PRIVATLÅN

Privatlån med låg ränta och bra villkor

PrivatlånVi på Allt om Smslån har inte bara fokus på smslån utan hjälper dig även med att hitta de bästa och mest förmånliga privatlånen. Här kan du jämföra privatlån och blancolån som inte kräver någon säkerhet. Genom att använda våra listor när du jämför olika långivare så kan du enkelt se vilka aktörer som erbjuder lägst ränta och avgifter. Vidare får du information om respektive långivares villkor samt vilken återbetalningstid du kan välja mellan. Eftersom blancolån inte kräver någon säkerhet så har långivaren i fråga inga åsikter om vad du använder ditt lån till. Detta till skillnad mot om du exempelvis tar ett bolån då själva bostaden utgör säkerheten för lånet. I listan nedan återfinner du privatlån mellan 5000 kr och 600 000 kr. Således har du möjlighet att ansöka om ett lån oavsett hur ditt behov ser ut. Du som vill låna pengar utan säkerhet kan via långivarna nedan se fram emot en smidig ansökningsprocess, besked direkt och snabb utbetalning.

Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv ränta
2,99-34,36%
i
Räntan sätts individuellt och ligger på mellan 2,95–29,90% vilket ger en effektiv ränta mellan 2,99-34,36% Lånar du 180 000 kr med en löptid på 10 år och får en rörlig ränta på 6,65% så blir den effektiva räntan 6,86%. Detta förutsatt att inga startavgifter eller aviavgifter tas ut. Totalt att betala blir 246 915 kr medan den månatliga kostnaden blir 2058 kr (120 avbetalningar).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 20 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv ränta
2,99-33,83%
i
Räntan sätts individuellt och ligger på mellan 2,95–29,90% vilket ger en effektiv ränta mellan 2,99-34,36% Lånar du 180 000 kr med en löptid på 10 år och får en rörlig ränta på 6,65% så blir den effektiva räntan 6,86%. Detta förutsatt att inga startavgifter eller aviavgifter tas ut. Totalt att betala blir 246 915 kr medan den månatliga kostnaden blir 2058 kr (120 avbetalningar).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
10000 - 500000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
fr. 0 kr
Effektiv ränta
2,95-29,95%
i
Annuitetslån på 600 000kr med 5,42% nominell ränta och löptid 12 år ger en effektiv årsränta på 5,56%. Totalt belopp att återbetala 817 408kr(5677kr/mån) med 144 avbetalningar. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
495 kr
Effektiv ränta
3,01–29,27%
i
Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000kr med löptid 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7,18%. Totalt att betala 134 794kr (1248kr/mån) med 108 betalningstillfällen.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 20 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv ränta
2,99-87,09%
i
Annuitetslån på 500 000 kr med löptid 15 år, rörlig ränta 5.95%, uppläggskostnad 0 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 6.11%. Totalt belopp att återbetala 757 042 kr (180 avbetalningar). Räntekostnad 257 042 kr. Individuell ränta varierar från 2.95 - 39% med effektiv ränta från 2.99-87.09%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Vad är ett privatlån eller ett blancolån?

privatlånDe flesta svenskar är väl införstådda i själva definitionen av ett privatlån. Trots detta kan det vara bra att få en uppdatering om vad exakt ett privatlån eller ett blancolån innebär. Privatlån ingår i den kategori av lån som inte kräver någon säkerhet. Att du inte har någon säkerhet innebär enkelt förklarat att du inte lämnar något i pant till långivaren. Tar du däremot ett bolån så är det ditt hus som utgör panten vilket innebär att banken har rätt att ta ditt hus om du inte sköter betalningen. Eftersom ett lån utan säkerhet utgör en större risk för långivaren eller banken så är dessa lån också lite dyrare än exempelvis bolån. Beroende på dina ekonomiska förutsättningar samt vilken långivare du lånar hos så kan du räkna på en ränta mellan 2,50% och 30,0%.

Ett privatlån tas oftast för konsumtion, för att betala en större resa eller för att samla andra dyra lån och krediter. Om din tanke är att införskaffa något mer värdefullt så kan det vara en god idé att se runt efter andra lån. Det finns ofta specifika billån, båtlån och bolån som har en lägre ränta och mer gynnsamma villkor än vad blancolån har. Detta är dock inga lån som beviljar alla utan det krävs att man som låntagare har en god kreditvärdighet.

Privatlån är ofta större än smslån och kreditlån men mindre än bolån. Hur stora blancolån banker och andra låneinstitut erbjuds varierar. Men det är inte ovanligt att du som kund har möjlighet att låna upp till en halvmiljon svenska kronor. Men återigen så spelar de ekonomiska förutsättningarna in när banken eller långivaren bestämmer sig för att bevilja lånet eller inte.

Kostnader, ränta och löptid på privatlån

Ett blancolån består av olika kostnader som du alltid bör kalkylera på innan du ansöker om ett lån. Dels är det själva avbetalningen av lånet som du betalar månadsvis. Sedan tillkommer ränta och beroende på vilken ränta du erbjuds blir kostnaden för denna olika stor. Det är en väldigt stor skillnad på ett lån på 250 000 kr som har en ränta på 2,5% än ett liknande lån med en ränta på 27%. Därför bör du alltid försöka att förhandla om räntan i de fall detta är möjligt. Du kan även se över vår lista med lån med låg ränta.

Många långivare tar även ut en uppläggningsavgift vid tecknandet av lånet. Detta är en engångskostnad men som ändå bör räknas in i totalen. Därtill kan det tillkomma aviavgifter om du inte väljer att sköta betalningen av lånet via autogiro.

