Snabbfinans är en svensk långivare som erbjuder snabblån upp till 40 000 kr. Snabbfinans ägs och drivs av Tryggkredit Stockholm AB som även är aktören bakom Tryggkredit. Företaget har tillstånd från Finansinspektionen att ge ut konsumentkrediter och man har sedan starten förmedlat över 60 000 smslån. Moderbolaget har även fått högsta kreditvärdighet från både Bisnode och UC. Med andra ord är Tryggkredit Stockholm AB som driver Snabbfinans en stabil långivare med god ekonomi. Således kan du även vara trygg med att man sköter sin verksamhet på bästa sätt och bedriver ansvarsfull kreditgivning. Hos Snabbfinans kan du både ansöka om kontokredit och privatlån utan säkerhet. Vilken låneform som passar dig bäst är en bedömning du själv får göra. Med en kontokredit från Snabbfinans har du alltid en buffert och kan se fram emot en flexibel återbetalning. Ett privatlån från samma långivare är mer förutsägbar och lånet har en förutbestämd löptid. Oavsett vilken låneform du väljer hos Snabbfinans så är bägge alternativ främst lämpade för att täcka små oförutsedda utgifter.

Snabbfinans

Bolagsinformation

Bliq AB
Drottninggatan 68
111 21 Stockholm

info@snabbfinans.se
08-22 20 50
www.snabbfinans.se

Hos Snabbfinans kan du glädja dig åt snabba besked och en enkel låneprocess. Man erbjuder lån utan UC vilket gör att du slipper för en förfrågan i UC. Istället använder man sig av Bisnode när man inhämtar kreditupplysningar på nya kunder. Vidare erbjuder man sina kunder direkt utbetalning av lån till de flesta svenska storbanker. Med långa öppettider har du dessutom möjlighet att ansöka om lån och få detta utbetalt under lördagar.

Kontokredit och lån hos Snabbfinans

Hos Snabbfinans vet man vikten av flexibilitet och ett varierat utbud. Därför erbjuder man sina kunder två olika snabblån. Dels en kontokredit där du själv sätter ett kreditutrymme som är tillgängligt för uttag när behov av pengar uppstår. Men även ett sedvanligt snabblån på ett fast belopp och med en förbestämd löptid. Om du söker efter ett traditionellt SMS lån är det sistnämnda alternativet mest lämpligt. Om du istället värnar om flexibilitet och egentligen bara är ute efter en buffert så lämpar sig Snabbfinans kontokredit bättre. Här kan du ansöka om en kontokredit upp till 25 000 kr. Du sätter inte i förväg någon löptid utan kontot fungerar istället som en löpande kredit som du kan använda vid behov. Det enda krav man har är att du återbetalar minimibeloppet som anges på den månatliga avin du får av Snabbfinans. Således kan du alltid betala av lånet i en takt som passar dig. Kontokrediten som erbjuds hos Snabbfinans är en så kallad högkostnadskredit. Med andra ord är snabblånet kopplat till en hög effektiv ränta. När det gäller den nominella räntan så är denna rörlig och ligger för närvarande på 39%. Den effektiva räntan är dock betydligt högre. Om du har en utnyttjad kreditlimit på 25 000 kr som du återbetalar under 12 månader så är den effektiva räntan på lånet 47% (2019-06-18).

Utöver den rörliga räntan så betalar du även en uppläggningsavgift på 395 kr när du öppnar ett kreditkonto hos Snabbfinans. Vidare får du betalar 35 kr i administrationsavgift vid varje månatlig avisering. Man tar däremot inte ut några uttagsavgifter vilket alltid är uppskattat. Kreditupplysningen som tas när du ansöker om ett snabblån hos Snabbfinans kommer från Bisnode och påverkar därmed inte antalet förfrågningar i UC.

Låneexempel:

Lån på 10 000 kr med 6 mån återbetalningstid och nominell ränta på 39% ger en effektiv ränta på 58,59%. Räntekostnad varje månad blir 1168kr och avgifter varje månad uppgår till 395kr.

Snabbfinans grundkrav

Om du vill ansöka om ett snabblån hos Snabbfinans måste du först se till så att du uppfyller bolagets grundkrav. Dessa är relativt hårda om man jämför kraven med konkurrenternas. Vet du med dig att du har en sämre kreditvärdighet bör du istället vända dig till en annan långivare för att undvika ett avslag. Nedan ser du aktuella krav hos Snabbfinans.

