LÅN UTAN UC

Jämför lån utan UC och utan säkerhet

lån utan UCLån utan UC är något som blivit väldigt populärt. Anledningen till detta är att många vill undvika att få onödiga förfrågningar i sin UC då detta kan leda till ett sämre kreditbetyg. Att låna utan UC innebär dock inte att det inte tas någon kreditupplysning alls. Istället hämtas upplysningarna från andra kreditupplysningsbolag som exempelvis Creditsafe, Sergel och Bisnode. Nedan listar vi kreditgivare och låneinstitut som erbjuder smslån och privatlån utan att någon kreditupplysning från UC tas.

Innan du jämför de olika lånen och gör en ansökan så bör du göra en kostnadskalkyl över vad ett eventuellt lån kommer innebära för dig. Det är onödigt att dra på sig mer lån och skulder än vad som är nödvändigt.

Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
5 - 72 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Ränta
26%
i
Effektiv årsränta för en kontokredit på 15 000 kr som återbetalas under 12 månader är 29,33%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 40000 kr
Återbetalningstid
1 - 24 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
25%
i
Effektiv ränta för en kreditlimit på 25 000 kr som löper under 12 månader är 28%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 20000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Ränta
19.9%
i
Effektiv ränta på ett lån på 10 000kr som återbetalas under tolv månader är 28,7% Den effektiva årsräntan på en kredit på 10 000kr som betalas under tolv månader ligger på 28,7%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 35000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Ränta
39%
i
Effektiv ränta för ett lån på 10 000kr är 47,64%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
3000 - 50000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
390 kr
Ränta
35%
i
Effektiv årsränta vid nyttjad kredit på 40 000kr under 37 mån är 46,49%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
3000 - 20000 kr
Återbetalningstid
1 - 36 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
380 kr
Ränta
39%
i
Vid ett lån på 3000 kr som återbetalas under 9 månader är den effektiva räntan 147,16%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 25000 kr
Återbetalningstid
1 - 24 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39%
i
Vid en utnyttjad kredit om 25 000 kr som återbetalas under 12 månader är den effektiva räntan 47%. Räntan är rörlig och kan förändras under tid.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 40000 kr
Återbetalningstid
1 - 6 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39%
i
För en kredit på 25 000 kr som återbetalas under 12 månader betalar du en effektiv ränta om 47%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 3 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
380 kr
Ränta
39%
i
Effektiv ränta vid lån av 5000kr under 62 dagar är 194,93%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 25000 kr
Återbetalningstid
3 - 24 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39%
i
Effektiv ränta vid lån av 25 000kr under 12 månader är 47%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Vad innebär UC?

KreditupplysningsföretagUC är en förkortning för Upplysningsscentralen som är Sveriges ledande kreditupplysningsföretag. Det är hit de flesta större banker vänder sig när de vill ha kreditinformation om befintliga eller nya kunder som ansöker om lån. Företaget ägs dessutom av fyra storbanker vilka är Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken.

När banker eller långivare tar en upplysning i UC så får de all den information de behöver för att veta om låntagaren är kreditvärdig eller inte. Det handlar om information så som civilstånd, eventuellt fastighetsinnehav, deklarerad inkomst, eventuella betalningsanmärkningar, krediter och skuldsaldo samt övriga förfrågningar. Det sistnämnda innebär förfrågningar från andra banker, kreditgivare eller låneinstitut. Med denna information kan långivaren avgöra om en kund har bra återbetalningsförmåga eller inte. Genom att få en överblick över personens privatekonomi i form av inkomst, tillgångar och skulder blir det också lättare för långivaren eller banken att sätta en passande ränta. Ju större risk banken tar genom att bevilja dig lånet desto högre kommer räntesatsen vara. Kortfattat innebär detta att du med stabil eller bra ekonomi kommer erbjudas en låg ränta medan en person med låg inkomst och mycket skulder kommer att få en hög ränta.

Skillnad mellan UC och andra upplysningsbolag

Det är inte helt utan anledning många föredrar att låna snabbt från kreditinstitut som inte hämtar sina upplysningar från UC. Detta trots att man vet att någon form av kreditupplysning ändå kommer att tas. Enligt Konsumentkreditlagen måste nämligen de näringsidkare som betalar ut lån göra en kreditprövning innan lånet betalas ut. Detta för att se om låntagaren har förutsättningar att återbetala den skuld denna åtar sig i och med lånet. Prövningen innebär att långivaren får in tillräcklig information om låntagarens ekonomiska förhållanden för att kunna besluta om ett beviljande. Därtill måste god kreditgivningssed iakttas i förhållande till långivaren.

