Tryggkredit är en mycket populär långivare som vänder sig till privatpersoner som vill ta ett mindre SMS lån eller ett privatlån utan säkerhet. Genom en enkel ansökningsprocess, flexibla återbetalningsplaner och låga grundkrav passar Tryggkredits lån de allra flesta. Lånetjänsten erbjuds av Tryggkredit Stockholm AB som även står bakom varumärken som Mobillån och Säkerfinans. Genom Tryggkredit har man erbjudit privatpersoner flexibla konsumentkrediter ända sedan 2011. Bolaget bakom varumärket har tillstånd från Finansinspektionen och följer de riktlinjer som Konsumentverket fastställt. Man är därtill medlem i branschorganisationen SKEF vilket vittnar om att bolaget är en seriös långivare.

Tryggkredits framgång beror på flera olika faktorer så som att man är ett av få lånebolag som erbjuder lån utan UC på 1000 kr. Oavsett om du vill låna lite eller mycket pengar så har alltså Tryggkredit det du söker. Vidare erbjuder man direktlån i form av en flexibel kontokredit vilket gör att du bara betalar ränta på den del av krediten som du nyttar. Därtill använder man sig av direkt utbetalning samt betalar ut lån under lördagar. Slutligen har man även en av marknadens lägsta räntor på högkostnadskrediter.

Tryggkredit

Bolagsinformation

Tryggkredit Stockholm AB
Gamla Brogatan 34
112 20 Stockholm

info@tryggkredit.se
08-668 20 50
www.tryggkredit.se

Kontokredit och privatlån utan UC

Tryggkredit har främst gjort sig ett namn på marknaden genom den flexibla kontokredit som man erbjuder kunder. Denna kontokredit är betydligt mer smidig än ett traditionellt lån. Detta då du helt enkelt har en buffert redo när något oförutsett händer. Du ansöker om ett kreditutrymme som sedan finns tillgängligt för dig så länge du sköter din återbetalning. Därtill kan du själv göra uttag från ditt konto när ett behov uppstår. Du betalar bara ränta på den del av krediten som du använder och kan på så sätt snabbt enkelt onödiga kostnader. Du väljer själv vilket kreditutrymme du vill ha på ditt kreditkonto och förnärvarande erbjuder man kredit på mellan 1000 kr och 60 000 kr. Vill du låna mer än så så kan du istället ansöka om ett privatlån utan säkerhet och Tryggkredit. Då har du möjlighet att låna upp till 60 000 kr med en återbetalningstid på 5 år. Det är dock bara återkommande kunder som har möjighet att låna summor över 30 000 kr.

Denna långivare erbjuder för närvarande lägst ränta på marknaden när det gäller högkostnadskrediter. Hos Tryggkredit erbjuds du en månadsränta på 2,08% (2019-06-03). Den rörliga krediträntan ligger på 22,5% per år medan den effektiva räntan är något högre. Vid en utnyttjad kredit på 15 000kr som återbetalas under tolv månader ligger den effektiva räntan på 24,97%. I denna ingår utöver ränta även en uppläggningsavgift på 395 kr samt aviavgifter på 35 kr/avi. Varje gång du gör ett uttag från ditt kreditkonto läggs en uttagsavgift om 45 kr på din faktura.

Låneexempel:

Lån på 10 000 kr med 6 mån löptid och nominell ränta på 22,50 % ger en effektiv ränta på 24,97. Räntekostnad och amortering ger en månadskostnad på 1778 kr.

Grundkrav hos Tryggkredit

Hos Tryggkredit tar man ingen UC utan den kreditupplysning som inhämtas i samband med kreditprövningen kommer från Bisnode. För att bli beviljad en kontokredit gäller det att du uppfyller nedanstående grundkrav.

