Resurs Bank är en svensk nischbank som växer i raketfart. Banken finns listad på Nasdaq Stockholm och grundades 1977. Många känner främst till Resurs Bank för dess finansieringslösningar som länge funnits presenterade i detaljhandeln. Men utöver att erbjuda butikskunder möjlighet till delbetalning så erbjuder Resurs Bank även privatlån utan säkerhet. Detta lån kan man ansöka om direkt på bankens hemsida där du har möjlighet att låna allt från 10 000 kr upp till 400 000 kr. Utöver privatlån kan bankens kunder även ansöka om både kreditkort och försäkringar.

Hos Resurs Bank lånar du pengar utan säkerhet. Lånet lämpar sig således till allt från konsumtion till finansiering av bil eller renovering. Du lånar med en ränta mellan 4,21-19,14% och väljer själv löptid på lånet. Hos Resurs Bank kan du känna dig trygg då banken har tillstånd av Finansinspektionen som även är den myndighet som utför tillsyn av nischbanken.

Resurs Bank

Bolagsinformation

Resurs Bank AB
Box 22209
250 24 Helsingborg

kundservice@resurs.se
0771-11 22 33
www.resursbank.se

Låna utan säkerhet från 4,21%

Till Resurs Bank kan du vända dig om du behöver låna pengar utan krångel. Här ansöker du om ett privatlån enkelt och smidigt via långivarens hemsida. Du slipper således personliga möten och långsamma processer. Lånet som erbjuds kräver ingen säkerhet och du lånar till precis vad du vill. Du har möjlighet att låna mellan 10 000-400 000 kr med en löptid på 2-15 år. Skulle det visa sig att lånesumman inte räcker till så har du hos Resurs Bank möjlighet att höja ett befintligt lån. Att ansöka om ett lån hos Resurs Bank kostar inget och du förbinder dig inte till något genom att göra så.

Räntan på Resurs Banks privatlån är rörlig och sätts individuellt. För närvarande kan du låna från 4,21%. För den med god kreditvärdighet är chansen stor att få en låg ränta. Med anledning av detta kan lånet lämpa sig som samlingslån. Detta är främst aktuellt för dig som sitter på många befintliga smålån och krediter. Du kan då samla samtliga skulder hos Resurs Bank för att få en lägre månadskostnad. Det ska dock tilläggas att Resurs Bank inte låter dig låna med betalningsanmärkningar. Det krävs även en fast inkomst för att du ska bli beviljad ett blancolån hos denna bank.

Ränta och avgifter

Privatlånet från Resurs Bank har en rörlig ränta mellan 4,21-19,14%. Det är din kreditvärdighet som kommer att påverka var i räntespannet du hamnar. I samband med din låneansökan gör Resurs Bank en kreditbedömning där man bland annat tar en kreditupplysning på dig hos UC. För dig som inte vill samla på dig förfrågningar kan ett lån utan UC lämpa sig bättre. Även lånesumman och önskad löptid kan påverka vilken ränta du erbjuds hos Resurs Bank. Utöver rörlig ränta tillkommer det även en uppläggningsavgift på 399 kr. Denna uppläggningsavgift är densamma oavsett hur mycket du väljer att låna. Som låntagare får du även räkna med en månatlig administrationsavgift om 19 kr.

Lånar du 100 000 kr med en löptid på 6 år och får en rörlig årsränta på 8,22% så blir den effektiva räntan 9,09%. Du betalar då 1803 kr i månaden och antalet avbetalningar uppgår till 72. Den sammanlagda summan att betala blir 129 782 kr.

Krav hos Resurs Bank

Resurs Bank har något hårdare krav än om du exempelvis vänder dig till en låneförmedlare. Hos Resurs Bank är det exempelvis inte möjligt att låna med betalningsanmärkningar. Nedan följer de grundkrav som banken ställer på nya låntagare.

  • Minst 20 år gammal
  • Fast inkomst på minst 100 000 kr/år
  • Folkbokförd i Sverige

Vidare måste du ha en god betalningsförmåga för att få låna pengar hos denna svenska nischbank. Din betalningsförmåga kontrolleras genom en kreditupplysning från UC. Notera att du inte kan låna hos denna bank om du är långtidssjukskriven. Då kan du istället se över listan med lån utan inkomst.

Ansök om ett privatlån hos Resurs Bank

Vill du skicka in en låneansökan till Resurs Bank så gör du detta direkt på bankens hemsida. Det går givetvis även bra att ringa in till Resurs Bank för att ansöka om ett lån. Oavsett tillvägagångssätt så är det helt gratis att ansöka om ett lån hos Resurs Bank. Du förbinder dig heller inte till något förrän du har signerat låneavtal. Väljer du att ansöka om ett privatlån via Resurs Banks hemsida så får du först välja en önskad lånesumma och en lämplig återbetalningstid. Du kan även välja att räkna på ditt privatlån för att först få en uppfattning av vad lånet skulle komma att kosta dig. När detta är gjort kan du gå vidare med din ansökan och får då identifiera dig med BankID. Därefter följer ett formulär som du får fylla i där du bland annat får uppge dina person- och kontaktuppgifter samt svara på frågor om din ekonomi. När formuläret är komplett skickar du in din ansökan till Resurs Bank.

Därefter följer en kreditbedömning och banken kommer ta en kreditupplysning på dig hos UC. När din ansökan är behandlad och lånet beviljat så får signera låneavtal med BankID. Har du inget BankID så får du avtalet hemskickat och får skriva under i lugn och ro. När Resurs Bank mottagit undertecknat låneavtal så sätts pengarna in på ditt konto inom 1-3 dagar.

Kundtjänst och öppettider

Via Resurs Banks hemsida kan du ansöka om lån dygnet runt. Vill du däremot ha kontakt med bankens kundtjänst så får du förhålla dig till Resurs Banks öppettider. Dessa öppettider kan du se här nedan.

Öppettider

Måndag: 8:00 – 18:00

Tisdag: 8:00 – 18:00

Onsdag: 8:00 – 18:00

Torsdag: 8:00 – 18:00

Fredag: 8:00 – 18:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Du når Resurs Banks kundtjänst genom att maila till kundservice@resurs.se. Du kan även ringa in till banken på 0771-11 22 33. Du återfinner svar på vanliga frågor på bankens hemsida under avdelningen FAQ. Är du redan kund hos Resurs Bank så kan du hantera saker som har med ditt lån att göra via dina sidor.