Lån som är lätta att få

Lån som är lätta att få

Alla långivare ställer olika krav på de personer som lånar pengar. Med anledning av detta kan det skilja sig åt hur enkelt det är att få lån hos olika banker och låneinstitut. Här listar vi lån som är lätta att få för att du ska slippa att vända dig till långivare som ändå inte kommer att godkänna en ansökan. Håller du dig till de långivare som vi listar här har du stor chans att få ditt lån beviljat och riskerar således inte att få en massa onödiga förfrågningar på dig som ändå inte leder till något lån. De låneinstitut som återfinns i denna lista har en hög beviljandegrad vilket innebär att det är lätt att få ett lån beviljat. Det handlar om lån utan UC som enbart inhämtar kreditupplysningar från alternativa kreditupplysningsbolag så som Creditsafe och Bisnode. Således slipper du UC koll och får dessutom ditt lån utbetalt snabbt. Tänk på att nedanstående lån räknas som högkostnadskrediter som är kopplade till en hög effektiv ränta. Har du en god kreditvärdighet så är det mer gynnsamt att ansöka om ett vanligt privatlån.

Långivare med hög beviljandegrad

Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
5 - 72 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Ränta
26%
i
Effektiv årsränta för en kontokredit på 15 000 kr som återbetalas under 12 månader är 29,33%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 45000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Ränta
39,6%
i
Effektiv ränta för ett lån på 10 000kr är 47,64%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
3000 - 20000 kr
Återbetalningstid
1 - 36 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
380 kr
Ränta
39%
i
Vid ett lån på 3000 kr som återbetalas under 9 månader är den effektiva räntan 147,16%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
2000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 3 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
380 kr
Ränta
39%
i
Effektiv ränta vid lån av 5000kr under 62 dagar är 194,93%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
2000 - 20000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39.5%
i
Den effektiva räntan för ett lån på 5000kr med en löptid på 11 mån är 79,97%. Första lånet är fritt från ränta och uppläggningsavgift.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 5000 kr
Återbetalningstid
1 - 1 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
350 kr
Ränta
39%
i
Effektiv ränta för ett lån på 3000kr under 30 dagar är 532%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Därför är dessa lån enkla att få

När det gäller lån som är enkla att få så finns det en del gemensamma faktorer. Dels handlar det om mikrolån som inte tillåter dig att låna särskilt stora summor. Lånen som beviljas från ovanstående långivare ligger på mellan 1000 kr och 50 000 kr. Vill du låna ett högre belopp än så så är det ett vanligt privatlån som gäller och då är beviljandegraden inte lika hög. Således kan långivarna ovan hålla en hög beviljandegrad då kreditrisken inte är lika stor som vid utlånande av större summor. Därtill är räntan på enkla lån betydligt högre än på andra lån. I de flesta fall handlar det om högkostnadskrediter med en ränta som inte sällan ligger på 39%. Utöver ränta tillkommer det även andra kostnader så som uppläggningsavgift och administrationsavgift. Med andra ord kan den effektiva räntan dra iväg rejält. Detta är priset man får betala för att kunna få ett lätt lån så fort man behöver det.

Andra gemensamma faktorer för lätta lån är att ansökan sker online med identifiering via BankID. Vidare handlar det om smslån med direkt utbetalning vilket innebär att du kan få pengarna på kontot inom 15 min efter godkänd ansökan. Slutligen är en återkommande faktor för dessa lån att återbetalningstiden är kort. Vanligtvis ska det enkla lånet vara återbetalt månaden efter. Detta kan dock variera beroende på hur stort belopp du väljer att låna. Vissa långivare är mer flexibla med sina löptider än andra. Därför är det viktigt att du redan från början har koll på vilken löptid som gäller innan du ansöker om ett lätt lån.

Lån som är lätta att få

Hur vet man vilka lån som är lätta att få?

Som en vanlig privatperson är det i stort sett omöjligt att själv undersöka vilka lån som är lätta att få eller inte. För att göra det skulle man behöva ansöka om lån hos samtliga lånebolag för att se vilket svar man skulle få. Detta skulle inte bara vara otroligt tidskrävande utan även få ens kreditvärdighet att nå botten. Istället är det bättre att uppsöka låneguider så som Allt om Smslån som genom att analysera sin trafik kan få fram en rättvisande bild över vilka långivare som har hög beviljandegrad. Vi kan helt enkelt se hur många personer som går via vår sajt till en långivare och får ett lån godkänt. Däremot har vi ingen kännedom om vem det är som lånar då detta är helt anonymt. Däremot kan vi se hur många som klickar sig vidare till en specifik långivare och sedan får ett lån beviljat. Sedan klickar sig såklart inte alla sig vidare till en långivare i syfte att låna pengar. Med andra ord kan man inte garantera att underlaget är 100%. Däremot ger det en tydlig bild av vilka lånebolag som godkänner många lån och inte.

