Lånbutiken är en pålitlig svensk långivare som erbjuder smslån och kontokrediter till dig som privatperson. Varumärket ägs av Risicum Capital AB som har lång erfarenhet av branschen. Bolaget äger bland annat Risicum men även en rad andra lånetjänster med fokus på andra länder. Man har inte mindre än 5000 anställda i hela tio olika länder. Med andra ord är man en av de ledande aktörerna i snabblånebranschen. Självklart följer man de lagar och regler som ställs på kreditmarknadsbolag och man står under ständig tillsyn av Finansinspektionen. Hos Lånbutiken står kunden alltid i fokus och man lägger stor vikt på bra kundservice och transparenta priser. Därmed hittar du inga dolda avgifter när du lånar hos Lånbutiken.

Med anledning av att man sätter kunden i fokus så har man också en del krav på sina kunders återbetalningsförmåga. Detta då man inte vill vara med och påverka till individers skuldsättning. Därför kan du som har betalningsanmärkningar inte bli beviljad lån hos denna långivare. Därtill måste du ha en sund betalningshistorik för att få låna. Allt som ett led i den ansvarsfulla kreditgivningen som Lånbutiken bedriver. Bolagets framgång kommer främst från att man alltid erbjuder support när du behöver den. Dessutom erbjuder man direkt utbetalning till konton i Nordea och Handelsbanken. Man håller även öppet under kvällar och helger vilket uppskattas av många.

lånbutiken

Bolagsinformation

Risicum Capital AB
Sankt Eriksgatan 44
112 34 Stockholm

info@lanbutiken.se
08-12 44 96 90
www.lanbutiken.se

Låna upp till 50 000 kr

Hos Lånbutiken erbjuder man snabblån i form av en mycket flexibel kontokredit. Här kan du enkelt och utan krångel låna alltifrån 3000 kr upp till 50 000 kr. Dock är det enbart återkommande kunder som kan ansöka om belopp mellan 25 000-50 000 kr. Kontokrediten har du sedan löpande och du har alltid direkt åtkomst till den via mobilen. På så sätt kan du enkelt göra egna uttag från ditt kontokredit när helst du vill. Du har alltid möjlighet att låna om pengarna så fort dessa är återbetalda. Således slipper du söka nya lån när behov uppstår. Något annat positivt är att du endast betalar ränta på den kredit som du faktiskt har utnyttjat. På så sätt kan du enkelt komma ner i ränta genom att bara använda den del av lånet som du faktiskt är i behov av. Lånbutiken erbjuder dessutom en av marknadens lägsta årsränta för kontokrediter utan UC. Årsräntan ligger för närvarande på 35% och den nominella månadsräntan är enbart 2,92%. Den effektiva räntan vid en utnyttjad kredit på 40 000 kr som avbetalas under 37 månader är 46,49% (2019-06-19). Utöver den nominella räntan betalar kunder hos Lånbutiken även en månatlig kontoavgift på 49 kr. I samband med att du ansöker om lånet får du även betala en uppläggningsavgift på 390 kr.

Kontokrediten som erbjuds hos Lånbutiken är ett lån utan UC. Istället för att hämta sin kreditupplysning från UC så använder man sig av Bisnode. Därmed riskerar du ingen ytterligare förfrågan i ditt register. Det kreditutrymme du får beviljat hos Lånbutiken finns löpande till ditt förfogande så länge du betalar minst 10% av din återstående skuld varje månad.

Krav hos Lånbutiken

Hos Lånbutiken ställer man vissa krav på de som ansöker om en kontokredit. Du måste uppfylla bolagets grundkrav för att över huvud taget få ansöka om lån här. Lånbutiken beviljar inte lån till individer som inte uppfyller den återbetalningsförmåga som krävs.

  • Minst 20 år gammal
  • Folkbokförd i Sverige sedan 2 år tillbaks
  • Inte ha några betalningsanmärkningar
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
  • Inneha ett BankID

I samband med varje låneansökan som görs gör Lånbutiken en samlad bedömning över kundens ekonomiska förutsättningar. Detta innebär att du kan bli nekad lån trots att du uppfyller bolagets grundkrav. Du kan även komma att bli erbjuden en lägre kredit än vad du initialt ansökt om.

