Freedom Finance är en av Sveriges främsta låneförmedlare och under tjugo år har man hjälpt privatpersoner att hitta det bästa och billigaste privatlånet. Man är en fristående aktör och förmedlar bara lån från andra banker och låneinstitut. Bland de låneinstitut man samarbetar med återfinns bland annat IKANO Bank, Marginalen Bank och Wasa Kredit. Freedom Finance har gjort sig kända för att kunna hitta lån även till de kunder med lite sämre betalningsförmåga. Har du blivit nekad lån hos många banker kan det alltså ändå hända att Freedom Finance hittar ett privatlån åt dig. Låneförmedlaren drivs utav Zmarta Group och man har kontor i flera Europeiska städer. Bolaget grundades dock i Ängelhom 1999 och sedan dess har populariteten för den tjänst man erbjuder bara ökat. Idag är Freedom Finance en av många låneförmedlare där man bland annat konkurrerar med Lendo, Sambla och Advisa.

När man tar ett lån via en låneförmedlare så som Freedom Finance så är det samarbetsbankerna som sätter räntan och statuerar villkoren. Du får således flera olika låneerbjudanden att välja mellan och kan på så sätt hitta det bästa lånet för dig. En annan fördel är att enbart en kreditupplysning tas. Denna kreditupplysning från UC får sedan samtliga banker och långivare dela på. Detta till skillnad mot om du själv söker upp samtliga långivare. Tjänsten som Freedom Finance erbjuder är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något genom att göra en ansökan.

Freedom Finance

Bolagsinformation

Freedom Finance Kreditservice AB
Box 1068
262 21 Ängelholm

info@freedomfinance.se
0431-47 47 00
www.freedomfinance.se

 • Lånebelopp: 5 000 kr - 600 000 kr
 • Löptid: 1 år - 15 år
 • Läs mer om Freedom Finance
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 2,99-29,40%
Räntan sätts individuellt och ligger på mellan 2,95–26,05% vilket ger en effektiv ränta mellan 2,99-29,40% Lånar du 180 000 kr med en löptid på 10 år och får en rörlig ränta på 5,95% så blir den effektiva räntan 6,11%. Detta förutsatt att inga startavgifter eller aviavgifter tas ut. Totalt att betala blir 239 262 kr medan den månatliga kostnaden blir 1994 kr (120 avbetalningar).

Låna upp till 600 000 kr

Via Freedom Finance kan du låna alltifrån 5000kr upp till 600 000kr. Lånet är utan säkerhet och du behöver därmed inte uppge vad du ska använda pengarna till. Får du en bra ränta så kan det dock vara lämpligt att samla dina andra lån och krediter i ett större lån hos den bank som Freedom Finance förmedlar dig till. När det gäller återbetalningstiden så väljer du denna själv. Du kan välja en löptid på ett år upp till femton år. Räntan på lånet sätts individuellt av varje långivare. Den sätts utifrån lånebelopp samt faktorer så som din återbetalningsförmåga och eventuella skulder du redan har.

Du som ansöker om ett privatlån via Freedom Finance kan räkna med en ränta i spannet 2,95-29,50% (2019-04-26). Räntan varierar med andra ord mycket beroende på varje låntagares kreditvärdighet. Är du nyfiken på vilken ränta du kan få genom Freedom Finance så måste du först göra en ansökan. Låneerbjudandena som du kommer få kommer från 30 olika svenska banker och låneinstitut. Alla långivare ställer olika krav på sina låntagare men många av dessa institut accepterar även kunder med betalningsanmärkningar. Därav kan det vara lättare att bli beviljad ett lån via Freedom Finance än om du vänder dig till en enskild bank. Freedom Finance erbjuder förutom låneförmedling av privatlån även förmedling av billån. När du ansöker om ett billån kommer du att ha bilen som säkerhet vilket gör att räntan blir lägre.

Låneexempel:

Räntan sätts individuellt och ligger på mellan 2,95–26,05% vilket ger en effektiv ränta mellan 2,99-29,40% Lånar du 180 000 kr med en löptid på 10 år och får en rörlig ränta på 5,95% så blir den effektiva räntan 6,11%. Detta förutsatt att inga startavgifter eller aviavgifter tas ut. Totalt att betala blir 239 262 kr medan den månatliga kostnaden blir 1994 kr (120 avbetalningar).

