Viaconto är en långivare som ingår i den större koncernen VIA SMS-gruppen som grundades så tidigt som 2008. Genom Viaconto Sweden AB erbjuder man snabblån och kontokrediter till svenska konsumenter. Man finansierar sin verksamhet genom sin inlåningsverksamhet ViaSpar. Hos ViaSpar får privatpersoner låna in sina pengar mot en hög sparränta. På så sätt har Viaconto ständigt en stadig kassa för att bygga vidare sina kreditprodukter. Detta har man gjort med framgång då man är ett av de sms-lånebolag med högst betyg hos Trustpilot.

Hos Viaconto kan du ansöka om en kontokredit på upp till 30 000kr. Med en kontokredit har snabbt möjlighet att lösa en oförutsedd utgift eller ta dig ur ett tillfälligt ekonomiskt problem. Till skillnad mot ett traditionellt SMS lån betalar du här bara ränta på den kredit som du faktiskt utnyttjar. Tack vare moderna lösningar och riktigt snabba utbetalningar är Viaconto idag än av Sveriges främsta utgivare av mikrokrediter. Du som kund står alltid i fokus och långivaren lägger stor vikt vid transparens så att du alltid ska veta vad din kontokredit kommer att kosta dig. Man har därtill en riktigt bra kundtjänst som alltid är beredd att svara på eventuella frågor som du kan tänkas ha.

ViaConto

Bolagsinformation

Viaconto Sweden AB
Holländargatan 27
113 59 Stockholm

info@viaconto.se
08-55 11 64 38
www.viaconto.se

 • Lånebelopp: 1 000 kr - 30 000 kr
 • Löptid: 3 mån - 37 mån
 • Läs mer om Viaconto
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 395 kr
 • Effektiv ränta: 88,6-8126,2%
Den effektiva räntan för ett lån på 8000kr under 12 månader är 228%. Den effektiva räntan inkluderar nominell ränta, faktureringsavgift och månatliga administrationsavgifter.
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna upp till 30 000 kr hos Viaconto

Säker du en flexibel utlåningsprodukt så kommer Viacontos kreditkonto att passa dig utmärkt. Här kan du ansöka om ett kreditutrymme som passar just dig och dina behov. Du kan välja ett utrymme på alltifrån 1000 kr upp till 30 000 kr. Tänk på att aldrig ansöka om ett större kreditutrymme än du faktiskt är i behov av. Ibland kanske det räcker med ett litet SMS lån på 2000 kr för att täcka dina behov. I och med att Viaconto erbjuder ett flexibelt kreditkonto så betalar du bara ränta på den kredit du utnyttjar. Du väljer själv hur mycket du vill återbetala varje månad så länge du betalar den lägsta månadsbetalningen som anges. Du har även själv möjlighet att välja din månatliga betalningsdag.

Den nominella månadsräntan på Viacontos kontokrediter ligger för närvarande på 3,29% (2019-06-03). Detta ger en årsränta påå 39,5%. Dock ska man veta att den effektiva räntan är betydligt högre. Detta på grund av att denna långivare har väldigt höga avgifter. Du betalar bland annat än månatlig faktureringsavgift på 45kr samt en månatliga administrationsavgift på 395kr. Detta ger en effektiv årsränta på 228% om du lånar 8000kr under 12 månader.

Vi på Allt om SMS lån är starkt skeptiska till den höga administrationsavgiften. Ser man på Viacontos konkurrenter så tar dessa istället en uttagsavgift som är betydligt lägre.

Grundkrav hos Viaconto

För att kunna få ett kreditkonto hos Viaconto krävs det att du uppfyller bolagets grundkrav. Kraven här märker inte ut sig nämnvärt mot andra långivare. Utöver grundkraven bör du vara medveten om att Viaconto alltid gör en kreditprövning på nya sökande. Denna kreditprövning innebär bland annat att man tar en kreditupplysning på dig. Denna kreditupplysning inhämtas från CreditSafe vilket gör bolagets kredit till ett lån utan UC. Nedan ser du de krav som Viaconto har på sina låntagare.

