Lån som betalas ut direkt till Danske Bank

 • Lånebelopp: 1 000 kr - 5 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 3 mån
 • Läs mer om Saldo
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 395 kr
 • Effektiv ränta: 265,5%
Lån på 5000 kr med återbetalningstid 1 månad. Uppläggningsavgift 395 kr, administrationsavgift 0 kr, nominell bunden ränta 39 %, effektiv ränta 265,5 %, totalt att återbetala 5 570,34 kr (5 570,34 kr per en månad).
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
 • Lånebelopp: 1 000 kr - 30 000 kr
 • Löptid: 2 mån - 82 mån
 • Läs mer om GF Money
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 280 kr
 • Effektiv ränta: 51,95-77,75%
Ett uttag om 15 000 kr med löptid 12 mån, uppläggningsavgift 280 kr, aviavgift 45 kr/mån, uttagsavgift 95 kr, rörlig ränta 39,8% ger en effektiv ränta på 58,51%
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
 • Lånebelopp: 1 000 kr - 30 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 12 mån
 • Läs mer om Smspengar
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 280 kr
 • Effektiv ränta: 51,95-77,75%
Uttag om 15 000 kr med 12 mån löptid, rörlig ränta 39,8%, uppläggningsavgift 280kr, aviavgift 45kr x 12, uttagsavgift 95kr har en effektiv ränta på 58,51%. Totalt belopp att återbetala 21 412kr (1786kr/mån).
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Danske Bank – den nordiska banken

Trots att namnet på denna bank för tankarna till ett grannland så är faktiskt Danske Bank en av Sveriges största banker. Dock har man närvaro i hela norden och återfinns i hela 16 länder runtom i världen. I Sverige gjorde Danske Bank entré först 1997. Detta i samband med att man köpte upp den svenska banken Östgöta Enskilda Bank. En bank som hade varit verksam i Sverige ända sedan 1837.

De senaste åren har Danske Bank främst fått uppmärksamhet på grund av den penningtvättshärva som uppdagades 2017. Det rör sig om den största penningtvättshärvan i modern tid och rör främst Danske Banks estniska filial. I samband med uppdagandet av denna härva rasade Danske Banks aktie på börsen. Trots detta finns det fortfarande många privatpersoner och företag som har konto i banken. Banken står för stor kompetens när det gäller ekonomiska och innovativa lösningar. Detta gör banken till ett förstahandsval för många företag, privatkunder och institutionella organisationer.

Hos Danske Bank kan du som privatperson ta del av traditionella banktjänster. Det handlar bland annat om sedvanliga transaktionskonton och bankkort. Men du kan även teckna försäkringar, öppna pensionssparande och låna hos banken. Dock erbjuder Danske Bank inte några lån utan UC. Däremot kan du låna av externa konsumentkreditbolag och få pengarna snabbt utbetalda till ditt konto i Danske Bank.

Smslån med direkt utbetalning Danske Bank

Lån utan UC direkt till Danske Bank

I skrivande stund finns det en handfull kreditgivare som erbjuder lån med direkt utbetalning till Danske Bank. Med lån utan UC slipper du förfrågan i din UC och riskerar därmed inte att sänka din kreditvärdighet. Om du istället är ute efter ett sedvanligt privatlån utan säkerhet så får du vända dig till större låneinstitut. Då kommer en kreditupplysning göras i UC. Du kommer inte heller att kunna få pengarna direkt så som med snabblån. Men väljer du en kreditgivare i listan ovan så kan du räkna med att ha pengarna på kontot inom en timma efter det att din låneansökan godkänts. Detta gäller enbart de lånebolag som erbjuder direkt utbetalning till Danske Bank.

Väljer du en annan långivare med direkt utbetalning så kan det dröja till nästföljande dag innan du får pengarna. Utbetalningstider för mikrolån är även beroende av långivarnas öppettider. Många utgivare av snabblån har dock öppet både under kvällar och helger. Du kan se vilka lånebolag som har kvällsöppet och helgöppet här på Alltomsmslan.se.

