Lendo är en svensk låneförmedlare som ingår i den stora Schibstedkoncernen. Inom samma koncern återfinns andra kända varumärken så som Aftonbladet, Bynk och Blocket. Tack vare en användarvänlig tjänst och hårda satsningar på marknadsföring är Lendo numera ledande inom jämförelser av privatlån utan säkerhet. Lendo grundades så tidigt som 2007 och på den tiden var jämförelsetjänster inom finansbranschen inte så vanliga som dom är idag. Numera är det mer regel än undantag att man vänder sig till en låneförmedlare vid ansökan om lån. Detta då man mot en enda förfrågan i UC kan få låneerbjudanden från upp till 40 banker och låneinstitut. Hos Lendo förmedlar man privatlån men man har även en tjänst för företagare som är ute efter ett företagslån. Bland de banker och kreditinstitut som Lendo samarbetar med återfinns Svea Ekonomi, ICA Banken, SevenDay Bank och Coop MedMeraBank.

Lendo

Bolagsinformation

Lendo AB
Västra järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

kundservice@lendo.se
0771-13 13 10
www.lendo.se

 • Lånebelopp: 10 000 kr - 500 000 kr
 • Löptid: 1 år - 15 år
 • Läs mer om Lendo
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: fr.0 kr
 • Effektiv ränta: 2,95-29,95%
Annuitetslån på 600 000kr med 5,42% nominell ränta och löptid 12 år ger en effektiv årsränta på 5,56%. Totalt belopp att återbetala 817 408kr(5677kr/mån) med 144 avbetalningar. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Du kan alltid känna dig trygg när du jämför privatlån hos Lendo. Detta då låneförmedlaren står under tillsyn av Finansinspektionen. Man följer därtill de uppsatta regler som finns kring låneförmedling. Det är dessutom helt kostnadsfritt att använda sig av tjänsten och du binder dig inte till något så länge du inte skriver på ett skuldebrev hos någon av samarbetsbankerna. Lendo tar inte ut något räntepåslag på de lån man förmedlar. Istället tjänar man sina pengar genom att slussa kunder till bankerna.

Jämför lån upp till 500 000 kr

Hos Lendo kan du helt kostnadsfritt jämföra privatlån utan säkerhet. Du kan låna alltifrån 10 000 kr upp till 500 000 kr via denna låneförmedlare. Återbetalningstiden för lånen som förmedlas ligger på mellan 1-15 år. Eftersom lånen är utan säkerhet behöver du ingen pant i form av en bostad eller en bil. Du väljer helt själv vad du lånar till men många som vänder sig till Lendo gör det i syfte att samla sina befintliga lån och krediter. Lendo samarbetar i skrivande stund med 40 kreditgivare och fler långivare ansluter sig till tjänsten hela tiden. Det är alla dessa samarbetsbanker som kommer med låneerbjudanden till dig när du jämför lån hos Lendo. Det är också samarbetsbankerna som sätter ränta och villkor på de låneerbjudanden som du får. Med andra ord kan räntan variera sig en del mellan de olika långivarna. Men på Lendos hemsida går man ut med ett officiellt räntespann på 2,95-29,95%. Vilken ränta just du får beror på hur man bedömer dig kreditvärdighet som bland annat baserar sig på din återbetalningsförmåga. Lånar du 50 000 kr som du återbetalar under 10 år så är den effektiva årsräntan 6,89% vid en beräkning med en exempelränta på 6,68%. Utöver ränta kan det även tillkomma uppläggningsavgift och aviavgifter på de lån du erbjuds.

När du väljer att jämföra lån via Lendo så inhämtar låneförmedlaren en kreditupplysning från UC. Du kommer därmed att få en förfrågan i din UC när du jämför privatlån utan säkerhet hos Lendo. Dock får alla samarbetsbanker dela på en och samma UC. Hade du istället själv gått till varje enskild bank och ansökt om lån hade du fått flertalet förfrågningar vilket inte är bra för din kreditvärdighet.

Låneexempel:

Annuitetslån på 600 000kr med 5,42% nominell ränta och löptid 12 år ger en effektiv årsränta på 5,56%. Totalt belopp att återbetala 817 408kr(5677kr/mån) med 144 avbetalningar. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Grundkrav hos Lendo

Eftersom det inte är Lendo själva som erbjuder några lån så är det heller inte dom som sätter villkor och krav på låntagare. Detta gör istället varje enskild samarbetspartner för sig. Däremot har låneförmedlaren vissa grundkrav som du måste uppfylla för att få använda tjänsten. Grundkraven varierar beroende på hur stort lån du vill ansöka om. För lån över 30 000 kr krävs det att följande krav uppfylls:

 • Du måste vara minst 18 år
 • Du måste varit skriven i Sverige i minst ett år
 • En årsinkomst på 110 000 kr eller mer
 • Taxerad inkomst från jobb eller pension
 • Skuldfri hos Kronofogden i minst 6 mån

Om du enbart tänkt att låna ett mindre belopp så är kraven något mer flexibla. För dig som tänkt ansöka om ett lån på under 30 000 kr så är det följande som gäller:

 • Årsinkomst på minst 100 000 kr
 • Folkbokförd i Sverige i minst ett år
 • 18 år fyllda
 • Inkomst från pension eller arbete
 • Skuldfri hos Kronofogden i minst 6 mån