 • Folkbokförd i Sverige sedan minst två år
 • Över 18 år
 • Eget privatkonto i svensk bank och egen mobiltelefon
 • Deklarerad inkomst
 • Ej satt under förvaltarskap eller skyddad identitet

Om du uppfyller ovanstående krav så är chansen stor att du blir beviljad ett kreditkonto hos Viaconto. Det gäller dock att du har skött återbetalning av tidigare lån hos lånebolaget. Hos Viaconto accepterar man låntagare med betalningsanmärkningar.

aosbackground

Månatlig återbetalning av kredit

Fördelen med Viacontos kreditkonto är att själva återbetalningen är väldigt flexibel. Du väljer själv om du vill återbetala hela din skuld eller enbart ett minsta återbetalningsbelopp. Det minsta återbetalningsbeloppet på Viacontos kreditlån är 6,71% av det totala kreditsaldot. Med månadsränta och avgifter innebär detta en återbetalning på minst 800kr i månaden. Krediten avbetalas månadsvis där du själv kan göra en betalning eller använda dig av autogiro. Vi rekommenderar det sistnämnda för att säkerställa att du aldrig missar en betalning. Det gäller dock att du har täckning på kontot i samband med att den månatliga betalningen ska dras. En stor fördel med lån hos just Viaconto är att du själv har möjlighet att flytta fram ditt förfallodatum. Du kan flytta fram förfallodatum upp till femton dagar. Detta kan du dock bara göra en gång under löptiden. För att flytta fram förfallodatum behöver du bara logga in i din kundprofil på Viacontos hemsida.

Varje månad får du en faktura från Viaconto via mail. Du kan även se kommande betalningar samt alla transaktioner som gjorts under ditt kreditkonto på hemsidan. All övrig information om din skuld och dina betalningar framgår på den månatliga fakturan som du får.

Ansök helt digitalt

Vill du ansöka om ett snabblån hos Viaconto så gör du detta helt digitalt via långivarens hemsida. Du slipper allt pappersarbete och får pengarna utbetalda samma dag. Surfa enkelt in på Viacontos hemsida via din dator, iPad eller mobil. Du får börja din ansökan med att välja ett lämpligt kreditutrymme. Det spelar ingen roll om du vill låna 1000 kr, låna 2000 kr eller helt enkelt låna ett större belopp. Här kan du låna allt mellan 2000 kr och 30 000 kr beroende på hur stort behov du har. När du valt summa så kommer du enkelt och helt transparent se vilka kostnader som kommer tillkomma. Du får även en bra överblick över hur mycket du måste betala för lånet varje månad. Eftersom det handlar om en flexibel kontokredit så väljer du ingen löptid. Istället väljer du när och hur du vill återbetala din skuld allt eftersom.

Om du godkänner alla kostnader så kan du ansöka om din kontokredit hos Viaconto. Du får då verifiera din identitet med hjälp av mobilt BankID. Du får även fylla i ett sedvanligt ansökningsformulär samt bestämma inloggningsuppgifter till ditt nya konto. När allt detta är gjort kommer Viaconto att se över dina uppgifter samt hämta in en kreditupplysning från Creditsafe. Om du blir beviljad kontokrediten så kan du glädja dig åt att Viaconto har direkt utbetalning på lån. Detta innebär att du som har ett konto i Nordea får dina pengar utbetalda direkt. Du med annan bank kommer få lånet utbetalt samma eftermiddag om du ansökt under förmiddagen. Ansöker du under eftermiddagen så kommer pengarna istället in på ditt konto nästföljande förmiddag.

 • Lånebelopp: 1 000 kr - 30 000 kr
 • Löptid: 3 mån - 37 mån
 • Läs mer om Viaconto
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 395 kr
 • Effektiv ränta: 88,6-8126,2%
Den effektiva räntan för ett lån på 8000kr under 12 månader är 228%. Den effektiva räntan inkluderar nominell ränta, faktureringsavgift och månatliga administrationsavgifter.
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Viacontos kundtjänst

Något som vi uppskattar mycket med just denna långivare är den dedikerade kundtjänsten. För det första har man även öppet under helger vilket alltid är skönt att veta. Men sedan erbjuder man även mer alternativa kontaktsätt vilket långt ifrån alla lånebolag gör. Behöver du komma i kontakt med ViaContos kundtjänst så gör du detta under nedanstående tider.

Öppettider

Måndag: 08:30 – 17:00

Tisdag: 08:30 – 17:00

Onsdag: 08:30 – 17:00

Torsdag: 08:30 – 17:00

Fredag: 08:30 – 17:00

Lördag: 10:00 – 16:00

Söndag: Stängt

Du kommer enklast i kontakt med ViaConto via den chatt som finns på hemsida. Du aktiverar denna chatt genom att klicka på kontaktikonen längst ner till höger. Därefter kommer du direkt få hjälp av en tillmötesgående kundservice medarbetare. Om du vill kontakta ViaContos kundtjänst utanför ordinarie öppettider så gör du detta genom att maila info@viaconto.se. ViaConto erbjuder även hjälp via Skype och där har man användaren ”viaconto.se”. Vill du hellre ringa in till kundtjänst så gör du detta på 0757-575023. Du kan även faxa in ditt ärende på 0757-575043.