Smslån med e-faktura

Smslån med e-faktura

Allt fler svenskar efterfrågar smslån med e-faktura på grund av dess många fördelar. Det vanligaste skälet till att lån med e-faktura är uppskattat är bekvämligheten. Vårt liv blir alltmer digitalt vilket gör att man gärna undviker pappersfakturor och administrativt krångel. Men smslån med e-faktura har betydligt fler fördelar än så. Bland annat så minskar risken att man ska tappa bort fakturan. Men det är även ett diskret sätt att låna pengar då ingen utomstående kan se fakturan som istället skickas direkt till din email. När man talar om diskreta smslån så är det således snabblån med e-faktura man åsyftar.

E-faktura är det sista steget för att hela låneprocessen ska bli digital. När du ansöker om ett smslån sker detta digitalt via långivarens hemsida. Du slipper alltså bankmöten som tar en massa tid i anspråk och kan enkelt låna pengar hemifrån soffan. Kreditbedömningen sker också online och du identifierar dig smidigt med mobilt BankID. Även lånehandlingar och skuldebrev signeras digitalt med e-legitimation. Väljer du sedan en långivare som erbjuder lån med e-faktura så slipper du även att få faktura hem till brevlådan. Du sköter istället allt från låneprocess till återbetalning via din dator eller mobiltelefon. Nedan listar vi utvalda kreditgivare som erbjuder smslån med e-faktura. Hos dessa långivare kan du således låna anonymt och aldrig riskera att din faktura kommer bort i posthanteringen.

Innan du ansöker om ett smslån med e-faktura vill vi göra dig uppmärksam om att lånet är en högkostnadskredit. Det är viktigt att du vet med dig att du kan återbetala lånet i tid. Annars riskerar du att få en betalningsanmärkning.

Lånebelopp
1000 - 45000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
47,64%
i
Kredit om 10 000 kr med löptid 12 mån och nominell årsränta 39,60% har en effektiv årsränta på 47,64%. Totalt belopp att återbetala 12 145 kr (1012 kr/mån).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 20000 kr
Återbetalningstid
1 - 36 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
300 kr
Effektiv Ränta
69,65-4569,91%
i
Lånar du 10 000 kr med löptid 90 dagar så är årlig fast ränta 39% och effektiv ränta 69,65%. Totalt att återbetala: 11392.00 kr (3797.33 kr/mån). Uppläggningsavgift: 300 kr. Aviavgift: 39 kr
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
10000 - 50000 kr
Återbetalningstid
12 - 120 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
28,01%
i
Räkneexempel: 20 000 kr i annuitetslån på 1 år med 24,95% nominell ränta, 28,01% effektiv ränta, kostar 1 901 kr/mån (12 ggr). Att återbetala: 22 805 kr inkl. alla avgifter.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 25000 kr
Återbetalningstid
3 - 60 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
55-377%
i
Lån på 25 000 kr med löptid 12 mån, rörlig kreditränta 39%, uppläggningsavgift 395 kr och aviavgifter 35 kr x 12 har en effektiv ränta på 47%. Totalt belopp att återbetala är 31 405 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
5 - 75 mån
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
29,33%
i
Utnyttjat kredit på 15 000 kr med löptid 12 mån, nominell ränta 26% har en effektiv årsränta på 29,33%. Totalt att återbetala blir 17 195kr (1433kr/mån).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
3000 - 25000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Nej
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
113,46%
i
Representativt exempel: 7 000 kr uttag på 12 månader med 39% nominell ränta. Vid betalning av minsta beloppet (4% av totala kapitalskulden eller 200 kronor) samt tillkommande avgifter och räntan varje månad i 11 månader (4525 kr i sista månaden), blir effektiv ränta 63,86%. Att återbetala: 10 092 kr inkl. alla avgifter. Inkluderade avgifter avser uppläggningsavgift om 395 kr, uttagningsavgift 50 kr samt administrationsavgift om 39 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna pengar utan brev hem

