Jämför lån med Safenode

Det här är Safenode

Safenode är ett kreditupplysningsföretag som ingår i koncernen Nodeus Group. En koncern vars fokus ligger på att tillhandahålla affärsinformation så som ekonomiska uppgifter om privatpersoner och företag. Safenode står bland annat bakom arbetsverktyget Kreditupplysning.se där långivare och andra företag kan inhämta kreditupplysning på privatpersoner i Sverige. Man erbjuder även kreditupplysningar via tjänsten Ratsit.se där inhämtning av ekonomisk information sker helt anonymt.

När en långivare står inför att fatta ett beslut kring utlåning kan denna använda sig av Safenode’s tjänster för att inhämta ekonomisk information om personen som vill låna pengar. Genom den information som inhämtas framkommer det om personen i fråga har den kreditvärdighet som krävs eller ej. Personen får i samband med att kreditupplysningen tas tillgång till en kreditupplysningskopia. Detta i enlighet med de lagar och regler som råder. Däremot kommer inget att registreras hos UC – som är det ledande kreditupplysningsföretaget i Sverige.

Safenode kreditupplysning

Att låna utan UC med Safenode

Anledningen till att många personer föredrar att låna med Safenode är för att kreditupplysningen inte blir synlig i UC-registret. De långivare som använder sig av Safenode erbjuder alltså lån utan UC. På så sätt får banker och andra långivare inte tillgång till informationen. Eftersom din låneansökan förblir anonym kommer den inte att påverka dina framtida chanser att få lån hos banken. Väljer du istället att ansöka om exempelvis ett akutlån eller en onlinekredit hos en aktör som använder sig av UC så kommer denna förfrågan att ligga kvar i ditt UC-register i 12 månader. Under denna tid är den fullt synlig för andra banker och långivare som du söker lån hos. Många förfrågningar hos UC sänker ditt kreditscore och kan göra det svårare för dig att bli beviljad ett bolån eller annat större lån. Nedan listar vi de främsta fördelarna med att ansöka om lån med Safenode.

  • Din ansökan blir inte synlig hos UC
  • Du riskerar inte ett försämrat kreditbetyg
  • Du lånar anonymt

Det är inte bara banker och långivare som använder sig av UC. Med anledning av detta är det bra att samla på sig så få förfrågningar i UC som möjligt. Annars kan det till och med hända att du nekas köp med Klarna om dom anser att du har för många förfrågningar och för dålig kreditvärdighet.

Att låna med Safenode gör att du slipper en förfrågan hos UC i samband med din låneansökan

Safenode kreditupplysning

När lånebolag inhämtar en kreditupplysning på dig från Safenode så görs detta i syfte att få mer information om din ekonomiska situation. Detsamma gäller när du lånar med Creditsafe eller Bisnode. Det hela är en del av kreditbedömningen som sker i samband med låneansökan. För att långivaren ska kunna bevilja dig ett kreditlån eller ett annat mindre lån så måste denna först säkerställa att du är kreditvärdig nog.

Genom att hämta ut information om dig hos Safenode får långivaren bland annat reda på din årliga inkomst. Men även uppgifter om civilstånd och övriga lån som registrerats via Safenode. De flesta uppgifter har du antagligen redan skrivit in i samband med att du gjorde din låneansökan. Men enligt lag måste långivaren även ta en kreditupplysning för att få bekräftat att uppgifterna du lämnat stämmer. Ingen annan än lånebolaget kommer att se att en kreditupplysning inhämtats hos Safenode. Din låneansökan förblir således anonym.

Frågor & Svar

aosbackground

Vilka långivare erbjuder lån med Safenode?

Hur mycket kan jag låna med kreditupplysning från Safenode?

Kan jag läsa mer om Safenode kreditupplysning?

Syns kreditupplysningen från Safenode i min UC?

Kan jag låna med Safenode trots betalningsanmärkningar?

Är jag anonym när jag lånar utan UC med Safenode?

Se din egen kreditupplysning

Genom Safenodes tjänst Kreditupplysning.se har du alltid möjlighet att se din egna kreditupplysning hos Safenode. Detta kan du göra helt kostnadsfritt genom att skapa ett konto hos Safenode. När du skapar ett konto anger du dina personliga uppgifter och identifierar dig med BankID. Anledningen till varför Safenode måste ha dina personuppgifter är för att du får möjlighet att se dina kredituppgifter. Därmed måste man alltså på förhand veta att du är den du är och har rätt att se dessa uppgifter. I övrigt är tjänsten helt anonym och ingen kan se att du vare sig sökt på dina egna kredituppgifter eller att du genom Ratsitkatalogen sökt på andra personer.

Om du har ett företag som redan har abonnemang hos Safenode och Kreditupplysning.se så kan du redan idag göra en kreditupplysning på dig själv. Detta utan att någon annan på ditt företag ser att du gjort det. Att göra en kreditupplysning på sig själv via Safenode kan vara bra om du går i lånetankar. Då får du möjlighet att se vilka uppgifter långivaren kommer att se om dig i samband med en låneansökan. Genom att ha koll på dina uppgifter har du också möjlighet att förbättra din kreditvärdigheter genom att vidta de åtgärder som krävs.