Snabblån utan uppläggningsavgift

Snabblån utan uppläggningsavgift är inte så vanligt som man skulle vilja tro. Vanligt förekommande för alla typer av lån är att långivaren tar ut en uppläggningsavgift eller någon form av startavgift. Storleken på denna uppläggningsavgift kan variera. När det kommer till smslån ligger ofta startavgiften någonstans mellan 100-395 kr. Uppläggningsavgiften för vanliga privatlån är ofta högre än så.

Kan du slippa uppläggningsavgiften på ett snabblån så är detta att rekommendera. Startavgiften bidrar nämligen till en betydligt högre effektiv ränta och det är onödigt att betala mer än du måste. Även om långt ifrån alla smslån är utan uppläggningsavgift så finns det trots allt en del långivare som slopat denna administrativa kostnad. Dessa långivare återfinner du i listan nedan som uppdateras i takt med att nya snabblån utan uppläggningsavgift släpps på marknaden.

Även om smslån utan startavgift är att föredra så är denna faktor inget du ska stirra dig blind på. Istället bör du se till helheten när du väljer ett smslån eller ett lån utan UC. Ett bra sätt att göra detta är att jämföra den effektiva räntan på de snabblån du tänkt att ta. Då får du nämligen en samlad bild av lånets samtliga kostnader.

För även om ett lån inte har någon uppläggningsavgift så finns det andra kostnader som kan vara dessto högre så som administrationsavgifter och uttagsavgifter. Även den nominella årsräntan på lånen kan skilja sig åt. Har du väl sett över dessa olika faktorer så kan du hitta ett lämpligt snabblån utan uppläggningsavgift i vår lista här nedan.

Lånebelopp
1000 - 45000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
47,64%
i
Kredit om 10 000 kr med löptid 12 mån och nominell årsränta 39,60% har en effektiv årsränta på 47,64%. Totalt belopp att återbetala 12 145 kr (1012 kr/mån).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
10000 - 30000 kr
Återbetalningstid
12 - 60 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
28,07%
i
Den nominella fasta årsräntan är 25%. Vid lån på 10 000 kr med en återbetalningstid på 3 år är den effektiva årsräntan 28,07%. Totalt att återbetala är 14 328kr (398jr/mån).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
10000 - 50000 kr
Återbetalningstid
12 - 120 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
28,01%
i
Räkneexempel: 20 000 kr i annuitetslån på 1 år med 24,95% nominell ränta, 28,01% effektiv ränta, kostar 1 901 kr/mån (12 ggr). Att återbetala: 22 805 kr inkl. alla avgifter.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
29,97%
i
Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 17 239 kr (1 437 kr per månad). Effektiv årsränta: 29,97%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Vad är uppläggningsavgift?

Uppläggningsavgift är en startavgift som många långivare tar ut i samband med utlåning. Avgiften ska täcka administrativa kostnader för att upprätta lånet. Beroende på vad det är för typ av lån du tar så kan uppläggningsavgiften se olika ut. Detsamma gäller för olika typer av långivare.

Eftersom vi svenskar är vana vid att behöva betala en startavgift i samband med att vi lånar pengar så är det faktiskt få människor som reflekterar över avgiften och dess storlek. Och detta är helt förståeligt när det gäller större blancolån. En uppläggningsavgift på 395 kr när man lånar flera hundratusen blir inte direkt kännbar. Det blir det däremot vid mindre typ av lån så som akutlån och onlinekrediter.

Med anledning av att en startavgift enkelt kan äta upp lånebeloppet är det allt fler kreditgivare som väljer att slopa uppläggningsavgiften på sina smslån. En annan anledning är att högkostnadskrediter är kopplade till ett kostnadstak. Enligt konsumentkreditlagen får kostnaderna som är kopplade till lånet inte uppgå till över 100% av det utlånade beloppet.

Smslån utan uppläggningsavgift
Med snabblån utan uppläggningsavgift kan du enkelt komma ner i lånekostnader.

Varför välja smslån utan uppläggningsavgift?

Den främsta anledningen till varför man ska välja ett smslån utan uppläggningsavgift är för att lånet ofta blir billigare då. Att välja billiga snabblån framför dyra sådana borde vara en självklarhet för de flesta. Däremot bör man alltid se över övriga kostnader och räntor som är knutna till lånet.

Snabblån utan uppläggningsavgift gynnar främst dig som tar smålån regelbundet. Med många kreditlån blir det många avgifter och till slut har du betalt en ansenlig summa enbart i uppläggningsavgift. Genom att välja smslån som är befriade från startavgift kommer du snabbt ner i onödiga kostnader.

Vill du låna en större summa pengar utan uppläggningsavgift så rekommenderar vi dig att vända dig till en låneförmedlare. Många låneförmedlare bjuder på långivarens uppläggningsavgift i samband med utlåningen.

Frågor och svar

Ja, vänder du dig till en av långivarna i listan ovan så kan du ta snabblån utan uppläggningsavgift eller startavgift.

Ja, många av de långivare som erbjuder smslån utan startavgift accepterar låntagare med en eller flera betalningsanmärkningar.

Andra avgifter som kan tillkomma är avi- eller administrationsavgifter, uttagsavgift samt ränta.

Ja, samtliga lån i listan ovan är lån utan UC.

Övriga kostnader tillkommer

Uppläggningsavgiften på ett smslån är ofta bara en av många kostnader. Innan du tar ett smslån utan startavgift bör du därför vara medveten om lånets övriga kostnader. Den största kostnaden är ränta även om ett fåtal kreditgivare idag faktiskt erbjuder smslån utan ränta. Den nominella räntan på ett snabblån ligger i regel runt 39%.

Andra kostnader som kan tillkomma när du lånar är administrations- eller aviavgifter. Detta är en månatlig kostnad som kreditgivaren tar ut för att täcka sina administrativa kostnader för lånet. I vissa fall kan man undvika denna kostnaden genom att välja e-faktura. Den månatliga aviavgiften brukar ligga på 35-75 kr. Detta blir en ganska stor summa för den som tar ett snabblån med löptid på 12 månader. Vidare tar vissa långivare ut en uttagsavgift i det fall det handlar om en kontokredit där låntagaren själv kan reglera sina uttag.

För att du ska få en god översikt av lånets kostnader bör du alltid titta på den effektiva räntan. I den effektiva räntan finns samtliga kostnader och avgifter för lånet medräknade.