Minilån

Minilån – lånet för dig med mindre behov

Minilån lämpar sig för dig som behöver pengar snabbt men som inte behöver låna så mycket. Istället kan du låna mindre summor från 1000 kr och upp till 45 000 kr. Lånen kräver ingen UC och betalas ut direkt efter godkänt besked. Du ansöker smidigt och enkelt om ett minilån online och identifierar dig med BankID. Minilån är precis som smslån och lån utan UC en så kallad högkostnadskredit. Detta innebär att minilånet har en hög effektiv ränta. Detta är något du bör ta i beaktning innan du tar ett sådant här lån. Utöver den höga räntan så är återbetalningstiden kort. Istället för en löptid som sträcker sig över flera år så betalar du tillbaks ett minilån under ett par månader. Således lämpar sig lånet för dig som behöver täckning för en utgift nu men som vet att du får in pengar på kontot inom kort. Är du i behov av en mindre summa pengar snabbt så kan du jämföra minilån här nedan. Vill du veta mer om respektive långivare så hänvisar vi dig till recensionerna här på Allt om Smslån.

Ansök om ett minilån direkt

Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
5 - 72 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Ränta
26%
i
Effektiv årsränta för en kontokredit på 15 000 kr som återbetalas under 12 månader är 29,33%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 45000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Ränta
39,6%
i
Effektiv ränta för ett lån på 10 000kr är 47,64%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
3000 - 20000 kr
Återbetalningstid
1 - 36 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
380 kr
Ränta
39%
i
Vid ett lån på 3000 kr som återbetalas under 9 månader är den effektiva räntan 147,16%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 25000 kr
Återbetalningstid
1 - 60 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39%
i
Vid en utnyttjad kredit om 25 000 kr som återbetalas under 12 månader är den effektiva räntan 47%. Räntan är rörlig och kan förändras under tid.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 25000 kr
Återbetalningstid
3 - 60 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39%
i
Effektiv ränta vid lån av 25 000kr under 12 månader är 47%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
2000 - 15000 kr
Återbetalningstid
1 - 3 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39%
i
Effektiv ränta för ett lån på 8000kr under 3 månader är 234,90%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
2000 - 20000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39.5%
i
Den effektiva räntan för ett lån på 5000kr med en löptid på 11 mån är 79,97%. Första lånet är fritt från ränta och uppläggningsavgift.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
320 kr
Ränta
39.3%
i
Effektiv ränta vid utnyttjad kredit på 15 000kr under 12 månader är 56,73%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 5000 kr
Återbetalningstid
1 - 1 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
350 kr
Ränta
39%
i
Effektiv ränta för ett lån på 3000kr under 30 dagar är 532%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Så tar du ett minilån utan UC

minilånBehöver du en mindre summa pengar så kan du ansöka om ett minilån utan UC på nätet. Detta kan du göra via både dator, mobil och surfplatta. Det enda som krävs är en fungerande uppkoppling och tillgång till ditt BankID. Ansökan tar max ett par minuter i anspråk och du får vanligtvis besked direkt på skärmen. För att ansöka om ett minilån utan UC koll behöver du bara välja en långivare i topplistan ovan. När du valt en lämplig långivare så sker ansökan direkt på dennes hemsida. Där får du först välja vilken summa du vill låna. När detta är gjort kommer du att se vad lånet kommer kosta dig samt vilken ränta du kommer att få betala. Till skillnad från privatlån så sker räntesättningen på minilån inte individuellt. Istället får alla betala en fast ränta som brukar ligga runt 39%. Du bör dock vara medveten om att den effektiva räntan kan bli betydligt högre än så. Detta med anledning av att den effektiva räntan även inkluderar eventuella startavgifter och aviavgifter.

När du ansöker om ett minilån får du bland annat uppge kontakt- och personuppgifter. Därutöver får du även svara på ett par frågor om din ekonomi. När låneansökan är komplett identifierar du dig med ditt mobila BankID innan du skickar in ansökan. Du får sedan direkt svar på om du blivit beviljad lånet eller inte. Om du får ett positivt besked på din låneansökan så betalas pengarna ut till ditt konto direkt.

