Snabblån utan uppläggningsavgift är inte så vanligt som man skulle vilja tro. Vanligt förekommande för alla typer av lån är att långivaren tar ut en uppläggningsavgift eller någon form av startavgift. Storleken på denna uppläggningsavgift kan variera. När det kommer till SMS lån ligger ofta startavgiften någonstans mellan 100-395 kr. Uppläggningsavgiften för vanliga privatlån är ofta högre än så.

Kan du slippa uppläggningsavgiften på ett snabblån så är detta att rekommendera. Startavgiften bidrar nämligen till en betydligt högre effektiv ränta och det är onödigt att betala mer än du måste. Även om långt ifrån alla SMS lån är utan uppläggningsavgift så finns det trots allt en del långivare som slopat denna administrativa kostnad. Dessa långivare återfinner du i listan nedan som uppdateras i takt med att nya snabblån utan uppläggningsavgift släpps på marknaden.

Även om SMS lån utan startavgift är att föredra så är denna faktor inget du ska stirra dig blind på. Istället bör du se till helheten när du väljer ett SMS lån eller ett lån utan UC. Ett bra sätt att göra detta är att jämföra den effektiva räntan på de snabblån du tänkt att ta. Då får du nämligen en samlad bild av lånets samtliga kostnader.

För även om ett lån inte har någon uppläggningsavgift så finns det andra kostnader som kan vara dessto högre så som administrationsavgifter och uttagsavgifter. Även den nominella årsräntan på lånen kan skilja sig åt. Har du väl sett över dessa olika faktorer så kan du hitta ett lämpligt snabblån utan uppläggningsavgift i vår lista här nedan.

 • Lånebelopp: 1 000 kr - 40 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 12 mån
 • Läs mer om Ferratum
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 54,04%
Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
 • Lånebelopp: 10 000 kr - 50 000 kr
 • Löptid: 12 mån - 120 mån
 • Läs mer om Extralånet
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 31,82%
Räkneexempel: 30 000 kr i annuitetslån på 4 år med 27,95% nominell ränta, 31,82% effektiv ränta, kostar 1 045 kr/mån (48 ggr). Att återbetala: 50 160 kr inkl. alla avgifter.

Vad är uppläggningsavgift?

Uppläggningsavgift är en startavgift som många långivare tar ut i samband med utlåning. Avgiften ska täcka administrativa kostnader för att upprätta lånet. Beroende på vad det är för typ av lån du tar så kan uppläggningsavgiften se olika ut. Detsamma gäller för olika typer av långivare.

Eftersom vi svenskar är vana vid att behöva betala en startavgift i samband med att vi lånar pengar så är det faktiskt få människor som reflekterar över avgiften och dess storlek. Och detta är helt förståeligt när det gäller större blancolån. En uppläggningsavgift på 395 kr när man lånar flera hundratusen blir inte direkt kännbar. Det blir det däremot vid mindre typ av lån så som akutlån och onlinekrediter.

Med anledning av att en startavgift enkelt kan äta upp lånebeloppet är det allt fler kreditgivare som väljer att slopa uppläggningsavgiften på sina SMS-lån. En annan anledning är att högkostnadskrediter är kopplade till ett kostnadstak. Enligt konsumentkreditlagen får kostnaderna som är kopplade till lånet inte uppgå till över 100% av det utlånade beloppet.

Smslån utan uppläggningsavgift
Med snabblån utan uppläggningsavgift kan du enkelt komma ner i lånekostnader.

Varför välja SMS lån utan uppläggningsavgift?

Den främsta anledningen till varför man ska välja ett smslån utan uppläggningsavgift är för att lånet ofta blir billigare då. Att välja billiga snabblån framför dyra sådana borde vara en självklarhet för de flesta. Däremot bör man alltid se över övriga kostnader och räntor som är knutna till lånet.

Snabblån utan uppläggningsavgift gynnar främst dig som tar smålån regelbundet. Med många kreditlån blir det många avgifter och till slut har du betalt en ansenlig summa enbart i uppläggningsavgift. Genom att välja smslån som är befriade från startavgift kommer du snabbt ner i onödiga kostnader.

Vill du låna en större summa pengar utan uppläggningsavgift så rekommenderar vi dig att vända dig till en låneförmedlare. Många låneförmedlare bjuder på långivarens uppläggningsavgift i samband med utlåningen.

Frågor och svar

aosbackground

Är det möjligt att ta ett snabblån utan uppläggningsavgift?

Kan jag ta SMS lån utan startavgift med betalningsanmärkningar?

Vilka övriga avgifter tillkommer när man lånar utan startavgift?

Kan jag låna utan UC och slippa uppläggningsavgiften?

Övriga kostnader tillkommer

Uppläggningsavgiften på ett SMS lån är ofta bara en av många kostnader. Innan du tar ett SMS lån utan startavgift bör du därför vara medveten om lånets övriga kostnader. Den största kostnaden är ränta även om ett fåtal kreditgivare idag faktiskt erbjuder SMS lån utan ränta. Den nominella räntan på ett snabblån ligger i regel runt 39%.

Andra kostnader som kan tillkomma när du lånar är administrations- eller aviavgifter. Detta är en månatlig kostnad som kreditgivaren tar ut för att täcka sina administrativa kostnader för lånet. I vissa fall kan man undvika denna kostnaden genom att välja e-faktura. Den månatliga aviavgiften brukar ligga på 35-75 kr. Detta blir en ganska stor summa för den som tar ett snabblån med löptid på 12 månader. Vidare tar vissa långivare ut en uttagsavgift i det fall det handlar om en kontokredit där låntagaren själv kan reglera sina uttag.

För att du ska få en god översikt av lånets kostnader bör du alltid titta på den effektiva räntan. I den effektiva räntan finns samtliga kostnader och avgifter för lånet medräknade.