FlexLimit är en svensk lånetjänst som lanserades i Sverige 2015. Lånetjänsten ägs av det större finansbolaget C Finance AB som har erfarenhet av konsumentkrediter sedan 2006. C Finance är även ägare till det kända varumärket Meddelandelån. Bolaget har tillstånd från Finansmyndigheten som också sköter tillsynen av C Finances lånetjänster. Detta i kombination med att man är medlemmar i SKEF gör FlexLimit till en pålitlig långivare där du kan vara säker på att allt går rätt till. Genom sitt medlemskap i SKEF värnar man om branschens etiska regler samt att du som kund alltid ska kunna ta del av transparenta lånevillkor. Därtill bedriver man en ansvarsfull kreditgivning vilket innebär att man inte lånar ut pengar till personer med ekonomiska problem. Således kan du inte låna här om du har betalningsanmärkningar.

Flexlimit

Bolagsinformation

C Finance AB
Styrmansgatan 8
114 54 Stockholm

kundtjanst@flexlimit.se
08-44 681 156
www.flexlimit.se

Hittills har tiotusentals kunder lånat pengar hos Flexlimit. Om du tänkt att ge dig in i denna skara så kan du se fram emot ett flexibelt lånande utan otrevliga överraskningar. Här erbjuds du en kontokredit med en kreditgräns från 5000 kr upp till 20 000 kr. Man erbjuder därtill några av marknadens bästa öppettider där du även har möjlighet att ansöka om lån under helger. Med direkt utbetalning kan du således få lånet utbetalt under både lördagar och söndagar. Du slipper dessutom en förfrågan i UC då FlexLimit använder sig av Creditsafe för inhämtande av kreditupplysningar.

Fem olika kontokrediter

Hos Flexlimit kan du som kund välja mellan fem olika kontokrediter. Med andra ord har man redan förutbestämda belopp som du kan låna. Däremellan kan du inte själv välja ett kreditutrymme. Däremot så väljer du själv hur stor del av ditt beviljade kreditutrymme du vill utnyttja. Om du exempelvis väljer en limit på 10 000 kr så kan du välja att enbart utnyttja 8000 kr och således även slippa att betala ränta på resterande 2000 kr. De kontokrediter du idag kan välja mellan hos Flexlimit är 5000 kr, 10 000 kr, 15 000 kr och 20 000 kr. Om du föredrar att låna ett fast belopp så kan du se exempel på lån på 4000 kr här. Väljer du att ha en kontokredit hos Flexlimit så är det du själv som bestämmer när uttag från kontot ska göras. Kontokrediten kan således ses som en buffert för oförutsedda händelser. För det kreditutrymme du utnyttjar kommer du att få betala en fast månadsränta på 3,25%. Du betalar dessutom en uppläggningsavgift på 380 kr i samband med att du tecknar kontokrediten hos Flexlimit. Vidare tar lånebolaget ut en månatlig aviavgift på 45 kr. Dessa avgifter är inkluderade i den effektiva räntan som varierar beroende på hur stor kreditgräns du valt samt under hur lång tid du återbetalar din skuld. Lånar du 20 000 kr under 12 månader så blir den effektiva årsräntan 58,74%. Tänk på att den effektiva årsräntan stiger vid lån av ett mindre belopp med samma återbetalningstid. Positivt med Flexlimits kontokredit är att man inte tar några avgifter för uttagen man gör.

Den kontokredit som erbjuds hos Flexlimit är utan UC. I samband med att du ansöker om ett lån hos detta bolag så inhämtas istället en kreditupplysning från Creditsafe. Således är det enbart andra kreditgivare som använder sig av Creditsafe som kan se din förfrågan.

Låneexempel:

Lån om 5 000kr med löptid 12 mån, fast månadsränta 3,25, nominell årsränta 39%, avgifter på totalt 920kr ger en effektiv ränta på 98,80%. Totalt belopp att återbetala 7114,76kr.

Flexlimits grundkrav

Då Flexlimit är medlem hos SKEF så tar man sin kreditgivning på största allvar. Med anledning av detta kan du uppleva att bolaget ställer lite högre krav på sina kunder än vad konkurrenterna gör. Nedanstående krav måste uppfyllas om du vill ha en chans att bli beviljad en kontokredit hos Flexlimit.

