Ta smslån utan inkomst

Att ta ett smslån utan inkomst kan vara en snabb lösning om man befinner sig i en tuff ekonomisk situation. Att inte ha någon inkomst innebär inte automatiskt att man inte har möjlighet att ta lån. Istället finns det möjligheter att ta ett mikrolån utan inkomst om man vänder sig till rätt långivare. Däremot är det ytterst svårt att bli beviljad ett lån utan inkomst hos en traditionell bank. Här på Alltomsmslan.se får du handfasta tips på hur du ska gå tillväga om du vill låna pengar trots att du inte har någon fast inkomst.

Vi jämför även smslån utan inkomst så att du själv ska kunna göra ett aktivt val som innebär att du får lägst möjliga ränta. Vi vill dock understryka att vi inte rekommenderar dig att låna pengar om du vet med dig att du får svårt att återbetala lånet. Detta kan istället leda till en ännu värre ekonomisk situation som kan vara svår att ta sig ur.

Snabblånen som listas nedan är högkostnadskrediter. Innan du ansöker om ett lån från listan bör du vara medveten om vilken ränta och vilka kostnader som är knutna till lånet. Om du inte har någon inkomst men har en god ekonomi i övrigt så kan det vara mer gynnsamt att ansöka om ett vanligt privatlån. Använder du dig av en låneförmedlare så når din låneansökan ut till flera olika låneinstitut vilket gör att dina chanser att få låna pengar ökar. Dock krävs det i de allra flesta fall inkomst i form av åtminstone a-kassa, pension eller studiemedel. Har du inte detta så kan du försöka ansöka om lån med en medsökande som har bättre ekonomiska förutsättningar.

Jämför snabblån utan inkomst

Lånebelopp
1000 - 45000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
47,64%
i
Kredit om 10 000 kr med löptid 12 mån och nominell årsränta 39,60% har en effektiv årsränta på 47,64%. Totalt belopp att återbetala 12 145 kr (1012 kr/mån).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 20000 kr
Återbetalningstid
1 - 36 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
300 kr
Effektiv Ränta
69,65-4569,91%
i
Lånar du 10 000 kr med löptid 90 dagar så är årlig fast ränta 39% och effektiv ränta 69,65%. Totalt att återbetala: 11392.00 kr (3797.33 kr/mån). Uppläggningsavgift: 300 kr. Aviavgift: 39 kr
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 10000 kr
Återbetalningstid
1 - 2 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
300 kr
Effektiv Ränta
73-1000%
i
Lån på 10 000kr med löptid 6 mån, 300kr i uppläggningsavgift, administrationsavgift på 35 kr/mån och en nominell fast årsränta på 39% ger en effektiv ränta på 73%. Totalt att återbetala är 11 70 kr(1951kr/mån).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
5 - 75 mån
Utan UC
Nej
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
29,33%
i
Utnyttjat kredit på 15 000 kr med löptid 12 mån, nominell ränta 26% har en effektiv årsränta på 29,33%. Totalt att återbetala blir 17 195kr (1433kr/mån).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 5000 kr
Återbetalningstid
1 - 3 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Effektiv Ränta
265,5%
i
Lån på 5000 kr med återbetalningstid 1 månad. Uppläggningsavgift 395 kr, administrationsavgift 0 kr, nominell bunden ränta 39 %, effektiv ränta 265,5 %, totalt att återbetala 5 570,34 kr (5 570,34 kr per en månad).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Låna mindre summor utan inkomst

Det enklaste sättet att få ett lån om man inte har någon fast inkomst är att vända sig till en alternativ långivare. Vi syftar då på mindre institut som erbjuder konsumentkrediter. Dessa konsumentkrediter räknas i regel som högkostnadskrediter då den effektiva räntan är väldigt hög. Detta är dock priset du får betala för den risk som långivaren tar genom att låna ut pengar till personer utan inkomst. Du kan jämföra smslån för att se vilka räntenivåer det handlar om. Vissa av de långivare som erbjuder smslån bjuder dock på uppläggningsavgift och ränta vid första lånetillfället. Genom att välja en sådan långivare slipper du dra på dig ytterligare kostnader utöver själva lånesumman.

Anledningen till att just sms-lånebolag kan erbjuda lån till personer utan inkomst är för att det ofta handlar om låga summor. Det kan exempelvis handla om ett par tusenlappar som ska betalas tillbaks månaden efter. I beräkningen av den effektiva räntan har långivaren vägt in kreditrisken vilket också gör att räntan blir högre. Trots att det inte finns några krav på inkomst så bör man vara medveten om att det kan finnas andra grundkrav för att bli beviljad ett lån. De vanligaste kraven är att man ska vara 18 år eller äldre samt inte ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Däremot godkänner många långivare smslån med betalningsanmärkning.

SMS Lån utan inkomst
Det är ofta möjligt att ta mindre smslån trots avsaknad av inkomst

Ta ett lån med låg inkomst

Det är inte heller några svårigheter för personer med låg inkomst att få ett lån. Har du en deklarerad inkomst så har du bättre förutsättningar att få låna än om du står helt utan inkomst. Dessutom har du möjlighet att få en lägre ränta då du kan uppvisa att du faktiskt får in pengar varje månad.

