Sambla är en svensk låneförmedlare som sedan 2014 hjälpt hundratusentals svenskar att sänka sina låneräntor. Låneförmedlaren är topprankad hos Trustpilot och således en av de aktörer som svenskar främst vänder sig till när de ska ta ett lån. Genom att ta hjälp av Sambla slipper du själv lägga tid på att jämföra långivarnas erbjudanden. Istället gör Sambla detta åt dig helt kostnadsfritt. Genom en enda kreditupplysning i UC kan du få låneerbjudanden från upp till 35 olika långivare. Jämförelsen gäller privatlån utan säkerhet upp till 600 000 kr. Låneförmedlaren står under tillsyn av Finansinspektionen och följer alla aktuella regler och riktlinjer. Man har inte mindre än 140 medarbetare som är utplacerade i tre nordiska länder. Bland de svenska banker och långivare som Sambla samarbetar med återfinns bland annat Resurs Bank, Santander och ICA Banken.

Bolagsinformation

Sambla AB
Strandvägen 5B
114 51 Stockholm

kundtjanst@sambla.se
0770-22 01 80
www.sambla.se

Hos Sambla tar man inte ut några avgifter för att du använder dig av jämförelsetjänsten. Sambla tjänar istället sina pengar på att förmedla kunder till bankerna. Således behöver du heller inte oroa dig för något räntepåslag på de lån som jämförs. Låneförmedlaren välkomnar dig som är ute efter ett sedvanligt privatlån. Har du betalningsanmärkningar så är detta inget problem då flera av de anslutna långivarna accepterar låntagare med anmärkningar.

Jämför lån och räntor med Sambla

Sambla är inget kreditinstitut och ger således inte själva ut några lån eller krediter. Däremot förmedlar man lån mellan låntagare och låneinstitut. Lånen som förmedlas är blancolån där du kan använda pengarna till vad du vill. Lånen kräver därtill ingen säkerhet så som bolån eller billån gör. Hos Sambla kan du jämföra lån från 35 olika banker och låneinstitut. Oavsett om du vill samla befintliga lån och krediter eller låna till något nytt så kommer du garanterat hitta ett lån som passar dig via Sambla. Du kan ansöka om lån från 5000 kr upp till 600 000 kr och lånen har en löptid på mellan 1 och 15 år. När du jämför lån hos denna låneförmedlare så binder du inte dig till någonting. Med andra ord kan du välja att tacka nej till samtliga låneerbjudanden om du redan har bättre villkor hos din vanliga bank. Enbart en kreditupplysning i UC görs trots att du får flera olika erbjudanden. Den kreditupplysning som Sambla tar får nämligen samarbetsbankerna dela på. Räntan du erbjuds på de olika lånen varierar mellan de olika bankerna. Räntan sätts individuellt utifrån din kreditvärdighet och din återbetalningsförmåga.

Beroende vilken långivare du väljer så kommer du att erbjudas en effektiv ränta på mellan 3,01-29,27% (2019-10-30). Ju bättre ekonomiska förutsättningar du har dessto lägre ränta har du möjlighet att få. Vissa låneinstitut tar ut en uppläggningsavgift medan andra har slopat denna helt. 

Låneexempel:

Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000kr med löptid 9 år, nominell ränta 6,95% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7,18%. Totalt att betala 134 794kr (1248kr/mån) med 108 betalningstillfällen.

Krav hos Sambla

Eftersom det inte är Sambla själva som ger ut lånen så är det inte heller låneförmedlaren som sätter kraven. Istället har alla samarbetsbanker olika krav på vem som beviljas ett lån eller inte. Med anledning av detta har du större chans att få lån här än om du går direkt till en enstaka långivare. Detta då flera banker och låneinstitut får ta del av din låneansökan. Sambla har dock några enstaka grundkrav som måste uppfyllas för att du ska få använda dig av jämförelsetjänsten.

