Svea Ekonomi är namnet på en stor finanskoncern som verkar i flertalet europeiska länder.  Koncernen har inte mindre än trettio års erfarenhet av finansieringstjänster utvecklade för både privatpersoner och företag. Svea Ekonomi erbjuder bland annat privatlån, företagslån, övriga krediter, inkasso och smarta betallösningar. Man har 2000 anställda fördelade runtom i Europa och dessa hjälper exempelvis privatpersoner med att få lån, öppna ett sparkonto eller ge allmän ekonomisk rådgivning. När det gäller lånen så ges dessa ut av dotterbolaget SveaDirekt. Synonymt för denna långivare är att man ger alla personer en möjlighet att låna pengar. Du som har svårt att få lån hos andra banker och långivare kan alltså få hjälp av SveaDirekt istället. Här ser man bortom betalningsanmärkningar och ett trassligt ekonomiskt förflutet. Istället ser man på vilka möjligheter den sökande har idag och försöker tillsammans med kunden hitta en bra och långsiktig lösning. Svea Ekonomi hjälper även personer med skuldfinansiering via den så kallade Skuldhjälpen. Utöver lån utan säkerhet kan du hos Svea Ekonomi även ansöka om bolån med din bostad i pant.

Svea

Bolagsinformation

Svea Bank
Evenemangsgatan 31
169 81 Solna

info@sveadirekt.se
08- 735 29 40
www.svea.com

 • Lånebelopp: 10 000 kr - 400 000 kr
 • Löptid: 2 år - 15 år
 • Läs mer om Svea Ekonomi
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 395 kr
 • Effektiv ränta: 7,40-26,45%
Den nominella räntan sätts individuellt och ligger på 5,79-25,95%. Den effektiva räntan på ett lån på 100 000kr som betalas under 15 år med en exempelränta på 7,9% är 8,38%.

Blancolån upp till 400 000 kr

Hos Svea Ekonomi kan du ansöka om privatlån utan säkerhet. Detta innebär alltså att du inte behöver sätta något i pant för att få låna. Istället är det ett enkelt blancolån där du får en individuell ränta som du tillsammans med amortering betalar varje månad. Lånen som erbjuds är på mellan 10 000kr och 400 000kr och du kan låna till precis vad du vill. Du väljer själv din återbetalningstid och kan därtill utnyttja amorteringsfria månader.

Räntan på Svea Ekonomis privatlån sätts individuellt efter en sedvanlig kreditprövning. Detta innebär att räntan varierar beroende på hur kundens ekonomiska förutsättningar ser ut. En kreditbedömning görs genom uppgifter som du själv lämnar tillsammans med en kreditupplysning som inhämtas från UC. För närvarande ligger räntan på SveaDirekts blancolån på mellan 5,79-25,95% (2020-11-30).

SveaDirekt erbjuder just nu räntegaranti på sitt Svealån. Detta innebär att man garanterar att du får den mest fördelaktiga räntan på det lån du tar. Hittar du ett lån som ser precis lika ut hos en annan långivare men får lägre effektiv ränta så sänker Svea Ekonomin den effektiva räntan på ditt lån. Du kan läsa fullständiga garantivillkor på bolagets hemsida. Tar du ett Svealån hos Svea Ekonomi så har du även möjlighet att teckna ett så kallat betalskydd. Detta innebär att du är försäkrad mot oförutsedda händelser och att långivaren täcker din månadskostnad i upp till tolv månader. Detta om du mot förmodan skulle drabbas av sjukdom eller ofrivillig arbetslöshet som sträcker sig i mer än 30 dagar. Som mest kan du få 9000 kr i ersättning varje månad genom att teckna betalskyddet.

Låneexempel:

Annuitetslån på 180 000 kr med löptid på 10 år och rörlig ränta 5.95 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger en effektiv ränta på 6.11 %. Totalt belopp att betala blir 239 262 kr. Kostnad per månad blir 1 994 kr med 120 månaders avbetalning.

Freedom Finance grundkrav

Hos Svea Ekonomi gör man alltid en individuell kreditprövning på de personer som ansöker om Svealånet. Detta innebär att långivaren ser över din individuella ekonomiska situation samt bedömer om du har den återbetalningsförmåga som krävs för att få låna. Därtill har man en del grundkrav som måste uppnås för att du ska få ta ett lån här. Notera dock att dessa grundkrav enbart gäller Svealånet. För exempelvis skuldfinansiering hos SveaDirekt är det mindre strikta krav som gäller. Men när det gäller lånet utan säkerhet så behöver du vara minst 20 år för att ansöka om detta. Vidare får du inte ha några betalningsanmärkningar. Du behöver även ha en fast årsinkomst på minst 180 000kr. Årsinkomsten ska härstamma från antingen en tjänst eller pension.

