Anmärkning.se erbjuder kostnadsfri jämförelse av privatlån utan säkerhet. Varumärket är en del av den marknadsledande låneförmedlaren Lendo AB. Till skillnad mot jämförelsen som erbjuds hos Lendo vänder man sig här till låntagare med betalningsanmärkningar. Med andra ord kan du som annars har svårt att få ett lån få en ny chans hos Anmärkning.se. Anmärkning ger inte själv ut några lån utan fungerar bara som en förmedlare mellan långivare och låntagare. Fördelen med att använda sig av Anmärkning.se vid ansökan om lån är att enbart en kreditupplysning tas. Sedan får alla banker och kreditinstitut som Anmärkning samarbetar med dela på denna kreditupplysning. Den upplysning som tas inhämtas från UC vilket är bra att veta redan från start. En annan fördel med att gå igenom Anmärkning.se är att du får flera låneerbjudanden att välja mellan. Samtidigt slipper du arbetet med att själv kontakta varje enskild kreditgivare.

Anmärkning.se

Bolagsinformation

Anmärkning.se
Västra järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

kundservice@anmärkning.se
0771-13 13 20
www.anmarkning.se

Samtliga banker och kreditinstitut som Anmärkning.se samarbetar med står under Finansinspektionens tillsyn. Du blir därmed enbart förmedlad till seriösa och pålitliga kreditgivare. Hos Anmärkning kan du jämföra lån oavsett vad du ska låna till. Lånen som förmedlas via denna tjänst lämpar sig exempelvis för att samla smålån och krediter. Men du kan även låna för att köpa en bil, en båt eller något annat som du är i behov av.

Låna med betalningsanmärkningar

Anmärkning.se är alltså en jämförelsetjänst som vänder sig till dig med betalningsanmärkningar. Här jämför och förmedlar man lån från flertalet olika låneinstitut. På så sätt har du större chans att bli beviljad ett lån. Trots att du kan få låneerbjudande från flertalet kreditgivare så tas enbart en UC. Via Anmärkning.se kan du låna alltifrån 10 000 kr upp till 200 000 kr. Lånen är helt utan säkerhet så man frågar dig inte vad du ska använda pengarna till. Återbetalningstiden på lånet bestämmer du själv och du kan välja en löptid på mellan 1-15 år. Tänk bara på att en längre löptid innebär en högre kostnad för dig i slutändan. Att jämföra lån och räntor hos Anmärkning.se är helt kostnadsfritt. Du binder dig inte heller genom att göra en lånejämförelse. Således behöver du inte acceptera något av låneerbjudandena om du inte vill.

Eftersom det inte är Anmärkning själva som lånar ut pengar så är det inte heller detta bolag som sätter räntor. Istället sätter varje enskild kreditgivare en ränta utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Räntespannet ligger för närvarande på 2,95-29,95% (2019-06-11). Det kan alltså skilja sig rejält beroende på hur din ekonomi ser ut samt vilken långivare du väljer att låna av. Däremot tas inget räntepåslag bara för att du lånar via en låneförmedlare. Du skulle alltså blivit erbjuden samma ränta om du gick direkt till respektive långivare. Nu har du till och med chans att få lägre ränta då låneinstituten konkurrerar om dig som kund. Om man räknar med en exempelränta på 9,90% så blir den effektiva räntan 10,36% vid ett lån på 50 000 kr som återbetalas under femton år. De flesta långivare som Anmärkning.se samarbetar med tar inte ut någon startavgift. Det är dock ditt eget ansvar att se över vilka ytterligare kostnader som kan tillkomma till lånet. Exempel på sådana kostnader är aviavgifter och uppläggningsavgifter.

Låneexempel:

Annuitetslån på 100 000 kr med löptid 10 år och 11,95% nominell rörlig ränta har en effektiv ränta på 12,63%. Totalt belopp att återbetala 139 920 kr (1166kr/mån) med 120 avbetalningar. Rörlig ränta sätts individuellt med samarbetspartners.

Krav hos Anmärkning.se

För att göra en lånejämförelse hos Anmärkning.se krävs det att du uppfyller låneförmedlarens grundkrav. Dessa krav listar vi här nedan. Har du betalningsanmärkningar så gör detta ingenting. Du har ändå möjlighet att ansöka om privatlån utan säkerhet upp till 200 000 kr genom Anmärkning.se. Men nedanstående krav måste alla som ansöker nå upp till:

Minst 18 år fyllda

Folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år

Skuldfri hos Kronofogden

Årsinkomst på 120 000 kr eller mer

Du får alltså inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden om du ska bli beviljad ett lån via denna låneförmedlare. Ett alternativ för dig med aktivt skuldsaldo hos Kronofogden är skuldfinansiering. Det är bankerna som Anmärkning samarbetar med som själva bedömer vilka personer man beviljar lån eller inte. Detta är alltså inget som Anmärkning.se har möjlighet att påverka. Utöver grundkraven gör varje enskild långivare en individuell bedömning innan man beviljar ett lån. Denna bedömning görs bland annat genom att man via Anmärkning.se får in en kreditupplysning om dig från UC.