  • Minst 20 år gammal
  • Inte ha några betalningsanmärkningar
  • Taxerad inkomst på 150 000 kr 
  • Folkbokförd i Sverige

Utöver grundkraven gör Tryggkredit en samlad bedömning av kreditvärdigheten hos den som ansöker om lån. Du som har betalningsanmärkningar kommer inte att bli beviljad en kredit hos Tryggkredit. Vi rekommenderar dig istället att se över vår lista med lånebolag som accepterar betalningsanmärkningar.

aosbackground

Återbetala i din egen takt

När du innehar ett kreditkonto hos Tryggkredit så har du alltid möjlighet att återbetala krediten i din egen takt. Det ända kravet man har från Tryggkredits sida är att du betalar minst 6% av din skuld varje månad. Du kommer få en månatlig faktura skickad till din mailadress och på denna faktura framgår det hur mycket du måste betala. Du kan även logga in på ditt konto hos långivaren för att se fakturor, transaktioner och kontolimit. När du återbetalat en del av din skuld har du åter tillgång till denna och kan fortsätta att göra uttag från ditt kreditkonto.

Vill du återbetala hela din skuld så är detta möjligt. Se bara till att säkerställa att du betalar in rätt belopp. Du som har svårt att betala din faktura i tid bör genast kontakta Tryggkredits kundtjänst och förklara läget. Om du inte betalar din faktura kommer lånebolaget nämligen att skicka ut en påminnelse fyra dagar efter förfallodatum. Denna påminnelse innebär att du får en förseningsavgift om 95 kr samt en påminnelseavgift om 60 kr. Tio dagar från förfallodatum går ärendet till inkasso och en dröjsmålsränta om 3% börjar ticka. Därtill får du betala en inkassoavgift på 180 kr.

Ansökan och direkt utbetalning

Att ansöka om en kontokredit eller ett privatlån hos Tryggkredit är väldigt enkelt. Allt sker via långivarens hemsida där du får välja hur stort kreditutrymme du vill ha kopplat till ditt konto. Du kan välja en summa från 1000 kr upp till 25 000 kr. Är du återkommande kund så kan du låna upp till 40 000 kr hos Tryggkredit. I första steget av ansökningsprocessen får du även uppge ditt mobilnummer och ditt telefonnummer. När du sedan klickar på ”Ansök” kommer du att komma vidare till steg två där du får fylla i dina kontaktuppgifter. Du får även ange ditt kontonummer för att Tryggkredit snabbt ska kunna betala ut pengarna till ditt bankkonto. Därefter behöver du bara fylla i några ekonomiska uppgifter samt komplettera din ansökan om detta behövs. Du får sedan identifiera dig genom att logga in på din bank då identifieringsprocessen genomförs med hjälp av Instanator.

Tryggkredit kommer nu att göra en sedvanlig kreditprövning som bland annat består av en kreditupplysning från Bisnode. När man tagit ett beslut kommer du att få besked via sms och mail. När ansökan väl blivit godkänd betalar Tryggkredit ut dina pengar omgående. Lånebolaget har direkt utbetalning till Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken och Danske Bank. Detta innebär att du efter godkänd ansökan får in pengarna på kontot på några minuter.

Kontakta Tryggkredit

Tryggkredit har en dedikerad kundtjänst som alltid står till ditt förfogande om du behöver hjälp. Kundtjänsten hos detta lånebolag har öppet alla vardagar men även under vissa timmar på lördagar.

Öppettider

Måndag: 08:00 – 18:00

Tisdag: 08:00 – 18:00

Onsdag: 08:00 – 18:00

Torsdag: 08:00 – 18:00

Fredag: 08:00 – 18:00

Lördag: 10:00 – 15:00

Söndag: Stängt

Du kan enkelt kontakta kundservice genom att besöka Tryggkredits hemsida och fylla i ett formulär. Du har även möjlighet att maila in dina frågor till info@tryggkredit.se. Föredrar du att prata med en kundtjänst medarbetare så kan du ringa in till bolaget på 08-668 20 50. Man har även en stor FAQ avdelning på sin hemsida där du hittar svar på de frågor som kunder vanligtvis har. Därtill erbjuder man flertalet instruktionsfilmer som kan hjälpa dig när du vill ansöka om ett snabblån eller en kontokredit. Bara klicka på fliken ”Hjälp” på långivarens hemsida så kommer du snabbt att kunna räta ut dina frågetecken. Du som behöver skicka in dokument till Tryggkredit kan göra detta på adressen: Tryggkredit Stockholm AB, Gamla Brogatan 34, 112 20 Stockholm.