Jämför helglån utan UC

 • Lånebelopp: 1 000 kr - 40 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 12 mån
 • Läs mer om Ferratum
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 54,04%
Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
 • Lånebelopp: 1 000 kr - 30 000 kr
 • Löptid: 2 mån - 82 mån
 • Läs mer om GF Money
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 280 kr
 • Effektiv ränta: 51,95-77,75%
Ett uttag om 15 000 kr med löptid 12 mån, uppläggningsavgift 280 kr, aviavgift 45 kr/mån, uttagsavgift 95 kr, rörlig ränta 39,8% ger en effektiv ränta på 58,51%
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
 • Lånebelopp: 1 000 kr - 30 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 12 mån
 • Läs mer om Smspengar
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 280 kr
 • Effektiv ränta: 51,95-77,75%
Uttag om 15 000 kr med 12 mån löptid, rörlig ränta 39,8%, uppläggningsavgift 280kr, aviavgift 45kr x 12, uttagsavgift 95kr har en effektiv ränta på 58,51%. Totalt belopp att återbetala 21 412kr (1786kr/mån).
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
 • Lånebelopp: 1 000 kr - 20 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 36 mån
 • Läs mer om Daypay
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 300 kr
 • Effektiv ränta: 69,65-4569,91%
Lånar du 10 000 kr med löptid 90 dagar så är årlig fast ränta 39% och effektiv ränta 69,65%. Totalt att återbetala: 11392.00 kr (3797.33 kr/mån). Uppläggningsavgift: 300 kr. Aviavgift: 39 kr
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Helglån betalas ut under lördag och söndag

För att långivare med helglån utan UC ska kunna erbjuda dig snabb utbetalning även under lördag och söndag krävs det att du och långivaren har samma bank. Detta då konton i samma bank är en förutsättning för att direktutbetalning ska kunna ske. Det vanliga är att sms-lånebolag har konto i Danske Bank, Swedbank, Handelsbanken, SEB eller Nordea. Vissa långivare erbjuder enbart helgutbetalning till kunder med konto i en specifik bank medan andra erbjuder direkt utbetalning till flera olika banker. Var noga med att alltid kolla vilka banker som långivaren har konto i innan du ansöker om ett lån under helgen.

När det gäller helgutbetalning av lån så är detta något som enbart tillämpas av kreditinstitut som erbjuder lån utan UC. Ska du ansöka om ett blancolån hos en bank eller ett större låneinstitut så kommer du alltså att få vänta ett par dagar innan utbetalning sker. När det gäller de sms-lånebolag som erbjuder utbetalning av lån under helger så har dessa varierande öppettider. För att utbetalningen ska ske direkt gäller det att du ansöker och blir beviljad snabblån under dessa öppettider. Notera att kreditinstituten ofta har öppet färre timmar under helgen än under vardagarna. Se därför till att ansöka om lån under förmiddagen på lördag eller söndag om du vill ha pengarna utbetalda direkt.

Smslån med helgutbetalning

Så ansöker du om lån under helgen

För att få ett lån utbetalt under helgen gäller det att du vänder dig till någon av långivarna i listan ovan. Vår rekommendation är att du läser våra recensioner först för att veta vilka banker som respektive långivare har konto i. Därefter kan du enkelt sålla bort de kreditinstitut som inte har konto i samma bank som dig. När du hittat ett par lämpliga långivare som erbjuder helglån utan UC kan det vara en god idé att jämföra villkor och räntor innan du gör ett slutgiltigt beslut om vilken långivare du ska använda dig av. Därefter följer du bara nedanstående steg för att göra en låneansökan under lördagar eller söndagar.

 1. Välj kreditinstitut i listan ovan (samtliga aktörer erbjuder helgutbetalning)
 2. Ansök med god marginal innan långivarens kontor stänger för dagen
 3. Få besked direkt på skärmen och signera skuldebrev digitalt
 4. Pengarna kommer in på ditt konto inom 15 minuter

Vi kan inte nog understryka vikten av att du återbetalar ditt snabblån i tid. Vid utebliven återbetalning kan dina chanser att få låna av kreditinstitutet igen minska radikalt. Därtill finns det alltid en risk att din obetalda skuld går till inkasso för att sedan hamna hos Kronofogden. Läs mer om att låna ansvarsfullt innan du ansöker om ditt första SMS lån.

aosbackground
Jämför lån utan UC

Steg 1: Jämför helglån hos oss

Jämför helglån i listan ovan och välj ett lån med helgbetalning som passar dig.

