Billiga snabblån som inte kräver UC

Många eftersöker billiga snabblån på nätet och helst ska långivaren inte ta någon kreditupplysning i UC. Faktum är att få snabblån faktiskt är särskilt billiga. Istället brukar den effektiva räntan vara betydligt högre än på vanliga lån. Den effektiva räntan utgörs av både månadsränta och avgifter så som uppläggningsavgift och administrationsavgift. Tillsammans blir det en relativ hög kostnad som få skulle benämna som billig. Däremot finns det ett fåtal kreditgivare som erbjuder billigare snabblån än majoriteten. Således är det möjligt att hitta det billigaste smslånet och spara ett par hundralappar. Mest pengar sparar du dock om du ansöker om ett vanligt privatlån istället. Detta kräver visserligen att du går med på att långivaren inhämtar en kreditupplysning från UC. Vidare ställs det i regel högre krav på den som ansöker om ett privatlån. Ett snabblån kan istället de flesta personer få beviljade trots både betalningsanmärkningar och avsaknad av inkomst. Om du ändå föredrar lån som inte kräver UC så hittar du det billigaste snabblånen i listan nedan

Billigaste snabblånen 2021

Lånebelopp
1000 - 60000 kr
Återbetalningstid
1 - 60 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
24,97%
i
Lån på 10 000 kr med 6 mån löptid och nominell ränta på 22,50 % ger en effektiv ränta på 24,97. Räntekostnad och amortering ger en månadskostnad på 1778 kr.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
10000 - 50000 kr
Återbetalningstid
12 - 120 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
28,01%
i
Räkneexempel: 20 000 kr i annuitetslån på 1 år med 24,95% nominell ränta, 28,01% effektiv ränta, kostar 1 901 kr/mån (12 ggr). Att återbetala: 22 805 kr inkl. alla avgifter.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
30000 - 300000 kr
Återbetalningstid
2 - 10 år
Utan UC
Ja
Startavgift
250 kr
Effektiv Ränta
3,90-20,67%
i
Kreditbelopp 90 000 kr med löptid 36 mån och exempelränta på 8,25% har en effektiv ränta på 9,94%. Uppläggningsavgift: 250 kr. Administrationsavgift 45 kr. Kostnaden för krediten blir 13 774 kr och totalt belopp att betala 103 774 (2 876 kr/mån).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
5 - 75 mån
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
29,33%
i
Utnyttjat kredit på 15 000 kr med löptid 12 mån, nominell ränta 26% har en effektiv årsränta på 29,33%. Totalt att återbetala blir 17 195kr (1433kr/mån).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
29,97%
i
Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 17 239 kr (1 437 kr per månad). Effektiv årsränta: 29,97%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
7000 - 40000 kr
Återbetalningstid
1 - 36 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
350 kr
Effektiv Ränta
29,30-39%
i
Lån på 20 000 kr med löptid 3 år och nominell bunden ränta på 26% samt uppläggningsavgift/aviavgift på 0kr blir den effektiva räntan 29,3%. Totalt belopp att återbetala 28 873kr (802kr/mån) med 36 avbetalningar.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Vad är ett billigt snabblån?

Det vi syftar till när vi talar om billiga snabblån är lån som har en lägre ränta än genomsnittet. I Sverige så har de flesta smslån en nominell ränta på runt 39%. Mycket mer än så kan kreditgivaren enligt lag inte ta ut. Snabblån regleras nämligen i lagen om högkostnadskrediter där det framgår att lånet är objekt för ett kostnadstak. Detta kostnadstak innebär att de kostnader som är kopplade till lånet inte får vara högre än 100% av själva kreditbeloppet. En högre ränta än 39% tillsammans med eventuella avgifter skulle göra att slutkostnaden hamnade över kostnadstaket. Vidare är snabblån så kallade högkostnadskrediter där den effektiva räntan är 30% eller högre än referensräntan.

Billiga snabblån i detta sammanhang är lån med en ränta som understiger 30%. Innan du ansöker om ett sådant lån så bör du ändå veta att lånet är dyrt i förhållande till lånebelopp och löptid. Väljer du istället att låna av ett större låneinstitut eller bank så kan du komma undan med en ränta mellan 2,95-29,95%. Fördelen med smslånen som listas ovan är att du slipper att få en förfrågan i din UC. Dessutom är det få andra lån som har lika snabba utbetalningstider. När du väljer ett billigt snabblån kan du räkna med att få in pengarna på kontot samma dag. Detta under förutsättning att du har konto i en bank som kreditinstitutet är anslutet till.

