Nystart Finans är ett svenskt kreditinstitut som vänder sig till låntagare med betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden. Här erbjuder man ett så kallat ”omstartslån” för att ge alla människor en chans att ordna upp sin ekonomi. Därmed passar finansbolaget dig som har svårt att få lån eller kredit hos andra banker och låneinstitut. Lånen som erbjuds hos Nystart Finans kräver ingen säkerhet och lämpar sig som samlingslån. Unikt för Nystart Finans är att man har ett belöningssystem för kunder som sköter sina återbetalningar till finansbolaget. Detta belöningssystem innebär bland annat att du kan få lägre ränta om du visar dig vara en skötsam kund. Nystart Finans drivs av kreditspecialister som har lång erfarenhet av lånebranschen. Självfallet står bolaget under Finansinspektionens tillsyn så du kan alltid känna dig trygg när du samlar dina lån och krediter hos Nystart Finans.

Nystart Finans

Bolagsinformation

Nystart Finans Sverige AB
Box 5281
102 46 Stockholm

info@nystartfinans.se
08-410 203 04
www.nystartfinans.se

Hos Nystart Finans arbetar man nära sina kunder för att få en bättre förståelse för den ekonomiska situationen. På så sätt kan man ta fram en långsiktig lösning för dig så att du efter några år ska kunna vara skuldfri. Här kan du ansöka om lån oavsett om du har många förfrågningar på dig, flertalet betalningsanmärkningar eller en olöst skuld till Kronofogden. Med andra ord behöver din kredithistorik inte vara fläckfri som många andra kreditinstitut kräver.

Omstartslån hos Nystart Finans

Hos Nystart Finans har man nischat in sig på privatlån till kunder med betalningsanmärkningar och/eller skulder hos Kronofogden. Man erbjuder lån utan säkerhet på mellan 20 000kr och 500 000kr. Genom att erbjuda dessa lån är förhoppningen att man ska kunna ge sina kunder en fungerande lånestruktur som i längden ska bidra till en bättre ekonomisk översikt. Med Nystart Finans omstartslån kan du samla dina befintliga krediter och skulder i ett hopbakslån. Sköter du sedan dina betalningar och inte drar på dig nya skulder så erbjuder Nystart Finans dig en årlig sänkt ränta. Du som ansöker om ett privatlån utan säkerhet hos Nystart Finans kan förvänta dig smidig och snabb handläggning. Du får även professionell rådgivning gällande din ekonomiska situation.

Omstartslånet som erbjuds av Nystart Finans har en flexibel återbetalningstid på mellan 1-12 år. Du väljer själv den löptid som passar din ekonomiska situation bäst. Räntan på lånet är rörlig och sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

För närvarande ligger räntan på mellan 9,90-26,9% (2019-06-01). Den högsta effektiva räntan du kan få komma att betala hos Nystart Finans är 28,9%. Lånet är av typen annuitetslån och lånar du 250 000kr med en löptid på 12 år så är den effektiva räntan 12,9%. Utöver nominell ränta så betalar du även en uppläggningsavgift på 995kr.

Grundkrav hos Nystart Finans

Hos Nystart Finans är betalningsanmärkningar eller aktiva skulder hos Kronofogden inget hinder för att få låna. Däremot så har bolaget några grundkrav som måste uppfyllas för att du ska kunna ansöka om ett nystartslån. Dessa grundkrav är att en av de sökande måste ha en fast anställning. Därtill är åldersgränsen för att få ansöka om lån hos Nystart Finans 18 år. Slutligen krävs det att en av de sökande har en inkomst på minst 22 000kr i månaden. Detta innebär en årsinkomst på 264 000kr före skatt.

Notera att Nystart Finans alltid gör en bedömning på de individer som ansöker om ett omstartslån. Med andra ord kan du bli nekad ett lån trots att du uppfyller ovanstående krav. Nystart Finans är dock ett av de lånebolag där flest människor har möjlighet att få lån.