  • Över 20 år gammal
  • Folkbokförd i Sverige sedan minst tre år
  • Fri från betalningsanmärkningar 
  • Taxerad årsinkomst på minst 150 000 kr före skatt
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

Utöver grundkraven så gör Snabbfinans en samlad kreditbedömning av varje ny kund. Detta innebär att du kan bli nekad en kontokredit trots att du uppfyller samtliga krav ovan. I kreditbedömningen som Snabbfinans gör beräknar man bland annat på hur troligt det är att du klarar av att återbetala ditt lån i tid.

aosbackground

Delbetala en gång i månaden

När du lånar hos Snabbfinans så bestämmer du i stort sett själv hur mycket du vill avbetala varje månad. Åtminstone om du valt att låna via en kontokredit. Dock finns det ett minimibelopp som du måste betala varje månad. Hur stort detta belopp är beror på hur stort kreditutrymme du utnyttjat. Det exakta beloppet framgår av den månatliga avin som Snabbfinans skickar till dig. Du kan även få ut mer detaljerade uppgifter om din kontokredit under ”Mina Sidor” hos långivaren. I regel behöver du återbetala minst 6% av din totala skuld varje månad. Dock minst 500 kr vilket innebär att mindre lån får en högre procent som du måste återbetala månatligen. Du kan dock när du vill sätta över ett större belopp än så för att skynda på avbetalningen. När du gör en extra insättning till kreditkontot hos Snabbfinans kommer även din totala räntekostnad att minska. Du har även möjlighet att slutbetala hela din återstående skuld när du vill utan extra kostnader. Vill du göra detta så bör du först kontakta kundtjänst för att få tillgång till rätt belopp.

De månatliga fakturorna från Snabbfinans skickas till den email du angivit under ansökningsprocessen. Den första fakturan kommer även att komma hem till dig via post. Om du vet med dig på förhand att du inte har möjlighet att betala din faktura så ska du i första hand kontakta kundtjänst. Detta då det redan fyra dagar efter förfallodatum kommer att skickas en påminnelse till dig som inkluderar både förseningsavgift och påminnelseavgift.

Ansök om en extra buffert

Är du i behov av en extra buffert så kan du enkelt och smidigt ansöka om en kontokredit hos Snabbfinans. Detta gör du via sms-lånebolagets hemsida som du har åtkomst till via både mobil och dator. Du får börja med att ange ditt personnummer och ditt mobilnummer innan du väljer hur stort kreditutrymme du vill ha. Därefter kan du klicka på ”Ansök nu” så kommer du vidare till ansökningsformuläret hos Snabbfinans. Där får du fylla i dina kontaktuppgifter men även ange det bankkonto som du vill att dina uttag från kreditkontot ska gå till. Därefter kan du gå vidare med ansökan och ange ekonomiska uppgifter om dig själv. Bland annat behöver du fylla i hur stor inkomst du har, dina boendekostnader samt storleken på övriga skulder och krediter. Slutligen så vill Snabbfinans att du kompletterar din ansökan genom att svara på frågor gällande PEP (Person i politiskt utsatt ställning). Du får även ange syftet till själva kontokrediten. Som ett sista steg i ansökan får du identifiera dig genom att logga in på din bank. Snabbfinans använder sig här av Instantor för att verifiera din identitet samt analysera transaktioner på kontot.

När din ansökan hos Snabbfinans är behandlad får du direkt besked via både mail och sms. Blir din ansökan godkänd så betalar snabbfinans ut pengarna omgående. Snabbfinans erbjuder direkt utbetalning av lån till konton i SEB, Swedbank, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea med flera. Med andra ord är det högst troligt att du får pengarna på kontot direkt om du ansökt och fått lånet beviljat under ordinarie öppettider hos Snabbfinans. Man erbjuder även helgutbetalning under lördagar mellan 10:00 och 15:00.

Kundtjänst Snabbfinans

Hos Snabbfinans är man frikostiga när det gäller bolagets öppettider. Under Snabbfinans öppettider har du dels möjlighet att få hjälp av kundtjänst men det är även under dessa tider som lån behandlas och betalas ut.

Öppettider

Måndag: 8:00 – 18:00

Tisdag: 8:00 – 18:00

Onsdag: 8:00 – 18:00

Torsdag: 8:00 – 18:00

Fredag: 8:00 – 18:00

Lördag: 10:00 – 15:00

Söndag: Stängt

Har du några frågor om de låneprodukter som erbjuds hos Snabbfinans så finns det mycket information att tillgå på bolagets hemsida. Du kan bland annat söka efter svar på vanliga frågor i Snabbfinans FAQ. Om du ändå känner att du behöver kontakta kundsupport så kan du enkelt ringa in på 08-22 20 50. Du kan även chatta med en trevlig medarbetare via Messenger. Föredrar du att maila så är adressen som gäller info@snabbfinans.se. Men du kan även använda dig av ett kontaktformulär direkt på lånebolagets hemsida.