Ferratum

Ferratum är en av de främsta långivarna i Sverige när det kommer till smslån. Varumärket ingår i Ferratum Group som är en stor aktör i branschen för utlåning och mobila banktjänster. Utöver sina smslån erbjuder koncernen även företagslån och europeiska bankkonton. Bolaget grundades redan 2005 och finns idag representerat över hela världen. Ferratum var en av de första aktörerna som erbjöd smslån i Sverige och Norden. Idag kan kunder inte bara ansöka om snabblån utan även utnyttja Ferratums mobilbank för alla sina mobila banktjänster.

Ferratum har i skrivande stund inte mindre än två miljoner kunder och huvudkoncernen finns representerad på Frankfurtbörsen. Man tar sin utlåning på största allvar och ställer alltid kundens behov i fokus. Detta innebär bland annat att man erbjuder transparenta villkor och en utöver god kreditgivningssed. Något som gjort Ferratum till en ledande leverantör av smslån är att kunder kan ta lån utan UC samt att man även accepterar låntagare med betalningsanmärkningar.

Lånebelopp
1000 - 45000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv ränta
47,64%
i
Kredit om 10 000 kr med löptid 12 mån och nominell årsränta 39,60% har en effektiv årsränta på 47,64%. Totalt belopp att återbetala 12 145 kr (1012 kr/mån).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Lånebelopp

Hos Ferrtatum kan du ansöka om smslån och privatlån upp till 45 000kr. Man erbjuder även snabblån på mindre summor så som 1000kr, 2000kr och 3000kr. Minsta återbetalningstid för lånen är 4 månader men du kan välja en löptid på upp till 46 månader beroende på hur stor summa du väljer att låna. Du bör dock vara medveten om att en kortare återbetalningstid innebär färre kostnader. De smslån som erbjuds hos Ferrtatum kräver vare sig säkerhet eller borgen. Den effektiva räntan på lånen ligger på 47,64% (2019-04-08) och i den ingår samtliga kostnader. Man tar inte ut någon uppläggningsavgift och det är helt gratis att ansöka om lån.  Utöver sedvanliga smslån erbjuder Ferratum även en kontokredit kallad Ferratum Credit. Med en kontokredit är du lite friare då du själv bestämmer hur mycket av krediten du vill nyttja. Du betalar tillbaks i en takt som passar dig och betalar bara ränta på den kredit du nyttjar. Dessutom slipper du ansöka om nya lån vid behov då kontokrediten är stående hos Ferratum.

Kreditexempel:

Kredit om 10 000 kr med löptid 12 mån och nominell årsränta 39,60% har en effektiv årsränta på 47,64%. Totalt belopp att återbetala 12 145 kr (1012 kr/mån).

Krav

Ferratum är väldigt flexibla i sin utlåning vilket gör att de flesta har en chans att få smslån här. Dock krävs det att du har fyllt 21 år och inte har något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Du måste även vara folkbokförd i Sverige samt ha en deklarerad inkomst. Ferratum gör en sedvanlig kreditprövning på alla nya kunder. Däremot tar man inte någon UC. Istället använder man sig av Creditsafe för inhämtandet av kreditupplysningar. Detta innebär att det bara är andra långivare som använder Creditsafe som kan se din förfrågan. Hos Ferratum kan även du som dras med betalningsanmärkningar låna pengar. Bolaget accepterar flertalet betalningsanmärkningar hos sina kunder. Detta gör Ferratum till ett av de mest flexibla lånebolagen. Dina betalningsanmärkningar får däremot inte vara färskare än sex månader. Vi på Alltomsmslan.se råder dock alla att låna med tillförsikt. Speciellt du som sedan tidigare inte kunnat återbetala dina skulder enligt betalplan.

Återbetalning

När du har lånat pengar av Ferratum kommer du att få en faktura månaden efter. Fakturan skickas ut den 16:e varje månad och du har sedan tretton dagar på dig att betala. Förfallodatumet på Ferratums fakturor är alltid satt den 28:e varje månad. Du som har en kontokredit hos företaget kan enkelt se kopior på dina fakturor och inbetalningsuppgifter under Mina Sidor. Varje månad måste du återbetala minst 4% av din skuld till Ferratum. Minsta summa att återbetala varje månad är 300kr. Detta innebär exempelvis att du med ett lån eller en kredit på 20 000kr måste betala minst 800kr varje månad. Fakturan skickas via mail där alla relevanta uppgifter om din återbetalning framgår. Du har alltid rätt att förtidslösa ditt lån utan att detta kostar någonting extra. Därtill har du även möjlighet att betala in ett större belopp än det som anges på fakturan. Missar du en återbetalning så kommer ärendet att gå till inkasso.

Ansökan och utbetalning

För att låna pengar snabbt hos Ferratum behöver du bara gå till bolagets hemsida. Detta kan du göra genom att klicka dig vidare via de länkar som finns här på sajten. Du ansöker sedan om ett smslån genom att först välja hur stort belopp du vill låna. Du väljer mellan 1000kr och 35 000kr. Tänk på att inte ansöka om ett större lån än du är i behov av. När du valt belopp kommer du direkt att få se vad den minsta återbetalningen varje månad blir. Du får även se en uträkning på de räntor och villkor som lånet medför. Därefter ansöker du om ditt smslån genom att ange personliga uppgifter. De uppgifter du behöver uppge är förnamn, efternamn, personnummer, mobilnummer och e-post. Du kan sedan godkänna Ferratums villkor och när detta är gjort får du identifiera dig med mobilt BankID. Så fort din ansökan är inskickad gör Ferratum en kreditbedömning. Därefter får du direkt besked om du blivit beviljad lånet eller inte. Vid ett positivt besked får du ditt lån utbetalt samma dag. Hela 98% av de som ansöker om smslån hos Ferratum blir beviljade så dina chanser att få ett lån här är stora. Kunder med konton i SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken får pengarna utbetalda samma dag. Kunder med konto i annan bank får som längst vänta till nästföljande bankdag. Utbetalning till övriga banker beror lite på när på dygnet du ansökte om lånet.

Kundtjänst

Du som undrar något över Ferratum och bolagets lån kan med fördel kontakta den eminenta kundtjänsten. Medarbetarna på Ferratums kundtjänst besvarar mer än gärna de frågor du kan tänkas ha. För att få hjälp behöver du bara aktivera chatten som du finner längst ner i högra hörnet på Ferratums hemsida.Du kan även skicka ett email till Ferratum på kundtjanst@ferratumbank.se. Har du frågor om en faktura så mailar du istället till fakturagruppen@ferratumbank.se. Föredrar du att ringa och få prata med en medarbetare så är numret som gäller 020-12 30 30. Du kan även skicka brev till Ferratum och adressen som gäller är då: Ferratum Bank p.l.c, ST Business Centre 120, The Strand, Gzira, GZR 1027, Malta. Ferratums kundtjänst har öppet måndag till fredag mellan 9:00 och 17:00.

FERRATUM

  • INGEN UC
  • ACCEPTERAR BETALNINGSANMÄRKNINGAR
  • FLEXIBEL LÖPTID
  • KONTOKREDIT