Slantar.nu är ett varumärke från Untie Lending AB som ingår i den större finanskoncernen Untie Group AB. Inom koncernen har man bedrivit utlåning i Sverige ända sedan 2011. Det var dock först 2017 som Slantar lanserades och privatpersoner hade möjlighet att ta snabblån hos aktören. Utlåningen hos Slantar bedrivs med ett tillstånd från Finansinspektionen. Slantar hör därmed till de seriösa långivarna som tar sin utlåning på stort allvar. Man är måna om att följa det regler som Konsumentverket satt upp samt agerar alltid ansvarsfullt.

Hos Slantar erbjuder man säkra lån utan säkerhet. Det handlar om mindre lån på mellan 10 000 kr och 30 000kr. Lånen räknas dock inte som högkostnadskrediter och ska därför inte jämföras med andra lån utan UC här på sajten. Även om Slantar erbjuder privatlån utan säkerhet så tar långivaren ingen UC. Istället beställer man sina kreditupplysningar från Bisnode. Slantar accepterar låntagare med upp till tre betalningsanmärkningar.

Slantar

Bolagsinformation

Untie Lending AB
Box 396
541 28 Skövde

Mail via kontaktformulär
08-14 55 58
www.slantar.nu

Lån utan UC till bra ränta

Det finns få andra långivare som kan mäta sig med Slantar.nu när det kommer till förmånlig ränta på lån utan UC. Här kan du låna alltifrån 10 000 kr upp till 30 000kr utan säkerhet och utan UC. Du gör detta till en väldigt vettig ränta i sammanhanget. För närvarande ligger den fasta årsräntan på Slantars snabblån på 25% (2019-06-04). Den effektiva årsräntan på ett lån på 10 000 kr som återbetalas under ett år är 28,07%. Därtill behöver du aldrig betala någon uppläggningsavgift eller några andra dolda kostnader när du lånar från Slantar. Lånen som erbjuds är så kallade annuitetslån vilket innebär att du betalar samma månatliga summa under hela löptiden. Initialt består denna summa främst av ränta för att i slutet gå över till övervägande del amortering. På så sätt vet du redan från början hur mycket du kommer få betala för ditt lån varje månad. Detta kan du även se innan du ansöker om lånet vilket gör att du enkelt kan ta ställning till om du har råd att låna eller inte.

Om du är i behov av att låna ett medelstort belopp så rekommenderar vi dig att vända dig till Slantar.nu. Detta då det är få andra långivare som erbjuder dessa lån till en ränta som är jämförelsebar med den Slantar erbjuder. Åtminstone om det är viktigt för dig att inte få någon förfrågan i UC. Spelar detta ingen roll för dig så kan du istället vända dig till långivare som erbjuder privatlån utan säkerhet. Då kan du låna från 20 000kr och uppåt till en mycket förmånliga ränta med konsekvensen att du får en förfrågan på dig.

Låneexempel:

Den nominella fasta årsräntan är 25%. Vid lån på 10 000 kr med en återbetalningstid på 3 år är den effektiva årsräntan 28,07%. Totalt att återbetala är 14 328kr (398kr/mån).

Krav hos Slantar.nu

Hos Slantar.nu erbjuder man lån även till dig med betalningsanmärkningar vilket kan vara bra att veta. Du kan ha upp till tre betalningsanmärkningar och ändå bli beviljad ett lån här. Det gäller dock att inte någon av anmärkningarna är färskare än sex månader. Har du helt nya betalningsanmärkningar så kommer du med största sannolikhet inte att beviljas en kredit. Detta gäller även dig som har aktuella skulder till Kronofogden. Nedan kan se de övriga grundkrav som Slantar ställer på sina låntagare.

  • Folkbokförd i Sverige
  • Över 20 år
  • Max tre (äldre) betalningsanmärkningar
  • Svenskt personnummer
  • Deklarerad inkomst

För att få låna hos Slantar krävs det alltså att du har en deklarerad inkomst. Däremot har man inte några specifika inkomstkrav när det gäller hur mycket du måste tjäna på årsbasis. Det finns även de långivare som erbjuder SMS lån utan inkomst för dig som är intresserad av det.

aosbackground

Återbetalning

Det är viktigt att du sköter din återbetalning som du ska när du lånar av Slantar. Annars finns det alltid en risk att du får betala dyra påminnelse- och inkassoavgifter. I värsta fall kan en obetald skuld hamna hos Kronofogden vilket kan ställa till det rejält för dig. Då lånen som erbjuds hos Slantar är så kallade annuitetslån så återbetalar du din skuld månadsvis. Varje månad är det samma belopp som du ska betala in till Slantar.nu. Detta belopp består av ränta och amortering. Inga övriga kostnader tas ut så länge du sköter din återbetalning. Du har alltid möjlighet att återbetala ditt lån snabbare för att komma undan lite billigare. Vill du göra detta så behöver du inte anmäla detta till kundtjänst eller så. Istället betalar du bara in den summa du föredrar.

Vilken summa du ska återbetala varje månad beror på hur mycket du lånat. För att få uppgifter om ditt lån behöver du bara logga in på din egna sida på Slantar.nu. Där finns all information du kan tänkas behöva för att sköta din återbetalningsplan. Löptiden på Slantars lån bestämmer du själv i samband med att du ansöker om lånet. Du kan välja en återbetalningstid på allt ifrån ett år till fem år. En längre löptid innebär dock en högre totalkostnad.

Ansökningsprocess hos Slantar

Behöver du ta ett direktlån på mellan 10 000 kr och 30 000 kr så kan du med fördel göra detta hos Slantar. Du går då bara till långivaren via en av de länkar som finns här på sajten. Väl på Slantars hemsida får du välja det belopp du vill låna samt ange under hur många år du vill avbetala din skuld. När detta är gjort kommer du direkt att få se en tydlig presentation av hela lånebilden. Detta innebär bland annat att du kan se den totala kostnaden för lånet samt vilken effektiv årsränta du får betala. När du granskat dessa uppgifter kan du klicka på ”ansök”. Det fälls då ner en rullgardin med diverse frågor om dig, din ekonomi samt dina kontaktuppgifter. När du fyllt i formuläret så kan du gå vidare med din ansökan. Då får du bland annat identifiera dig med BankID och Slantar.nu gör en sedvanlig kreditkoll på dig.

När ditt ärende är behandlat kommer du att få besked om huruvida du beviljas lånet eller inte. Får du ett positivt besked så kommer dina lånepengar in på kontot efter två dagar. Hos Slantar.nu har man nämligen bestämt sig för att inte betala ut pengarna direkt. Detta då man inte vill riskera att kunder lånar på grund av plötsliga infall.

Kontakta Slantar.nu

Om du behöver hjälp med något hos Slantar.nu så är du alltid välkommen att kontakta bolagets kundtjänst. Kundtjänsten har öppet under nedanstående tider.

Öppettider:

Måndag: 8:00 – 17:00

Tisdag: 8:00 – 17:00

Onsdag: 8:00 – 17:00

Torsdag: 8:00 – 17:00

Fredag: 8:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

På sin hemsida har man ett formulär som du snabbt och enkelt kan fylla i. Gör du detta så får du vanligtvis svar inom 24 h.

Är du redan befintlig kund hos Slantar så rekommenderar vi dig att först logga in på din sida hos långivare innan du fyller i formuläret. På så sätt får du snabbare hjälp och långivaren vet precis vilken kund ärendet handlar om. Vill du komma i kontakt med någon på Slantar så kan du även ringa in till support på 08-145558. Slutligen kan du kontakta Slantar postledes på adressen: Untie Lending AB, Box 396, 541 28 Skövde.