Krav för att få ett minilån

Kraven för att få ta ett minilån är i regel inte speciellt hårda. Med andra ord har även du med sämre kreditvärdighet möjlighet att få ett mindre lån beviljat. Däremot gör långivaren alltid en kreditbedömning för att se att du har den återbetalningsförmåga som krävs för att få låna. Detta innebär att man tar en kreditupplysning på dig där information om din ekonomiska situation framgår. Till skillnad mot hur det går till hos större banker och låneinstitut så inhämtas denna kreditupplysning inte från UC. Istället tas kreditupplysningen från bolag så som Bisnode, Creditsafe, Decidas och Soliditet. Fördelen med detta är att din förfrågan inte registreras hos UC. På så sätt kommer inte din kreditvärdighet att påverkas negativt när du ansöker om ett minilån. Dessutom kan du få lån trots många förfrågningar i din UC då långivaren inte får tillgång till denna information.

Vanliga krav för att få ett minilån beviljat är att du är folkbokförd i Sverige samt är över 18 år gammal. Vidare krävs det vanligtvis någon form av inkomst som kan komma från arbete, pension, a-kassa eller eget företag. Att låna med betalningsanmärkningar är vanligtvis inget problem men olika långivare ställer olika krav. Med anledning av detta rekommenderar vi dig att läsa igenom krav och villkor hos respektive långivare innan du ansöker om ett minilån.

Små summor som betalas ut snabbt

Låna mindre summor med minilånEn av många fördelar med minilån är den snabba utbetalningstiden. Behöver du låna pengar snabbt så är alltså minilån ett optimalt alternativ. Detta om man är beredd att betala priset i form av den höga räntan. Många långivare som ger ut minilån erbjuder direkt utbetalning vilket innebär att du kan få pengarna utbetalda direkt efter godkänd ansökan. För att detta ska vara möjligt så gäller det att du har konto i en av de storbanker som långivaren är ansluten till.

Den bank som flest långivare kan göra direkt utbetalningar till är Swedbank. Har du konto i denna storbank så är förutsättningarna goda för att du ska få in ditt minilån på kontot direkt. Men flertalet långivare erbjuder även direkt utbetalning till konton i banker så som Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Detta möjliggörs via så kallade Trustly lån med direkt överföring. Om du tar ett minilån som inte erbjuder direkt utbetalning så kan du räkna med att ha pengarna på kontot nästföljande dag istället. Om du behöver låna en mindre summa utanför ordinarie banktider så bör du se över vår lista över lån med helgutbetalning. Det är även möjligt att låna under kvällar om du enbart är i behov av att låna ett par tusenlappar. Är du i behov av ett lån på 50 000 kr eller mer så är det istället ett vanligt privatlån som gäller och dessa beviljas enbart under helgfria vardagar.

Risker med minilån

Innan du ansöker om ett minilån bör du se över billigare sätt att låna pengar. Minilån bör enbart tas om du behöver pengar riktigt snabbt och inte eftersöker några större lånesummor. Du bör även vara säker på att du kan hantera den korta återbetalningstid som är förknippad med just minilån. Se till att inte låna mer än nödvändigt och säkerställ att du har möjlighet att återbetala hela skulden redan månaden efter. Att inte återbetala sitt minilån enligt villkor kan innebära extra kostnader i form av påminnelseavgifter och inkassoavgifter. I värsta fall kan utebliven betalning innebära att du får en betalningsanmärkning. Denna betalningsanmärkning kommer sedan att hänga med dig under tre år och leda till att det blir svårare för dig att ta nya lån.

Om du behöver ta ett minilån för att lösa obetalda skulder så bör du tänka över ditt beslut en extra gång. Ett minilån är ingen långsiktig lösning utan ska enbart ses som ett alternativ vid akuta situationer. Har du många lån och krediter och vill sänka din månadskostnad så bör du istället överväga att ta ett samlingslån. Ett sådant lån har en lägre ränta och en betydligt längre löptid än ett minilån. Således är det ett bättre alternativ för dig som behöver reda upp din privatekonomi och minska din skuldbörda.