Nätlån är en svensk långivare som ägs av företaget Cataluna Capital AB.  Utöver Nätlån så står detta svenska aktiebolag även bakom lånetjänster så som 38an och Extralånet. Långivaren står under tillsyn av Finansinspektionen och följer således även samtliga regler och riktlinjer som Konsumentverket satt upp. Allt för att du som kund ska känna dig säker när du lånar pengar. Personerna bakom Nätlån har arbetat med att förmedla mindre krediter i Sverige ända sedan 2009. Med andra ord har man stor erfarenhet av branschen och vet vad kunder efterfrågar. Kanske är det också med anledning av detta som man valt att nischa sig när det gäller sitt varumärke Nätlån. Hos Nätlån erbjuder man nämligen bara mindre krediter mellan 1000 kr och 10 000 kr. Dessutom är kredittiden för samtliga lån 33 dagar. Med andra ord är Nåtlån inget alternativ för dig som letar lån med längre löptider. Nätlåns mikrokrediter lämpar sig istället för dig som behöver låna en liten summa som du ämnar att betala tillbaka månaden efter. Däremot kan du hos Nätlån välja att förlänga löptiden ytterligare 30 dagar men detta mot en avgift.

Nätlån

Bolagsinformation

Catalunia Capital AB
Box 5347
102 47 Stockholm

kundtjanst@natlan.se
08-12 44 82 66
www.natlan.se

 • Lånebelopp: 1 000 kr - 10 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 2 mån
 • Läs mer om Nätlån
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 300 kr
 • Effektiv ränta: 73-1000%
Lån på 10 000kr med löptid 6 mån, 300kr i uppläggningsavgift, administrationsavgift på 35 kr/mån och en nominell fast årsränta på 39% ger en effektiv ränta på 73%. Totalt att återbetala är 11 70 kr(1951kr/mån).
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

När du lånar hos Nätlån så riskerar du inte någon förfrågan i din UC. Nätlån använder sig istället av Bisnode och Creditsafe när de tar kreditupplysningar på kunder. En nackdel är dock att man inte erbjuder direkt utbetalning eller helgutbetalning av lån. Istället är det vanliga kontorstider som gäller vilket innebär att det kan ta 1-2 bankdagar innan du får in pengarna på ditt konto.

SMS lån upp till 10 000 kr

Nätlån erbjuder traditionella SMS lån på små summor som återbetalas under en kortare period. Utbudet och flexibiliteten gällande lånen kan dessvärre inte jämföras med bolagets konkurrenser. Här kan du enbart låna beloppen 1000 kr, 2000 kr, 3000 kr , 4000 kr och 10 000 kr. För snabblån på högre belopp rekommenderar vi dig istället att jämföra SMS lån från andra långivare. De mikrolån som du kan ansöka om hos Nätlån måste dessutom återbetalas efter max 33 dagar. Dock har du vid ett tillfälle möjlighet att förlänga återbetalningstiden med ytterligare en månad. Men det är i princip så långt som flexibiliteten sträcker sig. Däremot är kostnaderna kopplade till Nätlåns krediter väldigt enkla att förstå sig på. När du tar ett snabblån hos Nätlån så betalar du förutom själva amorteringen bara uppläggningsavgift och en fast kreditränta. Uppläggningsavgiften ligger på 300 kr oavsett hur stort eller litet belopp du lånar. Med andra ord kan ett lån på 1000 kr stå dig riktigt dyrt i förhållande till hur litet belopp du faktiskt lånar. Den effektiva räntan är 2343% om du lånar 1000 kr under 33 dagar. I den effektiva räntan ingår förutom uppläggningsavgiften även den fasta räntan hos Nätlån som för närvarande ligger på 49% vilket i detta fall innebär 35 kr.

När du lånar hos Nätlån tas ingen UC. Däremot kommer långivaren att ta en kreditupplysning på dig ifrån Creditsafe eller Bisnode. Man tillåter sökande med betalningsanmärkningar så även du med ett skakigt ekonomisk förflutet har möjlighet att bli beviljad ett mikrolån hos Nätlån. Utnyttjar du tjänsten med förlängning av lån så kommer du att få betala en administrativ avgift på 300 kr samt den fasta räntan för perioden du förlänger.

Låneexempel:

Lån på 10 000kr med löptid 6 mån, 300kr i uppläggningsavgift, administrationsavgift på 35 kr/mån och en nominell fast årsränta på 39% ger en effektiv ränta på 73%. Totalt att återbetala är 11 70 kr(1951kr/mån).

Nätlåns grundkrav

Hos Nätlån ställer man inte speciellt höga krav på den som vill låna pengar. Bland annat kan du låna utan inkomst här så länge du får pengar från exempelvis a-kassa. Dessutom kan du bli beviljad lån även om du har gamla utmätningsförsök eller betalningsanmärkningar. Nedan kan du se de grundkrav bolaget ställer på nya kunder.

