlån utan säkerhet hos Bynk så kan du göra detta digitalt via både mobilen och datorn. Om du ansöker via mobil så besöker du bara långivaren genom att gå till hemsidan i din browser. Men du kan även ladda ner Bynkappen och ansöka om lån direkt i appen. Du får då börja med att ange hur stort lånebelopp du är intresserad av. Du väljer på en summa mellan 10 000 kr och 300 000 kr. Dra sedan i reglaget för hur lång löptid du vill ha kopplat till ditt lån. Du har möjlighet att välja en återbetalningstid från 3 år och upp till 12 år. I detta första steg av ansökningsprocessen får du även kryssa i om du tänkt samla befintliga lån och krediter. Om detta är din tanke så får du även uppge hur stor del av lånesumman som ska användas till detta. Därefter får du ange dina kontaktuppgifter samt uppge information om månadsinkomst, sysselsättning och boendeform. Du som har barn får även klicka i alternativet för detta samt uppge hur många barn du har. När allt detta är gjort är du redo att skicka in din ansökan genom att identifiera dig med ditt BankID.

Det är nu som Bynk börjar behandla din ansökan. Detta innebär bland annat att man ser över de uppgifter du lämnat samt inhämtar en kreditupplysning från både UC och Bisnode. Därefter gör man en samlad bedömning över din kreditvärdighet. Om man anser att din återbetalningsförmåga är god nog så kommer du att bli beviljad lånet. Du får då besked om detta och får signera skuldebrev. Därefter kommer du att få pengarna utbetalda inom 1-2 bankdagar.

Kundservice hos Bynk

Hos Bynk är man måna om både nya och befintliga kunder. Med anledning av detta har man en väldigt tillmötesgående kundservice som du kan ta kontakt med när frågor uppstår. Vad som är unikt med Bynks kundtjänst är att man även vägleder kunder via Messenger. Du kan få kontakt med en medarbetare hos Bynk via Messenger alla dagar mellan 8:00 och 24:00. Använder du dig av ett annat kontaktsätt så är det öppettiderna 9:00 till 15:00 som gäller. Detta gäller samtliga dagar förutom lördagar då kundservice enbart finns tillgänglig via Messenger. Vill du ringa in till Bynks kundtjänst så gör du detta på 020- 700 700. Om du istället föredrar att maila in till Bynk så är adressen som gäller kundservice@bynk.se. Du kan även skicka brev till Bynk och detta gör du på adressen: Bynk AB, Flaggan 1115, 116 74 Stockholm. På Bynks hemsida hittar du en hel avdelning för frågor och svar. Genom att besöka denna avdelning kan du i många fall få svar på dina frågor utan att behöva kontakta företagets kundtjänst.