Krav hos Freedom Finance

Vid användning av Freedom Finance jämförelsetjänst är det långivare som bolaget samarbetar med som gör en individuell kreditbedömning. Det är slutligen den här bedömningen som avgör om du får något låneerbjudande eller inte. Detta är alltså inte självklart att just du får ett erbjudande från alla samarbetsbanker. Istället använder sig alla banker och kreditinstitut av olika modeller och kriterier för att bedöma återbetalningsförmåga och kreditvärdighet. Freedom Finance själva har dock vissa grundkrav för de personer som ansöker via tjänsten. Det handlar om att du som ansöker måste ha fyllt 18 år. Vidare behöver du ha en årsinkomst på 100 000 kr eller mer för att få låna. Slutligen får du inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden. Däremot är det fritt fram för dig att söka om du har betalningsanmärkningar. Men skulderna behöver alltså vara lösta sedan tidigare.

aosbackground

Kostnader och återbetalning

Beroende vilken långivare som du accepterar låneerbjudande ifrån kan villkoren för återbetalning och kostnader se olika ut. Det vanliga är dock att det är annuitetslån som erbjuds vilket innebär att du betalar samma summa under hela löptiden. Den individuella räntan ligger mellan 2,95-29,90% vilket ger en effektiv ränta mellan 2,99-29,40% (2022-06-02). Återbetalning sker smidigast via autogiro där pengarna dras från ditt konto automatiskt varje månad. Du betalar då ränta, amortering och eventuella avgifter. Tillsammans utgör dessa kostnader det man kallar för effektiv ränta. Kostnader som kan ingå i den effektiva räntan är uppläggningsavgift, aviavgifter och andra avgifter. För att se vilket låneerbjudande som ger dig bäst ränta och villkor bör du alltså alltid jämföra den effektiva räntan på lånet. Då får du med samtliga kostnader som lånet är kopplat till.

Det är alltid viktigt att du sköter din återbetalning enligt avtalad betalplan. Gör du inte detta riskerar du en massa extra kostnader. Därtill kan du hamna hos inkasso eller Kronofogden vilket man till varje pris vill undvika. Är du osäker på hur din framtida ekonomiska situation ser ut så kan du teckna ett utgiftsskydd. Detta skydd ger dig en ekonomisk trygghet om du skulle råka ut för allvarlig sjukdom eller ofrivillig arbetslöshet. Du tecknar utgiftsskyddet genom att ringa in till Freedom Finance kundtjänst.

Ansökan och utbetalning

Du använder dig av Freedom Finance tjänst genom att besöka låneförmedlarens hemsida. Där kan du direkt se vilka banker och långivare som bolaget samarbetar med. För att ansöka om ett lån och göra en jämförelse behöver du först skriva in hur stort belopp du vill låna. Du får också ange hur lång löptid du vill ha på ditt privatlån utan säkerhet. När detta är gjort kommer du att se en ungefärlig månadskostnad som är beräknad utifrån en exempelränta. Du kan sedan gå vidare för att fylla i dina personuppgifter samt välja att lägga till en medsökande på lånet. Att ha en medsökande kommer att öka dina möjligheter att få lånet beviljat samt kan i vissa fall ge dig bättre lånevillkor.

Ansökan fortsätter med att du får ange uppgifter om ditt hushåll samt din anställning. Du får även ange syftet med att du lånar. Eftersom det är ett privatlån utan säkerhet som du ansöker om kan du dock ha vilket syfte som helst för att låna. Hela formuläret tar enbart två minuter att fylla i och när detta är komplett så görs en kostnadsfri jämförelse av lån. I samband med detta tas även en kreditupplysning i UC. Inom 24 timmar kommer du att få svar från upp till 30 olika långivare. Du väljer sedan själv om du vill acceptera något av erbjudandena eller inte. Accepterar du ett erbjudande så får du signera låneavtal via BankID och du har sedan pengarna på kontot inom fem bankdagar.

 • Lånebelopp: 5 000 kr - 600 000 kr
 • Löptid: 1 år - 15 år
 • Läs mer om Freedom Finance
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 2,99-29,40%
Räntan sätts individuellt och ligger på mellan 2,95–26,05% vilket ger en effektiv ränta mellan 2,99-29,40% Lånar du 180 000 kr med en löptid på 10 år och får en rörlig ränta på 5,95% så blir den effektiva räntan 6,11%. Detta förutsatt att inga startavgifter eller aviavgifter tas ut. Totalt att betala blir 239 262 kr medan den månatliga kostnaden blir 1994 kr (120 avbetalningar).

Kundtjänst hos Freedom Finance

Hos Freedom Finance erbjuder man live support via en chatt där du garanteras svar inom 60 sekunder. Chatten finner du längst ner till höger på bolagets hemsida. Detta är helt klart det enklaste sättet att komma i kontakt med kundtjänsten på Freedom Finance. Vill du hellre maila in till kundservice så går detta såklart lika bra. Du ska i sådana fall använda dig av mailadressen info@freedomfinance.se. Man erbjuder även kundtjänst via telefon på 0431- 47 47 00.

Öppettider

Måndag: 08:00 – 20:00

Tisdag: 08:00 – 20:00

Onsdag: 08:00 – 20:00

Torsdag: 08:00 – 20:00

Fredag: 08:00 – 17:00

Lördag: 10:00 – 15:00

Söndag: 10:00 – 15:00

Vid de tillfällen kundservice inte är öppet kan du själv leta svar på dina frågor i bolagets Frågor & Svar. Behöver du skicka in dokument till Freedom Finance så är postadressen: Freedom Finance Kreditservice AB, Box 1068, 262 21 Ängelholm.