Ordna (före detta Direkto) är en av många svenska låneförmedlare som vill hjälpa svenskar att sänka sina räntor. Låneförmedlaren ägs av flera kända större koncerner så som NFT Ventures och Bonnier. Bolagets slogan är ”Du måste tänka på procenten” vilket anspelar på den skillnad i månadskostnad du kan få genom en lägre låneränta. Ordna agerar både som låneförmedlare och lånerådgivaren och måttot är hjälpa dig att sänka räntan på dina lån. Genom en kostnadsfri jämförelse av lån och räntor har du möjlighet att samla dina minilån och krediter i ett större lån med fördelaktigare villkor. Detta genom att göra en ansökan direkt på Ordnas hemsida. Du som använder dig av tjänsten binder dig inte till något så till vida att du inte skriver på något skuldebrev. Du behöver inte heller oroa dig över något räntepåslag. Istället tjänar Ordna sina pengar på att förmedla kunder till de banker och låneinstitut man samarbetar med.

Ordna

Bolagsinformation

Ordna AB
Vasagatan 28
111 20 Stockholm

info@ordnabolan.se
020-25 26 26
www.ordnabolan.se

 • Lånebelopp: 10 000 kr - 500 000 kr
 • Löptid: 1 år - 18 år
 • Läs mer om Ordna
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 3,00-21,82%
Nominell ränta (2,95-19,90%) är individuell och sätts av anslutna långivare. Ett annuitetslån på 150 000kr med 12 års löptid och ränta på 5,37% ger en total kostnad på 205 200kr (1425kr/mån) med 144 betalningstillfällen. Den effektiva räntan blir 5,50%.

Hos Ordna kan du ansöka om lån upp till 500 000 kr. Du sätter själv en önskad återbetalningstid som passar din privatekonomi. Fördelen med att använda sig av en låneförmedlare så som Ordna (Direkto) är att bolaget enbart tar en UC. Denna kreditupplysning skickas sedan ut till de låneinstitut och banker som man samarbetar med. På så sätt slipper du få flera förfrågningar i din UC vilket är fallet om du själv går till varje enstaka bank och ansöker om lån. Hos Ordna kan du alltid vara säker på att allt går rätt och riktigt till då bolaget står under tillsyn av Finansinspektionen.

Sänk din lånekostnad med Ordna

Ordna (fd. Direkto) arbetar alltså med att jämföra privatlån utan säkerhet från olika banker och låneinstitut. I skrivande stund samarbetar man med runt tjugo låneinstitut och bland dessa återfinns bland annat Marginalen Bank, Balanzia, Tryggkredit och Collector Bank. Ordna lägger hela tiden till nya samarbetspartner och du kan alltid se en fullständig lista över banker och kreditinstitut på bolagets hemsida. Lånen som Ordna förmedlar är alltså lån som inte kräver någon säkerhet i form av bostad eller fordon. Du kan ansöka om lån från 10 000 kr upp till 500 000 kr. Lånen har en löptid på mellan 1-18 år och du sätter själv den återbetalningstid du önskar. Ordnas tjänst lämpar sig bra för dig som vill sänka din månadskostnad genom att samla lån och krediter. Men du kan självklart även ansöka om ett helt nytt lån. Bankerna som Ordna samarbetar med lägger sig inte i hur du använder ditt lån. Med andra ord är du välkommen att ansöka om ett lån oavsett om det är tänkt att gå till konsumtion, resor eller renovering.

Ordna ger inte själv ut några privatlån och det är således inte heller låneförmedlaren i fråga som sätter räntan. Räntan sätts istället individuellt av varje enskild långivare. Ordna uppger på sin hemsida att den effektiva räntan på lånen som erbjuds spänner mellan 2,95-19,90% (2020-02-11). Hur hög eller låg ränta just du erbjuds beror på dina ekonomiska förutsättningar. Men Ordna uppger att de flesta av de som ansöker om lån via deras jämförelsetjänst erbjuds en ränta på mellan 3-10,4%. Även uppläggningsavgiften som ingår i den effektiva räntan varierar mellan de olika låneinstituten. Just nu bjuder dock Ordna sina kunder på uppläggningsavgiften (2019-07-11). Detta erbjudande är dock tidsbegränsad och med anledning av detta bör du först se vad som gäller på bolagets hemsida.

Låneexempel:

Nominell ränta (2,95-19,90%) är individuell och sätts av anslutna långivare. Ett annuitetslån på 150 000kr med 12 års löptid och ränta på 5,37% ger en total kostnad på 205 200kr (1425kr/mån) med 144 betalningstillfällen. Den effektiva räntan blir 5,50%.

Grundkrav för att låna via Ordna

Varje enskild bank och långivare som Ordna samarbetar med har egna grundkrav för vem som får ansöka om lån. Med anledning av detta så kan du beroende på dina ekonomiska förutsättningar få färre eller fler låneerbjudanden. Kanske når du inte upp till kraven som vissa banker ställer. Men då finns det istället andra låneinstitut som inte ser betalningsanmärkningar eller många förfrågningar som något hinder. För att kunna få ett lån beviljat via Ordna måste du dock uppfylla nedanstående grundkrav som gäller hos denna låneförmedlare.

