Ända sedan 2008 har Expresskredit erbjudit svenskar SMS lån via nätet och mobilen. Varumärket är väletablerat och man har hittills lånet ut över 900 miljoner svenska kronor. Expresskredits popularitet kan bland annat bero på att snabblånen som erbjuds är väldigt flexibla. Men man är också snabba med att både ge besked om svar och betala ut lånen. Numera erbjuder Expresskredit inte bara traditionella SMS lån utan kunder kan även ansöka om en onlinekredit utan UC. En sådan kan vara lämplig att ha när man får oväntade utgifter och inte har likvid nog att täcka dessa kostnader.

Expresskredit är ett svenskt varumärke och kreditgivaren bakom (GF Money Consumer Finance AB) står under tillsyn av Finansinspektionen. Således kan du vara säker på att man följer de riktlinjer som finns för konsumentkreditinstitut. Vidare står man även under tillsyn av både datainspektionen och konsumentverket. Hos Expresskredit kan du låna upp till 30 000kr med en återbetalningstid som du själv väljer. Du lånar tryggt med enkel prissättning och transparenta villkor.

Expresskredit

Bolagsinformation

GF Money Consumer Finance AB
Att: Expresskredit
Östra ågatan 31
753 22 Uppsala

info@expresskredit.se
018 – 71 00 03
www.expresskredit.se

Snabblån & kontokredit upp till 30 000 kr

De snabblån som erbjuds hos Expresskredit är på mellan 3000 kr och 30 000 kr. Du väljer själv vilket belopp du behöver låna men se till att inte låna mer än du behöver. Snabblånet erbjuds i form av en kontokredit som innebär att du har en stående kredit hos Expresskredit. Du tar sedan enbart ut den summa du behöver och väljer själv din återbetalningstakt. Dock ska man vara medveten om att detta konsumentkreditinstitut tar en uttagsavgift på 95kr. Denna avgift får du betala varje gång du gör ett uttag från din kontokredit. Därtill betalar du en uppläggningsavgift på 280kr i samband med att du tecknar krediten. Expresskredit tar även ut en aviavgift på 45kr för den månatliga fakturan. Den nominella årsräntan på Expresskredits snabblån är 39,8% (2022-02-08). När man ser till den effektiva räntan på snabblånen så ligger denna för närvarande på mellan 51,95–77,75%. Detta förutsatt att lånet återbetalas under elva månader där kunden varje månad betalar minsta belopp. Det är alltså inte helt billigt att ta ett snabblån hos detta bolag. Man bör redan från början vara medveten om att SMS lånen och den kontokredit som erbjuds räknas som en högkostnadskredit.

Låneexempel:

Kredit på 15 000kr med löptid 12 mån, nominell årsränta på 39,80%, uppläggningsavgift 280kr, uttagsavgift 95kr, aviavgift 45kr har en effektiv ränta på 58,51%. Totalt belopp att återbetala är 21 412kr.

Grundkrav hos Expresskredit

För att få låna hos Expresskredit gäller det att du når upp till bolagets grundkrav. Detta innebär att du måste vara mellan 18 och 72 år gammal. Därtill måste du ha haft en deklarerad inkomst de senaste två åren. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar eller något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Slutligen måste du även varit bokförd i Sverige i minst fem år. Med andra ord är Expresskredit en av de långivare som ställer lite högre krav på de som ansöker. Det är även bra att veta på förhand att Expresskredit gör individuella bedömningar av alla som ansöker om ett SMS lån. Det kan alltså hända att man blir nekad lån trots att man uppfyller bolagets grundkrav. Kreditbedömningen görs bland annat genom en kreditupplysning som inhämtas från Creditsafe.

aosbackground

Betala bara 6% av din skuld varje månad

Eftersom det handlar om en kontokredit du tar hos Expresskredit så är återbetalningstiden flexibel. Dessutom betalar du enbart för den kredit som du faktiskt nyttjar. Du har när som helst under löptiden möjlighet att återbetala hela din skuld. Men du kan också välja att enbart betala den minsta kostnaden varje månad. Detta innebär att du betalar 6% av din skuld alternativt 350kr (beroende på vad som är högst). Den minsta summan dras automatiskt via autogiro varje månad men du kan alltså göra egna betalningar upptill. Detta i det fall som du vill återbetala ditt lån snabbare. Eftersom du betalar en uttagsavgift varje gång du tar ut pengar från din onlinekredit så läggs denna avgift på den månatliga fakturan. Fakturan ska vara betald den 28:e varje månad som du innehar en skuld hos Expresskredit. Upp till amortering, ränta och uttagsavgift tillkommer även en aviavgift på 35kr. Betalar du inte din faktura i ditt kommer ditt konto omedelbart att spärras för nya uttag. Du får dessutom påminnelser med tillhörande påminnelseavgift innan ditt ärende går vidare till inkasso och Kronofogden.

Ansök om snabblån hos Expresskredit

Hos Expresskredit kan du ansöka om ett snabblån från 3000 kr upp till 30 000 kr. Du ansöker direkt via bolagets sajt där du får börja med att fylla i ett formulär. Detta tar enbart några minuter och uppkommer det några frågor längs vägen är det bara att kontakta kundtjänst. När du kompletterat formuläret är det dags att identifiera dig. Hos Expresskredit lånar du med BankID men du har även möjlighet att identifiera dig via ID-kopia. Du skickar då in en giltig kopia på den ID-handling som du har. Du måste även komplettera med en annan handling så som ett kontobevis eller en lönespecifikation.

När du identifierat dig hos Expresskredit kommer långivaren att göra en kreditbedömning på dig. Du får därefter reda på om du blivit godkänd för en kontokredit. Har du detta så kommer utbetalning av pengar att ske till det konto du angivit. Expresskredit använder sig av Trustly vilket innebär att pengarna betalas ut direkt. Detta gäller dock enbart om du har konto i någon av de svenska storbankerna. De konton som direkt utbetalning är möjlig till är Danske Bank, SEB, Swedbank, Handelsbanken och Nordea. När du gör egna uttag från Expresskredit så betalas pengarna alltså ut direkt även under helger och kvällar.

Kundtjänst hos Expresskredit

På Expresskredits hemsida kan du själv hitta svaren på de flesta frågor man kan tänkas ha. Gör du mot förmodan inte detta så kan du istället kontakta kundtjänst. Detta gör du enklast genom att fylla i ett formulär direkt på sajten. Kundtjänst kommer då att återkomma till dig så snart de kan under Expresskredits öppettider.

Öppettider

Måndag: 08:00 – 18:00

Tisdag: 08:00 – 18:00

Onsdag: 08:00 – 18:00

Torsdag: 08:00 – 18:00

Fredag: 08:00 – 18:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Dessvärre har supporten inte öppet under helger vilket vi på Alltomsmslan.se tycker är lite dåligt. Vill du inte använda dig av det formulär som finns på hemsidan kan du istället maila kundtjänst. Detta gör du på info@expresskredit.se. Du har även möjlighet att ringa in till bolaget på 018- 71 00 03 och du betalar då bara lokal taxa. Du som ska skicka dokument eller klagomål till Expresskredit gör detta på: Expresskredit, Box 1306, 751 43 Uppsala.