Lendify är en av Sveriges ledande aktörer när det kommer till marknadsplatser för lån. Lendify grundades 2014 och har sedan dess erbjudit en P2P plattform där långivare och låntagare kan mötas på gemensam grund. Via den digitala plattformen kan privatpersoner låna pengar av varandra. Den som lånar erbjuds en låg ränta och bra villkor medan den som investerar (lånar ut) får en fin avkastning på sitt investerade kapital. Utöver Lendify själva finns det inga andra mellanhänder som ska ha betalt. På så sätt utmanar man de svenska bankerna och tar delningsekonomin till en ny nivå. Fördelen med att använda sig av Lendify är förutom kostnadseffektiviteten även den smidighet som en digital plattform medför. Man arbetar med den senaste tekniken och har alla tillstånd som krävs. Utöver bolagets grundare så ägs Lendify av kända profiler så som Anders Borg och Jonas Norlander.

Hos Lendify kan du ansöka om peer to peer lån på upp till 500 000 kr. Lånen har samma struktur som vanliga privatlån utan säkerhet med skillnaden att du har chans att få en lägre ränta. En kreditupplysning i UC tas och sedan matchar Lendify dig med potentiella långivare. Att ansöka om ett lån hos Lendify tar 2 minuter och din ansökan är inte bindande. En stor fördel med Lendify om man jämför med vanliga låneinstitut är att man erbjuder direkt utbetalning. Således kan du få ditt lån utbetalt direkt även under kvällar och helger.

Lendify

Bolagsinformation

Lendify AB
Östermalmstorg 1
114 42 Stockholm

hello@lendify.se
020-20 30 40
www.lendify.se

Låna upp till 500 000 kr via Lendify

När du tar ett lån via Lendify så är det inte Lendify själva som lånar ut pengar till dig. Istället lånar du av andra privatpersoner som investerar via Lendify. På så vis handlar det om en delningsekonomi där privatpersoner använder sig av varandra för att få bra villkor på lån- och sparprodukter. Lendify tillhandahåller bara den digitala mötesplats där transaktionerna sker. När du ansöker om ett lån så kommer Lendify att matcha ihop dig med investerare som är beredda att låna ut pengar till dig. Hos Lendify kan du låna alltifrån 20 000 kr upp till 500 000 kr. Om du söker efter att ta ett mindre lån på 5000 kr eller närliggande summa så kan det lämpa sig bättre med en konsumentkredit. Återbetalningstiden hos Lendify väljer du själv och du kan välja mellan en löptid på mellan 1-15 år. Tänk på att en längre löptid ofta är förenad med en större totalkostnad. När det gäller räntan på lånen som ges ut hos Lendify så sätts dessa individuellt. Det är din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga som avgör vilken ränta du får. En kreditbedömning sker i samband med att Lendify inhämtar en kreditupplysning på dig från UC. Beroende på hur din kreditvärdighet är kan du få en ränta på allt mellan 2,95% och 17%. Den effektiva räntan inkluderar uppläggningsavgift och aviavgift och ligger således lite högre. I skrivande stund kan du räkna med en effektiv ränta mellan 2,95-21,58% (2019-07-15). Du kan undvika extra avgifter genom att välja e-faktura när du lånar hos Lendify.

En fördel med att låna via Lendify är att du får ta del av belöningsprogrammet Lendify Rewards. Genom detta belöningsprogram samlar du poäng varje månad. När du har tillräckligt många poäng kommer du att klättra upp en nivå. Detta innebär också att du kan få sänkt ränta på ditt lån. Poängen tjänas in genom att du betalar din månadsfaktura i tid. Du kan även samla extra poäng genom att göra kontoutdrag eller välja en viss betalningsmetod. Du kan hålla koll på din nivåstatus i Lendify Rewards samt eventuella rabatter genom att logga in på dina sidor hos Lendify.

Låneexempel:

Lån på 120 000kr med löptid 8 år och årsränta om 9,0% har en effektiv ränta på 9,51%. Detta inkluderar uppläggningsavgift på 495kr. Totalt belopp att betala är 169 467kr (1765kr/mån) med 96 avbetalningar.

Krav för att få låna pengar

Med anledning av att Lendify erbjuder en relativt låg ränta så ställer man också högre krav på sina låntagare. Därtill vill man inte utsätta sina investerare för en alltför stor kreditrisk. För att kunna ansöka om ett privatlån utan säkerhet hos Lendify gäller det således att du uppfyller följande grundkrav.

