Under 2019 presenterades en ny låneförmedlare på den svenska marknaden. Det handlar om Compari.se som genom ett samarbete med Sambla hjälper dig att hitta det förmånligaste privatlånet. Tjänsten som Compari erbjuder är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något genom att använda den. Företaget drivs av svenskar med lång erfarenhet inom lån- och finansbranschen. På så sätt har man kunnat utveckla en jämförelsetjänst som ger dig all information du behöver för att kunna göra ett klokt beslut. Du som kund står hela tiden i fokus och har med hjälp av denna låneförmedlare möjlighet att hitta den lägsta räntan och de bästa lånevillkoren. Hos Compari.se är det privatlån utan säkerhet som jämförs. Med andra ord kan du låna för att samla befintliga lån och krediter eller helt enkelt låna till konsumtion. Eftersom tjänsten är kostnadsfri behöver du inte oroa dig för räntepåslag eller andra onödiga avgifter.

Hos Compari kan du jämföra lån på 5000 kr upp till 600 000 kr. Du har möjlighet att få låneerbjudanden från över 30 olika banker och långivare. Detta trots att enbart en kreditupplysning tas. Denna kreditförfrågan görs hos UC och du får således en förfrågan istället för flera olika. På så sätt kommer inte din kreditvärdighet påverkas negativt så som den skulle gjort om du ansökte om lån hos varje enskild bank. Bland de banker och låneinstitut som Compari samarbetar med kan du bland annat hitta Lendify, Moank och Swedbank.

compari

Bolagsinformation

Firstborn IVS
Adelgatan 21
211 22 Malmö

info@compari.se
0770-22 01 80
www.compari.se

 • Lånebelopp: 5 000 kr - 600 000 kr
 • Löptid: 1 år - 15 år
 • Läs mer om Compari
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 3,01–22,59%
Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000kr med löptid 9 år, nominell ränta 5,50% och 0 kr i uppläggnings-/avi­­avgift blir den effektiva räntan 5,64%

Jämför lån från 30 olika låneinstitut

Compari erbjuder själv inga privatlån. Däremot samarbetar man med hela 30 banker och långivare i Sverige. Det är från dessa låneinstitut som låneerbjudandena kommer ifrån. Samtliga samarbetsbanker finns registrerade hos Finansinspektionen och följer således de lagar och regler som gäller för utlåning. På så sätt kan du alltid känna dig trygg när du går via Compari. När du ansöker om ett privatlån hos Compari behöver du inte tänka på att ha någon säkerhet för ditt lån. Istället lånar du utan säkerhet till vad du vill. Lånen lämpar sig väl för att samla befintliga lån och krediter då du säkerligen kommer att kunna sänka din låneränta genom tjänsten. Du kan låna mellan 5000- 600 000 kr och ränta och villkor sätts individuellt utitfrån dina ekonomiska förutsättningar. I nuläget har du möjlighet att få en ränta mellan 2,95-22,95%. Den exakta räntan du kan bli erbjuden får du först reda på när du gör en låneansökan hos Compari. 

De flesta banker som Compari samarbetar med erbjuder annuitetslån med rörlig ränta. Detta innebär att månadskostnaden är den samma varje månad under lånets löptid. Däremot ändras fördelningen mellan ränta och amortering under löptidens gång. Detta är dock inget du behöver tänka på då du ändå betalar samma summa hela tiden. Löptiden på de lån som förmedlas ligger på mellan 1-15 år och du väljer själv under hur många år du vill återbetala din skuld.

Låneexempel:

Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000kr med löptid 9 år, nominell ränta 5,50% och 0 kr i uppläggnings-/avi­­avgift blir den effektiva räntan 5,64%

Comparis grundkrav

Eftersom det inte är Compari själva som ger ut lånen så är det samarbetsbankernas grundkrav som gäller. Kraven kan således variera beroende på vilken långivare det handlar om. Dock kommer du bara att få låneerbjudanden från de låneinstitut där du uppfyller kraven. Compari själva har dock några riktlinjer för vilka som får använda deras jämförelsetjänst. Dessa listas nedan.