Låntagare hos Svea Ekonomi måste även varit skriva i Sverige sedan minst tre år tillbaks. För att bli beviljad lån krävs det att du har pengar kvar att leva på efter lånekostnader är betalda enligt den kalkyl som Svea Ekonomi gör i samband med varje ny ansökan. Vet du med dig att du har svårt att få lån så kan det hjälpa att ha en medlåntagare. Har du detta så behöver denna medlåntagare ha en årsinkomst på minst 90 000kr. För att veta huruvida du kan bli beviljad ett lån hos SveaDirekt eller inte behöver du göra en låneansökan.

aosbackground

Återbetalning och kostnader

Lånet som erbjuds hos Svea Ekonomi är ett så kallat annuitetslån. Detta innebär att du betalar in samma summa till långivaren under hela låneperioden. I inledningen av låneperioden består månadskostnaden främst av ränta medan den i slutet av låneperioden främst består av amortering. Du avbetalar ditt lån varje månad och detta sker antingen via autogiro eller manuell betalning. För att du ska kunna hålla koll på din skuld får du varje månad hem en avi från Svea Ekonomi. Bolaget tar inte ut någon aviavgift vilket är ett plus. Däremot får alla som tecknar Svealånet betala en uppläggningsavgift på 395kr.

Den effektiva räntan på ett lån på 100 000kr från Svea Ekonomi ligger på 8,38% (2019-04-24) vid en exempelränta på 7,90%. Skulle du inte betala din månatliga faktura så tillkommer en påminnelseavgift på 60kr. Du får då även betala en förseningsavgift på 129kr. Fortsätter du strunta i att betala skickas ärendet till inkasso och ytterligare 180kr i avgift tillkommer. Därtill får du betala dröjsmålsränta. Se därför alltid till att sköta dina betalningar och följa den betalplan som upprättats mellan dig och Svea Ekonomi.

Digital ansökan hos Svea Ekonomi

Du kan ansöka om Svealånet direkt på SveaDirekts hemsida. Där får du först välja hur stort belopp du vill låna. Du kan låna alltifrån 10 000 kr upp till 400 000 kr. Sedan är det dags att välja återbetalningstid och denna sträcker sig mellan 2-15 år. Vidare får du även klicka i om du vill ha amorteringsfria månader och i sådana fall hur många du vill ha. Du kan välja mellan 0, 3, 6 och 12 amorteringsfria månader. Notera dock att totalskulden blir större ju längre tid du drar ut på din slutbetalning. Nu kan du gå vidare och göra din ansökan och då får du även uppge vad du ska använda pengarna till. Orsaken spelar egentligen ingen roll. Det Svea Ekonomi främst är intresserade av är om du ska betala andra lån med det nya lånet eller inte. Du får i samband med detta även välja om du vill teckna ett betalskydd. Därefter räcker det med att du fyller i dina person- och kontaktuppgifter.

Slutligen får du uppge information om ditt boende, din anställningsform, din ekonomi samt din familjesituation. Du får även ange det bankkonto som du vill att pengarna ska föras över till. Sedan kan du fortsätta ansökningsprocessen som även består av en kreditprövning. När denna är gjord kommer du att få ett besked samt få veta vilken ränta du erbjuds. Väljer du att acceptera erbjudandet så kan du enkelt signera lånehandlingarna med ditt BankID. Efter det att du signerat och skickat tillbaks handlingarna tar det två dagar innan du har pengarna på ditt bankkonto.

 • Lånebelopp: 10 000 kr - 400 000 kr
 • Löptid: 2 år - 15 år
 • Läs mer om Svea Ekonomi
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 395 kr
 • Effektiv ränta: 7,40-26,45%
Den nominella räntan sätts individuellt och ligger på 5,79-25,95%. Den effektiva räntan på ett lån på 100 000kr som betalas under 15 år med en exempelränta på 7,9% är 8,38%.

Kundtjänst hos Freedom Finance

På Svea Ekonomis hemsida kan du läsa mer om de olika lånen som erbjuds hos bolaget. Du kan även se svar på vanligt förekommande frågor om långivarens privatlån utan säkerhet. Svea Ekonomi delar även med sig av läsvärda artiklar som rör privatekonomi och lån. Dessa kan vi varmt rekommendera! Behöver du komma i kontakt med någon hos SveaDirekt så kan du maila info@sveadirekt.se.

Öppettider

Måndag: 09:00 – 16:30

Tisdag: 09:00 – 16:30

Onsdag: 09:00 – 16:30

Torsdag: 09:00 – 16:30

Fredag: 09:00 – 15:30

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Du har möjlighet att ansöka om lån även under helger men ärendet kommer då att behandlas nästföljande bankdag. Du har även möjlighet att nå kundtjänsten hos Svea Ekonomi via telefon och det är då 08- 735 29 40 du ska ringa.