Easyliving kreditkort är ett förmånligt kreditkort från Collector Bank. Kortet passar de personer som lever ett aktivt liv och som reser mycket. Detta då kortinnehavare bland annat slipper dyra valutapåslag och andra onödiga avgifter. Därtill är Collector Easyliving kopplat till en rad försäkringar som kommer väl till pass när man är utomlands. Kortet är av typen Mastercard vilket gör att Easyliving kreditkort kan användas i hela världen oavsett om det handlar om kontantuttag eller butiksköp. Banken bakom Easyliving kreditkort är en nischbank som erbjuder alltifrån sparkonto, privatlån, kreditkort och digitala bolån. Collector Bank har självfallet banktillstånd och står under tillsyn av Finansmyndigheten. Man följer därmed de regler som finns kring kreditgivning och du kan känna dig trygg med ditt Collector Easyliving. 2015 listades Collector Bank på Nasdaq börsen och du har således möjlighet att köpa aktier i banken om du tror på dess produkter. Gällande bankens kreditkort så kan du ansöka om en kredit upp till 100 000 kr. Betalar du alltid din faktura i tid slipper du kreditränta och andra avgifter.

Fri årsavgift för Collector Easyliving via oss

Collector Easyliving är ett av två kreditkort från Collector Bank. Utöver Easyliving kreditkort så erbjuder banken även ett kort kallat Easycard. Vi föredrar dock Easyliving kreditkort då detta kort ger möjlighet till ett större kreditutrymme. Därtill har kortet betydligt mer förmåner än bankens andra kreditkort. Med Collector Easyliving kan du välja mellan ett kreditutrymme på 10 000 kr och 100 000 kr. Hur stort utrymme du bör ansöka om kan bara du själv avgöra. Däremot kan det vara bra att veta att du enbart betalar kreditränta på den kredit som du faktiskt nyttar. Med Collector Easyliving har du dessutom 56 dagars räntefri kredit. Detta innebär att du kan undvika ränta helt genom att alltid betala din månatliga faktura i tid. 

Du har även möjlighet att delbetala din kredit med Easyliving kreditkort. Vid delbetalningsalternativet utgår en kreditränta om 13,95% (2019-08-26). Den effektiva räntan är densamma om du ansöker om ett Collector Easyliving via Allt om Smslån. Detta då du slipper den första årsavgiften som annars kostar 195 kr. Den effektiva räntan om 13,95% gäller också under förutsättning att du inte använt kortet för kontantuttag och dylikt. Andra avgifter som du kan komma att betala för Collector Easyliving är uttagsavgiften på 3% (minst 45 kr). Detta gäller oavsett om du använder kortet för uttag i Sverige eller utomlands. Däremot är detta kreditkort helt befriat från både aviavgift och valutapåslag vilket gör Collector Easyliving till ett väldigt förmånligt kort.

Kreditexempel:

Vid ett kreditbelopp om 20 000kr med årlig kreditränta 13,95 %, 12 betalningsperioder och 45 räntefria dagar utnyttjade uppgår den effektiva räntan till 13.95 %. Beräkningen utgår vidare från att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag eller liknande. Andra sätt att utnyttja krediten kan leda till högre effektiv ränta.

Förmåner med Easyliving kreditkort

Likt många andra kreditkort på marknaden så är Collector Easyliving fullproppat med förmåner. Som vi redan varit inne på så slipper du onödiga avgifter med Easyliving kreditkort. Detta då du dels slipper årsavgiften genom att ansöka om kortet via oss. Men du slipper också valutapåslag när du genomför köp i utlandet med kortet. Här kan den frekvente resenären spara mycket pengar. Kortet är även kopplat till ett riktigt starkt försäkringsskydd som går via ERV Sverige. Bland annat handlar det om en reseförsäkring som gäller när du betalar din resa med Easyliving kreditkort. Kortet är även kopplat till ett avbeställningsskydd samt en allriskförsäkring. Därtill kan kortinnehavare glädja sig åt ett evenemangsskydd som gäller när du betalar dina biljetter med Collector Easyliving. Detta skydd innebär att du får ersättning om du exempelvis skulle bli sjuk och måste avbeställa din evenemangsbiljett.

Med Collector Easyliving får du även förlängd garanti på ett år när du köper vitvaror och hemelektronik. Det ingår även en leveransförsäkring vid internetköp. Andra förmåner med detta kreditkort är möjligheten att delbetala dina köp samt att kortet är kontaktlöst vilket möjliggör så kallade blipp betalningar. Vidare kan du få pengar tillbaka på dina köp genom att koppla ditt Collector Easyliving till Wrapp.

aosbackground

Grundkrav för Collector Easyliving

Är du intresserad av att ansöka om ett Collector Easyliving så bör du först se till så du når upp till de grundkrav som Collector Bank ställer på kortinnehavare. Nedan listar vi de krav som gäller för Collector Easyliving i skrivande stund.

• 20 år gammal

• Inkomst på minst 10 000 kr i månaden

• Inga betalningsanmärkningar

• Folkbokförd i Sverige

Vidare gör Collector Bank en kreditprövning på alla nya sökande. Detta innebär bland annat att man inhämtar en kreditupplysning på dig hos UC.

Ansök om Easyliving med BankID

Uppfyller du Collector Banks grundkrav så kan du med fördel ansöka om ett Collector Easyliving för att ta del av alla förmåner. Ansökan sker helt digitalt via Collector Banks hemsida och identifiering sker smidigt via BankID. Så fort du identifierat dig med BankID kan du välja önskat kreditutrymme. I samband med detta får du även välja vilken färg du vill att ditt Easyliving kreditkort ska ha. I skrivande stund kan du välja mellan rosa, lila och orange. Du får även välja en personlig PIN-kod eller helt enkelt låta Collector slumpa fram en kod. Därefter får du fylla i dina personuppgifter samt komplettera ansökan med en hushållskalkyl. När du fyllt i alla uppgifter kan du gå vidare till nästa steg och får då se en sammanfattning av din ansökan. När du kollat igenom så att alla uppgifter stämmer kan du skicka iväg din ansökan till Collector Bank. Banken tar då en kreditupplysning innan man meddelar dig om du blivit beviljad kreditkortet eller ej.

Får du ett positivt svar på din ansökan så kommer Collector Bank att skicka hem kortet till din brevlåda. Du är sedan redo att börja använda ditt Easyliving kreditkort som kommer i den personliga färg du valde i samband med ansökan.