Låna pengar med Swish

Smslån med Swish

Att låna pengar med Swish spås bli nästa riktigt stora fenomen inom lånebranschen. Om och när kreditinstituten introducerar swishlån så kommer detta möjliggöra en omedelbar överföring. I dagsläget finns det enbart långivare som erbjuder kunder att återbetala sitt lån via Swish. Det är däremot ännu inte möjligt att få själva lånet utbetalt via samma tjänst. Men vi på Alltomsmslan.se tror bara det är en tidsfråga innan detta möjliggörs. Swish släpper hela tiden nya företagslösningar som öppnar upp för nya möjligheter för både lånebolag och andra företag.

Idag sker utbetalning av smslån via banköverföring. För att få pengarna direkt på kontot krävs det att långivaren erbjuder direkt utbetalning. Du får dock ändå bara pengarna direkt om du har ett konto i samma bank som lånebolaget. Har du inte detta så kan du få vänta på din utbetalning i 6-48 timmar. Med utbetalning via Swish skulle detta enkelt kunna undvikas och alla kunder skulle få in pengarna i samma stund som lånet beviljades. Därtill hade återbetalningen blivit lika smidig då denna skulle kunna göras genom några enkla knapptryck på telefonen. Fördelarna med Swishlån är med andra ord många vilket gör lösningen än mer intressant för både kreditgivare och låntagare.

För att vara väl förberedd när lösningen väl blir verklighet rekommenderar vi dig att ladda ner Swish. Hur du gör detta kan du läsa mer om längre ner i denna artikel. Ni som ivrigt väntar på att låna pengar med Swish får hålla er tillgodo med nedan långivare som idag erbjuder återbetalning av lån via tjänsten.

Snabblån med återbetalning med Swish

Lånebelopp
1000 - 10000 kr
Återbetalningstid
1 - 2 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
300 kr
Effektiv Ränta
73-1000%
i
Lån på 10 000kr med löptid 6 mån, 300kr i uppläggningsavgift, administrationsavgift på 35 kr/mån och en nominell fast årsränta på 39% ger en effektiv ränta på 73%. Totalt att återbetala är 11 70 kr(1951kr/mån).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Så lånar du med pengar med Swish

låna pengar med Swish

I nuläget finns det alltså inte någon möjlighet att låna pengar med Swish. Men om det blir det i framtiden så kommer det vara lika lätt att låna som tidigare. Själva ansökningsprocessen skulle nämligen gå till på samma sätt. I praktiken är det bara själva utbetalningen av lånet som ser annorlunda ut. Med andra ord skulle du först bara behöva välja en långivare med Swish som utbetalningsmetod. Därefter skulle du som vanligt få ange vilket belopp du var intresserad av att låna samt vilken löptid som passar dig bäst. Därefter sker det vanliga förfarandet med insamlande av information om dig. Det handlar om att du ska lämna uppgifter så som personuppgifter, kontaktuppgifter samt svara på frågor om din ekonomi och ditt boende. Hos vissa långivare behöver du även uppge om du har andra skulder och krediter.

När ansökan är ifylld korrekt och identifiering skett via BankID så görs en kreditbedömning. Kreditgivaren i fråga kommer du ta en kreditupplysning på dig. Väljer du att låna utan UC så inhämtas denna upplysning från Creditsafe eller Bisnode. Därefter får du besked direkt i din dator eller telefon om du beviljas lånet eller inte. Sedan utbetalar långivaren pengarna direkt via Swish. Du kommer då att ha krediten på kontot i samma stund som detta sker. Därtill blir du meddelad om utbetalningen via Swish-appen. Även om Swish i nuläget inte är aktuellt för utbetalning av lån så finns det ändå sätt att få pengar snabbt. Många kreditgivare erbjuder redan direkt utbetalning av lån till SEB, Handelsbanken, Swedbank, Nordea och andra svenska storbanker.

