Bisnode

Bisnode – specialist på kreditinformation

Bisnode

Om du har erfarenhet av att söka smslån så är Bisnode säkert inget nytt namn för dig. Bisnode är nämligen ett kreditupplysningsföretag som används av många sms-lånebolag i Sverige idag. Snabblån med Bisnode är således en vanlig företeelse. Vanligtvis använder sig långivare som erbjuder mindre konsumentkrediter antingen Bisnode, Creditsafe eller Sergel för inhämtning av kreditupplysningar. Det finns även de sms-lånebolag som använder sig av UC men det brukar avskräcka potentiella kunder. Det är nämligen stor skillnad på lån med Bisnode och lån med UC. Vid det sistnämnda innebär det att kunden får en förfrågan på sig i UC. Detta kan leda till konsekvenser så som att ens chanser att beviljas lån av banker kan minska framgent. Om en kreditupplysning däremot inhämtas från Bisnode så är det bara andra långivare som använder sig av Bisnode som kan se själva förfrågan.

Lån med Bisnode

Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 60 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
22,50%
i
Effektiv ränta för en kreditlimit på 15 000 kr som löper under 12 månader är 24,97%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 40000 kr
Återbetalningstid
1 - 60 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39%
i
För en kredit på 25 000 kr som återbetalas under 12 månader betalar du en effektiv ränta om 47%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 25000 kr
Återbetalningstid
1 - 60 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39%
i
Vid en utnyttjad kredit om 25 000 kr som återbetalas under 12 månader är den effektiva räntan 47%. Räntan är rörlig och kan förändras under tid.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 25000 kr
Återbetalningstid
3 - 60 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39%
i
Effektiv ränta vid lån av 25 000kr under 12 månader är 47%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
30000 - 300000 kr
Återbetalningstid
2 - 10 år
Utan UC
Ja
Startavgift
250 kr
Ränta
3,45-17,45%
i
Effektiv ränta är 7,27% om du lånar 90 000 kr till en ränta av 5,75% och återbetalar lånet under 36 månader.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
7000 - 40000 kr
Återbetalningstid
1 - 36 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
350 kr
Ränta
7-39%
i
Nominell årsränta på lån är 7-39%. Den effektiva räntan på lånen är 22,9-37,5%. Vid ett lån på 25 000kr med en löptid på 36 mån är den effektiva räntan 23,99%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
5000 - 20000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
495 kr
Ränta
39,48%
i
En kredit på 10 000 kr som återbetalas under 12 månader har en effektiv årsränta på 76,2%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 10000 kr
Återbetalningstid
1 - 2 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
300 kr
Ränta
39%
i
Effektiv ränta vid ett lån på 3000 kr som återbetalas under 33 dagar är 306%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
2000 - 25000 kr
Återbetalningstid
3 - 9 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39%
i
Effektiv ränta för ett lån på 10 000kr som återbetalas under 3 månader är 105,2%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Det här är Bisnode

Bisnode är en ledande leverantör av kredit- och marknadsinformation. Koncernen grundades av Lars Save 1989 men gick då under namnet Bonnier Business Services. Bisnode Group är det nuvarande namnet på koncernen som idag ägs av Ratos och Bonnier. Bisnode har inte mindre än 2100 anställda som arbetar med att analysera och tolka data. Denna datan säljer man sedan vidare till kunder som använder datan för att kunna göra genomtänkta affärsbeslut. Bland Bisnodes kunder återfinns det både företag, kommuner, myndigheter och organisationer. Man har kunder i nitton olika europeiska länder och bland kunderna i Sverige kan SOS Alarm, Telenor och SVD nämnas.

Som låntagare känner man främst till Bisnode för deras kreditupplysningar. Men faktum är att man erbjuder många andra lösningar som inte har med kreditrisk att göra. Bland annat kan Bisnode vara företag behjälpliga med att ta fram beslutsunderlag för att verksamheten ska kunna utvecklas på rätt sätt. Därtill erbjuder man tjänster för bolag som vill öka sin träffsäkerhet när det gäller marknadsföring.

