Låna snabbt hos dessa kreditbolag

 • Lånebelopp: 1 000 kr - 40 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 12 mån
 • Läs mer om Ferratum
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 54,04%
Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
 • Lånebelopp: 1 000 kr - 5 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 3 mån
 • Läs mer om Saldo
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 395 kr
 • Effektiv ränta: 265,5%
Lån på 5000 kr med återbetalningstid 1 månad. Uppläggningsavgift 395 kr, administrationsavgift 0 kr, nominell bunden ränta 39 %, effektiv ränta 265,5 %, totalt att återbetala 5 570,34 kr (5 570,34 kr per en månad).
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
 • Lånebelopp: 1 000 kr - 30 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 12 mån
 • Läs mer om Smspengar
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 280 kr
 • Effektiv ränta: 51,95-77,75%
Uttag om 15 000 kr med 12 mån löptid, rörlig ränta 39,8%, uppläggningsavgift 280kr, aviavgift 45kr x 12, uttagsavgift 95kr har en effektiv ränta på 58,51%. Totalt belopp att återbetala 21 412kr (1786kr/mån).
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
 • Lånebelopp: 1 000 kr - 30 000 kr
 • Löptid: 5 mån - 75 mån
 • Läs mer om Northmill
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 9,22-32,74%
Vid kredit om 25 000 kr till 13,9 % årsränta (rörlig) under fem år med 60 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir månadsbeloppet 604 kr (totalt 36 237 kr) och den effektiva räntan 16,88 %.

Snabblån bäst lämpade vid akut behov

låna pengar snabbt

Om du verkligen är i akut behov av pengar och inte har tid att vänta några dagar på en utbetalning så är snabblån det bästa alternativet. Snabblån kallas även SMS lån eller mikrolån och räknas som en högkostnadskredit. Detta innebär att lånet har en hög effektiv ränta som främst drabbar dig som återbetalar lånet under en längre tid. Om du enbart lånar någon gång då och då och återbetalar lånet månaden efter så blir kostnaden inte så hög. Men man bör ändå vara medveten om att räntan är betydligt högre än på vanliga privatlån. Samtidigt kanske det är värt att betala en högre kostnad för att få pengarna direkt. Har du däremot tid att vänta ett par dagar samt har en stabil ekonomi så rekommenderar vi dig att ansöka om ett privatlån utan säkerhet istället. Dock ställs det i regel högre krav på låntagare av dessa lån. Oftast finns inte heller möjligheten att låna mindre belopp så som 3000 kr. Därtill tar de större kreditinstituten i regel alltid i UC vilket sms-lånebolagen inte gör.

Snabblån kan man enkelt ansöka om online. Hela ansökningsprocessen är helt digital och du identifierar dig smidigt med BankID. Efter genomförd ansökan sker en kreditprövning vilket innebär att långivaren ser över din ekonomiska situation. Detta gör man genom att se över de uppgifter du lämnat samt genom att inhämta en kreditupplysning. Denna upplysning beställer man från kreditupplysningsföretag så som Bisnode eller Creditsafe. I och med att man inte använder sig av UC så slipper du en förfrågan. Detta gör att bankerna inte har möjlighet att se att du ansökt om ett smslån.

aosbackground

Tänkvärt för dig som tar snabblån

När man behöver pengar snabbt finns det inte mycket tid att tänka över de beslut man tar. Därför kan det vara bra att redan innan förbereda sig på att man kanske någon gång måste ta ett snabblån. Ett led i detta är att läsa på om snabblån och hur dessa fungerar. Att ta ett SMS lån bör inte vara något du gör regelbundet. Istället lämpar lånen sig bäst för akuta behov. Således bör du inte ta ett mikrolån för att exempelvis spela eller göra spontaninköp. Kostnaden för lånen är hög vilket innebär att det snabbt kan stå dig dyrt om lånen börjar avlösa varandra. Därtill kanske man inte hinner tänka på konsekvenserna när man är i akut behov av pengar. Men det finns vissa risker med smslån och den största är kanske att du inte kommer att klara att återbetala lånet i tid. Gör du inte detta så kommer det tillkomma ytterligare avgifter. Därtill använder sms-lånebolagen sig av inkassobolag för att driva in sina skulder. När en skuld hos inkasso inte återbetalas så går ärendet vidare till Kronofogden.