Billiga snabblån

Genom att jämföra räntor först kan du enklare hitta det billigaste snabblånet

Jämför alltid den effektiva räntan

Om man letar efter billiga smslån så bör man inte låta sig luras av den nominella räntan. Den nominella räntan talar enbart om vilken räntesats som lånet har. Snabblån är i regel kopplade till betydligt fler kostnader än så. Med anledning av detta så var det förr vanligt att kreditgivare marknadsförde sina lån som ”räntefria smslån”. Detta var innan det blev lag på att redovisa den effektiva räntan. Som låntagare fick man då uppfattningen att lånet i princip var gratis. Detta var dock långt ifrån sanningen då kreditgivarna istället tjänade pengar på en massa dolda avgifter. Detta gav en effektiv ränta på flera tusen procent.

Idag råder det en större transparens på lånemarknaden. Bland annat måste alla kreditgivare enligt lag informera om den effektiva räntan. På så sätt blir det också enklare för dig som låntagare att jämföra lån utan UC. I den effektiva räntan finns nämligen samtliga kostnader för lånet inräknade. Dessa får alltså sammanlagt motsvara max 100% av det lånade beloppet. Som mest kan du alltså få betala lika mycket i ränta och kostnader som det belopp du lånat.

Genom att hitta det billigaste snabblånet behöver du inte betala en massa extra pengar i onödan. Du bör dock vara medveten om att ett snabblån aldrig är billigt i förhållande till ett vanligt privatlån.

Frågor & svar

Med billiga snabblån åsyftas lån med en lägre ränta än majoriteten. De flesta billiga snabblån som listas här har en ränta mellan 22-26%.

Ett fåtal långivare erbjuder gratis snabblån. Dessa lån gäller dock bara kunder som lånar för första gången och som lånar en specifik summa.

Hur mycket ett snabblån kostar varierar beroende på vilken långivare du vänder dig till samt hur stort belopp du lånar. Var noga med att se på den effektiva räntan när du jämför kostnader för snabblån.

Ja och nej. Vissa kallar sina lån räntefria för att man inte tar ut någon nominell ränta. Däremot tillkommer det ofta avgifter för lånet vilket gör att det ändå existerar en effektiv ränta.

Ja, men denna tas från företag som Creditsafe och Bisnode. Således får du ingen förfrågan i ditt UC register.

Låna utan UC helt gratis

I listan ovan återfinner du de kreditgivare som för tillfället erbjuder billigast smslån. Detta beräknat utifrån vilken ränta man erbjuder sina låntagare. Det finns även ett fåtal kreditinstitut på marknaden som erbjuder gratis smslån. Detta innebär alltså att du kan låna utan UC utan att behöva betala vare sig ränta eller avgifter. Möjligheten att låna helt gratis är dock begränsad och det är enbart under vissa förutsättningar som detta faktiskt går att göra. Ett exempel på en långivare som erbjuder gratis snabblån är Meddelandelån. Erbjudandet om att låna gratis gäller dessvärre enbart för nya kunder som inte lånat hos bolaget tidigare. Vidare är lånet enbart gratis för den som behöver låna 1000 kr utan UC. Är du i behov av ett större lån än så så kommer både ränta och avgifter tillkomma.

Det finns även några aktörer på marknaden som erbjuder räntefria lån. Men även här är erbjudandet kopplat till en rad restriktioner. Dels gäller det främst förstagångskunder och sedan fungerar det enbart för vissa lånebelopp. Om du vill låna en större summa pengar så bör du alltså inte ha för höga förhoppningar om att få ett räntefritt lån. Kan du tänka dig att låna utan UC med ränta så hittar du bästa sms lån 2021 här på topplistan på Alltomsmslan.se.

Möjlighet att låna gratis

Vissa långivare erbjuder första lånet räntefritt

Billigare snabblån med UC

Du som har som krav att långivaren inte ska ta någon UC på dig kan som lägst komma undan med en ränta på 25%. Du bör då vara medveten om att den effektiva räntan blir högre när alla avgifter räknats in. Kan du däremot tänka dig att låna hos ett kreditinstitut som tar kreditupplysning hos UC så kan du komma undan betydligt billigare. Det är allmänt känt att du får billigare snabblån med UC och orsaken till detta är inte svår att förstå. Dels blir kreditrisken för lånebolaget lägre när man får mer information om låntagaren. Dels brukar kraven vara något strängare och man har således inte en lika hög beviljandegrad. Vanligtvis erbjuds inte heller lika låga lånebelopp hos dessa kreditgivare. Istället handlar det om lån från 5000 kr och upp till 30 000 kr.

Om du vänder dig till en långivare med lägre ränta så får du räkna med en förfrågan i din UC. Har du inga förfrågningar sedan tidigare så kommer detta inte att påverka din kreditvärdighet nämnvärt. Om situationen är omvänd och du har flertalet förfrågningar så är det förståeligt om du inte vill ha en till. Detta kan nämligen påverka dina framtida chanser att få större lån så som privatlån och bolån. Varje förfrågan är kvar i din UC i 12 månader vilket kan vara bra att känna till innan du ansöker om ett snabblån med UC.