Lån på natten

Smslån under natten – så funkar det

Att ta ett lån på natten är möjligt så till vida att du kan skicka in din låneansökan under nattetid. Det är dock få långivare som erbjuder utbetalning av lån dygnet runt. Istället får man förpassa sig till de öppettider som de olika lånebolagen har. Däremot finns det ett sätt att få sitt smslån utbetalt under natten. Detta förutsätter dock att du redan sedan tidigare har fått ett snabblån beviljat i form av en kontokredit. Då har du nämligen själv möjlighet att göra uttag från ditt kreditkonto när helst du vill. Inte sällan använder sig långivarna även av Trustly. För din del innebär detta att du kan få en direktutbetalning till ditt konto om detta återfinns i en av de banker som är anslutna till Trustly. Men du måste alltså vara förutseende och se till så du redan har en öppen kreditlina som är beviljad. Genom att redan nu ansöka om ett kreditkonto hos någon av nedanstående kreditinstitut kommer du vara förberedd när behov av att låna på natten uppstår. Nedan listade lånebolag erbjuder dessutom direkt utbetalning och beviljar lån under kvällar.

Låna pengar för utbetalning på natten

Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
5 - 72 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Ränta
26%
i
Effektiv årsränta för en kontokredit på 15 000 kr som återbetalas under 12 månader är 29,33%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 60 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
22,50%
i
Effektiv ränta för en kreditlimit på 15 000 kr som löper under 12 månader är 24,97%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 40000 kr
Återbetalningstid
1 - 60 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39%
i
För en kredit på 25 000 kr som återbetalas under 12 månader betalar du en effektiv ränta om 47%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
3000 - 20000 kr
Återbetalningstid
1 - 36 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
380 kr
Ränta
39%
i
Vid ett lån på 3000 kr som återbetalas under 9 månader är den effektiva räntan 147,16%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
2000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 3 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
380 kr
Ränta
39%
i
Effektiv ränta vid lån av 5000kr under 62 dagar är 194,93%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
2 - 82 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
320 kr
Ränta
39,3%
i
Effektiv ränta vid ett uttag på 15 000 kr som återbetalas under 12 månader är 56,73%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
320 kr
Ränta
39.3%
i
Effektiv ränta vid utnyttjad kredit på 15 000kr under 12 månader är 56,73%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
320 kr
Ränta
39.3%
i
Effektiv ränta vid lån på 15 000kr som återbetalas under 12 månader är 56,73%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Tillgång till pengar hela dygnet med kontokredit

låna pengar på nattenDet vanliga tillvägagångssättet om man behöver låna pengar på natten är att ansöka om ett kreditkonto. Det är dock inga långivare som i detta nu beviljar ansökningar under natten. Därför måste du redan ha ansökt om ett kreditkonto under dagtid för att sedan ha möjlighet att göra uttag från detta på natten. När din kontokredit väl är beviljad så är det möjligt att låna pengar via detta konto under hela dygnet. Detta oavsett om behov uppstår under kvällar, helger eller vardagar. Många av de lånebolag som erbjuder denna typ av snabblån har även direkt utbetalning. Inte sällan kan du då göra uttag via betaltjänsten Trustly vilket innebär att du får pengarna i samma sekund som du gör en överföring. Således kan du med hjälp av din kreditlina lösa de flesta oväntade situationer som kräver snabba pengar. Fördelen med denna typ av snabblån är också att du enbart betalar ränta på den kredit du nyttjar. Har du exempelvis ett kreditutrymme på 10 000 kr men enbart tar ut 2000 kr så betalar du enbart ränta för de 2000 kr du tar ut.

Även om det inte finns några lånebolag som erbjuder nattlån så finns det alltså Trustly lån med utbetalning under natten. Om du tror att du kommer att få behov av att låna pengar mitt i natten bör du således se till att förbereda för detta i god tid innan. Att ansöka om en kontokredit går både snabbt och enkelt och kan göras under låneinstitutens ordinarie öppettider. Eftersom krediten inte kostar något så länge du inte gör några uttag så kan det vara bra att ansöka om ett sådant lån i förebyggande syfte.

Att ansöka om lån mitt i natten

Även om det inte finns några lånebolag i Sverige som har öppet under natten så går det ändå bra att ansöka om lån oavsett tid på dygnet. Låneansökan sker nämligen digitalt via låneinstitutens hemsidor. Där kan du i lugn och ro fylla i ansökningsformuläret både under dagar, kvällar och helger. När du valt önskat lånebelopp och ansökningsformuläret är komplett kommer du att få identifiera dig vilket smidigast sker med mobilt BankID. Därefter skickas din låneansökan in och långivaren kommer att hantera denna under bolagets öppettider. Vissa långivare har öppet på helger vilket innebär att du kan få lånet beviljat både under lördagar och söndagar. Innan låneinstituten beviljar smslån så görs en kreditbedömning av dig som låntagare. Detta innebär att långivaren ser över de uppgifter du lämnat samt inhämtar en kreditupplysning från Creditsafe eller Bisnode. Om du har den återbetalningsförmåga som krävs kommer du att få lånet beviljat. Lånet betalas då i flesta fall ut direkt under förutsättning att långivaren erbjuder direkt utbetalning. Om det är ett kreditkonto du ansökt om så görs det första uttaget när du själv väljer det. Således kan du om du vill genomföra ditt första uttag av lånet mitt i natten.

När det gäller långivarnas öppettider så är det inget låneinstitut som enligt vår kännedom har öppet på natten. Däremot är det många bolag som har öppet så länge som till 22:00 under kvällar. Om du inte förberett dig och fått ett kreditkonto beviljat sedan innan så är alltså den senaste tiden på dygnet som du kan få ett lån utbetalt 22:00.

Varför låna på natten?

Livet är inte alltid förutsägbart och med anledning av detta kan man aldrig veta i förväg när man kommer att få ett akut behov av pengar. Saker kan hända som inte finns med i beräkningen och då kanske ett nattlån känns som ett bra alternativ. Det kan handla om att man måste ta sig hem efter en sen utekväll och inte har råd med varken taxi eller kollektivtrafik. Eller så har man fått soppatorsk och kontot ekar tomt. Anledningarna till varför man behöver låna pengar mitt i natten kan vara många. Dock finns det tillfällen då folk vill låna på natten av helt fel anledningar. Det kan exempelvis handla om att man vill låna för att festa eller för att finansiera sitt spelande. Detta är något vi avråder starkt ifrån! Att det är svårt att hitta långivare som betalar ut lån på natten är inte helt utan anledning. Om alla låneinstitut skulle erbjuda lån på natten så finns det nog många låntagare som skulle ångra sig dagen efter. Det skulle med all säkerhet vara frestande för många svenskar att ta lån på fyllan. Detta helt utan konsekvenstänkande eller vettiga anledningar. På så sätt är det bra att de flesta lån enbart beviljas under dag- och kvällstid.

Vi på Allt om Smslån håller löpande koll på förändringar som sker kring låneinstitutens öppettider. Hittills har vi dock inte fått några indikationer på att något lånebolag kommer att utöka sina öppettider till att även bevilja ut snabblån på natten. Ska vi vara helt ärliga så tycker vi detta är bra. I de allra flesta fall så är behovet av pengar inte så akut så att det inte kan vänta till nästföljande morgon.