 • Minst 20 år gammal
 • Årsinkomst på 100 000 kr eller mer
 • Ej pensionär/förtidspensionär
 • Någon form av anställning (fast, tim, prov etc)
 • Skuldfri hos Kronofogden sedan minst 6 mån
 • Ingen betalningsanmärkning sista 6 mån

Betalningsanmärkningar är alltså inget problem så länge dessa inte är alltför färska. Vidare gäller det att du har betalat tillbaks ditt lån innan du fyller 79 år för att kunna ansöka om ett privatlån utan säkerhet via Ordnas jämförelsetjänst.

aosbackground

Så fungerar återbetalning av lånen

Av de lån som Ordna förmedlar återfinns både annuitetslån och lån med rak amortering. Det förstnämnda innebär att du betalar samma kostnad för lånet varje månad under hela lånets löptid. Även om den månatliga kostnaden är konstant så skiljer sig delarna i denna kostnad åt under återbetalningens gång. I början av löptiden betalar du mestadels ränta för att sedan återgå till att amortera mer. När det gäller rak amortering så fungerar det istället så att du betalar en högre månadskostnad initialt under lånets löptid. I takt med att löptiden går kommer din totala månadskostnad att minska. Själva amorteringen är densamma varje månad medan räntan minskar för varje månad.

Oavsett vilken typ av lån du väljer att ta så är det månatlig återbetalning som gäller. Betalning sker vanligtvis i slutet av månaden och du kan med fördel koppla denna betalning till autogiro. Hur mycket du ska återbetala varje månad beror på hur lång löptid du har samt hur stort belopp du lånat via Ordna. Du har dock när som helst möjlighet att betala in ett högre belopp än vad som bestämt. Därtill har du alltid möjlighet att förtidslösa ditt lån.

Ansök om lån hos Ordna

Om du inte själv vill lägga tid på att jaga bra räntor och sedan jämföra dessa så kan du med fördel vända dig till Ordna. Att ansöka om en lånejämförelse är både smidigt och säkert. Dessutom tar det bara några minuter att gå igenom ansökningsprocessen hos denna låneförmedlare. Bra att veta redan innan du gör en ansökan är att det är helt kostnadsfritt samt att du inte binder dig till något genom att jämföra räntor via Ordna. För att ansöka behöver du bara välja ett lånebelopp och en återbetalningstid. När detta är gjort kommer du att få se en ungefärlig månadskostnad. Denna månadskostnad är dock framtagen utifrån en exempelränta. Med andra ord behöver den inte nödvändigtvis återspegla den månadskostnad du kommer att få. När du valt summa och tid måste du svara på vad lånet ska användas till. Detta är något Ordna måste fråga enligt rådande lag. Är syftet att samla befintliga lån så får du även uppge hur stor del av lånet som ska gå åt till detta. Därefter väntar ett sedvanligt formulär där du bland annat får uppge kontaktuppgifter samt ge information om intäkter och skulder.

Innan du skickar iväg din ansökan till Ordna (fd. Direkto) får du identifiera dig med BankID. Så fort Ordna fått in din ansökan sker en kreditprövning genom att en kreditupplysning i UC inhämtas. Denna tillsammans med din ansökan skickas sedan ut till de banker och kreditinstitut som Ordna samarbetar med. Långivarna får sedan 24 timmar på sig att återkomma med ett låneerbjudande. Du ser samtliga erbjudanden genom att logga in på Mina Sidor hos Ordna med BankID. Du kan där jämföra låneerbjudandena och sedan välja det förslag som du är nöjd med. Därefter får du skriva på skuldebrev och lånet betalas ut inom 1-3 bankdagar.

 • Lånebelopp: 10 000 kr - 500 000 kr
 • Löptid: 1 år - 18 år
 • Läs mer om Ordna
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 3,00-21,82%
Nominell ränta (2,95-19,90%) är individuell och sätts av anslutna långivare. Ett annuitetslån på 150 000kr med 12 års löptid och ränta på 5,37% ger en total kostnad på 205 200kr (1425kr/mån) med 144 betalningstillfällen. Den effektiva räntan blir 5,50%.

Kontakta Ordna

Om du behöver rådgivning när du jämför de låneerbjudanden du fått så kan du alltid kontakta Ordnas kundtjänst. Kundtjänsten finns tillgänglig för dig under Ordnas öppettider som återfinns nedan:

Öppettider

Måndag: 09:00 – 18:00

Tisdag: 09:00 – 18:00

Onsdag: 09:00 – 18:00

Torsdag: 09:00 – 18:00

Fredag: 09:00 – 15:30

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Notera att Ordna har lunchstängt mellan 12:00 och 13:00 varje dag. Under denna timma är support inte tillgänglig för dig. Öppettiderna gäller för dig som vill ha hjälp och rådgivning. Däremot kan du när som helst under dygnet skicka in en ansökan till Ordna. Du kommer i kontakt med Ordnas kundtjänst genom att maila info@ordna.se eller ringa 020-252626. Du hittar även svar på vanligt förekommande frågor på låneförmedlarens hemsida.