Om du säkerställt att du ansöker under långivarens öppettider så kommer utbetalningen till ditt konto i Danske Bank att ske direkt efter du fått ett positivt lånebesked. Detta under förutsättning att du lånar hos någon av ovan listade konsumentkreditbolag. Den direkta utbetalningen möjliggörs av en direktöverföring mellan långivarens konto i Danske Bank och ditt konto i samma bank. Listan över konsumentkreditbolag som har konto i Danske Bank uppdateras löpande. Du kan se när listan senast uppdaterades längst ner här på sidan.

Frågor & svar

aosbackground

Vilka lån betalas ut direkt till Danske Bank?

Har Danske Bank några snabblån?

Vad krävs för att få pengarna direkt?

Hur mycket kan jag låna?

Kan jag låna under helgen?

Andra lån som betalas ut till konto i Danske Bank

Det är enbart när du ansöker om lån utan UC med direkt utbetalning till Danske Bank som du kan få pengarna direkt. Har du konto i Danske Bank och ansöker om ett annat lån så kommer utbetalningstiden vara betydligt längre. Om du exempelvis ansöker om ett snabblån utan direkt utbetalning till Danske Bank så kan utbetalningstiden ligga på 1-2 dagar. För att säkerställa att du får pengarna så snabbt som möjligt bör du ansöka under förmiddagen en vanlig vardag. Då är chansen nämligen stor att du kan se pengarna på kontot redan samma eftermiddag. Ansöker du istället under en eftermiddag eller kväll så är sannolikheten stor att du får vänta på pengarna fram till nästföljande dag. Längst väntetid får du om du ansöker under en helg hos en långivare som inte har helgöppet. Då kan utbetalningen dröja så länge som till nästa måndag eftermiddag.

För dig som väljer att ta ett privatlån utan säkerhet hos en bank eller ett större låneinstitut gäller det att inte ha bråttom. Dels så är det få större låneinstitut som har öppet under kvällar och helger. Sedan är det ingen bank som i skrivande stund betalar ut blancolån direkt till konton i Danske Bank. Istället får du räkna med utbetalningstider runt 3-5 bankdagar. Detta gäller även för dig som har konto i andra svenska banker än just Danske Bank. Om du inte behöver pengarna snabbt så kan det dock löna sig att ta ett blancolån då dessa är kopplade till lägre ränta än högkostnadskrediter. Du kan jämföra privatlån här på sajten för att se vilka banker som erbjuder lägst ränta just nu.

Lån direkt till konto i Danske Bank

Låna pengar hos Danske Bank

Om du istället vill låna pengar direkt av Danske Bank så finns det goda möjligheter till detta. Dock bör du vara medveten om att kraven för sedvanliga banklån är högre än för exempelvis snabblån. Således kan det krävas att du har en hög taxerad inkomst, är fri från betalningsanmärkningar samt inte har för många förfrågningar på dig.

Vidare bör du vara förberedd på att banken kommer att inhämta en kreditupplysning i UC. Detta kommer medföra att du får en förfrågan på dig. Detta oavsett om du blir beviljad lånet eller inte. Inhämtning av kreditupplysning i UC är en del av den kreditprövning som Danske Bank gör när det gäller samtliga nya låntagare. Känner du dig bekväm med detta så kan du med fördel ansöka om ett privatlån hos Danske Bank. Hos Danske Bank kan du låna till vad du vill helt utan säkerhet. Du kan låna alltifrån 10 000 kr upp till 300 000 kr och du ansöker digitalt på Danske Banks hemsida. Efter det att du skickat in din ansökan kan det dröja upp till 48 timmar innan du får svar. Utbetalning sker sedan till ditt konto i Danske Bank. Räntan på privatlånen sätts individuellt och är för närvarande från 6,75%.

Är du kund hos Danske Bank så kan du även ansöka om ett lånelöfte direkt på bankens hemsida. Ett lånelöfte kan vara bra för dig som går i hustankar och som redan börjat gå på visningar. Ett lånelöfte från Danske Bank är helt kostnadsfritt och gäller i upp till 6 månader. Utöver privatlån och bolån så erbjuder denna svenska bank även fritidslån, billån och båtlån. Du kan läsa mer om villkoren för respektive lån på Danske Banks hemsida.