Monetti är en riktig pionjär när det kommer till att erbjuda SMS lån. Bolaget grundandes 2006 men då under namnet Folkia som snabbt blev en stor och populär aktör i branschen. Syftet med grundandet var att man ville erbjuda finansiella tjänster som storbankerna saknade. Det vill säga mindre lån med större flexibilitet, så kallade flexlån. Framgången lät sig inte väntas på och Monetti har redan från start varit en given långivare för människor som är i behov av ett SMS lån.

Monetti står under tillsyn av Finansinspektionen i Sverige vilket gör att du alltid kan känna dig trygg när du ansöker om ett lån här. Vidare står man även under tillsyn av Finanstilsynet som är motsvarigheten i Norge. Det är nämligen inte bara i Sverige som Monettis snabblån rönt stor framgång. Själva varumärket ingår i Folkefinansgruppen som är ett erkänt och licenserat finans- och kreditbolag.

Monetti

Bolagsinformation

Folkefinans AS Norge Filial Sverige
Box 4285
102 66 Stockholm

info@monetti.se
08-588 581 00
www.monetti.se

Monetti Flexilån & Monettilån

Hos Monetti kan kunder låna upp till 20 000 kr på två olika sätt. Man erbjuder dels något som heter Monetti Flexilån men även något som heter Monettilån. Det förstnämnda är mer än kontokredit än ett lån och innebär att du har en stående onlinekredit hos bolaget. Du väljer själv vilket kreditutrymme du vill ha på kontot och för närvarande kan du ha en kredit på mellan 3000- 20 000 kr.

Du betalar enbart ränta på den kredit du nyttjar och den fasta månadsräntan ligger på 3,25% (2019-04-08). Den effektiva årsräntan på en utnyttjad kredit på 15 000kr är 53,20%. Denna ränta innefattar uppläggningsavgift, administrationsavgift och uttagsavgift. Som lånekund har du tillgång till Mina sidor Flexi där du själv när du vill kan ta ut pengar från ditt kreditkonto. Varje uttag är förenat med en uttagsavgift på 50 kr. När det gäller Monettilånet så kan du här låna mellan 2000- 20 000 kr med en återbetalningstid på 1-12 månader. Lånet är en högkostnadskredit och den effektiva räntan på ett lån på 8000 kr som återbetalas under 180 dagar är 89%.

Låneexempel:

Kontokredit på 15 000 kr med löptid 12 mån och nominell bunden ränta 39%, uppläggningsavgift 350 kr, uttagsavgift 50 kr samt administrationsavgift 15 kr har en effektiv årsränta på 53,20%. Totalt belopp att återbetala 21 032 kr (1752 kr/mån).

Grundkrav hos Monetti

För att få ta ett SMS lån eller en kontokredit hos Monetti måste du ha fyllt 18 år. Vidare måste du ha en deklarerad inkomst och du får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden. Kunder som lånar pengar här måste även vara folkbokförda i Sverige. Däremot går det bra att låna trots att du har betalningsanmärkningar. Monetti accepterar upp till tio betalningsanmärkningar. I samband med att du gör en låneansökan inhämtas en kreditupplysning där Monetti kommer se ifall du har betalningsanmärkningar eller ej. Dock inhämtas denna kreditupplysning inte från UC. Istället använder man sig av en alternativ leverantör.

aosbackground

Flexibel återbetalning av lån

Hur lång återbetalningstid du har på ditt SMS lån från Monetti beror på vad du själv valde initialt. Man kan välja att återbetala sitt lån under en månad upp till tolv månader. Första fakturan kommer att skickas först nästföljande månad. Den månatliga fakturan skickas ut den 14:e och ska sedan betalas 14 dagar senare. Betalar du inte din faktura i tid så kommer du att debiteras en påminnelseavgift på 60kr. Fortsätter din betalning att utebli så skickas ärendet vidare till inkasso vilket innebär extra kostnader.

Ansök om snabblån hos Monetti

Du ansöker enkelt om antingen Monetti Flexlån eller Monettilån på företagets hemsida. Du har även möjlighet att ansöka om kredit och SMS lån via både sms och telefonsamtal. Är du kund hos Monetti sedan tidigare så kan du med fördel ansöka via sms. Du skickar då bara ”Monetti” och sedan summan du vill låna samt antalet månader du vill återbetala lånet under till 71616. Så fort du skickat sms:et som kan se ut något i stil med ”Monetti 8000 12” så kommer ditt ärende hanteras och du får pengarna utbetalda.

Ansöker du istället om internetlån via Monettis hemsida så får du först välja vilket lån du är intresserad av. Därefter väljer du belopp samt hur lång löptid du vill ha på lånet. Sedan räcker det med att du anger ditt mobilnummer och ditt personnummer. Du som har en kampanjkod använder den för att få rabatt på räntan. Så fort du accepterat de allmänna villkoren kan du skicka in din ansökan. Monetti gör då en kreditbedömning av dig och blir du beviljad lånet får du signera låneavtalet med mobilt BankID. Ansöker du innan klockan 13:00 så betalas pengarna ut samma dag. Ansöker du senare får du lånet utbetalt först nästföljande dag. Monetti gör enbart överföringar av lån under helgfria vardagar.

Kundtjänst hos Monetti

Behöver du komma i kontakt med Monettis kundtjänst så kan du komma i kontakt med kundservice under följande öppettider.

Öppettider

Måndag: 08:00 – 18:00

Tisdag: 08:00 – 18:00

Onsdag: 08:00 – 18:00

Torsdag: 08:00 – 18:00

Fredag: 08:00 – 18:00

Lördag: 10:00 – 15:00

Söndag: 10:00 – 15:00

Du når kundservice hos Monetti genom att maila info@monetti.se. Du kan även ringa in till företaget på 08-588 58 100. Vill du skicka ett brev till Monetti så är adressen som gäller: Folkefinans AS Norge Filial Sverige, Box 4285, 102 66 Stockholm. På Monettis hemsida hittar du svaren på vanliga frågor som brukar ställas till kundtjänst. Det kan handla om frågor som rör utbetalning, återbetalning, grundkrav eller lånebelopp. Har du bara någon enkel fråga eller fundering så är chansen stor att du hittar svaret här. På så sätt slipper du ta kontakt med kundtjänst.