Meddelandelån

Meddelandelån är ett dotterbolag till C Finance AB som ingår i den större koncernen C Finance Oy. Man har erbjudit smslån till svenskar ända sedan 2006 och är således en etablerad aktör på snabblånemarknaden. Visionen för bolaget är att erbjuda mindre lån för människor som har ett kortvarigt behov av pengar. Meddelandelån ser sig själva som nytänkande genom att man kapat ner omkostnader för att istället kunna erbjuda sina kunder bra priser och villkor. Vidare är man väldigt transparenta i sin prissättning och alla kunder får betala samma pris för sina smslån.

Hos Meddelandelån tar man sin kreditutgivning på allvar och man är bland annat med i branschföreningen S.K.E.F. Detta innebär att man tillsammans med andra stora aktörer inom branschen arbetar för en seriös och sund konsumentkreditgivning. Vidare har man som mål att branschen ska upprätthålla ett gott anseende. Meddelandelån erbjuder smslån upp till 30 000kr med flexibel återbetalning. 96,2% av varumärkets kunder rekommenderar tjänsten vidare vilket är ett tydligt bevis på att Meddelandelån är bra på det dom gör. Saker som gjort denna långivare väldigt populär är att man inte tar någon UC samt att man arbetar med direktutbetalning av snabblån. Låntagare som lånar hos Meddelandelån för första gången och enbart lånar 2000 kr erbjuds gratis smslån. Du får alltså första lånet helt kostnadsfritt och betalar således varken ränta eller avgifter.

Lånebelopp
2000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 3 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
108 kr
Effektiv ränta
52,02-1280,19%
i
Lån på 13 000kr med löptid 12 mån med nominell årsränta 39%, uppläggningsavgift 108kr samt aviavgifter på totalt 540kr har en effektiv årsränta på 58,82%. Totalt att återbetala 16 555kr (1380kr/mån) med 12 delbetalningar.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna 30 000kr utan UC hos Meddelandelån

Hos Meddelandelån kan du ta snabblån från 2000kr upp till 30 000kr. Du kan alltid räkna med ärliga villkor och en tydlig prissättning. Återbetalningstiden är flexibel vilket gör att du kan låna pengar både på kort- och lång sikt. Beroende på hur stor summa du lånar kan du välja att betala tillbaks din skuld under mellan 30 dagar och tre år. Vanliga återbetalningstider för de mindre lånen är 30, 60 och 90 dagar. Vidare erbjuder man förlängning på löptiden för de kunder som har svårt att betala i tid.

När du ansöker om ett smslån hos Meddelandelån så kan du få pengarna direkt om du har Nordea eller Handelsbanken. Meddelandelån använder inte UC för kreditupplysningar. Således kommer inte din förfrågan hos långivaren kunna ses av andra banker. Du riskerar därmed inte att försämra ditt kreditbetyg genom att ta ett mikrolån hos Meddelandelån. Lånen som erbjuds är helt utan säkerhet vilket gör att du inte behöver gå in med någon pant för att ha möjlighet att låna. Med andra ord är smslån hos Meddelandelån ett bra alternativ för dig som behöver låna en mindre summa men som har svårt att få lån hos traditionella banker. Den nominella räntan på lånen från Meddelandelån ligger på 39% (2020-08-21). Upptill räntan kommer även en uppläggningsavgift på 108kr samt aviavgifter på 90kr/styck. Lånar du 5000kr med en löptid på 62 dagar så är den effektiva räntan på lånet 194,93%. I den effektiva räntan ingår då räntekostnad, uppläggningsavgift och aviavgifter.

Låneexempel:

Lån på 13 000kr med löptid 12 mån med nominell årsränta 39%, uppläggningsavgift 108kr samt aviavgifter på totalt 540kr har en effektiv årsränta på 58,82%. Totalt att återbetala 16 555kr (1380kr/mån) med 12 delbetalningar.