  • Regelbunden inkomst
  • Minst 20 år fyllda
  • Inga betalningsanmärkningar 
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

Utöver bolagets grundkrav gör man även en individuell kreditbedömning på alla som ansöker om lån. Detta innebär att de uppgifter du lämnar i samband med ansökan tillsammans med kreditupplysningen vittnar om en god återbetalningsförmåga. Notera att du inte kan få en kontokredit hos Flexlimit om du redan har en obetald skuld hos moderbolagets andra varumärke Meddelandelån.

aosbackground

Betalningsfri månad hos Flexlimit

Återbetalningen av lånen hos Flexlimit sker på månatlig basis. Du väljer själv om du vill återbetala hela din skuld eller om du föredrar delbetalning. Varje månad måste du återbetala 10% av din totala skuld eller minst 500 kr. Om du är osäker på vad minimibetalningen lägger på så framgår all information om detta på den månatliga fakturan som du får hem. Föredrar du att få dina fakturor via epost så kan du välja detta i inställningarna på ditt konto hos Flexlimit. Detta är även något du har möjlighet att göra i samband med själva ansökningsprocessen. Eftersom Flexlimits lån inte har någon bindningstid så väljer du själv under hur lång tid du vill återbetala din skuld. Flexlimit erbjuder en löpande kreditlina vilket innebär att du kan låna pengarna igen så snart dessa är återbetalda. Vill du däremot slutbetala hela din skuld så kan du göra detta när du vill utan att Flexlimit tar ut några extra kostnader. Kundtjänst hjälper dig gärna i de fall du vill genomföra en slutbetalning.

Något som gör att Flexlimit sticker ut på marknaden är att man erbjuder sina kunder betalningsfria månader. Detta förutsätter dock att föregående månads betalning är genomförd. Är den detta så kan du själv utnyttja en betalningsfri månad genom att logga in på dina sidor och göra inställningen. Notera dock att du måste göra detta innan förfallodatumet för fakturan. Du kan inte heller utnyttja två betalningsfria månader i rad. Du som väljer att utnyttja en betalningsfri månad hos Flexlimit bör vara medveten om att detta är förenat med en kostnad på 200 kr. Denna kostnad läggs på din nästföljande faktura.

Besked direkt efter ansökan

För att låna hos Flexlimit behöver du bara göra en ansökan på lånebolagets hemsida. Du väljer då först kreditgräns för din kontokredit hos Flexlimit. I samband med att du gör detta så får du se din månadsränta, avgifter samt hur stor din första återbetalning kommer att vara. Har du lånat hos Flexlimit tidigare så kan du logga in på dina sidor för att fullfölja ansökningsprocessen. I annat fall går du vidare genom att klicka på ansök. Du får därefter godkänna avtal samt identifiera dig med hjälp av BankID och instantor. När detta är gjort får du komplettera din ansökan med personliga uppgifter. Det är dessa tillsammans med den kreditupplysning som Flexlimit tar som utgör grunden för den samlade kreditbedömningen av dig som kund. När hela ansökningsformuläret är komplett så är det dags att acceptera lånevillkoren. När du gjort detta kommer Flexlimit att ta en kreditupplysning på dig från Creditsafe. Detta innan du direkt får besked på skärmen om du blivit beviljad lånet eller inte.

Om du blir beviljad en kontokredit hos Flexlimit så kan du se fram emot både direkt utbetalning och helgutbetalning. Därtill betalar man ut lån under kvällar. För att en direkt utbetalning ska vara möjlig krävs det att du har konto i antingen Nordea eller Handelsbanken. Vid konto i annan bank kan det ta upp till två vardagar innan du ser pengarna på ditt konto. Lånen utbetalas under Flexlimits ordinarie öppettider vilka du kan se nedan. I de fall du använder kontokrediten hos Flexlimit som en buffert behöver du inte göra ett uttag i samband med din ansökan.

Kundtjänst hos Flexlimit

Hos Flexlimit kan du alltid räkna med ett trevligt bemötande om du har några frågor och kontaktar kundtjänst. Dessutom är öppettiderna hos bolaget väldigt bra vilket gör att du alltid kan få hjälp när du behöver den.

Öppettider

Måndag: 8:30 – 17:00

Tisdag: 8:30 – 17:00

Onsdag: 8:30 – 17:00

Torsdag: 8:30 – 17:00

Fredag: 8:30 – 17:00

Lördag: 09:00 – 16:00

Söndag: 13:00 – 16:00

Innan du tar kontakt med kundservice rekommenderar vi dig att kolla igenom Flexlimits otroliga FAQ-sektion. Där finner du svar på de flesta frågor man kan tänkas ha. Även på övriga sajten får du information om det mesta som har med Flexlimits kontokredit att göra. Behöver du uppgifter om ditt lån eller dina fakturor så kan du med fördel logga in på ditt egna konto hos Flexlimit. Kundtjänst når du snabbast och enklast via chatten som återfinns på lånebolagets hemsida. Du kan även lämna ett meddelande direkt på sajten. Vill du istället maila in till bolagets kundtjänst så gör du detta på kundtjanst@flexlimit.se. För att prata med någon ringer du 0140-271474. Slutligen kan du även nå medarbetarna på Flexlimit via Facebook.