Kreditupplysningar från Bisnode

Kreditupplysning vid lån med Bisnode

Bisnode är en av de ledande aktörerna för leverans av kreditupplysningar. Bisnode erbjuder både kreditupplysningar på privatpersoner och företag. På så sätt kan kreditgivare göra säkra affärer och snabbt kunna bedöma kreditrisken på varje ny potentiell kund. Bland gemene man är det dock snabblån med Bisnode som gjort företaget känt. Detta då det blivit väldigt populärt att låna pengar utan UC.

Det är inte bara i Sverige som Bisnode levererar kreditupplysningar. Man är även stor inom området både i Norden och globalt. Genom att använda sig av Bisnodes kreditupplysningar får kreditinstitut tillgång till information om kunders betalningsvilja och betalningsförmåga. Detta är en förutsättning för att kunna sätta en lämplig ränta samt ta beslut om man ska bevilja kunden lån eller inte.

För att ett företag ska få inhämta en kreditupplysning från Bisnode på dig så måste det finnas ett legitimt krav. Ett sådant kan vara att du ansöker om lån med Bisnode från kreditinstitut så som Tryggkredit och Slantar.nu som använder sig av Bisnode. I dessa tas en så kallad personupplysning där dagsaktuell information om din ekonomi ingår. Det handlar bland annat om inkomsttaxering, folkbokföringsuppgifter, betalningsförmåga och fastighetsdata. Därtill kan kreditinstitutet välja till scoring som är ett mått på din kreditvärdighet. Bisnode erbjuder fyra olika upplysningar som kreditgivare kan ta på dig som kund. Det handlar om anmärkningskontroll, konsument standard, personupplysning large samt personupplysning large med scoring.

Frågor & svar

Vad är fördelen med att låna med Bisnode?

Tar du ett lån med kreditupplysning från Bisnode så syns inte din låneansökan i UC registret. På så sätt får du ingen extra förfrågan på dig och bankerna kan inte se att du ansökt om lån.

Hur mycket kan jag låna med kreditupplysning från Bisnode?

Vanligtvis kan du låna upp till 45 000 kr med kreditupplysning från Bisnode. Det finns dock undantag så som Wästgöta Finans som låter dig låna upp till 300 000 kr utan UC.

Vilka lån kan jag ta med kreditupplysning från Bisnode?

Det är främst snabblån du kan ta om du inte vill ha någon förfrågan i din UC.

Vilka långivare använder Bisnode?

Du kan se en komplett lista över långivare här ovan. Där återfinns bland annat långivare så som Tryggkredit, Säkerfinans och Mobillån.

Hur länge sparas uppgifter hos Bisnode?

Uppgifter om förfrågningar sparas i ett år. Uppgifter om betalningsanmärkningar sparas i tre år.

Krav på upplysningskopia

I Sverige är det lag på att det alltid ska skickas en upplysningskopia hem till den person som en kreditupplysning tagits på. Med andra ord kan inget företag eller myndighet ta en kreditupplysning på dig utan att du får reda på det. När du ansöker om ett kreditkonto eller lån med Bisnode hos Snabbfinans eller Lånbutiken får du direkt en kopia på den upplysning som skickats.

På den upplysningskopia du får hemskickad framgår det bland annat vilket företag det är som beställt kreditupplysningen. Det framgår också vilken information som lämnats ut om dig. Får du hem en upplysningskopia där du inte känner till vare sig beställaren eller syftet med upplysningen så ska du genast kontakta Bisnode. Kreditupplysningar ska som tidigare nämnts ta då det finns ett legitimt krav. Det kan handla om att du ansökt om en kredit, köpt något på avbetalning eller ingått ett hyresavtal.

Är du nyfiken på vilka uppgifter som en kreditgivare får om dig vid en upplysning när du lånar med Bisnode så kan du använda dig av Min Upplysning. Du ansluter dig enkelt till denna tjänst via Bisnodes hemsida. Som användare får du en bra överblick över din kreditinformation. Du kan därtill ta obegränsade kreditupplysningar på dig själv utan att detta påverkar din kreditvärdighet. En annan fördel är att du får alla upplysningskopior digitalt. Min Upplysning är helt kostnadsfri för dig som privatperson. Däremot kan du välja att beställa en tilläggstjänst vid namn ID-bevakning. Gör du detta så får du ett bra skydd mot bedrägerier och identitetsstöld.