Mobillån är en kredittjänst online som ägs och drivs av Tryggkredit Stockholm AB. Det handlar om en seriös långivare som har den högsta kreditvärdigheten enligt både UC och Bisnode. Affärsverksamheten hos Mobillån går ut på att tillhandahålla trygga SMS lån till privatpersoner. Detta var man det första bolaget att göra i Sverige och sedan starten har man expanderat och erbjuder även snabblån i grannlandet Danmark. Lånen som erbjuds är högkostnadskrediter vilket alltid innebär en hög effektiv ränta och risk för skuldsättning. Hos Mobillån gör man dock sitt bästa för att kunder inte ska beviljas lån som de inte kan återbetala. Detta genom att bedriva en seriös konsumentkreditgivning och alltid ha transparenta villkor. Mobillån är en av många medlemmar i SKEF som arbetar för att förbättra sms-lånebranschens rykte. Detta genom att bland annat göra ordentliga kreditbedömningar innan ett mikrolån beviljas.

mobillån

Bolagsinformation


Bliq AB
Drottninggatan 68
111 21 Stockholm

info@mobillan.se
08-660 29 50
www.mobillan.se

Tryggkredit Stockholm AB står under tillsyn av Finansinspektionen vilket gör att Mobillåns verksamhet alltid hålls under uppsikt. Detta för att du som kund ska känna dig trygg när du lånar pengar från denna aktör. Man följer även samtliga riktlinjer som Konsumentverket satt upp för just utgivning av konsumentkrediter. Hos Mobillån riskerar du inte att få någon förfrågan i UC då denna långivare inhämtar samtliga upplysningar från Bisnode.

SMS lån och kontokredit upp till 25 000 kr

De högkostnadskrediter som erbjuds hos Mobillån är så kallade kontokrediter. Man kan nästan säga att en kontokredit är en blandning av ett SMS lån och ett kreditkort. Istället för att ansöka om ett fast lånebelopp ansöker du istället om ett kreditutrymme. Detta utrymme kan du sedan nyttja när du vill genom att göra uttag från konton. Det krävs dock att du återbetalar skulden i tid för att du ska kunna fortsätta använda dig av krediten. Mobillån erbjuder en kreditlimit på mellan 1000 kr och 25 000 kr. Se till att inte ansöka om en högre limit än du vet du är i behov av. Risken finns då att man använder mer av sin kredit än vad man egentligen behöver. Kontokrediten har en återbetalningstid på mellan 90 dagar och två år. I samband med din ansökan bestämmer du själv hur många kreditdagar du vill ha. Tänk dock på att en längre återbetalningstid innebär en högre kostnad för lånet.

Anledningen till varför de smslån som erbjuds hos Mobillån räknas som högkostnadskrediter är för att den rörliga krediträntan ligger på 39% (2019-04-17). Det är högt men då ska man veta att den effektiva räntan är ännu högre. Tar du exempelvis ett mikronlån som du betalar av under 90 dagar så blir den effektiva räntan hos Mobillån 77%. I den effektiva räntan ingår rörlig kreditränta, en uppläggningsavgift på 395kr samt månatliga aviseringsavgifter. Du kan när som helst ta ut pengar från din kontokredit genom att logga in på dina sidor online eller i Mobillåns app. Därtill har du i de flesta fall även möjlighet att höja din kreditgräns om du skulle vara i behov av mer pengar.

Låneexempel:

Lån på 25 000 kr med löptid 12 mån, rörlig kreditränta 39%, uppläggningsavgift 395 kr och aviavgifter 35 kr x 12 har en effektiv ränta på 47%. Totalt belopp att återbetala är 31 405 kr.

Grundkrav för att få låna

Mobillån är en av de sms-långivare som har striktast krav över vilka som får låna pengar. Detta med anledning av att man följer SKEFs riktlinjer kring seriös konsumentkreditutgivning. Saknar du arbete eller sitter med betalningsanmärkningar kan det således vara mer lönsamt att vända sig till en annan långivare. Grundkraven som gäller hos Mobillån är att du måste vara minst 20 år gammal. Du måste även ha varit folkbokförd i Sverige i minst tre år. Man accepterar alltså heller inga betalningsanmärkningar eller något skuldsaldo hos Kronofogden. Vidare behöver du som låntagare ha en taxerad årsinkomst på 150 000kr före skatt eller mer. Du kan hitta alternativa långivare som erbjuder SMS lån utan inkomst här. Utöver bolagets grundkrav gör man alltid en samlad bedömning av den sökandes kreditvärdighet. Detta sker bland annat genom att man inhämtar en kreditupplysning. Denna kreditupplysning inhämtas från Bisnode Kredit AB. Det innebär att din förfrågan hos Mobillån inte kommer att synas i din UC.