Detta gäller om du ska låna

Meddelandelån är betydligt mer restriktiva i sin utlåning jämfört med många av bolagets konkurrenter. Detta då man tar sin kreditgivning på största allvar och följer de riktlinjer som finns uppsatta i S.K.E.F. Med anledning av detta kan du inte ta ett smslån hos Meddelande lån om du har betalningsanmärkningar. Du som har betalningsanmärkningar får istället vända dig till ett annat lånebolag så som Monetti eller Ferratum. Andra krav som Meddelandelån har på dig som ansöker är att du måste vara 20 år eller äldre samt inne ha ett svenskt personnummer. Gällande deklarerar inkomst så görs bedömningarna individuellt vilket innebär att man inte har någon specifik gräns som du måste uppnå. Istället ser långivaren till helheten när lämpligheten bedöms. Detta görs bland annat genom informationen som finns i den kreditupplysning som Meddelandelån inhämtar från Creditsafe. Dock måste du vara folkbokförd i Sverige samt inneha ett svenskt mobiltelefonnummer.

Du väljer själv återbetalningstid

Du bestämmer själv hur lång återbetalningstid du vill ha på ditt lån. Återbetalningstiden startar alltid från den dag då lånet betalats ut till dig. Du kommer att få en faktura från Meddelandelån hem till din bokföringsadress. Föredrar du smslån med e-faktura så kan du välja detta istället i samband med att du ansöker om lånet. På fakturan du får hem framgår det hur stor summa du måste betala samt när förfallodatum är. Har du tagit ett smslån på 30 dagar så måste hela beloppet betalas in vid förfallodatum. Har du istället tagit ett lån med en löptid på 62 dagar så är återbetalningen fördelad på två fakturor. Du som tagit ett 90 dagars lån kommer istället att få tre fakturor. Hos Meddelandelån har du möjlighet att förlänga dina fakturor. Detta gäller dock enbart lån på mellan 2000-10 000kr. Förlängningstiden är 30 dagar och sker mot en avgift. Du kan enbart förlänga din faktura från Meddelandelån en gång och detta måste ske innan förfallodatum. Enligt lag har du som låntagare alltid möjlighet att återbetala ditt lån tidigare än vad som är bestämt enligt lag. Tänk dock på att du ändå måste betala både avgifter och ränta för hela den bestämda kredittiden.

Ansök om ett smslån hos Meddelandelån

För att ansöka om ett smslån hos Meddelandelån behöver du bara klicka dig vidare från några av de länkar vi har i denna recension. Du kommer då direkt till ansökan där du får börja med att fylla i önskat lånebelopp samt den återbetalningstid du vill ha. Du får då allmänna uppgifter om lånet så som vad kostnaden för varje faktura kommer bli, vilken ränta du får betala samt information om övriga avgifter. Om du känner dig bekväm med den kostnad som ditt smslån kommer innebära för dig så kan du gå vidare med din ansökan. Du får nu bekräfta din identitet med hjälp av lämplig e-legitimation så som mobilt BankID. När detta är gjort och du har accepterat de allmänna villkoren tar Meddelandelån en kreditupplysning från Creditsafe på dig. Blir du beviljad lånet så betalas pengarna ut direkt. Har du Handelsbanken eller Nordea kommer du att se pengarna på kontot omedelbart. Har du istället ett konto i en annan svensk bank så kan det ta mellan 1-2 dagar innan du ser pengarna på ditt bankkonto.

Meddelandelåns kundtjänst

Meddelandelån finns behjälpliga för dig alla dagar i veckan. Under vardagar håller kundtjänsten öppet mellan 8:30 och 17:00. Under lördagar finns det medarbetare på plats mellan 09:00 och 16:00. Slutligen når du Meddelandelåns kundtjänst mellan 13:00 och 16:00 på söndagar. Det enklaste sättet att ta kontakt med kundtjänst är via chatten som du aktivierar direkt på sajten. Där får du direkt hjälp av en trevlig och tillmötesgående kundservice medarbetare. Om du istället föredrar att maila in till Meddelandelån så är det adressen kundtjanst@meddelandelan.se som gäller. Du kan även ringa in till långivaren på telefonnummer 020- 40 00 03. Om du inte kunnat betala ditt snabblån i tid och ärendet hamnat hos inkasso så kan du ställa dina frågor till inkasso@sveaekonomi.se. Behöver du skicka in dokument till Meddelandelån så gör du detta på: C Finance AB, Styrmansgatan 8, 114 54 Stockholm.

MEDDELANDELÅN

  • DIREKTUTBETALNING
  • INGEN UC
  • ANSVARSFULL LÅNGIVARE
  • INGEN SÄKERHET