Återbetalning av lån

aosbackground

När du ansöker om lån hos Nystart Finans så väljer du själv vilken löptid du vill ha på lånet. En rekommendation är att tillsammans med en rådgivare hos lånebolaget komma fram till den återbetalningstid som passar din livssituation bäst. Du kan välja att betala tillbaks ditt lån under 1-12 år. Återbetalningen sker månadsvis där du varje månad får hem en avi med detaljer om din kvarvarande skuld. I den månatliga återbetalningen ingår amortering av lånet samt den individuella ränta du fått enligt avtal. Utöver detta så debiteras du även en månatlig aviavgift på 35 kr. I samband med din första återbetalning kommer du dessutom att få betala en uppläggningsavgift som ligger på 995kr. Denna avgift är väldigt hög om man jämför med avgiften hos konkurrerande lånebolag.

För att du inte ska missa en återbetalning kan det vara bra att ansöka om autogiro. På så sätt dras den månatliga summan automatiskt från ditt konto så länge det finns täckning. Skulle betalning till Nystart Finans utebli eller bli sen så kommer du att få betala en förseningsavgift på 125kr. Detta utöver en påminnelseavgift på 60kr samt sedvanlig dröjsmålsränta. Dessa avgifter tickar snabbt iväg varför vi vill understryka vikten av att sköta sina månatliga återbetalningar.

Ansök om omstartslånet

Om du har många betalningsanmärkningar så kan Nystart Finans vara ett lämpligt val av långivare. För att ansöka om det omstartslån man erbjuder behöver du bara besöka finansbolagets hemsida. Där kan du direkt ansöka om ett nystartslån genom att fylla i ett formulär. I detta ansökningsformulär får du bland annat uppge personliga uppgifter och kontaktuppgifter. Vidare vill Nystart Finans ha information om din sysselsättning, ekonomi samt om din boendesituation. I formuläret får du även skriva in hur mycket du vill låna samt hur lång löptid du önskar. Innan ansökan är komplett måste du skriva en förklaring till vad det är du vill ha hjälp med. Sedan får du ange när det passar att en rådgivare från Nystart Finans kontaktar dig. Har du en medsökande så glöm inte att fyll i uppgifter även om denne. En medsökande ökar alltid ens chanser att bli beviljad ett lån.

Själva låneansökan hos Nystart Finans tar enbart två minuter att genomföra. När du skickat iväg denna får du vänta på att rådgivaren från finansbolaget kontaktar dig. Under tiden kommer Nystart Finans att gå igenom dina övriga lån och krediter genom att inhämta en kreditupplysning från UC om dig. När detta är gjort gör man en hållbar uträkning som kan ge dig en lägre månadskostnad. Därefter bedömer man om man ska erbjuda dig ett omstartslån eller inte. Blir du beviljad lånet så kommer Nystart Finans att lösa dina befintliga skulder åt dig. Du får därefter löpande rådgivning under hela din tid som kund. Om du inte ansöker om lån i syfte att samla befintliga krediter så kommer pengarna att betalas ut till ditt konto inom fyra dagar.

Kontakt och kundtjänst

Om det uppstår några frågetecken efter du har besökt Nystart Finans hemsida så kan du med fördel kontakta bolagets kundtjänst.

Öppettider

Måndag: 09:00 – 19:00

Tisdag: 09:00 – 19:00

Onsdag: 09:00 – 19:00

Torsdag: 09:00 – 19:00

Fredag: 09:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Det enklaste är att ringa in till kundtjänsten och förklara ditt ärende. Du gör detta på telefonnummer 08-410 203 04. Du kan när som helst skicka ett mail till Nystart Finans på info@nystartfinans.se. Bolaget strävar efter att svara på alla mail inom 24 timmar. Om du istället vill skicka ett brev med snigelpost så gör du detta på: Nystart Finans Sverige AB, Box 5281, 102 46 Stockholm.

Genom att själv navigera dig runt på hemsidan kan du hitta svar på eventuella frågor du har. Dock ska vi vara ärliga med att vi saknar en riktig FAQ hos Nystart Finans. Något som tyvärr inte existerar idag.