Jämför Trustly lån

 • Lånebelopp: 1 000 kr - 30 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 12 mån
 • Läs mer om Smspengar
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 280 kr
 • Effektiv ränta: 51,95-77,75%
Uttag om 15 000 kr med 12 mån löptid, rörlig ränta 39,8%, uppläggningsavgift 280kr, aviavgift 45kr x 12, uttagsavgift 95kr har en effektiv ränta på 58,51%. Totalt belopp att återbetala 21 412kr (1786kr/mån).
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
 • Lånebelopp: 2 000 kr - 50 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 3 mån
 • Läs mer om Vivus
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 395 kr
 • Effektiv ränta: 39%
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr till 39% nominell ränta med en återbetalningstid på 4 månader, där kunden väljer att betala lägsta beloppet i 3 månader, är 60.6%. De fyra månatliga återbetalningarna är: första månaden 1 777 kr, andra månaden 1 137 kr, tredje månaden 1 100 kr och den fjärde månaden 7 748 kr (7 500 kr återstående kapital plus 248 kr ränta). Den effektiva räntan inkluderar 249 kr uppläggningsavgift. Totalt belopp att betala är 11 763 kr. Om kunden väljer att återbetala lånet helt på förfallodagen utan att betala minimibelopp så är det totala beloppet som ska återbetalas 10 623 kr, med en effektiv ränta på 87.8%. Exemplet är baserat på löptid på 35 dagar.
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

När bör man låna med Trustly?

Det finns inga bestämda tillfällen då man bör låna med just Trustly. Istället passar ett Trustly lån vid alla tillfällen som kräver snabb tillgång till en mindre summa pengar. Anledningen till varför många föredrar att låna från kreditinstitut som erbjuder Trustly som utbetalningsmetod är just snabbheten. Med Trustly som utbetalningsmetod kan överföringen ske direkt. Detta gör att det inte finns någon väntetid mellan att långivaren gör utbetalningen till dess att du har pengarna på kontot. Istället handlar det om smslån med direkt utbetalning där du kan låna snabbt vid behov.

Det finns dock vissa förutsättningar för att du ska kunna låna snabbt med Trustly. Det handlar exempelvis om att du har konto i en bank som är ansluten till Trustly. Detta brukar dock inte vara något problem då de flesta svenska bankerna är uppkopplade till Trustly. Har du exempelvis konto i Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB, Danske Bank, Länsförsäkringar, ICA Banken etc så är det inga problem. En annan faktor som spelar in är om långivaren du vänder dig till erbjuder direkt utbetalning eller inte. Dessutom måste lånet först godkännas innan en direkt överföring via Trustly kan ske.

Trustly lån

Lån med Trustly direktutbetalning

I topplistan ovan kan du se vilka låneinstitut som använder sig av Trustly för direktutbetalning. Dessa låneinstitut har alltså möjlighet att föra över pengar mellan olika banker utan fördröjning. Detta genom att använda sig av den tredjepartslösning som Trustly erbjuder. Är du i behov av ett akutlån så bör du alltså företrädelsevis vända dig till ett av ovan listade lånebolag. Gör du detta så slipper du att vänta på pengarna utan får tillgång till lånet direkt.

Innan du tar ett Trustly lån så kan det vara bra att se över långivarnas öppettider. För även om ett kreditinstitut erbjuder direktutbetalning så genomför man enbart utbetalningar av Trustly lån under ordinarie öppettider. Detta innebär att du ska tänkt låna med Trustly en lördag kanske ändå måste vänta till på måndag för att få pengarna. Är du i behov av ett Trustly lån under helgen så rekommenderar vi dig därför att se över smslån med helgutbetalning. Detsamma gäller när du får ett akut behov av pengar under kvällstid.

aosbackground

Trustly lån under kvällar och helger

För dig som vet med dig att behovet av pengar ofta uppstår under kvällar och helger har vi ett tips. Det är att ansöka om en så kallad onlinekredit. Bland annat Credway och Smspengar är långivare som erbjuder en sådan kredit. En onlinekredit fungerar liknande ett kreditkort i det avseendet att du ansöker om ett kreditutrymme som sedan finns tillgängligt löpande. Från din onlinekredit kan du sedan göra egna överföringar med Trustly och således få in pengarna på kontot direkt. Dessutom betalar du enbart kreditränta för den del av kreditutrymmet som du använder. Resterande del kan med fördel användas som en buffert.

Genom att ansöka om en onlinekredit i förebyggande syfte kan du enkelt lösa mindre ekonomiska knipor framöver. Detta oavsett om det är vardag, kväll, helg eller röda dagar. När du redan har en onlinekredit beviljad så spelar det nämligen ingen roll när på dygnet som du genomför dina uttag. Eftersom överföring är möjlig via Trustly kommer du alltid att få in pengarna på ditt bankkonto direkt. På så sätt slipper du vara beroende av långivarnas öppettider. Istället kan du ta ett Trustly lån när helst du behöver det.

Trustly – ett populärt betalningssätt

Vid de här laget känner de flesta till Trustly och bolagets tjänster. Men för den som vill veta mer kommer här en kortfattad beskrivning. Trustly är ett populärt och vanligt förekommande betalningssätt som utvecklats av Trustly Group AB. Denna företagsgrupp står under tillsyn av Finansinspektionen och är registrerad som ett auktoriserat betalningsinstitut. Detta innebär bland annat att man bedriver tillståndspliktig betaltjänstverksamhet inom EU. Trustly erbjuder ett betalalternativ som möjliggör omedelbara och säkra överföringar. Företag kan använda sig av Trustly för att ge sina kunder möjlighet att betala direkt från sitt bankkonto. Även i de fall kunder ska få betalt kan detta ske via Trustly. Ett sådant exempel är spelbolag som betalar ut vinster till sina spelares bankkonton. Men även lånebolag kan alltså använda sig av Trustly för att erbjuda smidigare och snabbare överföringar till sina kunder.

Som privatperson behöver du inte aktivt vidta någon åtgärd för att kunna betala och ta emot betalningar via Trustly. Det enda som krävs är att du har ett BankID eller en bankdosa. Detta då du måste koppla upp dig mot ditt bankkonto vid betalning. Men även för att identifiera dig och bevisa att kontot tillhör dig i samband med att du ska få en betalning. Således är det väldigt smidigt att ta ett Trustly lån samtidigt som du alltid kan känna dig trygg.

Senast uppdaterad 2021-12-20