Santander Consumer Bank är en del av den globala koncernen Banco Santander som finns runtom i världen. Banken har inte mindre än 144 miljoner kunder och man är därmed en av världens största banker. Santander Consumer Bank har även utsetts till världens bästa bank tre gånger om. Trots storleken på banken har man stor lokal närvaro vilket varit ett av Santander Consumer Banks framgångsrecept. Banken står under tillsyn av Finansinspektionen vilket gör att du kan känna dig trygg när du ansöker om ett privatlån här. Utöver de populära lånen utan säkerhet så erbjuder Santander Consumer Bank även sparprodukter och kreditkort.I den här recensionen kommer vi att fokusera på Santanders blancolån. Men vi vill ändå nämna att denna bank erbjuder betydligt fler lån än så. Bland annat kan du hos Santander Consumer Bank ta ett billån eller ett fritidslån. Vidare kan du även få hjälp med leasingavtal när du långtidshyr en ny bil. Med andra ord erbjuder Santander de flesta låneprodukter som man som privatperson kan fråga efter. Man är en bank som anser att bra idéer ska förverkligas och inte gå till spillo på grund av tillfälliga luckor i ekonomin.

santander

Bolagsinformation

Santander Consumer Bank AS
FE 302
171 75 Stockholm

kundservice@se.cnpsantander.com
08-593 665 83
www.santanderconsumer.se

Låna upp till 350 000 kr hos Santander

Hos Santander Consumer Bank erbjuder man ett privatlån utan säkerhet. Du kan här låna alltifrån 10 000kr upp till 350 000kr utan att ha någon pant för lånet. Just nu bjuder även Santander på tre månaders gratis låneskydd. Något du sedan kan fortsätta ha tecknat till ditt lån för att skydda dig mot oförutsedda händelser. Skulle du exempelvis drabbas av ofrivillig arbetslöshet eller sjukdom så går försäkringen in och täcker dina lånekostnader.

Santanders blancolån är inte kopplat till några dolda avgifter. Istället arbetar banken med transparanta uppgifter där du hela tiden kan hålla koll på vad det är du betalar. Därtill har du alltid möjlighet att lösa ditt privatlån i förtid utan extra kostnader. När du tar ett privatlån från Santander så behöver du inte betala någon uppläggningsavgift. Räntan på lånet sätts individuellt utifrån en kreditbedömning som Santander gör. I denna bedömning ingår det även att man tar en kreditupplysning från UC på dig.

I skrivande stund erbjuder Santander Consumer Bank en låneränta på mellan 3,95-12,95% (2019-04-25). Du med bättre ekonomiska förutsättningar kan räkna med en ränta i det låga spannet. Har du istället knappa ekonomiska möjligheter så får du istället en högre ränta. För att få reda på din individuella ränta krävs det att du gör en låneansökan hos Santander. Du kan sedan själv ta ställning till huruvida du vill gå vidare med din ansökan eller inte. Du får alltid besked direkt efter du ansökt och har även möjlighet att utnyttja två betalfria månader. Om du ångrar dig efter att ha tagit lånet kan du använda dig av ångerrätten som gäller i 14 dagar. Hos Santander kan du låna till vad du vill och du behöver inte en säkerhet i form av en bostad eller en bil. Du väljer själv en återbetalningstid som passar dig och din ekonomi.

Grundkrav för att få låna

För att bli beviljad Mitt Lån hos Santander Consumer Bank krävs det att du når upp till bankens grundkrav. Detta innebär att du ska klara en sedvanlig kreditprövning. Denna prövning består bland annat av att du uppger information om dig och din ekonomiska situation i samband med ansökan. Därtill tar Santander en kreditupplysning för att inhämta information om dig.

