Zmarta är ett svenskt företag som erbjuder låneförmedling och jämförelsetjänster online. Bolaget ägs av Freedom Finance som är en mycket känd aktör inom lånebranschen. Varumärket Zmarta lanserade man 2015 och sedan dess har tjänsterna på sajten utökats. Nu kan du som privatperson inte bara jämföra lån hos Zmarta utan du kan även få hjälp med jämförelser av både försäkringar och elavtal. Därtill så är det inte enbart privatlån utan säkerhet som Zmarta har inriktat sig på. Istället erbjuder man även bolåneförmedling och jämförelser av billån. När det gäller privatlånen som vi valt att fokusera på här så kan du låna upp till 600 000 kr via Zmartas tjänst. Företaget arbetar med inte mindre än 30 olika kreditmarknadsbolag vilket gör att du får ett stort utbud av låneerbjudanden. Därtill kan du enkelt jämföra räntor och villkor för varje enskild långivare. Att använda sig av Zmarta i samband med låneansökan är helt gratis. Du binder dig heller till något genom att använda dig av jämförelsetjänsten som erbjuds. Bland de lånebolag som Zmarta samarbetar med återfinns Credway, Santander, Monobank och Lendify.

Zmarta

Bolagsinformation

Zmarta AB
Box 1068
262 21 Ängelholm

info@zmarta.se
0771-47 48 49
www.zmarta.se

 • Lånebelopp: 5 000 kr - 600 000 kr
 • Löptid: 1 år - 20 år
 • Läs mer om Zmarta
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 3,30–30,40%
Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.99 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 7.22 %, tot. belopp 243 435:-, kostnad 2 549:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2023-02-28.

En fördel med att använda sig av en tjänst som Zmarta när du söker lån är att enbart en UC tas. Detta trots att du får låneerbjudanden från upp till 30 olika banker. Dessutom kan du enkelt välja ett lån som ger dig den lägsta räntan och de bästa villkoren.

Zmarta jämför lån upp till 600 000 kr

Hos Zmarta kan du kostnadsfritt jämföra lån från över 30 olika långivare i Sverige. Du har möjlighet att jämföra alltifrån privatlån utan säkerhet till billån och större bolån. När det gäller privatlånen så kan du via Zmarta låna mellan 5000 kr och 600 000 kr. I skrivande stund finns det ingen annan jämförelsetjänst som jämför lån på så höga belopp. Lånen som du kan ta via Zmarta har en löptid från 1 år upp till 20 år. En löptid som du själv väljer i samband med ansökan. Det är en smart idé att vända sig till Zmarta om du har en tanke att samla dina lån. Har du många smålån och krediter kan det löna sig rejält att baka ihop dessa i ett större lån med lägre ränta istället. Vilken ränta du erbjuds på lånet beror dels på hur kreditbolagen bedömer din återbetalningsförmåga. Men räntorna kan också variera mellan de olika långivarna.

På Zmartas hemsida anger man ett räntespann på mellan 3,25–29,40% (effektiv ränta 3,30–30,40%) vilket alltså är det utrymme du kommer att hamna inom. Tar du ett annuitetslån på 180 000 kr som du återbetalar under 10 år med en rörlig ränta på 6,99% så får du betala en effektiv ränta på 7,22%. Det blir 120 avbetalningar där du betalar 2549 kr i månaden. Totalt belopp att betala blir 243 435 kr (2023-04-24). Antagligen en betydligt lägre ränta än du idag har på dina befintliga krediter. Utöver den rörliga ränta så kan även andra kostnader tillkomma och det handlar då i första hand om uppläggningsavgift och aviavgifter. Men eftersom alla samarbetsbanker har olika villkor så kan man inte veta dessa kostnader förrän man gör en ansökan hos Zmarta.

För dig som är mån om att inte ha många förfrågningar i din UC så passar Zmartas tjänst ypperligt. I vanliga fall när du går till olika banker och ansöker om lån så tar varje enskild långivare en UC. När du jämför lån via denna låneförmedlare så tas enbart en UC. Denna kreditupplysning får sedan samtliga kreditgivare dela på vilket gör att du undviker en massa förfrågningar.

Krav hos Zmarta

Liksom de flesta kreditmarknadsbolag så ställer Zmarta en del krav på de som ansöker om lån via den tjänst som erbjuds. Utöver dessa grundkrav så kommer varje samarbetsbank att göra en egen bedömning av din kreditvärdighet. Denna bedömningen kan inte Zmarta påverka. Nedanstående krav bör du dock uppnå för att ansöka om lån via Zmartas jämförelsetjänst.