Det kan finnas många anledningar till varför man vill låna pengar utan brev hem. Om man bortser från de rent praktiska fördelarna med e-faktura så är det ett sätt att låna anonymt. Med att låna anonymt menar vi att ingen utomstående får vetskap om lånet. Det är således ett diskret sätt att låna pengar för den lägger stor vikt vid det. Utöver att man slipper få en låneavi hem till brevlådan så sker även kreditbedömningen digitalt. Detta innebär att du inte heller får hem brev från något kreditupplysningsföretag. Istället skickas dessa omfrågekopior till din digitala brevlåda under förutsättning att du har en sådan. Har du ingen digital brevlåda så kan du enkelt skaffa dig en. Detta gör du hos företag så som Kivra, Min Myndighetspost, Digimail eller eBoks. När du väl skaffat en digital brevlåda hos exempelvis Kivra så är det dit din omfrågekopia kommer. När det gäller din lånefaktura så kommer denna istället till din e-post. Lån med e postfaktura är alltså både ett anonymt och smidigt sätt att låna pengar.

När du tar ett smslån med e-faktura behöver du inte vara orolig för att din låneavi ska komma bort i posthanteringen. Istället skickas den automatiskt ut till den email du angivit i låneansökan. I och med att du har fakturan sparat digitalt riskerar du inte att tappa bort den på samma sätt som med en pappersavi. Detta gör att du minskar risken att missa en betalning och riskera att få en betalningsanmärkning. Du som ansöker om en onlinekredit utan UC har även tillgång till din digitala faktura på Mina Sidor hos långivaren.

Smslån med e-faktura

Fördelar med smslån med e-faktura

Det finns många fördelar med att välja ett smslån med e-faktura. Dessutom förenklar det ansökningsprocessen ännu mer då allt sker automatiskt och inte är beroende av utomstående faktorer. Nedan listar vi de främst fördelarna med att välja smslån med faktura via e-post.

Smidigt att betala – istället för att stirra sig blind på ett långt OCR-nummer på en pappersavi kan du kopiera uppgifter digitalt
Snabbhet – du får fakturan direkt till din email och är således inte beroende av posthanteringen
Trygghet – du riskerar inte att tappa bort fakturan för ditt kreditlån utan har den alltid i din inbox
Anonymt – smslån med e postfaktura gör att du kan låna anonymt och diskret
Miljövänligt – du bidrar till en bättre miljö genom att avstå pappersfaktura

Något annat som gör att många väljer snabblån med e-faktura är att man kan spara pengar. Detta då vissa långivare tar ut en avgift för pappersfaktura. Väljer du istället att få fakturan till mailen så innebär detta många gånger att aviavgiften/administrationsavgiften försvinner.

Hur fungerar lån med faktura via mail?

Att ta ett lån med faktura via mail skiljer sig inte nämnvärt från hur det annars går till att låna pengar. Det finns både privatlån och lån utan UC att ansöka om för den som vill låna med e-faktura. Oavsett vad det är för typ av lån du vill ta så sker låneansökan direkt på långivarens hemsida. Där får du välja vilken lånesumma du är intresserad av samt vilken löptid du vill ha. Därefter följer en sedvanlig ansökningsprocess där du får uppge information om din ekonomi. I samband med låneansökan får du ange den e-post dit du vill att fakturorna ska skickas. Identifiering sker digitalt via mobilt BankID eller annan e-legitimation. När låneformuläret är komplett skickas din låneansökan in till långivaren som i sin tur inhämtar en kreditupplysning. Väljer du att låna utan UC så inhämtas denna kreditupplysning vanligtvis från Creditsafe eller Bisnode. Du får din omfrågekopia till din digitala brevlåda vilket gör att du kan låna helt anonymt. En kreditbedömning görs innan du får ett lånebesked direkt på skärmen.

Blir du beviljad ett lån så kommer fakturorna för lånet att skickas till den email du angivit i låneansökan. Notera att du ibland aktivt måste göra ett val gällande huruvida du vill ha fakturan för lånet via epost eller vanlig post. Fakturan som du får till din mail innehåller all relevant information så som kostnad för lån, effektiv ränta, kvarvarande skuld och summan du ska betala. På e-post fakturan återfinns även OCR-nummer och postgiro/bankgiro som du enkelt kan kopiera till din internetbank.