aosbackground

Återbetalning av lån

När du ansöker om lån via en låneförmedlare så som Anmärkning.se så är det du själv som väljer löptiden för lånet. I samband med att du gör en lånejämförelse hos Anmärkning väljer du själv en löptid på mellan 1 och 15 år. Lånen som förmedlas är så kallade annuitetslån vilket innebär att du återbetalar samma summa hela tiden. Återbetalningen sker månadsvis där du i slutet av varje månad betalar amortering, ränta och avgifter för lånet. Smidigast är att betala tillbaks lånet via autogiro då du inte riskerar att missa en delbetalning. Det gäller dock att det finns täckning på konton den dagen som den månatliga betalningen ska genomföras. Väljer du autogiro kan du även i vissa fall slippa den månatliga aviavgiften. Det finns dock de långivare som tar ut aviavgift även om man betalar helt automatiskt. Du som ansöker om en mindre lånesumma bör välja en kortare löptid på lånet. Detta då den effektiva räntan påverkas negativt av en längre återbetalningstid.

När du tar ett privatlån utan säkerhet har du alltid möjlighet att betala extra pengar om möjligheten finns. Lånen som förmedlas av Anmärkning.se kan även återbetalas i förtid utan att några extra kostnader tas ut. Om du vill göra detta så bör du först kontakta långivaren för att få hjälp med betalningen så att du betalar in rätt summa till kreditinstitutet. Var noga med att alltid sköta återbetalningen av ditt lån. Gör du inte detta så finns risken att du får betala extra kostnader då skulden riskerar att hamna hos inkasso eller Kronofogden.

Så jämför du lån hos Anmärkning.se

Om du behöver ta ett lån och har betalningsanmärkningar så kan du med fördel vända dig till Anmärkning.se. Då tjänsten kommer från Lendo kan du lita på att allt sker på rätt sätt och att du förmedlas lån med lägsta möjliga ränta. För att göra en lånejämförelse behöver du bara surfa in på bolagets hemsida. Där får du direkt tillgång till ansökningsformuläret där du får börja med att fylla i önskat lånebelopp. Du väljer en lånesumma mellan 10 000 kr och 200 000 kr. Tänk på att inte ansöka om ett högre belopp än du vet att du kan återbetala. Du får därefter välja önskad löptid för lånet. När detta är gjort kommer du att se en månadskostnad som utgår från en exempelränta. Det månatliga belopp du kommer att få betala kan både vara högre och lägre. Du som vill samla dina lån bör även kryssa i rutan för detta då det kan påverka dina lånemöjligheter. Därefter kan du ange ditt personnummer och gå vidare med din lånejämförelse.

I ansökningsprocessen ingår det även att du får fylla i ett formulär där du anger uppgifter om dig själv, din boendesituation och din ekonomi. Dessa uppgifter krävs för att varje enskild långivare ska kunna bedöma din återbetalningsförmåga. När formuläret är komplett och du har identifierat dig med BankID kommer Anmärkning.se att ta en kreditupplysning i UC på dig. Denna kreditupplysning får sedan samtliga samarbetsbanker dela på. När detta är gjort så har varje kreditinstitut som Anmärkning samarbetar med 24 timmar på sig att skicka ett låneerbjudande till dig. Du kan sedan i lugn och ro jämföra de olika erbjudandena och välja det låneerbjudande med bäst villkor och lägst ränta. När du gjort ditt val och signerat skuldebrev så tar det bara några dagar innan lånet betalas ut till ditt bankkonto.

Kundtjänst hos Anmärkning

Har du några frågor om Anmärknings jämförelsetjänst så finns det en bra hjälpavdelning på låneförmedlarens hemsida. Där kan du bland annat ta del av svar på de frågor som är vanligast förekommande. Du kan även läsa mer om hur det fungerar när man ansöker om lån via en låneförmedlare. Vill du komma i kontakt med kundtjänsten hos Anmärkning så kan du skicka ett mail till kundservice@anmärkning.se. Du har även möjlighet att få prata med en kundtjänstmedarbetare genom att ringa till 0771-13 13 20. Man går inte ut med vilka öppettider man har men vi förmodar att det är Lendos personal som tar hand om ärenden som gäller Anmärkning.se. Ifall man ska gå efter detta så har kundtjänst öppet måndag till torsdag mellan 8:00 och 20:00. På fredagar stänger man redan 17:00. Om du vill få kontakt med kundtjänst under helger så är det något begränsade öppettider. Man har öppet mellan 10:00 och 14:00 under både lördag och söndag. Du som vill skicka brev till Anmärkning.se gör detta på: Anmärkning, Västra Järnvägsgatan 21, 111 64 Stockholm.