Advisa är en av Sveriges främsta låneförmedlare som samarbetar med hela 35 svenska banker och låneinstitut. Advisa grundades redan 2011 och man har således lång erfarenhet av att hjälpa privatpersoner att hitta det bästa lånet och den lägsta räntan. Genom att samla dina lån via Advisa kan du spara pengar genom en minskad månadskostnad redan från start. Advisa har redan hjälpt över 250 000 kunder att göra detta och man arbetar ständigt för att förbättra sin jämförelsetjänst. Advisa ger själv inte ut några lån utan förmedlar kunder till bankerna. I skrivande stund samarbetar Advisa med kända låneaktörer så som MedMera Bank, SEB, ICA Banken och IKANO Bank.

En av många fördelar med att vända sig till Advisa i samband med att man ska ta lån är att enbart en UC tas. Du kan alltså få upp till 35 olika låneerbjudanden med endast en förfrågan i UC. Därtill är jämförelsetjänsten inte bindande så du har möjlighet att tacka nej till de erbjudanden du får om räntor och villkor inte lever upp till dina förväntningar. Att använda sig av Advisas jämförelsetjänst kostar heller inget utan förmedlingen sker helt gratis. Istället är det banken som du slutligen väljer som kommer att få ta den kostnaden.

Advisa

Bolagsinformation

Sambla Group AB
Strandvägen 5B
114 51 Stockholm

kundtjanst@advisa.se
0770-17 50 50
www.advisa.se

Sänk din månadskostnad med Advisa

Med Advisas jämförelsetjänst har du möjlighet att jämföra lån och räntor från upp till 37 olika långivare. Genom att göra detta kan du enkelt sänka din månadskostnad och även samla befintliga småkrediter och lån. Hos Advisa kan du låna 5000 kr upp till 600 000 kr beroende på hur ditt behov ser ut. Du väljer själv återbetalningstid på lånet och kan i skrivande stund välja en löptid på mellan 1 och 18 år. Räntan på lånen som förmedlas är rörlig och det handlar om annuitetslån i form av blancolån. Således lånar du till vad du vill och behöver ingen säkerhet för lånet.

Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Dessa bedöms efter det att en kreditprövning gjort som bland annat innefattar en kreditupplysning från UC. Denna kreditupplysning får alla banker och långivare dela på vilket innebär att du enbart får en förfrågan i ditt register. Trots detta kan du alltså få upp till 35 olika låneerbjudanden. Gällande räntan så befinner sig låneräntan på de lån som förmedlas via Advisa i ett spann mellan 2,95-33,18%. Det är dina ekonomiska förutsättningar som ligger till grund för om du hamnar i det låga eller det höga räntespannet. Utöver nominell ränta kan det även förekomma avgifter så som administrationsavgifter och uppläggningsavgift. 

Låneexempel:

Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 600 000kr med 12 års löptid, nominell ränta 7.95 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 8.25 %. Totalt belopp att betala 932 872 kr (6478kr/mån).

Advisas grundkrav

Det är varje enskild långivare som Advisa samarbetar med som sätter kraven för vem som får låna pengar. Det finns dock några grundkrav som du måste uppnå för att få skicka in din låneansökan via Advisa.

  • Minst 18 år gammal (högst 70 år)
  • Årsinkomst på minst 120 000 kr
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige

Efter låneansökan är inskickad görs även en kreditprövning som bland annat innebär att Advisa gör en UC koll på dig. Det är sedan upp till varje enskild långivare att utefter denna information bedöma din kreditvärdighet.

aosbackground

Annuitetslån och regelbunden återbetalning

Lånen som förmedlas via Advisa är så kallade annuitetslån. Detta innebär enkelt förklarat att du betalar samma månadskostnad varje månad under hela lånets löptid. Månadskostnaden består av amortering, ränta och eventuella avgifter. Även om månadskostnaden är densamma så förändras fördelningen mellan de olika kostnaderna under återbetalningstiden. Initialt betalar du mer ränta medan mot slutet av löptiden gå till att amortera mer. Men eftersom själva månadskostnaden alltid är densamma så är detta inget som du kommer att behöva bekymra dig över. Istället får du i slutet av varje månad betala samma belopp som du är van vid. Hur stor månadskostnaden blir beror på hur mycket pengar du lånat, hur lång återbetalningstid du valt samt vilken ränta du fått på ditt lån.

Du kan välja att avbetala lånet under mellan 1 år och 18 år. En längre återbetalningstid ger en lägre månadskostnad men en högre totalkostnad. För att inte riskera att missa en betalning rekommenderar vi dig att välja autogiro när du lånar via Advisa. Då kommer månadskostnaden att dras automatiskt från ditt konto. Missar du en betalning kan du förvänta dig att få betala både påminnelseavgift och dröjsmålsränta. Se därför till att alltid ha täckning på ditt konto när det är dags för lånet att dras.

Ansök och få svar idag

Har du behov av att samla dina lån och krediter eller behöver du helt enkelt låna till något nytt? I sånna fall kan det löna sig att vända sig till Advisa för att jämföra lån och räntor på marknaden. Du ansöker enkelt om ett blancolån hos Advisa via låneförmedlarens hemsida. Där får du ange hur stort lånebelopp du är ute efter samt din önskade återbetalningstid. Du kommer då att få se en förväntad månadskostnad som utgår ifrån en exempelränta. Med andra ord behöver denna månadskostnad inte återspegla vad du faktiskt kommer att få betala i slutändan. För att se den exakta räntan du kommer att erbjudas måste du fullfölja låneansökan. Detta gör du genom att fylla i dina kontaktuppgifter samt lämna information om din ekonomi. Du kommer sedan få svara på ytterligare frågor som rör dina inkomster och utgifter.

När du fyllt i alla detaljer som efterfrågas i Advisas låneansökan så får du identifiera dig med mobilt BankID. Därefter kommer Advisa att gå igenom din ansökan och inhämta en kreditupplysning från UC. Din ansökan och kreditupplysningen skickas sedan vidare till samtliga 35 samarbetsbanker. Därefter får dessa parter återkomma till dig med ett erbjudande. Samtliga erbjudanden bör ha inkommit till din mail inom 24 timmar. Därefter kan du i lugn och rå gå igenom dessa för att se om det finns ett låneerbjudande som du vill nappa på. Finns det det så behöver du bara signera skuldebrev innan lånet betalas ut till ditt angivna konto.

Kundservice Advisa

Det finns en stor kunskapsbank att ta del av hos Advisa om du har några frågor om låneförmedlarens jämförelsetjänst. Du kan även hitta svar på relevanta frågor under ”Frågor & Svar” på Advisas hemsida. Om du har funderingar efter att ha gått igenom dessa sektioner så kan du kontakta Advisas kundservice. Nedan ser du vilka öppettider låneförmedlaren har.

Öppettider

Måndag: 9:00 – 20:30

Tisdag: 9:00 – 20:30

Onsdag: 9:00 – 20:30

Torsdag: 9:00 – 20:30

Fredag: 9:00 – 17:00

Lördag: 14:00 – 18:00

Söndag: 14:00 – 18:00

Du når enklast Advisas kundtjänst via den chattfunktion som finns på sajten. Men du har även möjlighet att fylla i ett kontaktformulär eller skicka ett email till kundtjanst@advisa.se. Du kan även ringa in till låneförmedlaren på nummer 0770-17 50 50. Det går bra att göra låneansökan under alla veckans dagar och oavsett tid på dygnet. Låneansökningarna behandlas dock enbart under ordinarie öppettider.