Många av de större aktörer som erbjuder privatlån har ganska låga inkomstkrav. Vanligtvis räcker det att du kan uppvisa en inkomst på 100 000kr om året. Det är även denna gräns som många låneförmedlare har. Har du en lägre inkomst än så är det ett bättre alternativ att vända sig till ett sms-lånebolag som inte har krav på inkomst. Många av dessa långivare tar heller ingen UC utan inhämtar kreditupplysning från alternativa bolag så som Creditsafe och Sergel.

Man bör också vara medveten om att nya uppgifter om inkomst inte registreras hos Skatteverket direkt. Därmed kan en kreditupplysning i UC vara missvisande när en långivare inhämtar information om dig. Därför bedömer många mindre kreditinstitut istället din återbetalningsförmåga utifrån fler parametrar än bara inkomst. När du vänder dig till ett sådant institut så får du inte heller någon förfrågan i din UC. Genom att långivaren använder sig av alternativa bolag för inhämtning av kreditupplysning så kommer inte banker att kunna se att du gjort en låneansökan.

Här kan du se vilka kreditinstitut som erbjuder lån utan UC. Innan du ansöker om ett lån trots att du har låg inkomst bör du dock säkerställa att du har möjlighet att återbetala lånet i tid. Har du inte detta så är det bättre att avstå från att låna och försöka lösa den ekonomiska situationen på ett annat sätt.

Du bör enbart låna utan inkomst om du är säker på att du kan återbetala lånet i tid. Utebliven betalning kan leda till att du får en betalningsanmärkning som kommer försvåra dina chanser att bli beviljad lån i framtiden.

Varför låna utan inkomst?

Det kan finnas många skäl till varför man vill låna pengar utan inkomst. Oavsett vilket skäl du har kommer inte långivaren lägga sig i detta. Lånen som erbjuds utan inkomst är nämligen lån utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver sätta något i pant. Däremot kan det finnas mer eller mindre befogade skäl till att låna. Du bör inte ta ett snabblån för att lösa andra skulder. Detta kommer enbart leda till en ond spiral som kan vara oerhörd svår att ta sig ur.

Ett mindre lån med en kort återbetalningstid bör istället ses som en temporär lösning om det uppstått en tillfällig svår ekonomisk situation. Det kan exempelvis handla om att du fått en dyr tandläkarräkning som måste betalas eller att du hittat en resa till extra bra pris. Vet du då med dig att du får in pengar nästföljande månad så kan det vara värt att ta ett mindre lån för att kunna ta till vara på den rabatt som erbjuds. Detta istället för att vänta in pengar som inte kommer förrän erbjudandet har gått ut.

Rent spontant kan det verka dumdristigt att ta ett lån utan fast inkomst. Dock kan man ju ha andra inkomstkällor än en anställning. Det kan exempelvis handla om studiemedel från CSN eller pension.

Frågor & svar

Ja, om du ansöker om ett mindre smslån. Långivaren ser då över hela din ekonomiska situation. Anser långivaren att du har god återbetalningsförmåga trots avsaknad av inkomst så kan du bli beviljad lån.

Det beror på hur din ekonomi ser ut i övrigt. Hos långivarna som finns listade ovan kan du ansöka om lån upp till 45 000 kr.

När du tar ett smslån utan inkomst så betalar du en fast ränta. Denna fasta ränta gäller för samtliga låntagare oavsett vilken inkomst denne har.

Har du en låg inkomst så har du ofta möjlighet att bli beviljad både snabblån och privatlån. Vänd dig till en låneförmedlare för att öka dina chanser att få ett lån med bra ränta och villkor.

Vi rekommenderar ingen att ta ett smslån utan inkomst om man inte vet att man har pengar på väg in. Risken är att du inte kan återbetala lånet i tid och åker på extra kostnader. Utebliven betalning kan även leda till att du får en betalningsanmärkning.

Risker med smslån utan inkomst

Du bör alltid vara medveten om den risk som medföljer att låna utan inkomst. Med anledning av detta bör din ansökan vara en väl genomtänkt handling. Du bör också ha gjort en kalkyl över lånet och dess kostnader samt vara helt säker på att du har möjlighet att återbetala lånet i tid. Du som inte klarar av att betala av lånet enligt avtalad betalningsplan kan snabbt få ekonomiska problem. Detta då utebliven betalning är förenad med höga kostnader och avgifter. Betalar du inte din faktura på förfallodag så kommer du direkt att få en påminnelse. Denna påminnelse är kopplad till en dyr påminnelseavgift.

Betalar du ändå inte ditt lån så kommer ärendet att gå vidare till inkasso. Där får du dels betala ytterligare avgifter men du får även betala en löpande dröjsmålsränta. Denna dröjsmålsränta kan tillslut bli större än själva beloppet du lånat. Är du 18 år och lånar pengar som du inte kan återbetala kommer du med andra ord att få en väldig kämpig start på vuxenlivet.

Efter att ärendet gått till inkasso och betalning fortfarande inte inkommer skickas det vidare till Kronofogden. Väl där får du ett betalningsföreläggande som du antingen får acceptera eller bestrida. Bestrider du inte betalningsföreläggandet kommer du att få en betalningsanmärkning. Denna anmärkning hänger sedan kvar i ditt register i tre år och kan innebära stora konsekvenser för dig. Bland annat blir det svårt att få nya lån samtidigt som betalningsanmärkningen kan hindra dig att få ett hyreskontrakt eller ett mobiltelefonabonnemang. Se därför till att alltid låna smart och låt ett lån utan inkomst vara det sista alternativet för att lösa en svår ekonomisk situation.