PRIVATLÅN

Privatlån med låg ränta och schysta villkor

Vi på alltomsmslan.se har inte bara fokus på smslån utan hjälper dig även med att hitta de bästa och mest förmånliga privatlånen. Här kan du jämföra privatlån och blancolån som inte kräver någon säkerhet. Genom att använda våra listor när du jämför olika långivare så kan du enkelt se vilka aktörer som erbjuder lägst ränta och avgifter. Eftersom blancolån inte kräver någon säkerhet så har långivaren i fråga inga åsikter om vad du använder ditt lån till. Detta till skillnad mot om du exempelvis tar ett bolån då själva bostaden utgör säkerheten för lånet. På vår sajt hittar du blancolån på allt mellan 5000kr och 600 000kr. Du hittar här även lån som inte kräver UC vilket kan vara extra intressant för dig som är mån om din kreditvärdighet.

Lånebelopp
10000 - 400000 kr
Återbetalningstid
2 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
395 kr
Ränta
7,15-26,20%
i
Räntan sätts individuellt och ligger på 7,15-26,20%. Den effektiva räntan på ett lån på 100 000kr som betalas under 15 år med en exempelränta på 7,9% är 8,38%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
5000 - 600000 kr
Återbetalningstid
1 - 15 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Ränta
2,95-29,50%
i
Räntan sätts individuellt och ligger på mellan 2,95–29,50%. Den effektiva räntan på lånen som förmedlas är 2,99–33,83%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
10000 - 350000 kr
Återbetalningstid
1 - 10 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Ränta
3,95-12,95%
i
Räntan sätts individuellt utifrån kundens ekonomiska förutsättningar. Räntan ligger för närvarande mellan 3,95-12,95%. Den effektiva räntan ligger på 4,02-13,75%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
5000 - 25000 kr
Återbetalningstid
1 - 5 år
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Ränta
26.05%
i
Den maximala effektiva räntan oavsett lånebelopp och återbetalningstid är 29,4%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
20000 - 500000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 år
Utan UC
Nej
Startavgift
995 kr
Ränta
9,90-26%
i
Räntan sätts individuellt och är rörlig. Nominell ränta ligger på mellan 9,90-26%. Den högsta effektiva räntan på lånen är 28,9%. Effektiv ränta för ett lån på 100 000kr under 5 år är 12,9%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Vad är ett privatlån eller ett blancolån?

privatlånDe flesta svenskar är väl införstådda i själva definitionen av ett privatlån. Trots detta kan det vara bra att få en uppdatering om vad exakt ett privatlån eller ett blancolån innebär. Privatlån ingår i den kategori av lån som inte kräver någon säkerhet. Att du inte har någon säkerhet innebär enkelt förklarat att du inte lämnar något i pant till långivaren. Tar du däremot ett bolån så är det ditt hus som utgör panten vilket innebär att banken har rätt att ta ditt hus om du inte sköter betalningen. Eftersom ett lån utan säkerhet utgör en större risk för långivaren eller banken så är dessa lån också lite dyrare än exempelvis bolån. Beroende på dina ekonomiska förutsättningar samt vilken långivare du lånar hos så kan du räkna på en ränta mellan 2,50% och 30,0%.

Ett privatlån tas oftast för konsumtion, för att betala en större resa eller för att samla andra dyra lån och krediter. Om din tanke är att införskaffa något mer värdefullt så kan det vara en god idé att se runt efter andra lån. Det finns ofta specifika billån, båtlån och bolån som har en lägre ränta och mer gynnsamma villkor än vad blancolån har.

Privatlån är ofta större än smslån men mindre än bolån. Hur stora blancolån banker och andra låneinstitut erbjuds varierar. Men det är inte ovanligt att du som kund har möjlighet att låna upp till en halvmiljon svenska kronor. Men återigen så spelar de ekonomiska förutsättningarna in när banken eller långivaren bestämmer sig för att bevilja lånet eller inte.

Kostnader, ränta och löptid på privatlån

Ett blancolån består av olika kostnader som du alltid bör kalkylera på innan du ansöker om ett lån. Dels är det själva avbetalningen (amorteringen) av lånet som du betalar månadsvis. Sedan tillkommer ränta och beroende på vilken ränta du erbjuds blir kostnaden för denna olika stor. Det är en väldigt stor skillnad på ett lån på 300 000kr som har en ränta på 2,5% än ett liknande lån med en ränta på 27%. Därför bör du alltid försöka att förhandla om räntan i de fall detta är möjligt.

Många långivare tar även ut en uppläggningsavgift vid tecknandet av lånet. Detta är en engångskostnad men som ändå bör räknas in i totalen. Därtill kan det tillkomma aviavgifter om du inte väljer att sköta betalningen av lånet via autogiro.

Hur lång löptid ett blancolån har varierar och detta är något du själv tar ställning till i samband med din låneansökan. Vanligtvis brukar bankerna erbjuda en löptid på mellan 1 och 15 år. Även om det kan vara lockande att betala en mindre summa varje månad och ha en längre löptid så tjänar man ofta på att välja en kortare löptid för sitt privatlån.