Återbetalning av lån med Swish

Att återbetala sitt lån med Swish är en riktig smidig metod som rekommenderas hos de kreditgivare som erbjuder detta. I dagsläget är det enbart Viaconto och Nätlån som erbjuder återbetalning av smslån via Swish. Använder du dig av denna tjänst så behöver du först kolla upp kreditgivarens Swish-nummer på företagets hemsida. Vanligtvis får du även ett mail eller ett inloggningskonto om betalningsuppgifter. Detta behövs bara om du tänkt återbetala lånet i förtid. Annars framgår all information på den faktura du får till din mail. När du genomför Swish-betalningen anger du ditt personliga OCR-nummer i fältet för meddelande i Swish appen. Notera att vissa kreditinstitut kräver att Swish inbetalningen ska vara hos långivaren en bankdag innan förfallodagen. Var noga med att alltid läsa villkoren hos respektive långivare för att säkerställa att du betalar din kredit i tid.

Då de redan finns kreditinstitut på marknaden som erbjuder återbetalning av lån med Swish så förutsätter vi att detta är något som fler kommer börja med. I nuläget har Viaconto en stor konkurrensfördel då de ger sina kunder en mer flexibel återbetalningsmöjlighet än konkurrenterna. Det bästa vore såklart om man både kunde ta lån via Swish och återbetala lånet på samma sätt. Men tills den lösningen finns får vi hålla oss tillgodo med att återbetalningen av lånet går smidigt.

Swishlån

Det här är Swish

Swish lanserades som en betaltjänst för privatpersoner redan 2012. Nästföljande år fick man pris för ”Årets mobila betaltjänst”. Swish utgår ifrån ett gemensamt samarbete mellan Sveriges sex största banker. Produkten ägs idag av Swedbank, Sparbankerna, Nordea, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Danske Bank och SEB. Det är dock betydligt fler banker än så som är anslutna till tjänsten. Swish har fram till dagens datum genomfört över en miljard kontantlösa betalningar. Tjänsten är välkänd bland de flesta människor och fler och fler användare laddar ner appen. Idag är det mer regel än undantag att man väljer att swisha när man ska skicka pengar till någon. Detta då lösningen både är säker, snabb och väldigt smidig. Det ända som krävs är att man har sin mobiltelefon tillgänglig.

En annan fördel med Swish är att du aldrig behöver ge ut ditt kontonummer. Istället räcker det att mottagaren har ditt mobilnummer om denne ska skicka pengar till dig. Initialt användes Swish främst till att göra överföringar men nu är tjänsten ett godkänt betalmedel inom både e-handel och i fysiska butiker. Med Swish genomför du enkelt en betalning genom att öppna appen, skriva in mottagarens mobilnummer och därefter ange summa och referens. Pengarna finns sedan på mottagarens konto omedelbart.

Skaffa Swish för att återbetala ditt lån

Om du har lån hos en kreditgivare som idag erbjuder återbetalning av lån med Swish så kan det vara en god idé att skaffa tjänsten. Gör du detta kommer du även i framtiden kunna ta ett swishlån samt enkelt kunna genomföra kontantlösa betalningar till både vänner och handlare. För att skaffa Swish behöver du först söka efter appen i App Store eller Google Play. När du väl hittat Swish laddar du kostnadsfritt ned appen. Därefter är det dags för dig att ansluta ditt bankkonto till tjänsten. Detta gör du genom att logga in på din mobil- eller internetbank. Där väljer du tjänster och kopplar enkelt ditt vanliga konto till Swish. Har du några frågor längs vägen rekommenderar vi dig att kontakta din bank. När du kopplat ditt bankkonto behöver du aktivera Swish. Detta gör du genom att öppna appen och sedan ange det telefonnummer som du nyss registrerade hos din bank.

Du är nu redo att börja swisha och vill du först öva på detta så erbjuder Swish en demofunktion på sin hemsida. Där kommer du snabbt upptäcka hur enkelt det faktiskt är att använda Swish. Både för överföringar till vänner och bekanta men även som återbetalningsmetod när du har lånat pengar.