Risicum är en av de äldsta utgivarna av SMS lån i Sverige. Varumärket ägs av Risicum Capital AB som har bedrivit sin verksamhet sedan 2005. Man är med andra ord en väl etablerad aktör med stor popularitet runtom i landet. Idag erbjuder man direktlån och kontokrediter där du kan låna upp till 50 000 kr. Bolaget är svenskägt och man har kontor i både Stockholm och Åbo. Affärsidén går ut på att erbjuda snabba finansieringslösningar till personer som har svårt att få lån hos banker och övriga långivare.

När du ansöker om ett SMS lån av Risicum tas ingen UC. Därtill betalar bolaget ut pengar alla dagar i veckan till skillnad mot många andra långivare som enbart gör utbetalningar under vardagar. Behöver du pengar samma dag är Risicum alltså en lämplig långivare att vända sig till.

Risicum

Bolagsinformation

Risicum Capital AB
Kistagången 12
16440 Kista

kundtjanst@risicum.se
08-1245 1987
www.risicum.se

Kontokredit upp till 50 000 kr hos Risicum

Initialt erbjöd Risicum traditionella SMS lån där kunder kunde låna en fast summa som sedan skulle återbetalas månaden efter. Numera har man istället valt att rikta in sig på utgivning av kontokrediter. Skillnaden mellan ett SMS lån och en kontokredit är att det senare är en öppen kredit som du innehar hos långivaren. Du nyttjar enbart den kredit du behöver för stunden och slipper således betala ränta på hela kreditutrymmet. Har du exempelvis ett kreditutrymme på 10 000 kr men enbart utnyttjar 9000 kr så är det enbart de senare beloppet du betalar ränta på. Fördelen med en kontokredit är att du slipper göra en ny ansökan om du skulle komma i behov av pengar igen. Istället räcker det med att du gör ett uttag från din kontokredit.

Hos Risicum kan du ansöka om en flexibel kontokredit på mellan 3000 kr och 50 000 kr. Se till att inte ansöka om en större kredit än du är i behov av. När du väl blivit beviljad en kredit så kommer du åt ditt konto via dina sidor. Det är även där du kan göra uttag från din kontokredit när behovet av pengar uppstår. Ett kreditlån hos Risicum är kopplad till en kontoavgift på 49 kr i månaden. När du blir beviljad lånet tar Risicum ut en uppläggningsavgift på 390 kr. Därtill har kontokrediten en årsränta på 35%. Den effektiva årsräntan på en nyttjad kredit på 40 000 kr under 37 månader är 46,49%.

Krav för att bli beviljad kontokrediten

Hos Risicum har de flesta personer möjlighet att bli beviljad ett SMS lån i form av en kontokredit. Det gäller dock att du som låntagare uppfyller vissa krav innan du gör en ansökan på företagets hemsida. Bland kraven återfinns bland annat att du måste vara mellan 20-70 år gammal. Du måste även vara permanent bosatt i Sverige och därmed ha en folkbokföringsadress. Vidare måste du kunna styrka din identitet med exempelvis mobilt BankID.

Dessvärre accepterar Risicum inte låntagare som har betalningsanmärkningar. Du som har en eller flera anmärkningar kan istället vända dig till Monetti. Andra anledningar till att du kan bli nekad ett SMS lån är att inkomstuppgifterna som du angivit är bristfälliga. Du får inte heller ha misskött tidigare betalningar till Risicum eller andra bolag inom samma koncern.

aosbackground

Välj förfallodag själv hos Risicum

Risicum erbjuder riktigt flexibel återbetalning för den kontokredit som erbjuds av bolaget. Först och främst väljer du själv vilken förfallodag du vill ha på din faktura. Du kan välja mellan att antingen ha den 15:e eller den sista dagen i varje månad. Därtill återbetalar du enbart den kredit du nyttjar. Resterande belopp inom kreditutrymmet avsätter Risicum åt dig utan kostnad. Varje månad får du din faktura från Risicum antingen via mail eller post. På denna faktura framgår det minsta beloppet som du måste betala. Detta belopp är 10% av den nyttjade krediten eller minst 1000kr. Så fort summan är återbetald har du möjlighet att nyttja krediten igen. Om du inte betalat din faktura i tid kommer Risicum att skicka ut en påminnelse. Du får då betala 60kr i avgift plus. Utebliven betalning kan få konsekvenser för din kreditvärdighet. Detta innebär att det kan bli svårt för dig att bli beviljad lån i framtiden. Har du ingen möjlighet att betala din faktura i tid så kontakta Risicums kundtjänst direkt.

Smidig ansökan & helgutbetalning

För att ansöka om ett flexlån hos Risicum behöver du bara surfa vidare till långivarens hemsida. Där får du först bestämma vilket kreditutrymme du vill ha på din kontokredit. Du kan välja mellan alltifrån 3000 kr upp till 50 000 kr. Notera dock att det inte är säkert att du blir beviljad hela den summan som du ansöker om. När du valt belopp får du ange din email adress samt komplettera med uppgifter om dig själv och din ekonomi. Därefter får du svara på några enkla frågor som Risicum har om dig. För att slutföra din ansökan hos Risicum måste du identifiera dig med ditt mobila BankID. När detta är gjort kommer långivaren inhämta en kreditupplysning om dig från Bisnode. Enbart andra lånebolag som använder sig av Bisnode kommer att kunna se din kreditförfrågan.

Om du uppfyller alla krav som Risicum ställer på nya låntagare så kommer du få svar direkt. Därefter har du pengar på ditt kreditkonto inom 30 minuter. För att överföra dessa till ditt vanliga bankkonto behöver du bara logga in på dina sidor. Har du Nordea eller Handelsbanken kan du göra direktöverföringar. Kunder med annan bank kommer först se sina pengar på kontot nästföljande dag klockan 13:00. En stor fördel med Risicum är att man även gör utbetalning av lån under helger.

Risicums kundtjänst

Om du har några frågor så kan du alltid ta kontakt med Risicums kundtjänst. Kundtjänsten har öppet under följande tider.

Öppettider

Måndag: 07:00 – 21:00

Tisdag: 07:00 – 21:00

Onsdag: 07:00 – 21:00

Torsdag: 07:00 – 21:00

Fredag: 07:00 – 21:00

Lördag: 09:00 – 17:00

Söndag: 11:00 – 17:00

Du når lättast Risicums medarbetare via mail på kundtjanst@risicum.se. Har du frågor om din faktura så ska du istället maila till fakturering@risicum.se. Vill du hellre ringa in till kontoret så gör du detta på 08-12 45 19 87. Och du som behöver skicka dokument eller brev till Risicum gör detta på Risicum Capital AB, Kundtjänst, St. Eriksgatan 44, 112 34 Stockholm. Vi på Alltomsmslan.se saknar en chattfunktion hos denna långivare. Förhoppningsvis är detta något Risicum tar fram inom snar framtid.