aosbackground

Månatlig återbetalning

Återbetalning av snabblånen hos Mobillån sker via månatliga fakturor som Mobillån skickar till din mail. Första fakturan kommer du att få i samband med att du blivit beviljad din kredit. Denna faktura skickas förutom till din mail även hem till din brevlåda. Därefter är det enbart mail som gäller. Om du av någon anledning inte fått någon faktura så kan du gå in på dina sidor hos Mobillån där samtliga fakturor och övrig information finns samlad. På den månatliga fakturan framgår det hur mycket du ska betala samt vilket OCR-nummer du ska använda dig av. Vill du extra-amortera på ditt lån så se till att kontakta kundtjänst först. De kommer då att tilldela dig de uppgifter som krävs för detta. Du kan även välja att lösa hela din skuld men även då måste du kontakta kundtjänst först så att allt blir rätt. Kundservice är dig även behjälplig om du skulle ha svårt att återbetala din faktura. Se därför till att kontakta dom istället för att bara strunta i din återbetalning. Betalar du inte din faktura i tid så kommer du att få en betalningspåminnelse som är kopplad till både en påminnelseavgift och en förseningsavgift. Fortsätter du att undvika betalning så går ärendet vidare till inkasso där ytterligare avgifter och dröjsmålsränta väntar.

Ansökan och utbetalning

För att ansöka om en kontokredit hos Mobillån behöver du bara surfa till långivarens hemsida. Du kan också ladda ner Mobillåns app för att göra en ansökan. Du börjar med att välja den nivå du vill ha på din kontokredit. Du kan låna alltifrån 1000 kr upp till 25 000 kr. När du sedan haft din kredit ett tag så har du möjlighet att ansöka om ett ännu högre kreditutrymme. När du valt ett lämpligt utrymme så väljer du den återbetalningstid som passar dig. Kortaste tid du kan återbetala ditt lån är 90 dagar men man erbjuder en löptid på upp till två år. När du angivit summa och löptid för lånet kommer du att få se en presentation över kostnad och räntor. Du kan även se hur mycket varje faktura kommer vara på samt när dessa ska betalas. Du kan sedan gå vidare med din ansökan hos Mobillån genom att ange ditt personnummer samt dina personliga uppgifter. Därefter får du verifiera din identitet vilket du enklast gör med mobilt BankID. När allt detta är gjort kommer Mobillån att ta en kreditupplysning från Bisnode på dig. Därefter görs en samlad bedömning av din kreditvärdighet. Blir du godkänd för lån så får du direkt tillgång till dina sidor hos Mobillån. Där kan du enkelt hantera din kredit samt göra de utbetalningar du behöver. När du gör en utbetalning från din kontokredit så kan du glädja dig åt direktutbetalning. I alla fall om du har konto i Nordea, Swedbank, SEB eller Handelsbanken. Detta gäller dock enbart under ordinarie öppettider som är mellan 8:00 och 18:00.

Kundtjänst hos Mobillån

Hos Mobillån har man en gedigen kundtjänst där du alltid kan få hjälp när du behöver. Bland annat erbjuder man hjälp via Messenger vilket vi måste säga är lite nytänkande! Logga bara in på Messenger och besök Mobillåns hemsida så kan du direkt chatta med en trevlig medarbetare. Dessa medarbetare är på plats under ordinarie öppettider som du kan se nedan.

Öppettider

Måndag: 08:00 – 18:00

Tisdag: 08:00 – 18:00

Onsdag: 08:00 – 18:00

Torsdag: 08:00 – 18:00

Fredag: 08:00 – 18:00

Lördag: 10:00 – 15:00

Söndag: Stängt

För att komma i kontakt med en kundtjänst medarbetare hos Mobillån kan du även använda dig av ett formulär direkt på sajten. Du har även möjlighet att maila in till långivaren på info@mobillan.se. Vill du ringa in till Mobillåns kundtjänst så gör du detta på nummer 08-660 29 50. Ska du skriva brev eller skicka dokument så är det följande adress som gäller: Tryggkredit Stockholm AB – Mobillån, Gamla Brogatan 34, 111 20 Stockholm. Du finner svar på vanliga frågor i Mobillåns egna FAQ som återfinns på bolagets hemsida.