Creditsafe

Creditsafe – ett kreditupplysningsföretag

Creditsafe

Många av de personer som ansöker om smslån är väldigt måna om vilket kreditupplysningsföretag som varje långivare använder sig av. Detta då en förfrågan hos de olika bolagen ger olika konsekvenser. Främst är man mån om att inte ansöka om snabblån hos lånebolag som tar UC. Detta då en förfrågan i UC blir synlig för bankerna om man vid senare tillfälle exempelvis vill ta ett bolån eller ett annat större lån. Med anledning av detta använder många sms-lånebolag Creditsafe när de inhämtar kreditupplysningar. Creditsafe har levererat kreditupplysningar till företag, myndigheter, kommuner och organisationer i över tjugo år. Man är världsledande på det man gör och återfinns i inte mindre än tolv olika länder idag.

Det här är Creditsafe

Creditsafe är alltså världens ledande kreditupplysningsföretag med över 100 000 kunder. Det är långt ifrån enbart låneinstitut som använder sig av de tjänster som Creditsafe erbjuder. De kreditupplysningar som Creditsafe tar fram gör det enkelt för både myndigheter och organisationer att få en tydlig bild över personers och företags ekonomiska läge. Därmed är kundbasen stor och samtliga kunder får ta del av den information som Creditsafe inhämtat via officiella källor så som svenska myndigheter. Bolagets tjänster går att ta del av både som en integrerad lösning, via inloggning på hemsidan samt via filleverans.

Creditsafe ingår i den större koncernen Creditsafe Group vars uppgift är att leverera information över hela världen. Koncernen har huvudkontor i Storbritannien och i Sverige drivs Creditsafe från Göteborg. Genom konkurrenskraftiga priser och en väl genomarbetad affärsmodell har man gjort stor succé både i Sverige och utomlands när det kommer till leverans av kredit- och affärsinformation. Genom att använda sig av Creditsafes tjänster kan exempelvis lånebolag skydda sig mot kreditförluster samt bevilja fler kunder. Därtill kan företag få hjälp med att ta rätt affärsbeslut genom att först göra en ordentlig koll på potentiella samarbetspartner och uppköpskandidater.

Långivare som använder Creditsafe

Lånebelopp
1000 - 35000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Ränta
39%
i
Effektiv ränta för ett lån på 10 000kr är 47,64%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
3000 - 20000 kr
Återbetalningstid
1 - 36 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
380 kr
Ränta
39%
i
Vid ett lån på 3000 kr som återbetalas under 9 månader är den effektiva räntan 147,16%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
2000 - 20000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39.5%
i
Den effektiva räntan för ett lån på 5000kr med en löptid på 11 mån är 79,97%. Första lånet är fritt från ränta och uppläggningsavgift.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 20000 kr
Återbetalningstid
3 - 37 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
395 kr
Ränta
39,5%
i
Den effektiva räntan för ett lån på 8000kr under 12 månader är 228%. Den effektiva räntan inkluderar nominell ränta, faktureringsavgift och månatliga administrationsavgifter.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
3000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
320 kr
Ränta
39.3%
i
Effektiv ränta för en nyttjad kredit på 15 000kr under 12 månader är 56,73%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
320 kr
Ränta
39.3%
i
Effektiv ränta vid lån på 15 000kr som återbetalas under 12 månader är 56,73%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
1000 - 4000 kr
Återbetalningstid
1 - 2 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
300 kr
Ränta
39%
i
Effektiv ränta vid ett lån på 3000 kr som återbetalas under 33 dagar är 306%.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Olika kreditupplysningar från Creditsafe

kreditupplysning från creditsafeHos Creditsafe kan lånebolag inhämta information om personer som ansöker om lån. Det handlar då främst om ekonomisk information så som inkomst, skulder och eventuella betalningsanmärkningar. Anledningen till att lånebolag gör detta är för att kunna göra en korrekt kreditbedömning. Därtill kan de lånebolag som arbetar med individuell räntesättning sätta en passande ränta utifrån den kreditrisk som en kund utgör. Hos Creditsafe finns det två olika kreditupplysningar att köpa. Det handlar dels om kreditupplysningar på privatpersoner men man erbjuder även kreditupplysningar på företag. Till skillnad mot exempelvis UC så erbjuder man inga olika storlekar på dessa upplysningar. Istället får varje kund en komplett kreditupplysning där all nödvändig information framgår.

Undrar du hur din egen kreditupplysning ser ut så har du möjlighet att få ett registerutdrag hos Creditsafe. Du identifierar dig via ditt BankID och det kostar ingenting att se sin egen upplysning. Genom att logga in hos Creditsafe får du en möjlighet att se hur bankerna ser på dig. Du kan även se om gamla betalningsanmärkningar försvunnit. Hos Creditsafe har du även möjlighet att spärra ditt personnummer om du blivit utsatt för bedrägeri.

Lånebolag som använder sig av Creditsafe

När du ansöker om ett smslån så är chansen stor att långivaren inhämtar en kreditupplysning hos Creditsafe. I samband med att detta görs skickas det alltid ut en omfrågekopia. Med andra ord kan inget bolag ta en kreditupplysning på dig hos Creditsafe utan att du får reda på det. När ett sms-lånebolag inhämtar en kreditupplysning från Creditsafe så är detta inget som kommer att synas i din UC. Det är istället bara andra aktörer som använder sig av samma kreditupplysningsföretag som kan se din förfrågan. Således riskerar du inte att försämra dina framtida chanser att få ett lån. Aktörer inom smslåne branschen som använder sig av Creditsafe för kreditupplysningar är bland annat Ferratum och Expresskredit.

Lånebolagen använder främst kreditupplysningarna för att identifiera dig som kund, kunna bedöma risknivå samt bevaka eventuella förändringar. Utöver uppgifter om exempelvis betalningsanmärkningar, skulder hos Kronofogden, inkomster och eventuella fastighetsinnehav så får lånebolaget även en så kallad scoring. Denna scoring kan liknas vid en riskbedömning där din framtida betalningsförmåga betygssätts från en skala på 1-100. Ju högre scoring du har desto bättre är dina förutsättningar att bli beviljad ett lån.