 • Du måste fyllt 18 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Årsinkomst på minst 100 000 kr
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Alla banker och kreditinstitut som Zmarta samarbetar med ställer olika krav. Har du exempelvis betalningsanmärkningar så behöver inte detta påverka dina möjligheter att få lån. Detta då flertalet av samarbetspartnerna accepterar anmärkningar. De kreditgivare som inte gör detta kommer helt enkelt inte att ge dig ett låneerbjudande. Om du vet med dig att du har svårt att få lån så kan det underlätta att ha en medsökande på ditt lån. Detta anger du i samband med att du gör en ansökan hos Zmarta.

aosbackground

Återbetalning hos Zmarta

Lånen som du kan jämföra hos Zmarta är annuitetslån. Detta innebär att du varje månad under lånets löptid återbetalar samma belopp. Fördelningen mellan ränta och amortering förändras dock löpande under tiden. Initialt så kommer återbetalningen främst att bestå av ränta. I slutet av lånets löptid är det istället främst amortering som uppfylls av den månatliga återbetalningen. Hur lång återbetalningstid ditt lån har är något du själv kan vara med att påverka. I samband med att du ansöker om lån får du välja din önskade löptid. Du kan välja mellan en kort löptid så som ett år eller en längre löptid på upp till 18 år. Notera dock att det alltid brukar löna sig att välja en kort återbetalningstid. Så i det fall detta är möjligt så är en kort löptid något vi rekommenderar.

Återbetalningen sker lämpligast via autogiro. Du kopplar autogiro till det konto pengarna betalats ut till i samband med att du tar själva lånet. På så sätt kommer amortering och ränta dras automatiskt månadsvis utan att du behöver tänka på det. Det enda som krävs är att du har täckning på kontot under förfallodagen vilken brukar vara den 28:e i varje månad. Om du inte sköter återbetalningen av lånet så kan du riskera att få betala ytterligare avgifter. Det handlar dels om påminnelseavgifter men även andra kostnader så som inkassoavgift och dröjsmålsränta.

Ansök om lån via Zmarta

Om du vill få hjälp med att hitta det mest förmånliga privatlånet för dig så ska du vända dig till Zmarta. Här är det helt kostnadsfritt att göra en lånejämförelse och ansökningsprocessen tar bara några minuter. Många svenskar som använt sig av tjänsten vittnar dessutom om ett riktigt bra bemötande. För att börja jämföra lån så behöver du bara surfa in på Zmartas hemsida vilket du kan göra via både mobil, dator och surfplatta (Det fungerar även att ringa). Därefter får du fylla i hur mycket du vill låna samt välja lånets återbetalningstid. Därefter får du fylla i ett sedvanligt formulär där du uppger dina personuppgifter samt om du har någon medsökande på lånet. I låneansökan får du även ange uppgifter om din boendesituation. Detta för att du som äger din bostad kan använda denna som säkerhet för ditt lån. Detta innebär fördelaktigare villkor och lägre ränta. Slutligen så vill Zmarta även ha in uppgifter om din anställning samt vad syftet med lånet är. Därefter är du redo att identifiera dig med BankID samt skicka iväg din ansökan.

Nu kommer Zmarta inhämta en kreditupplysning på dig hos UC. Genom att göra detta ser man huruvida du klarar företagets grundkrav eller inte. Därefter får även samarbetsbankerna ta del av kreditupplysningen. Sedan kommer låneerbjudandena att börjas skickas ut till dig. En del kreditinsitut levererar sina låneerbjudanden direkt medan andra kan ta upp till ett dygn på sig. När alla erbjudanden inkommit kan du i lugnan ro välja det lån som passar dig bäst. Du får sedan signera lånehandlingar med BankID innan pengarna betalas ut till ditt konto. Exakt hur lång tid utbetalningen tar beror på vilken långivare du accepterat lån hos. Vissa kreditinstitut betalar ut lånet samma dag medan det tar 2-3 dagar för andra långivare att överföra pengarna.

 • Lånebelopp: 5 000 kr - 600 000 kr
 • Löptid: 1 år - 20 år
 • Läs mer om Zmarta
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 3,30–30,40%
Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.99 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 7.22 %, tot. belopp 243 435:-, kostnad 2 549:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2023-02-28.

Kontakta Zmarta

Har du några frågor om Zmartas jämförelsetjänst så finns det otroligt mycket information att tillgå på företagets hemsida. Bland annat erbjuder man guider, steg-för-steg artiklar och en hel avdelning för frågor och svar. Man har även en väldigt trevlig kundtjänst som du kan kontakta under företagets öppettider.

Öppettider

Måndag: 09:00 – 17:00

Tisdag: 09:00 – 17:00

Onsdag: 09:00 – 17:00

Torsdag: 09:00 – 17:00

Fredag: 09:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Under vardagar mellan 9:00 och 17:00 finns det medarbetare i chatten som du återfinner på Zmartas hemsida. Genom att öppna chatten kommer du direkt att få kontakt med en hjälpsam medarbetare hos Zmarta. Du kan även ringa in till kundtjänst dygnet runt på 0771-474849. På företagets kontaktsida finns även ett formulär som du kan använda dig av för att skicka frågor till Zmarta. Vill du hellre skicka ett email på vanlig väg så gör du detta till info@zmarta.se. Du som redan använt dig av Zmartas tjänst kan logga in på Mina Sidor direkt på sajten.