Extralånet

Extralånet erbjuder ett bra alternativ till dyra smslån och onlinekrediter. Med Extralånet kan du låna upp till 50 000 kr utan UC till en fast årsränta på 24,95%. Du slipper alltså en förfrågan i ditt UC-register precis som du gör vid snabblån. Men bortsett från detta så liknar Extralånet mer ett vanligt privatlån. Trots detta accepterar man låntagare med betalningsanmärkningar och en sämre kreditvärdighet. Här väljer man att se till din nuvarande återbetalningsförmåga istället för att stirra sig blind på hur den sett ut tidigare. Bakom Extralånet står det svenska företaget Catalunia Capital AB som även står bakom Nätlån och 38an.

Lånebelopp
10000 - 50000 kr
Återbetalningstid
12 - 120 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv ränta
28,01%
i
Räkneexempel: 20 000 kr i annuitetslån på 1 år med 24,95% nominell ränta, 28,01% effektiv ränta, kostar 1 901 kr/mån (12 ggr). Att återbetala: 22 805 kr inkl. alla avgifter.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna utan UC till en fast årsränta på 24,95%

Extralånet finns till för dig som behöver ett smidigt och tryggt lån men som inte vill påverka din kreditvärdighet negativt. Här kan du låna utan UC men till en betydligt lägre ränta än hos konkurrenterna. Extralånet erbjuder ett lån utan UC till en fast årsränta på 24,95% vilket kan jämföras med räntan på andra liknande lån som inte sällan ligger runt 39%. Du kan låna mellan 10 000 kr och 50 000 kr med en återbetalningstid på 1-10 år. Oavsett vilken återbetalningstid du väljer så har du alltid möjlighet att lösa ditt lån i förtid utan några extra avgifter. Du kan dessutom när helst du vill amortera lite extra på lånet.

Hos Extralånet är möjligheterna att bli beviljad lån stort. Det är inget lån som beviljar alla men man ställer betydligt lägre krav än många andra långivare. Då man inte använder sig av UC vid kreditprövning så inhämtar man istället ekonomisk information om dig från Bisnode. En förfrågan hos Bisnode blir inte synlig för storbankerna och påverkar således inte dina framtida chanser att få lån. Bland nya sms lån 2021 så är Extralånet helt klart en favorit här på Allt om Smslån.

Ränta och avgifter för Extralånet

Hos Extralånet betalar alla låntagare samma fasta årsränta. Det handlar om en nominell årsränta på 24,95 medan den effektiva räntan är 28,01%. Extralånet är ett snabblån utan uppläggningsavgift och man tar inte heller ut några aviavgifter. Nedan kan du se ett räkneexempel som ger en bra bild av vad det kostar att ta ett lån hos Extralånet.

Låneexempel:

Annuitetslån på 20 000 kr med löptid 1 år har en nominell ränta på 24,95%. Den effektiva räntan är 28,01%. Månatlig betalning är 1901 kr (12 ggr) och totalt att återbetala inklusive alla avgifter är 22 805 kr.

Grundkrav Extralånet

På Extralånets hemsida går det att läsa att företaget "säger ja till fler". Detta är en antydan om att man är flexibla i sin kreditgivning. Trots detta har man vissa grundkrav som du som låntagare måste nå upp till för att bli beviljad ett lån utan UC hos Extralånet.

  • Mellan 18-70 år gammal
  • Inneha mobilt BankID
  • Inkomst av tjänst, pension eller näringsverksamhet på minst 12 500 kr/mån
  • Svenskt personnummer och folkbokföringsadress
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Har du gamla utmätningar eller behöver låna med betalningsanmärkningar så är detta något som Extralånet godkänner.

Ansök om lån utan UC direkt hos Extralånet

Hos Extralånet kan du ansöka om lån utan UC dygnet runt. Handläggning av din låneansökan sker alltid direkt under Extralånets öppettider. Ansökan och undertecknande av låneavtal sker helt digitalt med hjälp av mobilt BankID. För att ansöka om ett lån utan UC mellan 10 000 kr och 50 000 kr behöver du bara besöka Extralånets hemsida. Där väljer du smidigt lånesumma och önskad löptid på lånet. Du får även fylla i dina person- och kontaktuppgifter samt uppge skäl till varför du vill låna. Vidare behöver du svara på ett par frågor om din ekonomi. Sedan klickar du på ansök och identifierar dig med ditt BankID. Direkt när detta är gjort handlägger Extralånet din ansökan och gör en kreditprövning. I samband med detta inhämtar man en kreditupplysning från Bisnode.

Direkt efter att Extralånet hanterat din ansökan och gjort en snabb kreditprövning så får du besked om huruvida du blivit beviljad lånet eller inte. Vid godkänt besked betalas ditt lån ut direkt och du har pengarna på kontot inom 1-2 dagar. Är du i behov av ett akutlån och inte kan vänta i två dagar så hittar du sms lån med helgutbetalning och sms lån med utbetalning under natten här på Alltomsmslan.se.

Kundtjänst Extralånet

Hos Extralånet kan du alltid ansöka om ett lån utan UC genom att gå in på företagets hemsida och fylla i låneansökan. Däremot hanteras enbart din ansökan under företagets öppettider som du ser här nedan. Det är även under dessa tider som företagets kundtjänst finns tillgängliga.

Måndag: 9:00 - 17:00

Tisdag: 9:00 - 17:00

Onsdag: 9:00 - 17:00

Torsdag: 9:00 - 17:00

Fredag: 9:00 - 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

För att komma i kontakt med Extralånets kundtjänst så kan du ringa 08-1244 8288. Du når även kundtjänst via mail på kontakt@extralanet.se. För enklare frågor hänvisar vi dig till Extralånets avdelning för vanliga frågor och svar som återfinns på företagets hemsida.

EXTRALÅNET

  • UTAN UC
  • LÅG RÄNTA
  • BÄTTRE ÄN SMSLÅN
  • BET ANM.OK