Marginalen Bank är en svensk bank som grundades år 2010. Banken är resultatet av flertalet förvärv där bland annat Citibank och Bank 2 köpts upp. Trots att Marginalen inte tillhör de svenska storbankerna så har man över 300 000 kunder. Med andra ord är det redan många som märkt av fördelen med att vända sig till en nischbank. Här kan du förvänta dig snabbare behandling, bättre räntor och mer prisvärda produkter. Dessutom erbjuder Marginalen Bank lån och lösningar även för den med en sämre ekonomisk utsikt. Bland annat har man ett så kallat omstartslån som riktar sig till personer med betalningsanmärkningar och många förfrågningar. Något annat som gör att Marginalen Bank sticker ut är att man som en av få aktörer erbjuder lån till entreprenörer och mikroföretag. Självklart har man även ett utbud av sedvanliga banktjänster så som privatlån utan säkerhet, kreditkort, försäkringar och sparkonton. Då banken har licens och står under tillsyn av Finansmyndigheten kan du alltid känna trygg med att både låna och spara hos Marginalen Bank.

Marginalen Bank

Bolagsinformation

Marginalen AB
Box 261 34
100 41 Stockholm

kundservice@marginalen.se
0771-717 710
www.marginalen.se

 • Lånebelopp: 25 000 kr - 500 000 kr
 • Löptid: 2 år - 12 år
 • Läs mer om Marginalen Bank
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 250 kr
 • Effektiv ränta: 3,50-18,95%
Vid lån på 100 000 kr med rörlig årsränta om 6,29 %, 5 års löptid , uppläggningsavgift på 250 kr och en aviavgift om 10 kr uppgår den effektiva räntan till 6,80 %. Sammanlagt att betala 118 235 kr(1962 kr/mån).

Privatlån och omstartslån hos Marginalen Bank

Beroende på hur din ekonomiska situation ser ut så finns det olika möjligheter för lån hos Marginalen Bank. Banken erbjuder dels ett sedvanligt privatlån utan säkerhet till personer med en stabil ekonomi och utan betalningsanmärkningar. Här kan du låna alltifrån 25 000 kr upp till 500 000 kr utan något krav på säkerhet. Du lånar till vad du vill och återbetalar blancolånet under mellan 2-12 år. Med andra ord kan du låna till bröllop, bil, konsumtion eller något annat som kräver en större summa pengar. Räntan på Marginalens privatlån sätts individuellt utifrån låntagarens ekonomiska förutsättningar. I nuläget har man ett räntespann på mellan 3,50-18,95%. Du får reda på vart du befinner dig i detta spann genom att göra en låneansökan på Marginalens hemsida. Utöver den rörliga årsräntan tillkommer det även en uppläggningsavgift och månatliga aviavgifter. Således är den effektiva räntan på lånet något högre. Lånar du 100 000 kr till en ränta på 6,29% och återbetalar lånet under 5 år så är den effektiva räntan 6,80% (2019-08-30).

När det gäller bankens omstartslån så passar detta dig med sämre ekonomiska förutsättningar. Det kan handla om att du har skulder hos Kronofogden eller många förfrågningar på dig. Faktorer som gör det svårt för dig att få lån hos andra banker. För att bli beviljad omstartslånet gäller det dock att du har en säkerhet i form av en bostad som du antingen äger eller tänker köpa. Du kan då få låna upp till 500 000 kr till att exempelvis betala av skulder och köpa en bostad. Bindningstiden på omstartslånet ligger på mellan 1-3 år och lånet är bland annat förenat med uppläggningsavgift och kredithanteringsavgift. Marginalen Banks omstartslån är ett lån för dig som behöver skuldfinansiering.

Låneexempel:

Vid lån på 100 000 kr med rörlig årsränta om 6,29 %, 5 års löptid , uppläggningsavgift på 250 kr och en aviavgift om 10 kr uppgår den effektiva räntan till 6,80 %. Sammanlagt att betala 118 235 kr(1962 kr/mån).

Grundkrav hos Marginalen Bank

Vilka grundkrav som gäller hos Marginalen Bank beror på om du ansöker om privatlån eller omstartslån. Nedan kan du se vilka krav Marginalen har för respektive lån. Utöver grundkraven genomförs även en sedvanlig kreditprövning som ligger till grund för om du blir beviljad lånet eller inte.