Ansök om lån

Steg 2: Ansök om lån med helgutbetalning

Ansök om lån med helgutbetalning och identifiera dig med BankID.

Lån utbetalt

Steg 3: Få lånet utbetalt under lördag och söndag

Lånet betalas ut direkt till ditt bankkonto även under lördagar och söndagar.

Varför låna under kvällar och helger?

Du som ansöker om ett lån under helg eller kvällstid är långt ifrån ensam. Flertalet svenskar besöker sms-lånebolag online under dessa tider för att dryga ut kassan. Faktum är att det inte är så konstigt att behöva låna under just dessa tider. Det är ju faktiskt under kvällar och helger som vi får tid över för att se över vår ekonomi och ta tag i saker som vi annars inte har tid med. Däremot är det i regel inte lika vanligt att ansöka om smslån under helger som under vardagar.

Många har en felaktig bild av att massa människor sitter hemma och tar snabblån under helgen för att ha råd att gå ut och festa på kvällen. Men enligt vår erfarenhet är detta en myt och hade det varit så vanligt så hade säkerligen de flesta långivare hållit öppet dygnet runt under helgerna. För vi får ju faktiskt inte glömma att de kreditinstitut som bedriver låneverksamhet gör det med ett vinstintresse i bakgrunden. Du som faktiskt tänkt ta ett snabblån under helgen för att festa kan räkna med dubbel bestraffning dagen efter! Se därför till att inte ansöka om lån på ren impuls utan låt det vara en genomtänkt handling oavsett om du lånar under vardagen eller helgen.

Detta är vad många människor uppger

Det är inte vårt uppdrag att sätta upp legitima skäl till varför man ska låna under helgen. Men när vi har hört runt bland folk vi känner så är de främsta anledningarna att man ansöker om ett mikrolån med helgutbetalning följande:

 • Något oförutsett har skett som gör att du behöver pengar idag
 • Du inväntar pengar som kommer först på måndag
 • Du har ansökt om ett privatlån men högtider fördröjer utbetalningen
 • En nödsituation som måste lösas

Detta är bara ett axplock av de anledningar som människor har när de tar ett smslån under helgen. Oavsett vad ditt skäl är så är detta aldrig någonting som kommer ifrågasättas av långivaren.

Frågor & svar om helglån

aosbackground

Kan jag få mina pengar under helgen?

Finns det lån som betalas ut under röda dagar?

Finns det lån som betalas ut på natten?

Kan man ta ett lån på helgen med betalningsanmärkningar?

Vilken bank måste man ha för att få lån utbetalt på natten?

Vilka långivare betalar ut på helgen?

Fördelar med SMS lån med helgutbetalning

Fördelen med att ansöka om ett mikrolån under helgen är att trycket på kundtjänst inte är lika hårt. Detta innebär att din ansökan kommer att behandlas snabbare vilket i sin tur leder att du får helgutbetalningen direkt. Därtill finns det många fördelar att ansöka om lån hos mindre kreditgivare som de vi listar ovan här på sajten. Bland annat tar dessa kreditinstitut ingen UC vilket gör att du slipper att få en förfrågan på dig. Ska du vid ett senare tillfälle ansöka om ett större lån hos en bank kommer din förfrågan om snabblånet inte att vara synlig. Det är dessutom otroligt smidigt att ansöka om ett smslån med helgutbetalning. Ansökan sker helt digitalt via antingen datorn eller mobilen. Vissa långivare tar till och med emot ansökningar direkt via sms. Det krävs alltså ingen större insats från din sida för att ansöka om lånet.

Något annat positivt är det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett helglån utan UC. Du betalar ingen ansökningsavgift oavsett om du blir beviljad lånet eller inte. Vissa långivare bjuder dessutom på startavgiften eller har helt enkelt bakat in denna i den effektiva räntan. Genom att kolla på den effektiva räntan på lånet får du alltid reda på den totala kostnaden som ditt snabblån kommer att innebära. Du kan även jämföra den effektiva räntan hos flera olika långivare för att se vart du kan låna billigast.