 • Mellan 18-70 år gammal
 • Inkomst på 8000 kr/mån eller mer från a-kassa/tjänst/pension/företag
 • Folkbokförd i Sverige samt svenskt personnummer
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Mobilt BankID

Tänk på att Nätlån alltid gör en sedvanlig kreditbedömning på de kunder som ansöker om lån. Att du uppfyller företagets grundkrav är således ingen garanti för att du får ett lån beviljat. Däremot ökar sannolikheten för det om du kan bocka av samtliga krav som långivare ställer.

aosbackground

Betala tillbaks lånet inom 33 dagar

När det gäller återbetalningen på de lån som erbjuds hos Nätlån så är det samma villkor som gäller för alla. Detta oavsett om du lånar 1000 kr eller högsta möjliga lånebelopp som är 4000 kr. Samtliga snabblån som tas hos denna långivare måste återbetalas inom 33 dagar. Detta innebär att du som tar ett SMS lån denna månad måste kunna återbetala din skuld nästföljande månad. All information om den betalning som ska göras framgår av den faktura som Nätlån skickar ut till din mail. Fakturan kommer i regel inom en vecka från det att du fått lånet beviljat. Därtill skickar man påminnelser till dig via både SMS och mail för att du inte ska missa inbetalningen. En fördel med lånen hos Nätlån är att du kan återbetala dessa via Swish. I skrivande stund är det enbart Nätlån och Viaconto som erbjuder detta. Numret du ska swisha till för att återbetala din skuld till Nätlån är 1233781754. I fältet för meddelande anger du bara ditt fakturanummer.

Om du inte har möjlighet att återbetala ditt mikrolån i tid så kan du välja att förlänga detta. Du förlänger ditt lån hos Nätlån genom att kontakta kundtjänst. Du får då ytterligare en månad på dig att återbetala din skuld. Notera dock att förlängning innebär att du får betala extra ränta samt får betala en administrationsavgift på 300 kr. Du som uteblir med din betalning helt kommer i värsta fall att åka på förseningsavgift, påminnelseavgift, dröjsmålsränta och inkassoavgifter.

Ansök om ett korttidslån

Hos Nätlån kan du både snabbt och säkert ansöka om ett mindre SMS lån. Innan du ansöker bör du dock vara säker på att du kommer att kunna återbetala lånet nästföljande månad. Detta då den ända kredittiden på lånet är 33 dagar. Är du säker på detta kan du smidigt ansöka om ett lån på mellan 1000 kr och 10 000 kr via Nätlåns hemsida. Där väljer du först ditt lånebelopp och får du klart och tydligt se hur mycket du ska betala tillbaks totalt. Ansöker du om ett lån på det högsta beloppet som är 4000 kr så är totalsumman att betala tillbaka nästföljande månad 4440 kr. Känner du dig bekväm med dessa priser så kan du gå vidare med din ansökan genom att fylla i personnummer, mobilnummer, email och eventuell kampanjkod. Därefter fullföljer du ansökan genom att fylla i fält i ansökningsformuläret. När detta är gjort får du identifiera dig med mobilt BankID. Nätlån kommer då att göra en kreditprövning som bland annat innebär att man inhämtar en kreditupplysning på dig från Bisnode och Creditsafe. När din låneansökan är behandlad får du svar från Nätlån via email.

Du som blivit godkänd för ett SMS lån hos Nätlån kommer att få detta utbetalt till ditt konto inom 1-2 dagar. Hos Nätlån kan du ansöka om ett snabblån dygnet runt. Däremot behandlas och betalas lånen enbart ut under ordinarie öppettider vilka är vardagar mellan 9:00 och 17:00.

 • Lånebelopp: 1 000 kr - 10 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 2 mån
 • Läs mer om Nätlån
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 300 kr
 • Effektiv ränta: 73-1000%
Lån på 10 000kr med löptid 6 mån, 300kr i uppläggningsavgift, administrationsavgift på 35 kr/mån och en nominell fast årsränta på 39% ger en effektiv ränta på 73%. Totalt att återbetala är 11 70 kr(1951kr/mån).
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Kundtjänst Nätlån

När det gäller kundtjänsten hos Nätlån så lämnar denna lite att önska. Dels har man ingen riktig kontaktsida så som många andra långivare har. Istället får man själv sitta och leta efter både öppettider och kontaktuppgifter vilket kan vara tidskrävande. Däremot har man en större avdelning för FAQ där du får reda på svar på vanligt förekommande frågor. Man har även mycket information om snabblån generellt på sajten men vi hade gärna sett att denna information var lite bättre strukturerad. Finner du inte det du letar efter på sajten rekommenderar vi dig istället att maila in till Nätlån på kundtjanst@natlan.se.

Öppettider

Måndag: 9:00 – 17:00

Tisdag: 9:00 – 17:00

Onsdag: 9:00 – 17:00

Torsdag: 9:00 – 17:00

Fredag: 9:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Du kan även ringa in till kundtjänst på 08-1244 8288. För närvarande har Nätlån enbart öppet under helgfria vardagar mellan 9:00 och 17:00. Således kan du inte få ditt lån beviljat under kvällar eller helger.