Direkt utbetalning till SEB

Smslån med direkt utbetalning till SEB

Behöver du låna pengar snabbt och har ett konto i SEB så är det viktigt att välja en långivare som erbjuder direkt utbetalning till denna bank. Långt ifrån alla sms-lånebolag erbjuder direkt utbetalning till SEB. Det finns dock en handfull långivare som gör detta. Dessa långivare återfinner du längre ner här på sidan. Vår lista över långivare som direkt betalar ut lån till SEB konton uppdateras löpande. Att få sitt lån utbetalat omedelbart efter godkänd ansökan är dock ingen självklarhet. Istället krävs det att en rad olika faktorer stämmer för att en direkt utbetalning är möjlig. Bland annat måste du ansöka under långivarens öppettider. Dessa kan skilja sig åt och många bolag som erbjuder konsumentkrediter håller enbart öppet under vanliga bankdagar. Andra är mer liberala och betalar ut snabblån även under helger och kvällar. Väljer du en sådan långivare så kan du alltså få dina pengar utbetalda direkt även en lördag. En annan förutsättning för att du ska kunna få en direkt utbetalning till ditt SEB konto är att du kan signera lånehandlingar och identifiera dig med BankID. Kan du detta så kan du ansöka om ett lån och få pengarna utbetalda mellan 15-60 minuter efter det att din ansökan blivit godkänd.

Lånebolag som betalar ut lån direkt till SEB konto

Lånebelopp
1000 - 40000 kr
Återbetalningstid
1 - 60 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
22,50%
i
Effektiv ränta för en kreditlimit på 15 000 kr som löper under 12 månader är 24,97%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 40000 kr
Återbetalningstid
1 - 6 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39%
i
För en kredit på 25 000 kr som återbetalas under 12 månader betalar du en effektiv ränta om 47%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 25000 kr
Återbetalningstid
1 - 24 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39%
i
Vid en utnyttjad kredit om 25 000 kr som återbetalas under 12 månader är den effektiva räntan 47%. Räntan är rörlig och kan förändras under tid.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 25000 kr
Återbetalningstid
3 - 24 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39%
i
Effektiv ränta vid lån av 25 000kr under 12 månader är 47%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
2 - 82 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
320 kr
Ränta
39,3%
i
Effektiv ränta vid ett uttag på 15 000 kr som återbetalas under 12 månader är 56,73%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
2000 - 15000 kr
Återbetalningstid
1 - 3 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39%
i
Effektiv ränta för ett lån på 8000kr under 3 månader är 234,90%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
320 kr
Ränta
39.3%
i
Effektiv ränta vid utnyttjad kredit på 15 000kr under 12 månader är 56,73%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
3000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
320 kr
Ränta
39.3%
i
Effektiv ränta för en nyttjad kredit på 15 000kr under 12 månader är 56,73%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
320 kr
Ränta
39.3%
i
Effektiv ränta vid lån på 15 000kr som återbetalas under 12 månader är 56,73%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

SEB – Skandinaviska Enskilda banken

Direkt utbetalning SEBSEB är med sina 4,4 miljoner kunder och 15 000 medarbetare en av de största finanskoncernerna i Norden. Banken grundades av den svenska bankmannen André Oscar Wallenberg så tidigt som 1856. Namnet på banken var då Stockholms Enskilda Bank och det var först 1972 som SEB blev vad det är idag. Då gick nämligen Stockholms Enskilda Bank ihop med Skandinaviska Banken och en ny ledande finanskoncern var ett faktum. Under åren som gått sedan sammanslagningen har man bland annat förvärvat försäkringsbolaget Trygg Hansa. Ett bolag som senare skulle säljas vidare. Fokus för SEB har redan sedan start legat på bankens kunder. Därtill brinner man för företagare och allt som rör entreprenörskap. Med anledning av detta är det många företag som är kunder hos just SEB. Dock är andelen konsumentkreditföretag som har konto i banken förvånansvärt låg. Banken har många lokala kontor i flera Nordiska länder och har sedan länge tagit en aktiv roll i de samhällen man verkar. I Sverige erbjuder man även finansiell rådgivning till både privatpersoner, företag och organsiationer. Vidare har man egna fonder som fokuserar på hållbarhet och långsiktighet.

Som kund i SEB har du möjlighet att ta del av ett heltäckande produktutbud. Du kan dels sköta dina räkningar, skaffa bankkort och hantera annat som hör vardagsekonomin till hos banken. Men du kan även öppna sparkonton och placera pengar i fonder. SEB har även ett stort utbud av pensionslösningar där du bland annat kan spara till pensionen via försäkringar och ISK-konton. För dig som tänkt skaffa en bostad går det enkelt och smidigt att ansöka om ett lånelöfte direkt på SEBs hemsida. Därtill erbjuder man både privatlån och medlemslån. I produktutbudet saknar man dock snabblån och detta är fullt förståeligt. Det finns inga svenska banker som idag erbjuder smslån. Däremot kan du med konto i SEB ansöka om ett snabblån hos en av långivarna ovan och få pengarna direkt till ditt bankkonto hos Skandinaviska Enskilda Banken.

