Ta smslån utan inkomst

Att ta ett smslån utan inkomst kan vara en snabb lösning om man befinner sig i en tuff ekonomisk situation. Att inte ha någon inkomst innebär inte automatiskt att man inte har möjlighet att ta lån. Istället finns det möjligheter att ta ett mikrolån utan inkomst om man vänder sig till rätt långivare. Däremot är det ytterst svårt att bli beviljad ett lån utan inkomst hos en traditionell bank. Här på Alltomsmslan.se får du handfasta tips på hur du ska gå tillväga om du vill låna pengar trots att du inte har någon fast inkomst.

Vi jämför även smslån utan inkomst så att du själv ska kunna göra ett aktivt val som innebär att du får lägst möjliga ränta. Vi vill dock understryka att vi inte rekommenderar dig att låna pengar om du vet med dig att du får svårt att återbetala lånet. Detta kan istället leda till en ännu värre ekonomisk situation som kan vara svår att ta sig ur.

Låna mindre summor utan inkomst

Det enklaste sättet att få ett lån om man inte har någon fast inkomst är att vända sig till en alternativ långivare. Vi syftar då på mindre institut som erbjuder konsumentkrediter. Dessa konsumentkrediter räknas i regel som högkostnadskrediter då den effektiva räntan är väldigt hög. Detta är dock priset du får betala för den risk som långivaren tar genom att låna ut pengar till personer utan inkomst. Du kan jämföra smslån för att se vilka räntenivåer det handlar om. Vissa av de långivare som erbjuder smslån bjuder dock på uppläggningsavgift och ränta vid första lånetillfället. Genom att välja en sådan långivare slipper du dra på dig ytterligare kostnader utöver själva lånesumman.

Anledningen till att just sms-lånebolag kan erbjuda lån till personer utan inkomst är för att det ofta handlar om låga summor. Det kan exempelvis handla om ett par tusenlappar som ska betalas tillbaks månaden efter. I beräkningen av den effektiva räntan har långivaren vägt in kreditrisken vilket också gör att räntan blir högre. Trots att det inte finns några krav på inkomst så bör man vara medveten om att det kan finnas andra grundkrav för att bli beviljad ett lån. De vanligaste kraven är att man ska vara 18 år eller äldre samt inte ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Däremot godkänner många långivare smslån med betalningsanmärkning.

Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
5 - 72 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Ränta
26%
i
Effektiv årsränta för en kontokredit på 15 000 kr som återbetalas under 12 månader är 29,33%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 45000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Ränta
39,6%
i
Effektiv ränta för ett lån på 10 000kr är 47,64%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 10000 kr
Återbetalningstid
1 - 2 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
300 kr
Ränta
39%
i
Effektiv ränta vid ett lån på 3000 kr som återbetalas under 33 dagar är 306%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Ta ett lån med låg inkomst

Smslån utan inkomstDet är inte heller några svårigheter för personer med låg inkomst att få ett lån. Har du en deklarerad inkomst så har du bättre förutsättningar att få låna än om du står helt utan inkomst. Dessutom har du möjlighet att få en lägre ränta då du kan uppvisa att du faktiskt får in pengar varje månad. Många av de större aktörer som erbjuder privatlån har ganska låga inkomstkrav. Vanligtvis räcker det att du kan uppvisa en inkomst på 100 000kr om året. Det är även denna gräns som många låneförmedlare har. Har du en lägre inkomst än så är det ett bättre alternativ att vända sig till ett sms-lånebolag som inte har krav på inkomst. Många av dessa långivare tar heller ingen UC utan inhämtar kreditupplysning från alternativa bolag så som Creditsafe och Sergel.

Man bör också vara medveten om att nya uppgifter om inkomst inte registreras hos Skatteverket direkt. Därmed kan en kreditupplysning i UC vara missvisande när en långivare inhämtar information om dig. Därför bedömer många mindre kreditinstitut istället din återbetalningsförmåga utifrån fler parametrar än bara inkomst. När du vänder dig till ett sådant institut så får du inte heller någon förfrågan i din UC. Genom att långivaren använder sig av alternativa bolag för inhämtning av kreditupplysning så kommer inte banker att kunna se att du gjort en låneansökan. Här kan du se vilka kreditinstitut som erbjuder lån utan UC. Innan du ansöker om ett lån trots att du har låg inkomst bör du dock säkerställa att du har möjlighet att återbetala lånet i tid. Har du inte detta så är det bättre att avstå från att låna och försöka lösa den ekonomiska situationen på ett annat sätt.

Varför låna utan inkomst?

Det kan finnas många skäl till varför man vill låna pengar utan inkomst. Oavsett vilket skäl du har kommer inte långivaren lägga sig i detta. Lånen som erbjuds utan inkomst är nämligen lån utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver sätta något i pant. Däremot kan det finnas mer eller mindre befogade skäl till att låna. Du bör inte ta ett snabblån för att lösa andra skulder. Detta kommer enbart leda till en ond spiral som kan vara oerhörd svår att ta sig ur.

Ett mindre lån med en kort återbetalningstid bör istället ses som en temporär lösning om det uppstått en tillfällig svår ekonomisk situation. Det kan exempelvis handla om att du fått en dyr tandläkarräkning som måste betalas eller att du hittat en resa till extra bra pris. Vet du då med dig att du får in pengar nästföljande månad så kan det vara värt att ta ett mindre lån för att kunna ta till vara på den rabatt som erbjuds. Detta istället för att vänta in pengar som inte kommer förrän erbjudandet har gått ut. Rent spontant kan det verka dumdristigt att ta ett lån utan fast inkomst. Dock kan man ju ha andra inkomstkällor än en anställning. Det kan exempelvis handla om studiemedel från CSN eller pension.

Konsekvenser med smslån utan inkomst

Du bör alltid vara medveten om den risk som medföljer att låna utan inkomst. Med anledning av detta bör din ansökan vara en väl genomtänkt handling. Du bör också ha gjort en kalkyl över lånet och dess kostnader samt vara helt säker på att du har möjlighet att återbetala lånet i tid. Du som inte klarar av att betala av lånet enligt avtalad betalningsplan kan snabbt få ekonomiska problem. Detta då utebliven betalning är förenad med höga kostnader och avgifter. Betalar du inte din faktura på förfallodag så kommer du direkt att få en påminnelse. Denna påminnelse är kopplad till en dyr påminnelseavgift. Betalar du ändå inte ditt lån så kommer ärendet att gå vidare till inkasso. Där får du dels betala ytterligare avgifter men du får även betala en löpande dröjsmålsränta. Denna dröjsmålsränta kan tillslut bli större än själva beloppet du lånat. Är du 18 år och lånar pengar som du inte kan återbetala kommer du med andra ord att få en väldig kämpig start på vuxenlivet.

Efter att ärendet gått till inkasso och betalning fortfarande inte inkommer skickas det vidare till Kronofogden. Väl där får du ett betalningsföreläggande som du antingen får acceptera eller bestrida. Bestrider du inte betalningsföreläggandet kommer du att få en betalningsanmärkning. Denna anmärkning hänger sedan kvar i ditt register i tre år och kan innebära stora konsekvenser för dig. Bland annat blir det svårt att få nya lån samtidigt som betalningsanmärkningen kan hindra dig att få ett hyreskontrakt eller ett mobiltelefonabonnemang. Se därför till att alltid låna smart och låt ett lån utan inkomst vara det sista alternativet för att lösa en svår ekonomisk situation.