För att ansöka om ett lån hos denna bank krävs det att du fyllt 20 år. Du måste även kunna visa upp en fast årsinkomst på 150 000kr eller mer. Dessvärre godkänner Santander inte kunder som har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Har du betalningsanmärkningar så kan det vara lättare att få lån av ett sms-lånebolag. Bland annat Viaconto accepterar låntagare med betalningsanmärkning. Du bör dock vara medveten om att den typen av lån kan medföra svår skuldsättning. Trots att du uppfyller bankens grundkrav så är det inte säkert att du blir beviljad lånet. Se därför till att inte ansöka om ett högre lån än vad du behöver. Ansöker du om ett mindre belopp är sannolikheten större att du blir beviljad det lånebelopp du önskar.

aosbackground

Återbetalning och kostnader

Det privatlån som erbjuds av Santander Consumer Bank är ett annuitetslån. Du avbetalar alltså samma summa varje månad under lånets löptid. Du väljer själv vilken återbetalningstid du vill ha och du kan välja på alltifrån två år upp till tolv år. Dock ska det sägas att det alltid lönar sig att betala av sitt lån under en kortare tid. Som låntagare hos Santander kan du även välja att använda dig av betalfria månader. Detta innebär att du skjuter upp betalningen under perioder som ekonomin är sämre. Utöver den rörliga räntan som sätts individuellt betalar du inga andra avgifter för ditt lån. Hos Santander har man kapat både uppläggningsavgift och aviavgift vilket helt klart är uppskattat. Dock gäller det att du avbetalar ditt lån via autogiro. Den rörliga räntan sätts utifrån dina egna förutsättningar och ligger alltså för närvarande på 3,95-12,95%. Återbetalning av både ränta och amortering sker månadsvis. Den enda gången det tillkommer ytterligare avgifter är när du tecknar ett låneskydd eller inte återbetalar ditt lån i tid.

Ansökan och utbetalning

På Santanders hemsida kan du ansöka om ett privatlån upp till 350 000 kr. Innan du ansöker bör du säkerställa att du uppfyller bankens grundkrav. Gör du detta så inleder du din ansökan genom att ange hur stort belopp du vill låna. Du får då också ange under hur många år du vill återbetala ditt lån. När detta är gjort kommer du att se en ungefärlig månadskostnad som grundar sig på en exempelränta. Nu får du gå vidare med att fylla i dina personuppgifter och dina inkomstuppgifter. Du får även uppge om du har någon medsökande på lånet och i såna fall fylla i uppgifter för denne person också. Därefter får du godkänna villkoren och är redo att skicka iväg din ansökan. När ansökan är inskickad kommer Santander att göra en kreditbedömning av dig. Detta sker genom att man granskar uppgifterna du angivit samt genom en kreditupplysning som inhämtas från Upplysnings Centralen. Du får sedan svar direkt på skärmen och får då även veta vad din individuella ränta är. Tycker du allt ser bra ut kan du signera avtalet med ditt BankID. Har du inget BankID så kan du invänta att avtalet kommer postledes. När du signerat avtalet dröjer det som längst tre bankdagar innan du har dina pengar på kontot.

Santanders kundtjänst

Behöver du hjälp med något gällande ditt lån eller andra produkter som Santander erbjuder så kan du kontakta kundservice. Vi rekommenderar dig dock att först gå igenom bankens FAQ där svar på de flesta frågor presenteras. Är du redan kund hos Santander Consumer Bank så kan du logga in på dina sidor för att skicka ett säkert meddelande till kundtjänst. Du som inte är kund kan ringa in till Santanders kundtjänst på 08- 559 514 00.

Öppettider

Måndag: 09:00 – 17:00

Tisdag: 09:00 – 17:00

Onsdag: 09:00 – 17:00

Torsdag: 09:00 – 17:00

Fredag: 09:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Dessvärre går man inte ut med någon mail på sin hemsida vilket annars hade varit ett lämpligt kontaktsätt. Däremot kan du skicka brev och dokument till banken och detta gör du på adressen: Santander Consumer Bank AS, FE 302, 171 75 Stockholm.