aosbackground

Betala av 10% i månaden

Lånbutikens kontokredit är kopplad till en väldigt flexibel återbetalningsplan. En återbetalningsplan som du till mångt och mycket kan styra över själv. Du betalar av din skuld en gång per månad enligt de uppgifter som finns på din faktura. Det enda kravet som Lånbutiken egentligen har är att du betalar av minst 10% (alt 1000 kr) av det utnyttjade beloppet varje månad. Du delbetalar till det bankgiro nummer som återfinns på din månatliga faktura. Där står även tydligt vilket förfallodatum som gäller samt vilket OCR-nummer du ska använda dig av. Tänk på att det kan dröja upp till tre vardagar innan din betalning registreras. Se därför till att göra din delbetalning i god tid innan fakturan förfaller. När det gäller fakturan så väljer du själv om du enbart ska ta emot denna till din mail eller om du även vill ha en pappersfaktura. Oavsett vad du bestämmer dig för så har du alltid möjlighet att se både nya och gamla fakturor på dina sidor hos Lånbutiken.

Något som gör att Lånbutiken sticker ut är att man erbjuder en amorteringsfri månad. Detta innebär att du som har svårigheter att återbetala ditt lån en månad kan utnyttja denna tjänst. Du aktiverar din amorteringsfria månad under dina sidor alternativt genom att kontakta kundtjänst. Du som istället vill återbetala lånet före förfallodag eller helt enkelt slutbetala ditt lån i förväg har möjlighet att göra detta utan att några extra kostnader tas ut.

Ansök via sms eller via hemsidan

Du som vill ansöka om en kontokredit hos Lånbutiken kan göra detta på två olika sätt. Är du återkommande kund hos Lånbutiken så kan du smidigt göra uttag från ditt kreditkonto via SMS. Du skickar då bara ett sms till telefonnumret 71747. I meddelandet anger du följande: UTTAG PERSONNUMMER SUMMA. Är du istället ny kund så kan du enkelt göra en låneansökan direkt via Lånbutikens hemsida. Där får du välja ett kreditutrymme mellan 3000 kr och 25 000 kr. Då får du direkt se vad den minsta återbetalningen blir varje månad. På så sätt kan du enkelt göra en kalkyl över om du har råd att ta lånet eller inte. Om det visar sig att ett lån ryms i din budget kan du gå vidare till ansökningsformuläret. Du får då ange hur stort ditt första uttag från kreditkontot ska vara. Därefter får du skriva in ditt personnummer, din email adress, ditt mobilnumret samt till vilket konto som pengarna ska överföras. När allt är ifyllt får du gå vidare och identifiera dig med BankID eller mobilt BankID.

I ansökningsprocessen hos Lånbutiken ingår det även att fylla i kunduppgifter. Det handlar om uppgifter om dina inkomster, dina skulder samt ditt boende. När formuläret är komplett kan du gå vidare och godkänna villkoren. Därefter tar Lånbutiken en kreditupplysning på dig från Bisnode samt gör en samlad bedömning av din kreditvärdighet. Därefter får du direkt besked på skärmen om din ansökan är godkänd. Vid en godkänd ansökan betalas pengarna direkt ut till ditt konto. Har du ett konto i Handelsbanken eller Nordea så kommer du att se pengarna på kontot inom en timma. Har du konto i annan bank så kan du förvänta dig att få in pengarna på kontot samma bankdag alternativt nästföljande bankdag. Lånbutiken behandlar låneansökningar och betalar ut lån även under kvällar och helger.

Lånbutikens kundservice

Hos Lånbutiken finner du ett dedikerat kundtjänstteam som alltid står till ditt förfogande när du behöver hjälp. Behöver du hjälp eller vill ansöka om ett lån finns det folk på plats under följande öppettider.

Öppettider

Måndag: 07:00 – 21:00

Tisdag: 07:00 – 21:00

Onsdag: 07:00 – 21:00

Torsdag: 07:00 – 21:00

Fredag: 07:00 – 21:00

Lördag: 09:00 – 17:00

Söndag: 11:00 – 17:00

Du når enklast kundtjänst genom att maila till info@lanbutiken.se. Men du kan även ringa in till Lånbutikens support på 08-1244 9690. Om det är en enklare fråga du har så är sannolikheten stor att du kan få svar på denna via den information som finns att tillgå på hemsidan. Man har även en avdelning för frågor och svar där du kan läsa svaren på de flesta frågor som kunder hos Lånbutiken kan tänkas ha. Notera att Lånbutikens öppettider kan skilja sig något under högtider och röda dagar. Se därför till att hålla dig uppdaterad om aktuella öppettider på Lånbutikens hemsida.