 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Inga betalningsanmärkningar

Som synes så accepterar Compari inte låntagare med betalningsanmärkningar. Har du betalningsanmärkningar rekommenderar vi dig istället att vända dig till låneförmedlaren Anmärkning.se.

aosbackground

Återbetalning av lån

När du accepterar ett låneerbjudande från en av de banker som Compari samarbetar med så är det viktigt att du följer den avtalade betalningsplanen. Lägg därför lite tid på att först fundera på vilken löptid som lämpar sig bäst för dig. Du kan välja att återbetala din skuld under mellan 1-15 år. Du kommer billigast undan genom att välja en kort återbetalningstid. Detta kräver dock att du har en ekonomi som tål en lite högre månadskostnad. Väljer du istället en lång löptid så kommer månadskostnaden minska men den totala kostnaden för ditt lån öka. Oavsett vilken återbetalningstid du väljer så kommer summan som du återbetalar varje månad vara densamma under hela lånets löptid. Du betalar då ränta, amortering och eventuella avgifter. Avgifter så som uppläggningsavgift och aviavgift kan skilja sig åt beroende på vilket låneerbjudande du accepterar.

Återbetalningen av lånet sker antingen manuellt eller via autogiro. Det sistnämnda är att rekommendera då det underlättar betalningarna samt att du slipper riskera att missa en återbetalning. Skulle du inte sköta återbetalningen riskerar du extra avgifter i form av exempelvis påminnelseavgift och dröjsmålsränta.

Gör en låneansökan hos Compari

För att använda Comparis kostnadsfria jämförelsetjänst behöver du bara surfa till låneförmedlarens hemsida. Där kan du enkelt och säkert göra en låneansökan som går ut till över 30 olika banker och långivare. Själva ansökningsprocessen är väldigt smidig och tar bara 4 minuter i anspråk. Du får knappa in hur stort belopp du är intresserad av att låna samt hur lång löptid du vill ha på ditt lån. Därefter skriver du in dina kontaktuppgifter samt uppger vad själva syftet till lånet är. När detta är gjort kan du gå vidare med din låneansökan genom att fylla i de uppgifter som efterfrågas av Compari. Det handlar exempelvis om hur stor inkomst du har, om du har några befintliga skulder samt vilka boendekostnader du betalar varje månad.

När hela ansökningsformuläret är komplett kan du smidigt identifiera dig med BankID. Därefter är ansökan redo att skickas in. Compari kommer då att göra en kreditprövning genom att inhämta en kreditupplysning från UC. Denna UC får alla de banker och långivare som Compari samarbetar med dela på. När samarbetsbankerna mottagit din låneansökan kommer låneerbjudandena att börja strömma in. Ta inga förhastade beslut för samtliga långivare har 24 h på sig att komma in med sitt låneerbjudande till dig. Därefter kan du gå igenom erbjudandena i lugn och ro och välja ut det bästa lånet. När du signerat skuldebrev dröjer det 3-5 dagar innan du har pengarna på ditt bankkonto.

 • Lånebelopp: 5 000 kr - 600 000 kr
 • Löptid: 1 år - 15 år
 • Läs mer om Compari
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 3,01–22,59%
Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000kr med löptid 9 år, nominell ränta 5,50% och 0 kr i uppläggnings-/avi­­avgift blir den effektiva räntan 5,64%

Kundservice Compari

Om det uppstår några frågor under tiden du använder dig av Comparis jämförelsetjänst så kan du med fördel ta kontakt med kundservicen hos bolaget. Detta gör du enklast genom att använda det kontaktformulär som du hittar på låneförmedlarens hemsida. Vill du istället skicka ett mail till kundservice så gör du detta på info@compari.se. Föredrar du att prata med en trevlig medarbetare så är det numret 0770-22 01 80 som gäller.

När det gäller öppettiderna hos denna låneförmedlare som framgår inte detta på hemsidan. Men eftersom bolaget samarbetar med Sambla så är sannolikheten stor att det är Samblas öppettider som gäller. Jämförelsetjänsten är dock öppen dygnet runt alla dagar. Däremot är det bara under vanliga kontorstider som din låneansökan behandlas.