Frågor & svar

Vart är det lätt att få lån?

Det beror på vilka ekonomiska förutsättningar du har. Hos oss återfinner du långivare som ställer lägre krav på låntagare.

Är det enkelt att få lån hos alla långivare som erbjuder snabblån?

Nej, olika långivare ställer olika krav på den som ansöker om lån. Detta gäller även de kreditinstitut som erbjuder snabblån.

Var får jag enklast lån med betalningsanmärkning?

Många av de långivare som erbjuder enkla lån accepterar en- eller flera betalningsanmärkningar. Dock bör anmärkningarna inte vara äldre än 6 månader om du ska kunna bli beviljad ett lån. Exempel på långivare som erbjuder lätta lån med betalningsanmärkningar är Ferratum och Credway.

Kan jag låna utan att någon kreditupplysning i UC tas?

Ja, väljer du att låna från någon av långivarna här på sidan så handlar det om lån utan UC. Kreditupplysning inhämtas då istället från Creditsafe eller Bisnode.

När får jag pengarna?

Lånar du hos ett kreditbolag som erbjuder direktutbetalning så får du pengarna utbetalda direkt. Annars kan utbetalning av lån dröja upp till nästföljande bankdag.

Det enklaste lånet – inte alltid det bästa

Om man är i akut behov av pengar så tenderar man att enbart stirra sig blind på vart man kan få ett lån beviljat lättast. Även om det kan vara svårt att vara rationell i stundens hetta så är det ändå bra att veta att det enklaste lånet att få inte alltid är det bästa. De lån som är lättast att få är också ofta de dyraste. Detta då lånebolaget vill kompensera den höga kreditrisken med höga avgifter. Även om det kan vara frestande att ta ett snabblån så bör man redan innan man lånar säkerställa att man kan återbetala både amortering, ränta och avgifter i tid. Gör man inte detta så riskerar man att få en betalningsanmärkning på sig. Detta får konsekvenser i form av att det blir svårare att få lån i framtiden. Det kan även påverka dina chanser att få ett hyreskontrakt i framtiden.

Förutom att de enkla lånen i regel är dyra i förhållande till andra lån så måste dom också återbetalas snabbt. Du får med andra ord betala en hög kostnad i förhållande till hur länge du faktiskt har lånet. Betalar du inte i tid är lånebolagen dessutom snabba med att skicka ut påminnelser där extra avgifter förekommer.

Lätta lån är inte alltid bäst

Vem bör ansöka om ett lätt lån?

Lätta och enkla lån att få är främst till för den som verkligen behöver pengar snabbt. Om man inte har några problem att få ett vanligt lån beviljat bör man vända sig till en långivare som erbjuder andra typer av lån. Även om det innebär att man får vänta lite längre på pengarna så är det värt det i längden. Dels blir kostnaden för lånet inte lika stor och sedan har du möjlighet att avbetala lånet under en längre tid. Lätta lån att få beviljade så som smslån är ofta en dyr affär och den korta återbetalningstiden kan leda till stor ekonomisk stress. Däremot är det en bra temporär lösning för den som har en historik med många nekade besked. Hos långivarna som finns listade ovan har de flesta en bra chans att få ett lån beviljat. Detta oavsett vilken kreditscoring man har. Dessutom undviker man en förfrågan i sin UC då kreditupplysningen inhämtas från annat håll. Således riskerar man inte en försämrad kreditvärdighet.

Ett enkelt lån att få kan användas för att lösa akuta situationer. Det kan handla om att du snabbt måste få fram pengar för att betala en räkning som håller på att förfalla. Eller så har kylen hemma gått sönder och det är två veckor kvar till nästa lön. Då är det bra att det finns lätta lån att få även för den med en sämre kreditvärdighet. Däremot bör man alltid låna med försiktighet och vara 100% säker på att man kan betala tillbaks lånet i tid.