  • Minst 18 år gammal
  • Inkomst på minst 180 000 kr/år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Ingen skuld hos Kronofogden

Fördelen är att även unga personer har möjlighet att ansöka om lån via Lendify. Dessvärre måste du med betalningsanmärkningar vända dig till en annan långivare. Se en komplett lista över lånebolag som accepterar betalningsanmärkningar här.

aosbackground

Sköt återbetalningen och få sänkt ränta

Har du någon gång tagit ett lån så vet du vikten av att sköta återbetalningen. Sköts inte denna så kan lånandet tillslut bli en dyr affär. Hos Lendify får du ytterligare en anledning att sköta din återbetalning. Här har du nämligen möjlighet att få din låneränta sänkt om du varje månad betalar av ditt lån enligt avtal. Varje månad ska du återbetala en månadskostnad bestående av ränta, amortering och avgifter. Hur stor din månadskostnad blir beror på flera faktorer. Bland annat vilken ränta du blivit erbjuden men även hur stort belopp du lånar samt under hur lång tid du tänkt betala av din skuld. Utöver uppläggningsavgiften på 495 kr så tillkommer det inga avgifter om du väljer att återbetala via e-faktura. Lånen som erbjuds hos Lendify är annuitetslån. Således är det samma månadskostnad du har under hela lånets löptid. I takt med att du återbetalar ditt lån kommer månadskostnaden gå från att främst bestå av ränta till att bestå av mestadel amortering.

Om du är osäker på hur din ekonomiska framtid ser ut så kan det vara ett bra val att teckna Lendifys låneskydd. Detta låneskydd är kostnadsfritt de första tre månaderna. Därefter kan du teckna skyddet till en kostnad av 7,7% av din ordinarie månadskostnad. Har du exempelvis en månadskostnad på 1200 kr så kommer låneförsäkringen att kosta dig 92 kr. Låneskyddet hjälper dig med återbetalningen av lånet om du exempelvis blir sjuk eller ofrivilligt arbetslös. Du som istället har möjlighet att återbetala ditt lån snabbare än tänkt kan förtidslösa ditt lån hos Lendify helt utan kostnad.

Ansök och få svar direkt

Hos Lendify är ansökningsprocessen väldigt smidig och du har möjlighet att ansöka om lån alla dagar i veckan. Undrar du något under själva processen så kan du med fördel få hjälp av bemannad personal. Du ansöker helt digitalt via Lendifys plattform där du först väljer önskat lånebelopp och återbetalningstid. Du kan låna mellan 20 000 kr och 500 000 kr under 1-15 år. När du angivit utformandet på lånet så kommer du att få se en ungefärlig månadskostnad. Denna månadskostnad baserar sig på en ganska hög exempelränta. Sannolikheten att du får en lägre ränta och således en lägre månadskostnad är med andra ord ganska hög. I låneansökan hos Lendify behöver du även uppge information om din inkomst, din sysselsättning samt ditt boende. Sedan behöver du bara ange dina kontakt- och personuppgifter innan du är redo att ansöka med ditt BankID. När ansökan är komplett och inskickad kommer Lendify att påbörja kreditbedömningen. Därefter får du svar direkt på skärmen.

Hos Lendify har man helt skippat det här med bankdagar. Såldes kan du få dina pengar utbetalda direkt efter godkänd ansökan. Allt du behöver göra är att skriva på lånehandlingar med ditt mobila BankID. Väljer du tilläggstjänsten direktutbetalning och har ett konto i Swedbank, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank eller SEB så genomförs omedelbart en överföring via Trustly. Om du istället inte vet om du ska acceptera låneerbjudandet eller inte så har du 30 dagar på dig att fundera på detta. Därefter makuleras ditt erbjudande och du blir tvungen att ansöka om lån på nytt.

Lendify har öppet alla dagar

Lendify är en av de lånebolag som har mest flexibla öppettider. Här begränsas du inte av kontorstider eller röda dagar. Istället erbjuder Lendify både kundtjänst och utbetalning av lån alla dagar i veckan. Nedan kan du se fullständiga öppettider för P2P-företaget.

Öppettider

Måndag: 09:00 – 20:00

Tisdag: 08:00 – 20:00

Onsdag: 08:00 – 20:00

Torsdag: 08:00 – 20:00

Fredag: 08:00 – 19:00

Lördag: 11:00 – 15:00

Söndag: 11:00 – 15:00

Behöver du kontakta kundtjänst hos Lendify så gör du detta enklast genom att öppna live chatten som återfinns på företagets hemsida. Du kan även maila in ditt ärende till hello@lendify.se eller ringa på telefonnummer 020-203040. Hos Lendify har man även en stor kunskapbank där du bland annat kan se svar på vanligt förekommande frågor. Du kan även diskutera Lendifys lån och sparprodukter med andra privatpersoner. Om du inte hittar svar på de frågor du har så kan du använda sökfunktionen på sidan för kundtjänst.