Ett tips om du bara ska låna snabbt en gång är att vända sig till en långivare som erbjuder första lånet gratis. Detta innebär att du slipper att betala ränta och avgifter på det första lånet du tar. Således behöver du bara amortera vilket betyder att du endast betalar av själva lånebeloppet. Då blir det både billigare och enklare att återbetala ditt lån i tid och slippa ytterligare avgifter.

Välj långivare med direkt utbetalning

pengar direkt

En förutsättning för att du ska kunna låna pengar snabbt är att du väljer en kreditgivare med direkt utbetalning. Gör du inte detta så är risken att du får vänta på pengarna i mellan 1-2 dagar. Sms-lånebolag med direkt utbetalning betalar istället ut lånen omedelbart efter att lånet beviljats. Dock gäller det att du ansöker under kreditinstitutets öppettider vilket i regel är vardagar mellan 8:00 och 18:00. Det finns även de långivare som har öppet under helger men tiderna brukar vara något begränsade. I våra recensioner här på Allt om SMS lån får du komplett information om varje låneinstituts öppettider. Oavsett om du ansöker om lån på vardagar eller under helger så krävs det att du har konto i samma bank som långivaren om en direkt utbetalning ska kunna ske. Nu för tiden samarbetar långivarna med de flesta banker vilket gör att utbudet är stort. Men det finns fortfarande de kreditinstitut som enbart genomför direkt utbetalning till konton i Nordea eller annan specifik bank. Har du då en annan bank så kan du ändå komma att få vänta en bankdag innan du ser pengarna på kontot. En långivare som både erbjuder direkt utbetalning och helgutbetalning är Credway. Detsamma gäller för Flexlimit som dessutom erbjuder utbetalning av lån under kvällar.

För att säkerställa att du verkligen får pengarna direkt är det några saker du bör tänka på. För det första ska du se till så att du verkligen fyller i alla uppgifter som efterfrågas i låneansökan. Missar du något så kan du komma att få komplettera ansökan vilket drar ut på tiden. För att kunna få pengarna direkt måste du även ha ansökt och blivit beviljad lånet under ordinarie öppettider. Slutligen krävs det alltså att du har konto i samma bank som kreditgivaren för att en direkt utbetalning ska vara möjlig att genomföra. Om allt detta stämmer med dig så kan du räkna med att få in pengarna på kontot inom en kvart.

Krav när du tar ett snabblån

Att ta ett snabblån är möjligt för de allra flesta oavsett inkomst och befintliga skulder. Kraven på så kallade mikrolån är betydligt lägre än för andra lån. Dels för att ett mindre belopp utgör en mindre risk för kreditgivaren. Men även för att kreditrisken som långivaren tar är inbakad i den effektiva räntan. Med anledning av detta kan även personer som annars har svårt att få lån bli beviljad ett snabblån. Alla kreditgivare ställer olika krav på de personer som ansöker. Det finns dock vissa grundkrav som samtliga långivare ställer. Dessa är att den som ansöker ska ha fyllt 18 år (vissa kräver att låntagaren är 20 år fyllda). Därtill ska du inneha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige. Majoriteten av sms-lånebolag accepterar inte låntagare med ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Du med aktiva skulder kan istället ansöka om skuldfinansiering eller ta ett pantlån. Vi rekommenderar dig även att ta hjälp av en lokal skuldrådgivare som går att finna i din hemkommun.

Vilka är det då som kan ta ett snabblån? Utöver de ovanstående kraven så så kan kreditgivarna ha ytterligare krav. Dock finns det långivare som både accepterar betalningsanmärkningar och låg inkomst. En del långivare beviljar även lån till personer trots avsaknad av inkomst. Med andra ord varierar det rejält och det gäller att hitta en långivare vars krav passar just dig. Med anledning av detta bör du först jämföra smslån här på sajten innan du tar ett slutgiltigt beslut om vilket kreditinstitut du ska vända dig till.