Detta krävs för direkt utbetalning till SEB

De lån som utbetalas direkt till konton i SEB är så kallade lån utan UC. Det vill säga lån där kreditgivaren inte inhämtar någon kreditupplysning från UC. Istället använder man sig av bolag som Bisnode för att få information om din ekonomiska status. Fördelen med detta är att du inte får någon förfrågan på dig. Många förfrågningar kan sänka din kreditvärdighet och således göra det svårare för dig att beviljas lån i framtiden. Detta undviker du alltså genom att ta ett lån utan UC. Däremot får du betala en relativt hög effektiv ränta då det är högkostnadskrediter det handlar om. En högkostandskredit har en effektiv ränta som är minst 30% högre än den referensränta som Riksbanken fastställt. I den effektiva räntan räknas nominell ränta, uppläggningsavgift, administrationsavgift och övriga kostnader som är kopplade till lånet. När det gäller den nominella räntan på lån utan UC så ligger denna vanligtvis runt 39%. För att lånen ska kunna betalas ut direkt till ett SEB konto krävs det att långivaren har konto i denna bank. Det är fallet för samtliga lånebolag som återfinns i listan ovan.

När du är medveten om innebörden av de lån som utbetalas direkt till SEB så kan du enklare ta ett beslut om huruvida du ska ta ett lån eller inte. Om du väljer att ansöka om ett lån så bör du först jämföra lånen i listan ovan. När du hittat en lämplig kandidat så bör du se över så att man har öppet under den tid du vill ansöka om lån. Om lånebolaget har stängt kan du fortfarande ansöka men lånet kommer inte att beviljas och betalas ut förrän nästföljande dag. Andra saken att se över är att du uppfyller de krav som långivaren ställer. Det kan handla om krav på ålder, att du ska ha en viss inkomst eller att du inte får ha några betalningsanmärkningar. Alla kreditgivare ställer olika krav. Det finns exempelvis gott om lån med betalningsanmärkning för dig som dras med en sådan. Slutligen så bör du ha ditt BankID tillgängligt för att snabbt kunna identifiera dig och signera lånehandlare. När lånet väl är beviljad så kan du få pengarna så snabbt som inom 15 minuter. Detta möjliggörs genom en direktöverföring mellan två konton i samma bank.

Utbetalningstid om du tar ett annat lån

Det är enbart de sms-lånebolag som återfinns i listan på denna sida som har direkt utbetalning till SEB. Detta innebär dock inte att inga andra kreditgivare betalar ut lån till konton i SEB. Istället erbjuder de flesta utbetalning av lån till SEB och alla andra större banker. Däremot är det inte säkert att du får pengarna direkt. Om du vänder dig till en annan långivare som ger ut konsumentkrediter så kan du få vänta i mellan 1-2 dagar. Vanligtvis kan du dock få pengarna samma dag om du ansöker på morgonen. Då blir dina pengar synliga på kontot under eftermiddagen. Ansöker du och blir beviljad lån under eftermiddagen så får du istället vänta till nästföljande dag. Många konsumentkreditbolag håller dessutom stängt under helger. Med andra ord kan det bli en lång väntan för dig som ansöker om lån under en fredag. Då finns risken att pengarna inte blir tillgängliga förrän kommande måndag. Detta undviker du genom att låna hos en av de kreditgivare som vi listar ovan.

Även större låneinstitut och banker betalar ut lån till konton i SEB. Tar du ett privatlån utan säkerhet så kommer du garanterat att få en lägre ränta. Däremot kan du komma att få vänta på pengarna i upp till fem dagar efter det att låneansökan blivit godkänd. Med andra ord är detta inget bra alternativ för dig som behöver pengar snabbt. Har du däremot möjlighet att vänta så har blancolån bättre villkor än snabblån. Dock finns det ofta ingen möjlighet att låna mindre belopp som man kan med snabblån 1000 exempelvis. Det finns dock undantag när det gäller utbetalningstiderna. Hos P2P-företaget Lendify kan du få blancolån på upp till 500 000 kr utbetalt direkt till ditt SEB konto mot en mindre avgift.

Låna pengar av SEB

Låna hos SEBÄr du ute efter ett snabblån så kommer du inte att återfinna detta hos SEB. Däremot erbjuder man många andra lån som både du som befintlig kund och du som ny kund har möjlighet att ansöka om. Bland annat har man ett privatlån i sitt produktutbud. Detta privatlån går under benämningen Enkla lånet och riktar sig till dig som vill låna utan säkerhet. Med Enkla lånet från SEB kan du låna alltifrån 20 000 kr upp till 350 000 kr. Hur mycket du får låna beror på hur din ekonomi ser ut. Du bör han i åtanke att banker ställer betydligt högre krav på låntagare än vad exempelvis konsumentkreditbolag gör. Detta då räntan är lägre och lånebeloppen högre. Enkla lånet kan återbetalas i upp till 10 år och har en ränta på mellan 3,80-11,10% (2019-07-17). Räntan sätts individuellt utifrån din kreditvärdighet som bland annat baserar sig på din återbetalningsförmåga. Om du vet med dig att du har svårt att få lån hos banken så kan det hjälpa att låna tillsammans med någon annan. Du ansöker om Enkla lånet direkt på SEBs hemsida och får svar efter 24 timmar.

Du kan även låna hos SEB om du ska köpa en villa eller en bostadsrätt. För att se hur mycket du kan låna till din framtida bostad så kan du först använda dig av SEBs bolånekalkyl. Genom att göra detta får du en indikation på hur stor lånesumma du kan komma att erbjudas. Räcker inte denna summa så kan du direkt gå vidare till en annan bank istället. Efter du gjort bolånekalkylen så kan du ansöka om ett lånelöfte helt digitalt. Lånelöftet hos SEB är giltigt i tre månader och är bra att ha redan när du går på visning. Hos SEB kan du ansöka om bolån som motsvarar upp till 85% av bostadens värde. Förr i tiden kunde man ta resterande 15% som topplån. Numera måste du istället själv stå för själva kontantinsatsen.