Anledningen till att många hellre lånar hos ett kreditinstitut som använder ett annat upplysningsbolag än UC är för att dessa förfrågningar inte hamnar i din UC. Istället så kan enbart de långivare som använder det specifika kreditupplysningsföretaget se dina tidigare förfrågningar. Med andra ord kommer din kreditvärdighet inte påverkas om du i framtiden vill låna hos en större bank som tar UC. Detta då lånet inte kan avslås på grund av att du skulle ha för många förfrågningar på dig.

Snabblån utan UC vanligast

Om du vill ta ett lån utan att själva förfrågningen syns i UC så bör du alltså rikta in dig på kreditgivare som använder sig av andra upplysningsbolag. Detta är oftast kreditgivare som erbjuder mindre lån så som snabblån. Det är sällan du kan låna mer än 50 000kr utan att det kommer att synas i UC. I sånna fall innebär det att du tagit många små krediter som tillsammans utgör ett större belopp. Detta är dock inget vi rekommenderar då det blir en väldigt dyr affär!

Här på Allt Om Smslån listar vi många av de kreditgivare som erbjuder smslån utan UC. Genom att välja att läsa mer om respektive långivare kommer du även att kunna se vilket kreditupplysningsbolag som används. Vi rekommenderar dig att jämföra kreditgivarnas olika lån för att säkerställa att du alltid får bäst ränta och villkor. Fundera också en stund på om ett lån verkligen är nödvändigt eller om du kan få fram pengar på andra sätt. Vet du med dig att du kommer få svårt att återbetala lånet så ska du absolut avstå från att ansöka.

Se till att aldrig låna mer än du behöver. Ett lån innebär alltid en stor kostnad och siktar du dessutom in dig på smslån utan UC så kan du räkna med ännu högre kostnader. Onödiga pengar som du hade kunnat använda till något annat. Har det uppstått en akut situation då man behöver ha fram pengar så snabbt är det dock förståeligt om ett snabblån är ända utvägen. Se då till att välja det lån med lägst ränta och bäst villkor!

Låneförmedlare tar bara en upplysning

lånförmedlareFör dig som är mån om din kreditvärdighet och inte vill samla på dig en massa olika förfrågningar i UC kan vi rekommendera dig att ta lån via en låneförmedlare. Branschen för låneförmedlare har växt radikalt de senare åren. Det är nu snarare regel än undantag att människor använder sig av tjänsterna som erbjuds i samband med ansökning av lån. Det finns en rad kända låneförmedlare på den svenska marknaden och du känner säkert redan till en del av dessa. De främsta låneförmedlarna i Sverige just nu är Lendo, Advisa, Direkto och Zmarta. Hos dessa aktörer kan du enkelt ansöka om lån och sedan jämföra de lån du erbjuds.

Fördelen med att använda sig av en låneförmedlare är att enbart en UC tas. De långivare som är intresserade av att erbjuda dig lån samt är anknutna till låneförmedlaren får helt enkelt dela på en upplysning. På så sätt slipper du få flera förfrågningar i din UC trots att du får välja mellan en rad olika lån från olika kreditmarknadsbolag och banker. Du riskerar inte heller att en UC tas och så får du inte ens lånet beviljat. Hos låneförmedlaren listas enbart de låneerbjudanden som du faktiskt får!

Egna tjänster för att se kreditvärdighet

Är du nyfiken på att se hur din kreditvärdighet ser ut och vad det är för uppgifter som banker och kreditinstitut får ta del av? I sånna fall kan du besöka Minuc.se. Detta är UCs sida för privatpersoner och här finns en rad olika tjänster att ta del av. Bland annat kan du utnyttja en tjänst som heter Kreditkollen där du enkelt kan följa din kreditvärdighet och se vad som behövs förbättras för att denna ska bli högre. När du prenumererar på tjänsten får du fri tillgång till din egen kreditupplysning där du bland annat kan se taxerad inkomst, fastighetsinnehav och eventuella betalningsanmärkningar.

På Minuc.se kan du även beställa UC ID-skydd. Detta skydd gör att du får ett meddelande varje gång din kreditupplysning ändras. Därtill hjälper UC dig om du skulle råka ut för en ID-kapning. Vi rekommenderar alla som är måna om sin kreditvärdighet och har intresse för privatekonomi att kolla igenom vilka tjänster UC erbjuder privatpersoner.