Krav privatlån

 • 20 år gammal
 • Fast årsinkomst på minst 200 000 kr
 • Inga betalningsanmärkningar

Krav omstartslån

 • Folkbokförd i Sverige
 • Årsinkomst på minst 250 000 kr
 • Säkerhet i form av bostad som du har eller ska köpa

Vidare måste du som ansöker om Marginalens omstartslån använda en del av pengarna till att betala av inkasso- och/eller Kronofogdenskulder. Detta innan du använder lånet till något annat.

aosbackground

Trygghet med låneskydd

Hos Marginalen erbjuder man annuitetslån som återbetalas med samma belopp varje månad. Din totala månadskostnad baserar sig på lånebelopp, återbetalningstid samt vilken individuell ränta du fått. I kostnaden som du betalar i slutet av varje månad ingår amortering, ränta och avgifter. Man tar däremot inte ut någon aviavgift vilket är ett plus. I samband med att du ansöker om lånet kan du ansluta dig till autogiro så slipper du oroa dig för att missa en betalning. Räntan du betalar på ditt lån är avdragsgill vilket innebär att du kan få tillbaks 30% av de räntor du betalat under året (upp till 100 000 kr).

Är framtiden oviss och du är osäker på hur din betalningsförmåga kommer se ut framöver så kan du ansöka om Marginalens låneskydd. Med detta skydd får du månadskostnaden betald om du skulle bli ofrivilligt arbetslös eller svårt sjuk. Du väljer själv om du vill teckna skyddet i samband med att du ansöker om lån hos Marginalen Bank. Har du inget låneskydd och missar en betalning så åker du på dröjsmålsränta på 10%, påminnelseavgift på 60 kr samt förseningsavgift på 175 kr.

Ansök om lån och få svar direkt

Oavsett om du tänkt ansöka om Marginalen Banks omstartslån eller det vanliga lånet så görs detta på bankens hemsida. Ansökningsprocessen är helt digital och genomförs på några minuter. Där får du välja hur stort lånebelopp du vill ha samt under hur många år du tänkt återbetala lånet. Du får även ange vad skälet är till att du lånar. Om du ansöker om omstartslånet så anger du ”Lösa skuld hos Kronofogden”. I ansökningsprocessen ingår det även att du skriver in dina kontaktuppgifter samt delger information om din ekonomi. När formuläret är komplett får du identifiera dig digitalt via BankID. Sedan kan du skicka in din låneansökan till Marginalen Bank.

Marginalen Bank gör sedan en kreditprövning på dig. Detta innefattar bland annat att man inhämtar en kreditupplysning från UC. När detta är gjort får du direkt svar på om du blivit beviljad lånet. Om du får ett positivt besked kommer du även att få reda på din individuella ränta. Accepterar du denna så får du skriva under lånehandlingar. Därefter tar det runt tre dagar innan pengarna betalas ut till ditt angivna bankkonto.

 • Lånebelopp: 25 000 kr - 500 000 kr
 • Löptid: 2 år - 12 år
 • Läs mer om Marginalen Bank
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 250 kr
 • Effektiv ränta: 3,50-18,95%
Vid lån på 100 000 kr med rörlig årsränta om 6,29 %, 5 års löptid , uppläggningsavgift på 250 kr och en aviavgift om 10 kr uppgår den effektiva räntan till 6,80 %. Sammanlagt att betala 118 235 kr(1962 kr/mån).

Kundservice Marginalen Bank

På Marginalen Banks hemsida finns det mycket information att tillgå om har några frågor om bankens olika produkter. Bland annat har man ett kundforum fyllt med vanliga frågor och svar. Du kan även chatta med medarbetare hos banken för snabb hjälp. Vill du hellre ringa in till banken så är det telefonnummer 0771-717 710 som gäller. Nedan ser du vilka öppettider som gäller för Marginalen Banks kundtjänst.

Öppettider

Måndag: 8:00 – 20:00

Tisdag: 8:00 – 20:00

Onsdag: 8:00 – 20:00

Torsdag: 8:00 – 20:00

Fredag: 8:00 – 20:00

Lördag: 9:00 – 17:00

Söndag: 9:00 – 17:00

Hemsidan är dock öppen dygnet runt vilket innebär att du när som helst kan ansöka om ett lån. Däremot kommer din låneansökan att behandlas först när kundtjänst är på plats igen.