Hur lång löptid ett blancolån har varierar och detta är något du själv tar ställning till i samband med din låneansökan. Vanligtvis brukar bankerna erbjuda en löptid på mellan 1 och 15 år. Så det handlar således inte om några korttidslån. Även om det kan vara lockande att betala en mindre summa varje månad och ha en längre löptid så tjänar man ofta på att välja en kortare löptid för sitt privatlån.

Samla dyra krediter med ett hopbakslån

En anledning till varför många människor tar lån utan säkerhet är för att samla dyra krediter och direktlån. Har du många små lån eller onlinekrediter med hög ränta så kan det löna sig att samla allt på ett ställe. Detta kallas för att man tar ett hopbakslån. Genom att samla dina lån kan du i de flesta fall minska dina utgifter med flera hundra kronor i månaden. Eftersom hopbakslån är det samma som ett privatlån så brukar du kunna låna mellan 10 000 kr och 500 000 kr. Återbetalningstiden väljer du själv och spannet brukar ligga på mellan 2 år och 15 år. När det gäller räntan så sätts denna individuellt efter att banken eller låneinstitutet gjort en sedvanlig kreditprövning.

Trots att du redan har små krediter och skulder så tar du alltså ett nytt lån. Men syftet med det här lånet är inte konsumtion utan pengarna ska användas till att betala av dina andra skulder. Det handlar alltså om att låna för att betala av skulder. Vanligtvis brukar banken hjälpa till att lösa de andra krediterna med lånet. När detta är gjort kommer du få en betydligt lägre månadskostnad då rätan sänks. Men du får även en bättre överblick och har enbart ett lån att hålla koll på. Är du osäker på om ett hopbakslån skulle gynna din ekonomiska situation eller inte så rekommenderar vi dig att ta kontakt med din lokala bank.

Blancolån med betalningsanmärkning

Har du en betalningsanmärkning vet du säkert redan att det kan vara lite svårare att få ett blancolån. Detta då betalningsanmärkningen antyder att du tidigare misskött återbetalningen och därmed kanske inte heller är kreditvärdig. En betalningsanmärkning syns både i UC och i kreditupplysningar från andra bolag så som Bisnode och Creditsafe. Men långivare som inte tar UC utan hämtar in kreditupplysning från andra kreditupplysningsföretag brukar vara mer flexibla. Men det finns även lånebolag som erbjuder privatlån utan UC så som exempelvis Slantar. Dock gäller det att kreditupplysningen visar på att du har en stabil ekonomi nu. Har du detta så finns det många kreditgivare som kan se bort ifrån betalningsanmärkningen. Du kan läsa mer om vilka kreditinstitut som erbjuder lån utan UC här på Allt Om Smslån. Men det finns även de långivare som nischat in sig på privatlån till personer med betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogden. Ett exempel på en sådan långivare är Nystart Finans som erbjuder omstartslån.

Trots att du har möjlighet att ta ett lån med betalningsanmärkning så ber vi dig att tänka igenom beslutet. Är lånet verkligen nödvändigt eller kan du kanske vänta med att låna pengar? En betalningsanmärkning hänger kvar i 3 år och det är onödigt att samla på sig ännu fler anmärkningar då det är något som du får dras med länge.

Har du en aktiv skuld hos Kronofogden så har du tyvärr ingen möjlighet att ta ett vanligt lån. Då är det istället ett skuldfinansieringslån eller lån för skuldsatta (även kallat omstartslån) som gäller.

Snabba utbetalningar och svar direkt

Snabb utbetalning av lånDet finns många fördelar med privatlån då du kan låna pengar till precis vad du vill. Dessutom brukar själva låneansökan vara en smidig process hos de flesta banker och kreditgivare. Du kan ansöka om privatlån direkt på långivarens sajt och få svar direkt! Du behöver bara välja hur stor summa du vill ansöka om samt hur lång löptid lånet ska ha. När du gör detta på bankernas hemsida brukar du få upp en genomsnittlig månadskostnad. Ha i åtanke att denna månadskostnad utgår ifrån en exempelränta. Detta innebär att månadskostnaden kan skilja sig en del mot den reella månadskostnaden som du kommer att få betala.

I samband med din ansökan får du också identifiera dig via BankID. Därefter fyller du i dina personliga uppgifter, svarar på ett par frågor angående din ekonomi samt går igenom uppgifterna en extra gång för att se om allt stämmer. När detta är gjort är det bara att ansöka om lånet och inom några sekunder kommer du att få ett erbjudande. Under tiden görs också en kreditupplysning för att banken ska se om de uppgifter du uppgivit stämmer. Om du blir beviljad privatlånet så får du vanligtvis pengarna utbetalda inom 1-5 dagar.

Fördelar med blancolån

+ Du kan låna till vad du vill helt utan säkerhet

+ Ett bra sätt att samla dyra lån och krediter

+ Du väljer själv återbetalningstid

+ Pengarna betalas ut snabbt

Nackdelar med blancolån

– Dyrare än bolån, billån och båttlån

– Lätt att hamna i skuldfälla då man kan låna stora belopp

– Dyra aviavgifter om du inte väljer autogiro

Ett privatlån är helt klart att föredra framför smslån om du behöver låna ett större belopp. Har du däremot en säkerhet för ditt lån så är det bättre att ta ett bolån eller ett billån. Detta gör att du kan komma ner i ränta och därmed också få lägre månadskostnad. Ett sista tips är att alltid se till att jämföra bankernas lån emellan. Ofta skiljer det stort på vilken ränta som erbjuds vilket också gör stor skillnad i vad du kommer att betala framöver.