Lånen på upp till 30 000 kr är även möjliga att söka för den som har ett vikariat, jobbar extra timmar eller är provanställd. Oavsett hur stor lånesumma du tänkt ansöka om så är det inget hinder om du har gamla betalningsanmärkningar. Däremot är det kanske inte samtliga 31 samarbetsbanker som accepterar låntagare med betalningsanmärkningar.

aosbackground

Månatlig återbetalning

När du lånar via en av Lendos samarbetspartners så fungerar allt precis som när du går direkt till en enskild kreditgivare och lånar. Du återbetalar lånet på månatlig basis i slutet av varje månad. Du betalar då amortering, ränta och eventuella avgifter. Banken kommer avisera dig om vilken summa det är du behöver betala in varje månad. Vi rekommenderar dock att du sätter delbetalningarna av lånet på autogiro. På så sätt dras summan automatiskt varje månad utan att du beöver tänka på det. Det förutsätter dock att du alltid har pengar på kontot när pengarna ska dras. Du har när som helt möjlighet att betala av hela ditt privatlån. Därtill kan du när du vill betala in en extra summa. Detta gör du helt utan kostnad. Tänk dock på att kontakta kreditgivaren i fråga först så får du vägledning över hur du ska göra.

Återbetalningstiden på de privatlån som förmedlas av Lendo ligger på mellan 1-15 år. Du väljer själv den återbetalningstid som passar dig. Tar du bara ett mindre lån så är det betydligt mer lönsamt att välja en kort återbetalningstid. För ett större lån är detta svårare att få att fungera rent ekonomiskt. Klarar du inte av att betala tillbaks ditt lån i tid så kommer du att få en påminnelse. Om skulden ändå inte betalas så drivs ärendet vidare av inkasso. Slutligen hamnar din skuld hos Kronofogden om du fortsätter att undvika betalning. Allt detta är förenat med höga kostnader och kan leda till att du inte får ta nya lån.

Så jämför du räntor hos Lendo

Om du ska ta ett privatlån så kan du direkt vända dig till Lendo för att jämföra bankernas räntor. Lendos jämförelsetjänst är helt digital och det kostar inget att använda sig av tjänsten. För att börja med jämförelsen behöver du först gå till Lendo via någon av de länkar som finns här på sajten. Väl hos Lendo får du fylla i hur mycket du vill låna samt önskad löptid på lånet. Du kan låna mellan 10 000 kr upp till 500 000 kr och väljer mellan en återbetalningstid på upp till femton år. Om du vill samla dina lån så kryssar du för detta och får då ange storleken på dina befintliga krediter. Därefter behöver du bara fylla i ditt personnummer, ditt telefonnumer samt din e-post. Du är sedan redo att gå vidare till nästa steg. I nästföljande steg i ansökningsprocessen får du i ett formulär där du uppger information om din ekonomi och ditt boende. Du får därefter verifiera din identitet med hjälp av BankID.

När din ansökan är inskickad till Lendo kommer det att göras en kreditupplysning på dig. Kreditupplysningen inhämtas från UC och samtliga samarbetsbanker får dela på en och samma kreditupplysning. På så sätt slipper du flertalet förfrågningar i din UC. Det är sedan upp till varje låneinstitut att bedöma din kreditvärdighet för att sedan återkomma med ett låneerbjudande till dig. Det första erbjudandet kommer du att få nästa omgående. Tänk dock på att vissa kreditgivare tar upp till 24 h på sig innan de skickar dig ett låneerbjudande. Avvakta därför ett dygn så att alla låneerbjudanden hinner komma in. Därefter kan du i lugn och ro jämföra villkor och räntor innan du tar ett slutgiltigt beslut om vilket erbjudande du vill acceptera. När du väl valt erbjudande och signerat skuldebrev så kommer pengarna in på ditt konto inom 2-5 arbetsdagar. Om du inte fått något erbjudande som är lockande nog kan du bara avböja samtliga erbjudanden helt kostnadsfritt.

 • Lånebelopp: 10 000 kr - 500 000 kr
 • Löptid: 1 år - 15 år
 • Läs mer om Lendo
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: fr.0 kr
 • Effektiv ränta: 2,95-29,95%
Annuitetslån på 600 000kr med 5,42% nominell ränta och löptid 12 år ger en effektiv årsränta på 5,56%. Totalt belopp att återbetala 817 408kr(5677kr/mån) med 144 avbetalningar. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Lendos kundtjänst

Om du behöver hjälp när du jämför räntor hos Lendo så kan du alltid kontakta bolagets kundtjänst. Man håller öppet varje dag hela veckan. Däremot varierar öppettiderna beroende på vilken dag du behöver hjälp. Under måndag till torsdag finns kundtjänst på plats hos Lendo mellan 08:00 och 20:00. Behöver du istället hjälp under en fredag så är det tiderna 09:00 till 17:00 som gäller. Under helger har man något begränsade öppettider och det finns enbart folk på plats mellan 10:00 och 14:00. Du når enklast Lendos kundtjänst genom att använda det formulär som finns på bolagets kontaktsida. Men du kan självklart även maila in till Lendo och då är det följande adress som gäller: kundservice@lendo.se. Behöver du prata med en medarbetare så kan du ringa Lendo på 0771- 13 13 10. Innan du kontaktar kundtjänst rekommenderar vi dig att kolla igenom den enorma kundskapsbank som finns på jämförelsetjänstens hemsida. Där kan du förutom få svar på vanliga frågor även diskutera lån och räntor med andra kunder.