Samla dyra krediter med ett hopbakslån

En anledning till varför många människor tar lån utan säkerhet är för att samla dyra krediter. Har du många små lån eller krediter med hög ränta så kan det löna sig att samla allt på ett ställe. Detta kallas för att man tar ett hopbakslån. Genom att samla dina lån kan du i de flesta fall minska dina utgifter med flera hundra kronor i månaden. Eftersom hopbakslån är det samma som ett privatlån så brukar du kunna låna mellan 10 000kr och 500 000kr. Återbetalningstiden väljer du själv och spannet brukar ligga på mellan 2 år och 15 år. När det gäller räntan så sätts denna individuellt efter att banken eller låneinstitutet gjort en sedvanlig kreditprövning.

Trots att du redan har små krediter och skulder så tar du alltså ett nytt lån. Men syftet med det här lånet är inte konsumtion utan pengarna ska användas till att betala av dina andra skulder. Vanligtvis brukar banken hjälpa till att lösa de andra krediterna med lånet. När detta är gjort kommer du få en betydligt lägre månadskostnad då rätan sänks. Men du får även en bättre överblick och har enbart ett lån att hålla koll på. Är du osäker på om ett hopbakslån skulle gynna din ekonomiska situation eller inte så rekommenderar vi dig att ta kontakt med din lokala bank.

Blancolån med betalningsanmärkning

Har du en betalningsanmärkning vet du säkert redan att det kan vara lite svårare att få ett blancolån. Detta då betalningsanmärkningen antyder att du tidigare misskött återbetalningen och därmed kanske inte heller är kreditvärdig. En betalningsanmärkning syns både i UC och i kreditupplysningar från andra bolag så som Bisnode och Creditsafe. Men långivare som inte tar UC utan hämtar in kreditupplysning från andra kreditupplysningsföretag brukar vara mer flexibla. Men det finns även lånebolag som erbjuder privatlån utan UC så som exempelvis Slantar. Dock gäller det att kreditupplysningen visar på att du har en stabil ekonomi nu. Har du detta så finns det många kreditgivare som kan se bort ifrån betalningsanmärkningen. Du kan läsa mer om vilka kreditinstitut som erbjuder lån utan UC här på Allt Om Smslån. Men det finns även de långivare som nischat in sig på privatlån till personer med betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogden. Ett exempel på en sådan långivare är Nystart Finans som erbjuder omstartslån.

Trots att du har möjlighet att ta ett lån även om du har en betalningsanmärkning så ber vi dig att tänka igenom beslutet. Är lånet verkligen nödvändigt eller kan du kanske vänta med att låna pengar? En betalningsanmärkning hänger kvar i 3 år och det är onödigt att samla på sig ännu fler anmärkningar då det är något som du får dras med länge.

Har du en aktiv skuld hos Kronofogden så har du tyvärr ingen möjlighet att ta ett vanligt lån. Då är det istället ett skuldfinansieringslån (även kallat omstartslån) som gäller.

Snabba utbetalningar och svar direkt

Snabb utbetalning av lånDet finns många fördelar med privatlån då du kan låna pengar till precis vad du vill. Dessutom brukar själva låneansökan vara en smidig process hos de flesta banker och kreditgivare. Du kan ansöka om privatlån direkt på långivarens sajt och få svar direkt! Du behöver bara välja hur stor summa du vill ansöka om samt hur lång löptid lånet ska ha. När du gör detta på bankernas hemsida brukar du få upp en genomsnittlig månadskostnad. Ha i åtanke att denna månadskostnad utgår ifrån en exempelränta. Detta innebär att månadskostnaden kan skilja sig en del mot den reella månadskostnaden som du kommer att få betala.

I samband med din ansökan får du också identifiera dig via BankID. Därefter fyller du i dina personliga uppgifter, svarar på ett par frågor angående din ekonomi samt går igenom uppgifterna en extra gång för att se om allt stämmer. När detta är gjort är det bara att ansöka om lånet och inom några sekunder kommer du att få ett erbjudande. Under tiden görs också en kreditupplysning för att banken ska se om de uppgifter du uppgivit stämmer. Om du blir beviljad privatlånet så får du vanligtvis pengarna utbetalda inom 1-5 dagar.

Fördelar med blancolån

+ Du kan låna till vad du vill helt utan säkerhet

+ Ett bra sätt att samla dyra lån och krediter

+ Du väljer själv återbetalningstid

+ Pengarna betalas ut snabbt

Nackdelar med blancolån

– Dyrare än bolån, billån och båttlån

– Lätt att hamna i skuldfälla då man kan låna stora belopp

– Dyra aviavgifter om du inte väljer autogiro

Ett privatlån är helt klart att föredra framför smslån om du behöver låna ett större belopp. Har du däremot en säkerhet för ditt lån så är det bättre att ta ett bolån eller ett billån. Detta gör att du kan komma ner i ränta och därmed också få lägre månadskostnad. Ett sista tips är att alltid se till att jämföra bankernas lån emellan. Ofta skiljer det stort på vilken ränta som erbjuds vilket också gör stor skillnad i vad du kommer att betala framöver.