  • Taxerad månadsinkomst på 12 500 kr eller mer
  • Minst 18 år gammal
  • Folkbokförd i Sverige i minst 1 år
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden (senaste 6 mån)

Har du gamla betalningsanmärkningar så är detta inget problem. Du får dock inte ha något aktivt skuldsaldo om du vill använda dig av Samblas tjänst. Uppfyller du kraven ovan så kan du med fördel börja jämföra lån och räntor med Sambla.

aosbackground

Månadsvis återbetalning av lån

Hos Sambla förmedlar man annuitetslån. Detta innebär att månadskostnaden för lånet är densamma under hela lånets löptid. Återbetalning av lånet sker i slutet av varje månad. Har du kopplat autogiro till ditt lån så kommer månadskostnaden automatiskt dras från ditt konto. Har du inte autogiro så är det upp till dig själv att komma ihåg att genomföra betalningen innan förfallodatum. Den månatliga återbetalningen består av ränta, avgifter och amortering. Initialt så kommer månadskostnaden främst utgöras av ränta. Detta till skillnad mot hur fördelningen ser ut i slutet av lånets löptid då månadskostnaden främst består av amortering. Oavsett fördelning är alltså månadskostnaden konstant under hela återbetalningstiden för lånet. Du väljer själv hur lång löptid du vill ha på ditt blancolån. Du kan återbetala lånet under en kort tid så som ett år. Du kan även välja en längre löptid så som 15 år.

Innan du bestämmer dig för hur lång återbetalningstid du ska ha bör du göra en överslagsräkning. När du gör detta bör du vara medveten om att en längre löptid alltid är förenad med högre kostnader. Det lönar sig med andra ord att välja en kort återbetalningstid. Däremot måste det vara ekonomiskt möjligt vilket är anledningen till varför du bör sätta dig och räkna på hur stor månadskostnad du klarar av. Om du gjort en noggrann beräkning men ändå upptäcker en period in i löptiden att du inte klarar av återbetalningen så finns det ibland möjlighet att utnyttja betalningsfria månader. Det är dock inte alla banker och låneinstitut som erbjuder detta. Struntar du helt i att återbetala ditt lån enligt betalplan så kan du komma att åka på påminnelseavgifter och dröjsmålsränta.

Ansök om privatlån via Sambla

Är du ute efter ett privatlån och vill ha lägsta möjliga ränta så kan du vända dig till Sambla. Att använda sig av Samblas jämförelsetjänst är både enkelt och kostnadsfritt. Du når tjänsten via Samblas hemsida där du först får välja totalt lånebelopp och därefter sätta en önskad löptid på lånet. När detta är gjort får du se en ungefärlig månadskostnad som utgår från en exempelränta. I inledningen av ansökningsprocessen får du även uppge om du ska använda lånet till att samla andra lån och krediter. Om detta är fallet måste du även ange hur stor del av lånet som ska gå åt till att betala befintliga skulder. När detta är gjort kan du gå vidare med ansökan genom att fylla i ditt personnummer, mobilnummer och email adress. Sambla vill även veta ditt civilstånd samt ha information om anställningsform. Vidare behöver du uppge uppgifter om boendekostnader och inkomst. Har du tänkt att ha en medsökande på lånet så väljer du detta i samma skede. En medsökande kan öka dina chanser att bli beviljad lån med låg ränta. När alla uppgifter är ifyllda kan du identifiera dig med ditt BankID och skicka iväg din ansökan.

När du skickat in din ansökan kommer Sambla hämta en kreditupplysning från UC på dig. Denna kreditupplysning får sedan alla banker och låneinstitut som samarbetar med Sambla få dela på. Därefter kan låneinstituten återkomma med sina låneförslag som Sambla sammanställer åt dig. Det första svaret kommer i regel inom ett par minuter. Vi rekommenderar dig dock att vänta med att välja långivare innan samtliga låneerbjudanden inkommit. Först då kan du göra en ordentlig jämförelse och se vilket lån som är mest fördelaktigt för dig. Dessutom mailar Sambla dig det bästa låneförslaget. Väljer du att acceptera detta erbjudande så behöver du bara signera dina lånehandlingar med BankID. Därefter betalas pengarna ut till ditt konto inom ett par dagar.

Kundtjänst och öppettider

Till skillnad mot de företag som erbjuder SMS lån så har denna låneförmedlare enbart öppet under vardagar. Däremot kan du när som helst på dygnet skicka in en ansökan. Din ansökan kommer dock enbart att behandlas under nedanstående öppettider:

Öppettider

Måndag: 9:00 – 20:30

Tisdag: 9:00 – 20:30

Onsdag: 13:00 – 20:30

Torsdag: 9:00 – 20:30

Fredag: 9:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Under samtliga dagar har man lunchstängt mellan 12:00 och 13:00. Behöver du komma i kontakt med Samblas kundtjänst så gör du detta enklast via mail på kundtjanst@sambla.se. Du kan även nå support genom att ringa 0770-220180. På Samblas hemsida finns det även en hel avdelning för vanliga frågor och svar. Har du en enklare fråga är det således mycket möjligt att du finner svar på låneförmedlarens hemsida.